收藏 分享(赏)

2022-2023学年高一英语同步备课系列分层作业(人教版2019必修第一册)UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元综合检测 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:529033 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:22 大小:359.50KB
下载 相关 举报
2022-2023学年高一英语同步备课系列分层作业(人教版2019必修第一册)UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元综合检测 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共22页
2022-2023学年高一英语同步备课系列分层作业(人教版2019必修第一册)UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元综合检测 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共22页
2022-2023学年高一英语同步备课系列分层作业(人教版2019必修第一册)UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元综合检测 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共22页
2022-2023学年高一英语同步备课系列分层作业(人教版2019必修第一册)UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元综合检测 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共22页
2022-2023学年高一英语同步备课系列分层作业(人教版2019必修第一册)UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元综合检测 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共22页
2022-2023学年高一英语同步备课系列分层作业(人教版2019必修第一册)UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元综合检测 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共22页
2022-2023学年高一英语同步备课系列分层作业(人教版2019必修第一册)UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元综合检测 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共22页
2022-2023学年高一英语同步备课系列分层作业(人教版2019必修第一册)UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元综合检测 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共22页
2022-2023学年高一英语同步备课系列分层作业(人教版2019必修第一册)UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元综合检测 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共22页
2022-2023学年高一英语同步备课系列分层作业(人教版2019必修第一册)UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元综合检测 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共22页
2022-2023学年高一英语同步备课系列分层作业(人教版2019必修第一册)UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元综合检测 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共22页
2022-2023学年高一英语同步备课系列分层作业(人教版2019必修第一册)UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元综合检测 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共22页
2022-2023学年高一英语同步备课系列分层作业(人教版2019必修第一册)UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元综合检测 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共22页
2022-2023学年高一英语同步备课系列分层作业(人教版2019必修第一册)UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元综合检测 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共22页
2022-2023学年高一英语同步备课系列分层作业(人教版2019必修第一册)UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元综合检测 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共22页
2022-2023学年高一英语同步备课系列分层作业(人教版2019必修第一册)UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元综合检测 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共22页
2022-2023学年高一英语同步备课系列分层作业(人教版2019必修第一册)UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元综合检测 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共22页
2022-2023学年高一英语同步备课系列分层作业(人教版2019必修第一册)UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元综合检测 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共22页
2022-2023学年高一英语同步备课系列分层作业(人教版2019必修第一册)UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元综合检测 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共22页
2022-2023学年高一英语同步备课系列分层作业(人教版2019必修第一册)UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元综合检测 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共22页
2022-2023学年高一英语同步备课系列分层作业(人教版2019必修第一册)UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元综合检测 WORD版含解析.doc_第21页
第21页 / 共22页
2022-2023学年高一英语同步备课系列分层作业(人教版2019必修第一册)UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元综合检测 WORD版含解析.doc_第22页
第22页 / 共22页
亲,该文档总共22页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 3单元综合检测(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共30分,略)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(

2、2022陕西渭南市三贤中学高一期末)NYC Parks offers plenty of sports for children aged eight and up. All programs are free but participants must be registered (注册) members of a recreation center.CyclingLearn to Ride, Spring-FallNYC Parks and Bike New York provide instructional cycling classes for kids. These classes

3、 teach a safe, easy, effective way to learn to ride. Participants learn the basics of balancing, starting, stopping and steering (后退) a bike. Most people learn to ride their bike while taking the class, but even if they dont, they will leave with an easy, hands-free, crash-free and low-stress way to

4、 learn to ride. Registration opens in April when dates are posted.Flag FootballFallFlag football leagues take place across the city in the fall. The leagues welcome girls and boys aged 8 to 14 to take part in instructional drills strategies and live game play. All equipment is provided. Registration

5、 is on a first-come , first-served basis. The leagues run until November.SoccerSpring-SummerNYC Parks runs instructional soccer games at locations around New York City. The soccer programs, which break into groups for kids from ages 5 17, run for 6 to 8 weeks. No experience is necessary. Registratio

6、n is on a first-come, first-served basis beginning in April and runs through July.BasketballNYC Parks Junior Knicks Winter Basketball League, WinterSpringThe Junior Knicks Basketball League is open to boys and girls aged 8 through 17. Registration is on a first-come, first-served basis beginning in

7、November. The leagues season runs from January to April.1What do children learn at Cycling?ATraffic rules.BBasic skills.CCompetition rules.DMaintenance skills.2What do we know about Soccer?AIt will be taught with age groups.BIt will be taught far outside NYCCIt will last for less than 4 weeks.DIt re

8、quires necessary experience.3Which program runs from winter to spring?ACycling.BSoccer.CBasketball.DFlag Football.B(2022云南丽江市教育科学研究所高一期末)Gu Ailing, the United States-born Olympic skiing gold medalist, who is also known as Eileen Gu, said that she competed for China to inspire the nations young girls

9、 to get interested in the sport.The freestyle skier won three medals at the Beijing 2022 Winter Games in February. She shared her thoughts on Tuesday at an event in New York, where she was among those honored as being among Time magazines 100 most influential people of 2022, and she discussed her mo

10、tivation and the possible roles she may play after the Olympics.Asked whether she had second thoughts about her decision to represent China in the Olympics, considering the current tension between the US and China, Gu said not at all.“No, I dont have any regrets,” she said, because every day on her

11、social media she receives messages from hundreds of young girls worldwide who call her their inspiration. “Sports are a shared experience transcending gender, age, race, background and culture,” Gu said, adding that they can bring about cultural exchanges, communication and uplift one another, gener

12、ating a cycle of positivity.Gu also announced that she would be the ambassador for the US Winter Olympic Games bid in Salt Lake City in 2030. Gu said, “This is a beautiful example of globalism and the capacity that we can use skiing, we can use sports, we can use the winter sports to connect people.

