1、课时作业(十一)UNIT 3Section Discovering Useful Structures层级一即时应用体验维度1选词填空1Everyone knows the answer, _ they? (do/dont)2My father had to work very late when he was young, _ he? (hadnt/didnt)3Looking good is important to women, isnt _? (this/it)4There were many people in the room then, werent _? (there/they
2、)5The thief must have entered through the back door, _ he? (mustnt /didnt)6They all had a good time there, _ they? (hadnt /didnt)7He must do the job, _ he? (mustnt /doesnt)8Dont open the door, _ you? (will/do)9It is impossible for him to make such a mistake, _ it? (is/ isnt)10Youve lived in Hollywoo
3、d for many years, _ you? (havent/have)11I dont think you have heard of him before, _ you? (have/havent)12Mary thinks you will come to the party,_ she? (doesnt/wont)13You had some trouble finding where I live,_ you? (hadnt/didnt)维度2语法与写作1郎平是一个意志非常坚定的人,不是吗?_2世界上有很多传奇的运动员,不是吗?_3这是一件非常重要的大事,不是吗?_4这个毕业生几
4、乎不会说英语,不是吗?_5停止玩手机给你儿子树立个好榜样,不行吗?_6这个交换生过去常常去汉语角,不是吗?_维度3阅读对话,补全对话中的附加疑问部分或答语1Lily:I havent seen you recently. What are you doing these days?Bob:I am doing research on how to protect wildlife.Lily:You have never done such research before,(1)_Bob:Yes, this is the first time that I have done this. I h
5、ave read some papers on this topic and also attended a lecture.Lily:The lecture is very useful to your research, (2)_Bob:Yes, it is. It is also inspiring.Lily:It inspires you to find more information about the topic, doesnt it?Bob:(3)_ It gives me suggestions on finding more information.2Tom:My room
6、mate Peter is going to take part in the English Speech Contest to be held in our school next Friday.Nancy:He has been making preparations for the contest recently, (1)_Tom:Yes, he has. I really admire his spoken English, which is always fluent.Nancy:Me too. He took Englishspeaking classes in the tra
7、ining school, (2)_Tom:Yes, he did. His favorite subject is English and he has taken part in various activities related to English.Nancy:That sounds great. I think he will give a wonderful speech, (3)_Tom:I agree with you.层级二主题阅读训练.阅读理解A2022茂名高一检测The beach may seem like an inviting place to run on a
8、cool summer morning, but is running on the sand good for your body? It can be, but its important to be aware of the challenges that some beach runners experience before you get ready. Running on the beach can be a good thing. Its certainly different from running on a track or a pavement. For starter
9、s, sand can be a challenge because it has an uneven (不平坦的) surface. As you push off, youre going to lose some of your push as the sand moves. So, youre not going to be able to push yourself forward as you would be on a track or a pavement. But this unevenness has an upside. It gives your body an ext
10、ra workout, forcing you to exercise muscles that dont get as much use during running on firm surfaces. For example, your feet, ankles and lower back might feel sorer and more tired than usual after a beach run just because the surface is constantly moving and changing step to step.You also might fee
11、l sore afterward because beaches tend to slope (倾斜) down to the water. If youre going for a long run on the beach, you might notice that one side of your body might feel sorer because youre putting more pressure on it due to the slope.Some beach runners prefer to run barefoot not wearing anything on
12、 feet. However, if youre not used to barefoot running, start slowly and dont run long distances at first. Thats because running barefoot uses more different muscles than running with shoes, and its important to strengthen these muscles and adapt your feet. If you want to run barefoot and as long as
13、you run carefully enough into it, go for it!Running on the sand can be a smart choice for you, because running on softer ground surfaces can reduce muscle damage.1Why is it difficult to run on the beach for starters?ARunning on its uneven surface takes much effort.BPeople need to run carefully on it
14、s smooth surface.CThe soft surface makes people fall over easily.DIts hard to keep ones balance on its hard surface.2Which of the following best explains “upside” underlined in Paragraph 2?ACharacter. BReason. CAdvantage. DChallenge. 3Where can the passage be found? AA primary school textbook.BA spo
15、rts magazine.CA tourist guide.DA scientific report.BMost children have ever heard their parents yell “sit up straight!” or “dont hang your head!” when they eat dinner. Nowadays,it is also heard around another activityvideo games. Tenyearold Owaish admits it takes him three to four hours a day to pla
16、y games on his tablet computer.In addition,he plays for about two hours on the smart phone every day.As a result,he started suffering a serious pain in the neck around June or July.Whats worse,the pain has spread to the hand and back gradually,which makes his mother Mehzabin become concerned.The doc
