ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:9 ,大小:81.50KB ,
资源ID:529020      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-529020-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(《名师一号·高中同步学习方略》高一英语(新课标人教版版)必修1练习:双基限时练13 UNIT 5 NELSON MANDELA PART Ⅰ WORD版含答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

《名师一号·高中同步学习方略》高一英语(新课标人教版版)必修1练习:双基限时练13 UNIT 5 NELSON MANDELA PART Ⅰ WORD版含答案.doc

1、高考资源网() 您身边的高考专家双基限时练(十三)Unit 5Part .单词拼写1There is an _(相等的) number of boys and girls in the class.答案equal2There were 16 _(票) in favor of my suggestion, and 15 against.答案votes3This is her first time to perform on the_(舞台)答案stage4He had been a talented artist in his _(青年时期)答案youth5There is too much _

2、(暴力)on TV, which may have a bad effect on children.答案violence6Im _(乐意)to do anything for you.答案willing7Under the teachers _(指导), he can speak some English soon.答案guidance8The man _(攻击) her with a knife.答案attacked9We aim at _(质量) rather than quantity.答案quality.单句语法填空1Things might get better, but it d

3、oesnt look very _ (hope) right now.答案hopeful2_ (self) people must learn to share so as to make themselves become _ (self)答案Selfish; selfless3They have an _ (activity) holiday, sailing and swimming.答案active4Its so _ (fair)Mary gets more money for less work.答案unfair5The money was divided _ (equal) amo

4、ng her four children.答案equally6_ (devote) to their work, most of the parents spend little time with their children.答案与解析Devoteddevoted to “专心于;从事于;热衷于的”。7Im worried _ her driving the car tonight on the wet road.答案与解析aboutbe worried about为固定搭配,表示“为着急、担心”。句意:我很担心她今晚在湿的公路上开车。8The soldiers were fighting

5、 bravely _ their people _ the enemy.答案与解析for/with; againstfight for“为而战”; fight with“与并肩作战;和交战”。fight against“与作战”。句意:士兵们正在为了他们的人民而与敌人进行英勇地战斗。9. When he was out _work, he was involved in crimes of violence and was put _ prison at last.答案与解析of; in/intoout of work“失业”和put sb. in/into prison“把某人投入监狱”,都

6、是固定短语。10Only by practicing a few hours every day _ you be able to master English.答案与解析willonly放在句首时,用部分倒装; can和be able to不能连用,故用will。.课文缩写语法填空My name is Elias. I began school at six _1_ studied for only two years because my family couldnt afford the school fees and bus fare. It was hard to get a job

7、 for I had very little _2_(educate)After trying hard I got a job in a gold mine in Johannesburg. But I had to be out of work _3_ I didnt have a passbook to live there. It was during the very difficult period of time _4_ I met Mandela, who offered guidance to black people on their legal problems. I w

8、as grateful because he was generous _5_ his time and help. With his help, I became hopeful about my future. When he _6_ (organize) the ANC Youth League, I joined it as soon as possible. During that time, black people could not vote or choose their leader. Everything _7_(decide) by white people. We b

9、egan to fight the government and attack the law in a _8_(peace) way. Then we decided to answer violence with violence. As a matter of fact, I do not like violence. But in 1963, I helped to blow _9_ some government buildings. I was happy to help because I knew I would help us achieve our dream of _10

10、_(make) black and white equal.答案1.but2.education3.because/since4that5.with6.organized7.was decided8peaceful9.up10.making.阅读理解Would you be able to let someone go that you really loved? If youre like most people, that would be pretty hard. In T. A. Barrens Where is Grandpa?, the main character, a litt

11、le boy, was faced with the same problem.In the beginning of the story, Grandpa was cool and fun to be around. The little boy loved to be with his grandpa. In fact, they were always going on new and fun adventures (冒险经历). The boy and his grandpa were like best friends. The boy was so lucky to have su

12、ch a great grandpa.Later in the story, Grandpa died. The little boy was sad, because he knew that Grandpa was not there beside him. Things were hard for him, because before, his grandpa was always by his side. Now, he was not there anymore. He was gone. The boy must have felt so devastated!At the en

13、d, the boy asked his parents, “Where is Grandpa?” They told him that he was in all of their memories. At that point, the boy changed. Finally, he realized that he still had the memories that he shared with his grandpa; he knew that his grandpa was still with him. He realized just how important memor

14、ies can be.This story teaches me that some things in life are hard. When someone dies, TA. Barren, in his wonderful story Where is Grandpa?, teaches me it is okay because theyre still with you in your memories. When I lose someone I care about, I know I can always find them by thinking about the spe

15、cial moments weve shared.语篇解读本文是议论文。文章是关于T.A. Barren的作品Where is Grandpa?的书评。1What problem was the little boy faced with?A. He treated his grandpa badly.B. He made his grandpa angry.C. He got lost in an adventure.D. He lost the grandpa he loved.答案与解析D细节理解题。文章第一段提到的“Would you be able to let someone go

16、 that you really loved? If youre like most people, that would be pretty hard.”就是Where is Grandpa?的主人公小男孩遇到的问题:他失去了他亲爱的爷爷。2What does the underlined word “devastated” in Paragraph 3 mean?A. Sad. B. Tired.C. Surprised. D. Bored.答案与解析A词义猜测题。根据第三段的“Grandpa died”和“The little boy was sad, . Things were har

