1、小综合训练23(名师原创)对应学生用书P166.阅读理解Americans are worried about new technology. They are concerned that machines, including robots, will take over work now done by humans. These findings come from a new report by the Pew Research Center of Washington DC.About 75 percent of Americans questioned by Pew said a
2、utomation will increase income inequality between the rich and the middle class and the poor. And 64 percent of people expect automation to be so common in America that people will face difficulty finding things to do with their lives.Some of the concerns about technology come from a distrust about
3、whether machines will always make the right decision. Many Americans believe humans have better judgment in dealing with complex matters. One example is selecting a person for a job. Three quarters of Americans said they would not want to apply for a job that uses a computer program to choose the mo
4、st qualified person.Most Americans want the government to limit automation. For example, 87 percent support a requirement that all driverless vehicles have a human in the drivers seat who can take control when needed. And 85 percent want to limit machines to mostly doing jobs that are dangerous or u
5、nhealthy for humans. And only 25 percent expect more jobs to come from automation, Pew said.Mark Zuckerberg, the cofounder of Facebook, spoke last May to graduating seniors from Harvard University in Massachusetts. His talk centered on the uncertain future facing young people, “Our generation will h
6、ave to deal with tens of millions of jobs replaced by automation like selfdriving cars and trucks,”Zuckerberg told the graduates.Zuckerberg said young people will have to find projects that will bring both jobs and direct benefits to the people of the world. He said in his speech that 300, 000 peopl
7、e worked to put a man on the moon, and millions of people built the Hoover Dam as well as other great projects over the last 100 years.【语篇解读】本文是一篇说明文。美国人担心随着科技发展机器人会抢走工作岗位,增加富人、中产阶级和穷人之间的收入差距,主张政府限制自动化。1What do Americans think of technology?AUseful.BEffective.CDangerous.DUndependable.解析推理判断题。根据第一段中的
8、“Americans are worried about new technology.”,第二段中的“About 75 percent of Americans questioned.the middle class and the poor.”,第三段中的“Some of the concerns.make the right decision.”及第四段中的“Most Americans want the government to limit automation.”等信息可知美国人对科技的态度,即他们担心新技术带来的变化,认为自动化将加大富人、中产阶级和穷人之间的收入差距,主张限制自
9、动化。由以上观点可以看出美国人认为科技是不可信赖的。故选D。答案D2Which of the following do the majority of Americans want the government to do?AUse machines to do dangerous and harmful jobs.BIncrease job chances by introducing machines.CSelect a person for a job by computer.DGet rid of all driverless vehicles.解析细节理解题。根据第四段中的“85 p
10、ercent want to limit machines to mostly doing jobs that are dangerous or unhealthy for humans”可知,多数美国人希望政府让机器人从事一些危险或对人类不健康的工作。故选A。答案A3What did Zuckerberg encourage the students to do?ARefuse selfdriving vehicles.BCreate new job chances.CConsider large projects.DFight against robots.解析推理判断题。根据最后两段的内
11、容尤其是最后一段中的“young people will have to find projects that will bring both jobs and.”可知,Zuckerberg认为年轻人必须面对许多工作自动化的现实,并鼓励学生寻找一些能带来工作机会的项目。故选B。答案B4Which of the following can be the best title for the text?ANew Technology Creates More JobsBNew Technology Makes New UnfairnessCAmericans Worry Robots Will T
12、ake JobsDRobots Make Work Easy to Do for Workers解析标题归纳题。根据第一段中的“Americans are worried about new technology.will take over work now done by humans.”和下面各段中心句可知,美国人担心随着科技发展机器人会抢走人类的工作岗位,增加富人、中产阶级和穷人之间的收入差距。Americans Worry Robots Will Take Jobs概括了全文内容,适合作为文章标题。故选C。答案C.完形填空I was out for my usual morning
13、run and found myself in the latesummer heat, thirsty. If only I had taken a _1_ bottle. After I stopped under a bridge to shelter myself from the sun for a moment of _2_, I saw two young,_3_ men standing next to their sleeping bags. One smiled and gently _4_ his hand as if he were about to say hello
14、, but he didnt say a word. He wasnt asking for _5_. I smiled and raised my hand, too.As I started back on my _6_, I thought about how much we all _7_ to connect with other people. At that moment, this homeless man seemed to want to connect with someone else _8_ he wanted food or money.We have all ha
15、d _9_ of feeling separate and lonely.I once felt lonely being in a relationship that _10_ an emotional connection. Feeling separated doesnt have anything to do with being alone, _11_ is about the human desire to feel _12_ by being seen and valued by another person.We all _13_ from connection. That h