17、tors note the number of young children with the chronic pain (慢性病) in their necks,arms and shoulders is on the increase sharp in recent years.They are not aging,they havent had an accident,the blood reports are fine,their Xrays are fine,and their MRIs are fine.Facts have proved that the pain is from
18、 the poor posture(姿势) while they are playing video games on smart phones or other electronic devices.19yearold student Nida feels pain in the finger which holds the weight of her smart phone most of the day.Nida almost uses her smart phone 24/7,which means 24 hours a day,seven days a week,or all the
19、 time.Health experts predict there will be not only physical(身体的) but mental(精神的) problems resulting from the overuse of electronic devices.They encourage people to often take breaks and exercise from using computers,smart phones or other devices.Stand up! Stretch(伸展) the legs,back,shoulders and arm
20、s in all the possible directions.Thats the most effective way and maybe the key to solving the problem completely.After all,the medication doesnt help sometimes.4What is Mehzabin worried about?AHer son has no table manners.BHer sons physical problems get worse.CHer son doesnt work hard at school.DHe
21、r son spends much money on games.5What do we know about the chronic pain?AUsing a heavy smart phone will cause it.BAdults dont have the problem.CIt is caused by the wrong body position.DChildren with it often have other diseases.6According to health experts,_Athe best treatment for the chronic pain
22、is exercisingBpeople must take medicine to cure the chronic painCpeople should stop using smart phonesDthe chronic pain has nothing to do with ones mental health7What may be the best title for the text?ATo Play Games Well,Sit Up StraightBToo Much Gaming Is a Pain in the NeckCHow to Avoid the Pain in
23、 the NeckDHow to Be Fitter by Playing Games.完形填空I worked in a company which was very strict about taking on official employees (正式员工).I worked very hard and did my _1_ very well.My team leader _2_ me very much, so did the boss. Several times, my team leader _3_ the company to make me an official emp
24、loyee._4_, it was put off again and again.Since I needed the job and had _5_ in finding a better one, I just _6_ it.Before Christmas, everyone would get the same small box of food, but the official employees would get a gift card besides that.I had_7_ for over a year and a half and made far more eff
25、ort than many official employees at our _8_, but the company probably would ignore (忽视) me.The thought made me a little _9_On the day just before Christmas, my team leader walked around the office giving_10_ to everyone and gift cards to the official employees.When she got to my _11_, she handed me
26、my box, and then suddenly said in a _12_ voice, “And this.” She gave me a gift card and said, “Not from the _13_, but from the boss.”Its very good to_14_ that your boss knows what youre worth.The gift card shows that the boss truly _15_ the effort of his employees.1.A.exercise BdutyCproject Dbusines
27、s2A.liked BmissedCadmired Dpleased3A.encouraged BadvisedChelped Dallowed4A.Clearly BNaturallyCBesides DHowever5A.difficulty BinterestCexperience Dprogress6A.noticed BrefusedCcontinued Denjoyed7A.studied BworkedCtrained Dplayed8A.club BstoreCoffice Dschool9A.angry BnervousCbored Dfrightened10A.prizes
28、 BboxesCbooks Dpapers11A.car BwindowCroom Ddesk12A.beautiful BweakClow Ddeep13A.company BshopChotel Dfactory14A.imagine BshowChope Dlearn15A.depends on Blooks intoCshows off Dcares about.语法填空As is 1._ (know) to all,the Olympic Games are the most important events in the world.They were first held in
29、ancient Greece 2._ 776 BC.And the events were named after the city Olympia.Slaves and women could not be allowed to take part in the ancient Olympics,and the 3._ (athlete) were all from the same country.In 1896,4._ first modern Olympics opened in Athens,the capital city of Greece.From then on,the Ol
30、ympic Games 5._ (take) place every four years.Athletes from the whole world can take part in the 6._ (importance) events,whether they are men or women.The five rings on the Olympic Flag stand 7._ five continents and the union of the whole world.China didnt become a member of the modern Olympics unti
31、l the 1950s.And in 1984,Xu Haifeng became the first Chinese that won an Olympic gold medal in shooting.With the 8._ (develop) of China,Beijing finally succeeded in 9._ (hold) the 2008 Olympics,during which the five Fuwa mascots 10._ (deep) impressed the whole world.课时作业(十一)层级一即时应用体验维度11dont2.didnt3.