13、”4What do we know about Gu Ailing?AShe was a China-born Olympic skiing gold medalistBShe won four medals at the Beijing 2022 winter gamesCShe didnt regret having represented China in the OlympicsDShe was honored as one of the 100 most influential people of 2022 by Thames5Why did Eileen Gu compete fo

14、r China?ATo win gold medals in the Winter OlympicsBTo motivate Chinas young girls to love skiingCTo promote cultural exchanges, communication and uplift one anotherDTo announce that she would be the ambassador for the US Winter Olympic Games6What do sports mean to Gu?AThey are of benefit to healthBT

15、hey are entertaining eventsCThey make athletes famousDThey create a positive cycle7What is the text?AA book reviewBHealth magazineCCelebrity interviewDPersonal diaryC(2022河北省唐县第一中学高一阶段练习)Singer Liu Genghong is enjoying great popularity recently after posting online fitness videos on TikTok. In the v

16、ideos, he often works out to the fast-paced music of his friend JayChou. Now his TikTok account has rocketed to 55 million fans and 53 million likes, inspiring peoples interest in indoor exercise.According to Pu Zhengning, a professor of Southeast University in Nanjing, the COVID-19 has limited acce

17、ss to gyms and fitness centers, so simple aerobic (有氧的) exercises that do not need equipment are perfect for people to perform at home. And that is exactly the demand that Liu has come up on his social media platforms.Since the COVID-19 broke out, the increasing downloads of fitness apps indicates t

18、he growing popularity of online fitness. The number of fitness videos on the platform in 2021 increased by 134 percent, while followers of fitness trainers were up by 208 percent.Wei Fang, a student at Shandong Normal University, is one of Lius fans. “My major requires me to sit for a long time,” sh

19、e said. “So how could I refuse a star singer as a personal trainer? Besides, when watching the live stream, I feel like Im taking exercise with friends, which encourages me to keep going,” added Wei, who claims to have lost 3.5 kilograms in just seven days and also have a more positive mood.Accordin

20、g to the 2022 Sports and Fitness Consumption Trend Report, the sales of yoga and dance products have achieved fast growth since March. Along with social media plat-forms, Chinas sports governing body launched online games on April 28. Ding Dong, an official with the General Administration of Sport,

21、said: “The aim of the games is to inspire the mass enthusiasm for fitness.”Now it seems that “cloud fitness” offers a great choice to gym memberships. In the past, aerobic exercises on TV were popular, and now its even easier to follow along and learn from instructors on short-video platforms.8Why d

22、oes Liu Genghong become popular online recently?APeople love his online fitness videos.BHe dances to the fast-paced music of Jay Chou.CThe gyms and fitness centers are too expensive.DPeople are interested in taking exercise in the gym.9What can we learn about Wei Fang?AShe dislikes a star singer as

23、a personal trainer.BShe often works out with Liu to lose weight.CShe refuses to exercise together with friends.DShe benefits physically and mentally from exercise.10What does the 2022 Sports and Fitness Consumption Trend Report indicate?AThe mass enthusiasm for fitness needs improving.BOnline sports

24、 games have appeared on the market.CMore and more people take part in aerobic exercises.DYoga and dance on TikTok are developing together.11What is the best title for the text?ACome to Exercise with Trainer LiuBThe Followers of Fitness InstructorsCDownloads of Various Fitness AppsDGo to Post Cloud F

25、itness Short VideosD(2022全国高一课时练习)A 99-year old Australian swimmer appears to have broken a world record for his age group in the 50 m freestyle. The likely new world record holder, George Corones, clocked 56.12 seconds at an official event in Queenslanda new benchmark for the 100-104 age category.

26、He faded the previous record of 1:31. 19, which was set by British swimmer John Harrison in 2014, by 35 seconds. It will now be affirmed by the sports governing body.Corones, who is quailed for the record because he turns 100 in April, said he was “quite delighted” and “over the world” by the result

27、. He said he had been overwhelmed by the “roaring” crowd on the Gold Coast on Wednesday. The event, in which he was the only entrant (新成员), had been specially staged for him to challenge the record.Corones was a keen swimmer in his youth but only began to learn swimming again at the age of 80. He ga

28、ve it up at the beginning of the World War , and he didnt think he would have a swim of any description until he retired. Then he started swimming again for exercise.Racing undeniably (不可否认的) challenged him physically, but it was manageable with preparation. On average he swims three times a week, a

29、nd also fits in gym sessions. “At this age it takes a while to get going. you get exhausted much more easily, but if you do it properly, the rewards are astronomical,” he said.Corones will challenge the 100 m freestyle record on Saturday night, believing he can beat the current mark of 03:23.10, whi

30、ch was also set by Harrison.“Im not a young man by any means, but I am rally looking forward to it and confident I can do it very well,” he said.12What is the authors purpose of writing paragraph 1?ATo show who John Harrison is.BTo introduce the topic of the text.CTo emphasize the importance of age.