17、d for him”可知,爷爷的去世让小男孩悲痛欲绝。故此处devastated有“难过;悲伤”之意。3Where is Grandpa? is a story about _.A. finding the lost grandpaB. how to become a great grandpaC. a familys new and fun adventuresD. the love between a grandson and a grandpa答案与解析D推理判断题。文章第一段概述Where is Grandpa?的主人公经历了亲人离世的痛苦;第二、三四段介绍了本书主人公与爷爷的关系、爷

18、爷离世对他的影响、寻找爷爷等情节,由此可推测出本书是关于爷孙之情的故事。4Where does this text probably come from?A. A book review.B. A students diary.C. A parentchild guide.D. An introduction to a writer.答案与解析A文章出处题。从文章第一段的“In TA. Barrens Where is Grandpa?”和最后一段的“This story teaches me that some things in life are hard.”可以看出,本文是对T.A. B

19、arren的作品Where is Grandpa?的评论,故本文是一篇书评。.完形填空There are many people who say they like to do a little piece of work themselves. They say, “Why _1_ somebody onto the house, or ask a lot of people to help _2_ you can do the job very well alone?”My dear Uncle Podger is just that sort of man. One day he bou

20、ght a _3_.“We dont need a man for this. Ill _4_ that picture on the wall in no time.”Then he took off his coat and _5_. But he had no nails. He _6_ his daughter to buy some. Then he sent one of the boys to tell her what _7_ to buy. Then he shouted, “Now you go and _8_ me my hammer, Will; and I shall

21、 want the ladder, Jim. And wont _9_, Maria, because I shall want you to hold the light. Now, Tom, _10_ me the picture.”When all was ready and Tom handed him the picture, he _11_ it, and it came out of the frame. He tried to save the glass, and _12_ himself. Then he ran round the room, looking for hi

22、s _13_. Suddenly he remembered it was in the pocket of his _14_. Now everybody started looking for his coat _15_ he sat and shouted.However, he discovered that he was sitting on it, and _16_ again.“Oh, I have found it myself. You can _17_ find anything, you fools.”Half an hour had passed by now. Unc

23、le Podger started to _18_ all over again with the whole family standing round ready to _19_.At midnight, the picture was up at last. Everybody was very _20_ except, of course, Uncle Podger.“There you are!” he said, coming down from the chair. “Why, other people call in a special man to do a little t

24、hing like that!”1A. order B. call C. advise D. invite2A. unless B. once C. when D. though3A. picture B. house C. ladder D. hammer4A. pick up B. take up C. make up D. put up5A. began B. drew C. rested D. washed6A. let B. sent C. made D. allowed7A. size B. sort C. kind D. shape8A. buy B. borrow C. get

25、 D. take9A. go away B. pass away C. run away D. break away10A. hold B. hand C. put D. return11A. dropped B. stole C. lost D. deserted12A. save B. devote C. harm D. cut13A. wound B. handkerchief C. knife D. medicine14A. coat B. sweater C. shirt D. trousers15A. since B. because C. while D. for16A. cri

26、ed B. shouted C. scolded D. laughed17A. never B. already C. ever D. still18A. sleep B. eat C. work D. repair19A. help B. rescue C. spend D. search20A. angry B. shocked C. friendly D. tired答案与解析1B根据上下文内容可知,此处指的是叫人来帮忙,所以用call。2Cwhen在此处意为“既然”,表示:“既然你自己能独立完成这项工作,为什么要别人来你家或让别人来帮忙呢?”3A根据下文内容可知,Uncle Podge

27、r买了一幅画。4D这里指的是Uncle Podger打算立刻把这张画挂起来。put up“张贴;挂起”; pick up“拾起;拿起”; take up“占据”; make up“弥补;组成”。5A这里表示他脱下上衣开始挂画。6B根据下文Then he sent one of the boys to tell .可知,这里表示他派女儿去买钉子。7A这里表示多大尺寸的钉子,应用size。8C此处表示“Will,你去给我把锤子拿来”。因为后面是my hammer,所以不能是买、借或拿走。9A这里指Uncle Podger让Maria不要走开,留在这里帮忙。10B根据下文When all was r

28、eady and Tom handed him the picture可知,此处表示“递给我那幅画”。11A根据下文and it came out of the frame可知,这幅画掉了下来。所以用dropped。12D这里表示被玻璃割伤。13B根据常理只能是去寻找手帕包扎伤口。同时根据在上衣兜里也只能是手帕最合理。14A根据下文Now everybody started looking for his coat可知,手帕在他上衣兜里,所以去寻找上衣最合理。15C这里表示转折和对比,别人在为他找衣服,而他却坐在那里大喊大叫。16B根据上文的. he sat and shouted和本句中的again可知,应选择shouted。17A根据下文的you fools可知,这里表示Uncle Podger在责备大家“你们从来什么也找不到”。18C根据下文的again可知,这里表示Uncle Podger又开始工作(挂画)。19A一家人站在周围,随时准备给他帮忙。20D因为直到半夜才挂好画,所以大家都很疲惫。高考资源网版权所有,侵权必究!

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1