32、it4.there5.didnt6.didnt7mustnt8.will9.isnt10.havent11.have12doesnt13.didnt维度21Lang Ping is a person with great determination, isnt she?2There are many legend athletes in the world, arent there?3This is a very important event, isnt it?4This graduate can hardly speak English, can he?5Stop playing your
33、 cellphone and set a good example for your son,will you?6This exchange student used to go to the Chinese corner, didnt/usednt he?维度31(1)have you?(2)isnt it?(3)Yes, it does.2(1)hasnt he?(2)didnt he?(3)wont he?层级二主题阅读训练.阅读理解A【语篇解读】文章主要介绍了沙滩慢跑者有可能会经历的挑战。1答案与解析:A细节理解题。根据文章第二段可知, 对于初学者来说在沙滩跑步会因为表面不平整而无法像
34、在跑道或人行道那样容易前进。故选A。2答案与解析:C词义猜测题。画线单词所在句有“But”存在, 说明与前文为转折关系, 前文内容讲述的是在沙滩跑步对于初学者来说的困难, 而画线单词所在句后文“It gives your body an extra workout, forcing you to exercise muscles that dont get as much use during running on firm surfaces. (它给你的身体一个额外的锻炼, 迫使你锻炼你在坚实路面上不经常锻炼的肌肉。)”在讲述其好处。因此“upside”所在句应是承前启后的作用, 可推知“u
35、pside”可以理解为“优点; 好处”, 与Advantage含义相同。故选C。3答案与解析:B推理判断题。通读全文可知, 文章核心主题为“Running on the sand(沙滩慢跑)”, 因此可推知, 文章应是刊登在体育类杂志上。故选B。B【语篇解读】本文是一篇说明文。现在流行的一种活动就是玩电子游戏。玩电子游戏太多会引起慢性病。健康专家认为最好的治疗疼痛的方法是多锻炼。4答案与解析:B细节理解题。根据第一段中的“As a result,he started suffering a serious pain in the neck around June or July.Whats w
36、orse,the pain has spread to the hand and back gradually,which makes his mother Mehzabin become concerned.”可知,妈妈担心的是儿子的身体状况变差。故选B。5答案与解析:C细节理解题。根据第二段中的“Facts have proved that the pain is from the poor posture(姿势) while they are playing video games on smart phones or other electronic devices.”可知,事实证明疼
37、痛是他们在玩手机或其他电子设备游戏时,错误的姿势导致的。故选C。6答案与解析:A细节理解题。根据最后一段内容可知,健康专家建议人们放下手机或其他电子设备,短暂休息和锻炼。锻炼才是解决慢性疼痛的最有效的办法,故选A。7答案与解析:B标题归纳题。本文主要讲了现在许多青少年喜欢玩电子游戏,玩游戏时错误的姿势让他们得了慢性疼痛病,也就是说玩电子游戏太多,颈部会疼痛。故选B。.完形填空【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者在一家公司工作,但不是正式员工。圣诞节发福利期间,按照公司规定只有正式员工可以领到礼品卡。但因她工作干得出色,她的老板以其个人名义发给她一张礼品卡。1答案与解析:B根据上文的
38、“I worked very hard”可知,作者工作很努力,工作完成得很好。2答案与解析:A根据下文的“Several times, my team leader _3_ the company to make me an official employee.”可知,作者的工作组长很喜欢她。3答案与解析:B根据空后的“make me an official employee”可知,好几次,作者的组长建议公司让作者成为正式员工。4答案与解析:D根据空后的“it was put off again and again”可知,然而,作者成为正式员工的事一再被推迟。5答案与解析:A根据空前的“I n
39、eeded the job”和空后的“finding a better one”可知,作者很难找到更好的工作。6答案与解析:C由于作者很难找到更好的工作,所以只能继续干这份工作。7答案与解析:B此处指作者已经在这家公司工作了一年半多。8答案与解析:C根据下文的“my team leader walked around the office”可知,作者比她办公室的许多正式员工努力得多。9答案与解析:A根据上文作者认为她比其他正式员工更努力,却得不到礼品卡可知,作者有点生气。10答案与解析:B根据上文的“everyone would get the same small box of food”可
40、知,组长在办公室里给每个人分发装有食品的盒子。11答案与解析:D作者在办公室,所以组长是走到作者办公桌跟前。12答案与解析:C联系上文可知,作者本不应该得到一张礼品卡,所以组长小声跟作者说话。13答案与解析:A根据下文的“but from the boss”可知,作者的礼品卡不是公司给的,而是老板给的。14答案与解析:D根据上文作者的老板给了她一张礼品卡可知,她知道老板是知道她的价值的。15答案与解析:D在作者看来,礼品卡表明老板真正关心员工的努力付出。.语法填空【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要讲述了奥运会的起源以及中国参加奥运会后取得的成就。1答案与解析:known考查固定短语。句意为:
41、众所周知,奥运会是世界上最重要的赛事。as is known to all为固定表达,意为“众所周知”。故填known。2答案与解析:in考查介词。表示“在年”应用介词in。故填in。3答案与解析:athletes考查名词复数。and之后的分句缺少主语,athlete意为“运动员”,是可数名词,谓语动词是were,主语需用名词的复数形式。故填athletes。4答案与解析:the考查冠词。序数词作定语修饰名词Olympics,前面需要加定冠词the。故填the。5答案与解析:take考查动词的时态和主谓一致。根据时间状语every four years可知,此处使用一般现在时,主语为the O
42、lympic Games,谓语动词使用复数形式。故填take。6答案与解析:important考查形容词。空处修饰名词events,需填形容词作定语。故填important。7答案与解析:for考查固定短语。stand for为固定短语,意为“代表”。故填for。8答案与解析:development考查名词。定冠词the修饰名词,空处需填名词。故填development。9答案与解析:holding考查非谓语动词。succeed in doing sth.为固定短语,意为“成功做某事”,空处需填动名词作宾语。故填holding。10答案与解析:deeply考查副词。此处用副词修饰动词impressed。故填deeply。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有