31、DTo explain the reason for writing the text.13What does the underlined word “astronomical” in paragraph 4 mean?AOriginal.BHuge.CBrief.DPrecise.14What does Corones plan to do next?AChallenge Harrison again.BPrepare for his 100th birthday party.CCelebrate his success.DChallenge the 100 m backstroke.15

32、What does the author tell us by telling Coroness story?AIts never too late to learn.BHe who laughs last laughs best.COne good turn deserves another.DLaziness in youth spells regret in old age.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2022浙江杭十四中高一期末)Danielle Waterman, an Eng

33、lish woman rugby (橄榄球) player is interviewed and talks about her experience and opinions about the sport.Having two older brothers taught me a lot about survival. _16_ Wed play rugby together and if I wanted to play against my brothers, who I looked up to, I had to be good enough. It made me determi

34、ned.I was lucky to have supportive parents, especially my mother, who was my role model. _17_ Its different now, with lots of amazing women in British sport as positive examples to young girls. The situation for womens sport has improved, but theres a long way to go. The regularity of male sport all

35、ows the public to be familiar with teams and players. _18_A few years ago, I got hurt in my knee and was told I couldnt play again. _19_ Thats when I really recognized the challenges I was facing mentally, as well as coping with my physical pain. No matter how much I trained, I wouldnt improve unles

36、s I was happier and more confident. I realized I needed to get help for my mental health. Without that support, I wouldnt have played again._20_ When I was injured, my immediate reaction was, I need to keep going. Ive built up strong will but its basically because I love what I do. When I play rugby

37、, I work with other people, deal with failure and overcome difficulties - all these make me open-minded and determined. Rugby develops confidence in me around achieving and self-belief.AThats what womens sport needs.BSometimes I did feel different to other girls.CI never thought of myself as differe

38、nt from them.DPlaying rugby is my passion, and it enriches me.EHowever, I decided to insist on and to get to the Olympics.FAs well as the physical side, the sport also leads me to a happy life.GThere werent many female role models in sport when I was growing up.第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分

39、15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(2022黑龙江大庆实验中学高一期末)The girl Guo Yujie got a perfect gift on Saturdaya gold medal of Beijing 2022 Paralympic Winter Games. The teenager, who turned 18 on March 16, sped to the _21_ in the womens sprint standing event (短距离站姿比赛) to claim the first-ever Winter

40、 Paralympic gold medal for a Chinese woman on _22_. She hoped to tell the young people with disabilities that they should keep _23_.Guo was born in Shangyi county, Zhangjiakou, with _24_ on her left hand. She first tried _25_ when she was 11. “I was happy when I was skiing,” Guo said. She then _26_

41、to become a cross-country skier and biathlete. Her decision was also _27_ by her family.In biathlon (冬季两项), Guo _28_ her lack of stamina (耐力) in skiing with accuracy and speed in the shooting part. “I just _29_ the quick change between high-speed racing and controlling my breathing for _30_. I hope

42、more young people with disability can find their _31_ in snow sports. Actually, disabled people are not _32_ at anything. We can take part in the Winter Paralympics and become _33_. People shouldnt look down on themselves just because of their disabilities,” Guo said.Guos _34_ is the result of five

43、years of hard training. She said that her parents, relatives, and friends watched her compete live on TV. “They are all very proud of me. _35_, I have lived up to their expectations.”21Arest areaBturning pointCrescue centerDfinish line22AtrackBsnowCfootDwater23AwritingBsingingCfightingDsmiling24Atoo

44、lsBawardsCdisabilitiesDfingers25ArunningBresearchingCreportingDskiing26AfailedBdecidedCcontinuedDhesitated27AsupportedBignoredCtestedDrefused28Agives upBpicks upClooks up toDmakes up for29AloveBhideCcontrolDremove30AgrowingBansweringCshootingDrelaxing31AinterestBinformationCviewsDfaults32AangryBcraz

45、yCskillfulDbad33AtargetsBchampionsCtrainersDpartners34AgoldBgoalChopeDbase35AUsuallyBFinallyCUnluckilyDSuddenly第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)(2022贵州凯里一中高一期末)阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。To make an_36_ (energy) career, its important to have good health from childhood. Physical fitness and a healthy bo

46、dy is important for our_37_ (grow). It is good that exercise and fitness programmes _38_ (include) in curriculum or cocurricular activities in educational institutions so that every child or student can grow well.One of the careers which can be linked with this is a career in sports and physical fit

47、ness. _39_ career is a unique occupation. One can remain fit and also earn money through this profession. Apart from_40_ (be) a profession, sports have the potential_41_ (build) character-concepts, such as self-discipline, teamwork and sacrifice.There are plenty of opportunities for health and fitne

48、ss jobs_42_ professional sportsmen and women can show their talents. There are also various scholarships_43_ (provide) for those interested_44_ sports in order to sharpen their talents. After retirement sportsmen and women can also find satisfying jobs, like referees.Sports and fitness is a field wh

49、ich expands_45_ (rapid). You can find your place if you work hard.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)46(2022吉林高一期末)假如你是李华,请你根据以下提示,用英语写一封电子邮件给谷爱凌或苏翊鸣,内容如下:1.祝贺获奖;2.告诉他或她你观看直播时给你留下印象最深的一幕,并带给你怎样的思考;3.祝福及期待。注意:1.词数80左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。(The Winter Olympic Games)Dear,_Yours,Li Hua第二节(满分25分)47(2022河北衡水市冀州区滏运中

50、学高一期中)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Days of January were passing and every girl of the girls school was very happy as the selections for plays and dances for the annual function were started.Snehas class teacher, Pravina, asked Sneha, her favorite student, to play the leading character in a p

51、lay. Because she was never allowed to play a male character, Sneha jumped with joy, but suddenly she became so serious about the costumes (戏服).“How many times I have to tell you not to participate in plays and dances! Cant you understand that we cant buy or borrow the costly costume? You can take pa

52、rt in debates, quizes, or essay competitions in which you dont have to spend money and you can enrich your knowledge,” her mother said angrily when Sneha told her about it.The reason behind all this was their financial condition. Sneha always had an idea about it in her home and she was mature enoug

53、h to say NO to any money demanding condition. This time, however, the desire of fame and the excitement of the activity were overcoming her fear.Sneha went in her room hiding her sadness deep in her heart. She was so nervous about what was going to happen when she would tell Pravina about leaving th

54、e play. Would she warn her not to allow her in any competition? Now it was clear that she had to leave the play.The next day, downhearted Sneha acted like nothing had happened and got ready for school. Her mom ordered her to say NO for the play.Sneha always loved Pravina because whenever there was a

55、 play or dance, the girls did not need to be worried about anything related with money. She would find a way to help. But Sneha didnt want to tell her the truth.Paragraph l:Sneha went to the teacher,“I dont want to take part in the play and Im leaving.” _Paragraph 2:Pravina stood patiently, waiting

56、for the performance to begin._参考答案:1B2A3C【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个儿童运动项目的情况。1细节理解题。根据Cycling部分中“Participants learn the basics of balancing, starting, stopping and steering(后退) a bike.(参与者学习平衡、启动、停止和驾驶自行车的基本知识)”可知,孩子们在骑行中学到基本技能。故选B。2细节理解题。根据Soccer部分中“The soccer programs, which break into groups for kids

57、from ages 5 17, run for 6 to 8 weeks.(足球课程为5到17岁的孩子分成小组,为期6至8周)”可知,足球将按年龄分组进行教学。故选A。3细节理解题。根据Basketball部分中“NYC Parks Junior Knicks Winter Basketball League, WinterSpring(纽约公园少年尼克斯冬季篮球联盟,冬到春)”可知,篮球从冬天持续到春天。故选C。4C5B6D7C【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了冬奥会金牌得主谷爱凌宣称,她之所以为中国参赛是为了激发中国年轻女孩对冬季运动的兴趣。4细节理解题。根据第三段“Asked wh

58、ether she had second thoughts about her decision to represent China in the Olympics, considering the current tension between the US and China, Gu said not at all. (当被问及考虑到目前中美之间的紧张关系,她是否会重新考虑自己代表中国参加奥运会的决定时,谷说完全不会。)”以及第四段“No, I dont have any regrets,” she said, because every day on her social media

59、she receives messages from hundreds of young girls worldwide who call her their inspiration.(“不,我没有任何遗憾,”她说,因为每天在她的社交媒体上,她都会收到来自世界各地数百名年轻女孩的信息,她们称她为自己的灵感。)”可知,她一点都不后悔自己代表中国参赛。故选C。5细节理解题。根据文章第一段“Gu Ailing, the United States-born Olympic skiing gold medalist, who is also known as Eileen Gu, said that

60、she competed for China to inspire the nations young girls to get interested in the sport.(美国出生的奥运滑雪金牌得主谷爱凌说,她为中国参赛是为了激发中国年轻女孩对这项运动的兴趣。)”可知,她之所以为中国参赛,是为了激发中国女孩对滑雪运动的兴趣。故选B。6细节理解题。根据第四段“Sports are a shared experience transcending gender, age, race, background and culture,” Gu said, adding that they ca

61、n bring about cultural exchanges, communication and uplift one another, generating a cycle of positivity. (“体育是一种超越性别、年龄、种族、背景和文化的共同体验,”谷说,并补充说,体育可以带来文化交流、沟通和相互提升,形成良性循环。)”可知,在她看来,运动会形成良性循环。故选D。7推理判断题。根据文章第一段“Gu Ailing, the United States-born Olympic skiing gold medalist, who is also known as Eileen

62、 Gu, said that she competed for China to inspire the nations young girls to get interested in the sport.(美国出生的奥运滑雪金牌得主谷爱凌说,她为中国参赛是为了激发中国年轻女孩对这项运动的兴趣。)”以及第三段“Asked whether she had second thoughts about her decision to represent China in the Olympics, considering the current tension between the US and

63、 China, Gu said not at all. (当被问及考虑到目前中美之间的紧张关系,她是否会重新考虑自己代表中国参加奥运会的决定时,谷说完全不会。)”可知,文章主要介绍了冬奥会金牌得主谷爱凌宣称,她之所以为中国参赛是为了激发中国年轻女孩对冬季运动的兴趣。从而推断,本文是一篇名人访谈。故选C。8A9D10C11A【导语】这是一篇说明文,文章讲述了由于新冠疫情,歌手刘畊宏的健身视频走红,在线健身越来越受欢迎。8细节理解题。根据第一段中“Singer Liu Genghong is enjoying great popularity recently after posting onli

64、ne fitness videos on TikTok.(歌手刘畊宏最近在TikTok上发布了在线健身视频,深受欢迎)”可知,刘畊宏最近在网上走红是因为人们喜欢他的在线健身视频。故选A项。9细节理解题。根据第四段中“So how could I refuse a star singer as a personal trainer? Besides, when watching the live stream, I feel like Im taking exercise with friends, which encourages me to keep going, added Wei, wh

65、o claims to have lost 3.5 kilograms in just seven days and also have a more positive mood.(所以我怎么能拒绝明星歌手做私人教练呢?此外,在看直播的时候,我感觉自己是在和朋友们一起锻炼,这鼓励了我坚持下去。魏说,她声称自己在短短7天内减掉了3.5公斤,而且心情也更积极)”可知,锻炼使Wei Fang身心受益,故选D项。10推理判断题。根据倒数第二段中“According to the 2022 Sports and Fitness Consumption Trend Report, the sales of

66、 yoga and dance products have achieved fast growth since March.(根据2022年体育与健身消费趋势报告,自3月以来,瑜伽和舞蹈产品的销售实现了快速增长)”可知,瑜伽和舞蹈产品的销售快速增长,说明越来越多的人参加有氧运动。故选C项。11主旨大意题。通读全文,结合第一段中“Now his TikTok account has rocketed to 55 million fans and 53 million likes, inspiring peoples interest in indoor exercise.(现在他的TikTok

67、账号已经飙升到5500万粉丝和5300万赞,激发了人们对室内锻炼的兴趣)”可知,文章主要讲述由于新冠疫情,歌手刘畊宏的健身视频走红,在线健身越来越受欢迎。A项 “来和刘教练一起锻炼吧”适合作为文章标题。故选A项。12B13B14A15A【导语】本文是一篇新闻报道。文章报道了99岁的澳大利亚游泳运动员George Corones,似乎打破了他所在年龄段的50米自由泳世界纪录,并且介绍了George Corones和观众对这场比赛的态度,以及他接下来的打算。12推理判断题。根据第一段“A 99-year old Australian swimmer appears to have broken a

68、 world record for his age group in the 50 m freestyle. The likely new world record holder, George Corones, clocked 56.12 seconds at an official event in Queenslanda new benchmark for the 100-104 age category. He faded the previous record of 1:31. 19, which was set by British swimmer John Harrison in

69、 2014, by 35 seconds. It will now be affirmed by the sports governing body.(一位99岁的澳大利亚游泳运动员似乎打破了他所在年龄段的50米自由泳世界纪录。有可能成为新的世界纪录保持者的George Corones在昆士兰的一次官方活动中以56.12秒的成绩打破了100-104岁年龄段的纪录。他打破了之前1分31. 19秒的记录。这是由英国游泳选手John Harrison在2014年以35秒的优势创造的。现在将由体育管理机构确认)”,再结合下文分析George Corones对这次打破纪录的态度,准备以及接下来的打算,可

70、知作者撰写第1段的目的是引出文本的主题。故选B。13词句猜测题。根据第四段“At this age it takes a while to get going. you get exhausted much more easily, but if you do it properly, the rewards are astronomical,” he said.(他说:“在这个年龄,你需要一段时间才能开始你更容易筋疲力尽,但如果你做得好,回报将是astronomical。”)”,可知在这个年龄,如果你做得好,回报将是巨大的,B选项Huge (巨大的) 符合题意。故选B。14细节理解题。根据倒

71、数第二段“Corones will challenge the 100 m freestyle record on Saturday night, believing he can beat the current mark of 03:23.10, which was also set by Harrison. (Corones将在周六晚上挑战100米自由泳纪录,他相信自己能够打破哈里森创造的03分23.10秒的纪录)”,可知 Corones接下来计划再次挑战Harrison。故选A。15推理判断题。根据最后一段“Im not a young man by any means, but I

72、am rally looking forward to it and confident I can do it very well,” he said.(“无论如何,我都不是一个年轻人,但我非常期待这场比赛,并相信我能做得很好,”他说)”,结合文章大意,99岁的澳大利亚游泳运动员George Corones,在80岁时才重新开始学习游泳,似乎打破了他所在年龄段的50米自由泳世界纪录,并且他积极乐观,努力锻炼,决定再次挑战100米自由泳纪录。可知作者通过讲述 Corones的故事告诉了我们活到老,学到老。故选A。16C17G18A19E20D【导语】本文是一篇新闻报道。主要介绍了英国女橄榄球运

73、动员丹妮尔沃特曼在接受采访时谈到了她对这项运动的经验和看法。16根据下文“Wed play rugby together and if I wanted to play against my brothers, who I looked up to, I had to be good enough.( 我们会一起打橄榄球,如果我想和我尊敬的哥哥们比赛,我必须足够优秀)”可知,她想变得更优秀,才能和自己的哥哥一起打橄榄球。选项C“I never thought of myself as different from them.(我从不认为自己和他们有什么不同)”符合语境,引出下文。故选C。17根

74、据下文“Its different now, with lots of amazing women in British sport as positive examples to young girls.(现在情况不同了,英国体育界有很多优秀的女性作为年轻女孩的积极榜样)”推知,空处指的是女性运动员不太多见。选项G“There werent many female role models in sport when I was growing up.(在我成长的过程中,体育界并没有很多女性榜样)”符合语境。故选G。18根据上文“The situation for womens sport h

75、as improved, but theres a long way to go. The regularity of male sport allows the public to be familiar with teams and players.(女子运动的状况已经有所改善,但还有很长的路要走。男性体育运动的规律性让公众对球队和运动员更加熟悉)”可知,女子运动情况有所改善,但是还是不如男性运动。空前提到男性体育运动,由此推知空处应提及女子运动。选项A“Thats what womens sport needs.(这正是女子运动所需要的)”与上文一致。故选A。19根据空后“Thats w

76、hen I really recognized the challenges I was facing mentally, as well as coping with my physical pain.(那是我真正意识到我在精神上面临的挑战,以及应对我的身体疼痛的时候)”可知,她知道自己面临的挑战既有精神层面也有身体层面;而空前“A few years ago, I got hurt in my knee and was told I couldnt play again.(几年前,我的膝盖受伤了,医生告诉我不能再比赛了)”提到的是身体层面遇到的困难和挑战,所以空处应为精神层面。选项E“Ho

77、wever, I decided to insist on and to get to the Olympics.(然而,我决定坚持,并参加奥运会)”提到了作者的决心和毅力,与上下文内容一致。故选E。20空处为段首句,为本段中心句。下文“When I was injured, my immediate reaction was, I need to keep going. Ive built up strong will but its basically because I love what I do. When I play rugby, I work with other people

78、, deal with failure and overcome difficulties - all these make me open-minded and determined. Rugby develops confidence in me around achieving and self-belief.(当我受伤的时候,我的第一反应是,“我需要继续前进。”我已经有了坚强的意志,但这主要是因为我热爱我所做的事情。当我打橄榄球时,我和其他人一起工作,处理失败和克服困难所有这些都让我豁达和坚定。橄榄球培养了我对成就和自信的信心)”可知,本段主要讲的是橄榄球是她的爱好,同时打橄榄球也丰富

79、了她的内心。选项D“Playing rugby is my passion, and it enriches me.(打橄榄球是我的爱好,它丰富了我的生活)”符合本段大意。故选D。21D22B23C24C25D26B27A28D29A30C31A32D33B34A35B【导语】本文是一篇新闻报道。3月16日北京冬季残奥会,郭玉洁在女子站姿滑雪比赛中,为中国女子赢得了第一枚冬季残奥会滑雪方面的金牌。她想告诉那些身患残疾的人不要贬低自己,要保持奋斗。21考查名词短语辨析。句意:这位18岁的少年于3月16日冲向终点线,在女子短距离站姿比赛中,为中国女子赢得了第一枚冬季残奥会冰雪运动方面的金牌。A.

80、rest area休息区;B. turning point转折点;C. rescue center救援中心;D. finish line终点线。根据后半句“to claim the first-ever Winter Paralympic gold medal for a Chinese woman on 2 .”可知,能赢得金牌,必定第一个冲过了“终点线(finish line)”。故选D项。22考查名词词义辨析。句意:这位18岁的少年于3月16日冲向终点线,在女子短距离站姿比赛中,为中国女子赢得了第一枚冬季残奥会雪上运动方面的金牌。A. track轨道;B. snow雪;C. foot脚;

81、D. water水。根据本句中的“in the womens sprint standing event (短距离站姿比赛)”,以及第二段中“I was happy when I was skiing,Guo said. (“我滑雪时很开心,”郭说。)”可知,郭玉洁进行的是短距离站姿的越野滑雪比赛,因此她为中国女子赢得了是第一枚冬季残奥会“滑雪(snow)”方面的金牌。故选B项。23考查动词词义辨析。句意:她希望告诉残疾青年,他们应该继续奋斗。A. writing写作;B. singing唱歌;C. fighting战斗,努力奋斗;D. smiling微笑。根据第三段最后一句“People s

82、houldnt look down on themselves just because of their disabilities, Guo said. (郭说,人们不应该因为自己的残疾而看不起自己。)”可知,她希望她的成功能够鼓舞那些残疾人士跟她一样去“奋斗(fighting)”,不要低估了自己。故选C项。24考查名词词义辨析。句意:郭雨洁出生在张家口尚义县,左手残疾。A. tools工具;B. awards奖项;C. disabilities残疾;D. fingers手指。根据上文“She hoped to tell the young people with disabilities

83、that they should keep 3 . (她希望告诉残疾青年,他们应该继续战斗。)”可知,她用自己尽管有残疾,但依旧能夺金的实例来鼓舞那些和她一样的残疾人,因此可知她左手残疾。故选C项。25考查动词词义辨析。句意:她11岁时第一次尝试滑雪。A. running跑步;B. researching研究;C. reporting报告;D. skiing滑雪。根据下一句“I was happy when I was skiing, Guo said. (郭说:“我滑雪的时候很开心”。)”可知,此处skiing为复现词,她从11岁开始学滑雪。故选D项。26考查动词词义辨析。句意:然后她决定成

84、为一名越野滑雪者和冬季两项运动员。A. failed失败;B. decided决定;C. continued继续;D. hesitated犹豫不决。根据后一句“Her decision was also 7 by her family. (她的决定也得到了家人的支持。)”,此句的decision为同根复现词,可知,她“决定(decided)”成为滑雪和冬季滑雪两项运动员,并且这个决定获得了家人的支持。故选B项。27考查动词词义辨析。句意:她的决定也得到了家人的支持。A. supported支持;B. ignored忽略;C. tested测试;D. refused拒绝。根据文章最后一句“She

85、 said that her parents, relatives, and friends watched her compete live on TV. They are all very proud of me. 15 , I have lived up to their expectations. (她的父母、亲戚和朋友都在电视上观看了她的比赛直播。她说,“他们都为我感到骄傲。最终,我没有辜负大家的期望”。)”可知,坐在电视机前的家人对她的表现有期待,说明一开始他们就有“支持(supported)”她做的决定。故选A项。28考查动词短语辨析。句意:在冬季两项比赛中,郭在射击环节以精准和

86、速度弥补了她滑雪耐力的不足。A. gives up放弃;B. picks up捡起;C. looks up to仰望;D. makes up for弥补。根据下文“I just9the quick change between high-speed racing and controlling my breathing for 10 . (我只是喜欢在高速比赛和射击时控制呼吸之间的快速变化。)”可知,她尽管滑雪缺乏耐力,但是她能够在射击方面用精准度和速度来“弥补(makes up for)”这一弱点,依旧夺得金牌。故选D项。29考查动词词义辨析。句意:我只是喜欢在高速比赛和射击时控制呼吸之间的

87、快速变化。A. love爱;B. hide隐藏;C. control控制;D. remove删除。根据上文“I was happy when I was skiing, Guo said. She then 6 to become a cross-country skier and biathlete. (我滑雪的时候很开心,郭说。然后她决定成为一名越野滑雪者和冬季两项运动员。)”以及“In biathlon (冬季两项), Guo 8 her lack of stamina (耐力) in skiing with accuracy and speed in the shooting part

88、. (在冬季两项比赛中,郭在射击环节以精准和速度弥补了她滑雪耐力的不足。)”可知,郭喜欢滑雪运动的速度,而射击方面她能精准快速射击,可见她很“喜欢(love)”在两项运动之间做快速转换。故选A项。30考查动词词义辨析。句意:我只是喜欢在高速比赛和射击时控制呼吸之间的快速变化。A. growing成长;B. answering回答;C. shooting射击;D. relaxing放松。根据“In biathlon (冬季两项), Guo 8 her lack of stamina (耐力) in skiing with accuracy and speed in the shooting pa

89、rt. (在冬季两项比赛中,郭在射击环节以精准和速度弥补了她滑雪耐力的不足。)”可知,她要用她的射击方面的优势弥补滑雪方面的弱势,因此,需要调整呼吸为“射击(shooting)”做准备。故选C项。31考查名词词义辨析。句意:我希望更多年轻的残疾人士能对雪上运动感兴趣。A. interest兴趣;B. information信息;C. views观点;D. faults错误。根据后文“Actually, disabled people are not 12 at anything. We can take part in the Winter Paralympics and become 13

90、. (事实上,残障人士在任何方面都不差。我们可以参加冬季残奥会,成为冠军。)”可知,她在鼓励其他残疾人士也可以像她一样参加冬季残奥会,也能通过奋斗努力获得冠军,因此,她希望更多的年轻残疾人能找到他们在雪上运动方面的“兴趣(interest)”。故选A项。32考查形容词词义辨析。句意:事实上,残障人士在任何方面都不差。A. angry生气的;B. crazy疯狂的;C. skillful熟练的;D. bad差的。根据后文“We can take part in the Winter Paralympics and become 13 . (我们可以参加冬季残奥会,成为冠军。)”可知,她认为残疾人

91、士一样在雪上运动获得成就,一样获得冠军,他们在任何方面都不差。故选D项。33考查名词词义辨析。句意:我们可以参加冬残奥会,成为冠军。A. targets目标;B. champions冠军;C. trainers教练员;D. partners搭档。根据上文“The teenager, who turned 18 on March 16, sped to the1in the womens sprint standing event (短距离站姿比赛) to claim the first-ever Winter Paralympic gold medal for a Chinese woman

92、on2 . (这位18岁的少年于3月16日冲向终点线,在女子短距离站姿滑雪比赛中,为中国女子赢得了第一枚冬季残奥会雪上运动方面的金牌。)”可知,残疾人运动员郭雨洁以自己为例,说明残疾人也能夺得奖牌,得“冠军(champions)”。故选B项。34考查名词词义辨析。句意:郭的金牌是她5年努力训练的结果。A. gold金牌;B. goal目标;C. hope希望;D. base基础。根据第一段第一句“The girl Guo Yujie got a perfect gift on Saturdaya gold medal of Beijing 2022 Paralympic Winter Game

93、s. (女孩郭雨洁在周六得到了一份完美的礼物北京2022年冬残奥会金牌。)”可知,她通过5年的刻苦训练斩获“金牌(gold)”。故选A项。35考查副词词义辨析。句意:最终,我没有辜负大家的期望。A. Usually通常;B. Finally最后,总算;C. Unluckily不幸的是;D. Suddenly突然。根据前文“Her decision was also 7 by her family. (她的决定也得到了家人的支持。)”,“Guos 14 is the result of five years of hard training. (郭的金牌是她5年努力训练的结果。)”,以及“She

94、 said that her parents, relatives, and friends watched her compete live on TV. They are all very proud of me, (她说,她的父母、亲戚和朋友都在电视上观看了她的比赛直播。“他们都为我感到骄傲”)”可知,五年前,家人就开始支持郭玉洁,五年后,她“最后(Finally)”得到了奖牌,没有辜负大家的支持和期望。故选B项。36energetic37growth38are included39The40being41to build42where43provided44in45rapidly【导语

95、】这是一篇说明文。文章主要介绍了健身的重要性,与健身有关的职业,以及各种健身机会。36考查形容词。句意:要想有一个充满活力的职业生涯,从小身体健康是很重要的。此处应用形容词energetic作定语,修饰名词career,意为“精力充沛的”,故填energetic。37考查名词。句意:身体健康对我们的成长很重要。此处用名词growth做宾语,意为“成长”,为不可数名词,故填growth。38考查时态和语态。句意:将运动和健身计划纳入教育机构的课程或课外活动中是件好事,这样每个儿童或学生都能成长得很好。空处在that引导的主语从句中做谓语,句子描述的是一般性事实,应用一般现在时,且主语exerci

96、se and fitness programmes和动词include(把列为一部分)是被动关系,应用一般现在时的被动,主语是复数,故填are included。39考查冠词。句意:这个职业是一个独特的职业。此处“职业”是特指,特指上文提到的有关运动和健身的职业,应用定冠词the,单词位于句首,首字母大写,故填The。40考查非谓语动词。句意:除了作为一种职业,体育还有潜力建立品格概念,如自律、团队合作和牺牲精神。介词from后面应用所给词的动名词,故填being。41考查非谓语动词。句意:除了作为一种职业,体育还有潜力建立品格概念,如自律、团队合作和牺牲精神。have the potenti

97、al to do固定搭配,意为“有潜力做”,不定式作后置定语。故填to build。42考查定语从句。句意:有大量健身的工作机会,在这些工作中,职业运动员可以展示他们的才能。空处引导限制性定语从句,先行词为jobs,为抽象地点名词,且定语从句中缺少地点状语,应用关系副词where来引导,故填where。43考查非谓语动词。句意:还为那些对体育感兴趣的人提供各种奖学金,以提高他们的才能。该句子是there be结构,空处是非谓语动词做后置定语,修饰名词scholarships,且动词provide和名词scholarships二者之间是被动关系,应用过去分词做后置定语,故填provided。44

98、考查介词。句意:还为那些对体育感兴趣的人提供各种奖学金,以提高他们的才能。be /get interested in是是固定搭配,意为“对感兴趣”,故填in。45考查副词。句意:体育和健身是一个迅速发展的领域。动词expand应用副词来修饰,故填rapidly。46Dear Suyiming,As your fan, Im very excited to know you won the gold in the Winter Olympic Game. So I am writing a letter to congratulate you and share my feelings when

99、 watching your game.What impressed me most was that you flew in the sky like a eagle when you were snowboarding. You were only an 18 year-old boy. But you have shown us the power of youth. As the saying goes “When the young are strong, the country is strong.” The youth is the beginning of the future

100、. Therebefore, I am encouraged by you. I decide to study harder and try my best to do everything. I believe I can do it well under your inspiration.Thank you again for the inspiration , which makes me more and more motivated on the road of learning. I wish you can get better result in the next compe

101、tition.YoursLihua【导语】本篇书面表达属于应用文,要求考生用英语写一封电子邮件给谷爱凌或苏翊鸣, 祝贺获奖,并告诉他或她你观看直播时给你留下印象最深的一幕,并带给你怎样的思考,最后表达祝福及期待。【详解】1.词汇积累兴奋的:excitedthrilled决定做某事:decide to do sth. make up ones mind to do sth.竭尽全力:try ones bestdo ones best比赛:competitioncontest2.句式拓展简单句变复合句原句:I decide to study harder and try my best to do

102、 everything. 拓展句:Not only do I decide to study harder, but also I am determined to try my best to do everything.【点睛】高分句型1 So I am writing a letter to congratulate you and share my feelings when watching your game. (运用了when引导的状语从句的省略)高分句型2 What impressed me most was that you flew in the sky like a ea

103、gle when you were snowboarding. (运用了what引导的主语从句,that引导的表语从句和when引导的时间状语从句)高分句型3 Thank you again for the inspiration , which makes me more and more motivated on the road of learning. (运用了which引导的非限制性定语从句)47Sneha went to the teacher, “I dont want to take part in the play and Im leaving.” Her voice was

104、 so determined that Pravina wondered why she had such a change in her attitude. “Mum says I can learn more if I take part in a debate,” she looked away, trying to hide her unwillingness. Soon, Pravina made out what really was shouting in Snehas deep heart. With a smile on her face, Pravina promised

105、not only could she perform in the play but she would get the chance to join in the debate. She offered a hand to her, saying there happened to be a costume at home which could be lent to her. Excited secretly, she knew she was going to attend the show.Pravina stood patiently, waiting for the perform

106、ance to begin. She was waiting for the precious moment when Sneha appeared in the costume she bought for Snehas dream. As the light faded out, the lead role came on stage and caught the attention of all the audience. Confident and brave, she vividly brought the character to life. Everyone cheered an

107、d applauded when the show ended as Snehas first male character turned out a big success. When Sneha was ready to give back the costume to Pravina, she was told to keep it as a reminder of not easily letting go of dreams.【分析】本文以人物为线索展开。Sneha的班主任老师Pravin要求Sneha在一部戏里扮演主要男性角色,但是由于购买或者租赁戏服的经济问题,母亲不同意她参加这

108、次演出,并强烈要求她拒绝Pravin的邀请。她向Pravin提出不参演这次的演出。看出Sneha的心思之后,Pravin表示可以拿家里的戏服给她用。最后演出获得了成功。当Sneha要将戏服还给Pravin时,Pravin将戏服送给她,提醒她不要轻易放弃梦想。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“Sneha对老师说:“我不想参加这个戏了,我要离开。”可知,第一段可描写Sneha拒绝老师的邀请,老师看穿后,表示可以借给她戏服。由第二段首句内容“Pravin耐心地站着,等待演出开始。”可知,第二段可描写演出获得成功,Pravin将戏服赠予她留作纪念。2.续写线索:拒绝邀请明白真相提供帮助表演开始表

109、演成功赠予戏服3.词汇激活行为类.掩盖:hide/cover up/conceal.归还:go back/return情绪类.不情愿:unwillingness/reluctance.兴奋:excited/trilled【点睛】高分句型1.Her voice was so determined that Pravina wondered why she had such a change in her attitude.(由连接词sothat引导结果状语从句和why引导宾语从句)高分句型2.Confident and brave, she vividly brought the character to life.(运用了形容词作状语)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1