16、omeless man affected my day. After meeting him, I felt more grateful and it made me _14_ all that I have. He made me feel concerned for him. I had the choice to move toward _15_or connection. Separation is looking at the homeless person and focusing on how _16_ he looks. Connection is understanding
17、that he influenced my day by _17_ to me. I can _18_ times in my life when, like him, I was in a situation I had never expected. There have been times when I felt down, and times when I needed someone to _19_ what he was doing and say hello to me.Pay attention today and notice whether you tend to mov
18、e toward separation or toward connection. If your tendency is to spend time alone,_20_ saying “yes” to invitations. Practice moving toward rather than away from people.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。全文讲述了作者在炎热的夏日早起晨跑时,在桥下遇到一位乐观的流浪汉,这个无家可归的人令作者得到启示:不管世事如何变迁,无论境遇如何,善良的内心,阳光待人的生活态度不能变,一个简单的微笑,就能轻易地拉近人与人之间的距离。1A.wine
19、BwaterCglassDmetal解析结合上下文,“我”像往常一样,早起晨跑,结果发现自己被夏末的热浪热得够呛,真希望当时带了一瓶水(water)喝。故选B。答案B2A.peaceBjoyCshadeDbreath解析根据上文的“I was out for my usual morning run and found myself in the latesummer heat”可知,炎热的天气晨跑的“我”跑到一座桥下,为了在桥下的阴影处(shade)乘一会儿凉。故选C。答案C3A.handsomeBhomelessCdisabledDtall解析根据空格后的“their sleeping b
20、ags”和下文中的“this homeless man”可知,作者看见两个无家可归的(homeless)男人站在睡袋旁。故选B。答案B4A.tookBdroppedCcrossedDraised解析根据空格后的“as if he were about to say hello”以及下文的“I smiled and raised my hand,too.”可知,一个人微笑着轻轻举起(raise)手,好像要说“你好”,却一个字也没说。故选D。答案D5A.anythingBnothingCeverythingDall解析他没有要求任何东西(anything)。“我”微笑着和他做了同样的动作。故选A。
21、答案A6A.wanderingBwalkingCrunningDhiking解析根据句首的“I was out for my usual morning run”可知,此处指当作者开始继续跑步(running)时。故选C。答案C7A.needBhaveCtryDseek解析作者意识到我们是多么渴望与别人建立关系。need to do表示“需要做”。故选A。答案A8A.other thanBless thanCrather thanDbetter than解析根据空格前的“this homeless man seemed to want to connect with someone else”
22、可知,在那一刻,这个无家可归的人似乎更想要人与人之间的联系而不是(rather than)想要食物或金钱。故选C。答案C9A.expectationsBpurposesCexperiencesDworries解析根据下文的“I once felt lonely”可知,作者认为我们都有过孤独的经历(experience)。故选C。答案C10A.lackedBcontainedCenjoyedDvalued解析根据空格前的“I once felt lonely”可知,“我”曾在一段缺乏(lack)情感沟通的关系中感受过孤独。故选A。答案A11A.orBandCsoDbut解析根据空格前的“Feel
23、ing separated doesnt have anything to do with being alone”可知,孤独感的产生与孑然一身没有任何关系,再由空格后的“is about the human desire”可知此处表转折。故选D。答案D12A.amazedBconnectedCamusedDentertained解析根据空格后的“by being seen and valued by another person”可知,人们渴望的是那种被人看见并珍视的感觉,这也是一种与他人相联系(connected)的感觉。故选B。答案B13A.benefitBrecoverCsufferD
24、come解析根据下文“I felt more grateful”可知,我们都会从与人交流中受益(benefit)。那位无家可归的人影响了“我”的一天。故选A。答案A14A.loseBquestionCrecognizeDappreciate解析由空格前的“I felt more grateful”可知,遇到他后,“我”变得更为感恩,感激(appreciate)“我”所拥有的一切。故选D。答案D15A.ignoranceBseparationCdepressionDdesperation解析我们可以选择是拒人于千里之外还是接纳别人。空格后下一句出现的“Separation”是同词复现,也是线索和
25、提示。故选B。答案B16A.kindBneatCunhappyDunclean解析拒人于千里之外,就是看到无家可归的人时只注意到他看起来是多么脏乱(unclean)。故选D。答案D17A.reaching outBgiving inCturningDreplying解析此处表示他通过主动接触“我”影响了“我”的一天。reach out to sb.表示“把手伸向;接触”。故选A。答案A18A.forget aboutBkeep up withCreflect onDreturn to解析“我”能回想起自己生命中与他所处境遇一样的时刻,像这样处于一个“我”从未预料到的境况之中。reflect o
26、n“回想;反思”。故选C。答案C19A.continueBaccomplishChandleDstop解析根据上下文语境可知,此处表述“我”也有需要有人为“我”停下(stop)脚步并对“我”表示关怀的时候。故选D。答案D20A.keepBpracticeCdenyDimagine解析句意为:注意你是倾向于独处还是与人建立良好关系。如果你是倾向于独处,你要练习(practice)对邀请说“是”。练习走向人群而不是远离人们。故选B。答案B.语法填空For 28yearold Russian Artem Zhdanov, China is a place to fulfill dreams. Aft
27、er graduating from college with a major in Chinese, he left hometown in Siberia _1_ (he)and moved to Guangzhou, Chinas southern economic powerhouse.In recent years, he _2_ (build) a Russianlanguage news website about China, founded a consulting company and set up _3_ online store on ecommerce platfo
28、rm Taobao. The news website now has a _4_ (month) visit of 100,000, and the products he sells onlinesuch as Tshirts, cups and chopsticks with catchy Chinese phraseshave become popular with foreigners _5_ live in China.“My childhood dream was to be a diplomat. Now my website and Taobao store _6_ (con
29、nect) foreigners with China are like bridges,” he said. “China is a good place to start a business. As long as you have an idea and the courage, you can _7_(easy) build a business here,” he said.Zhdanov wants to connect Russian businessmen with investors in China. “China has more unicorn(独角兽) compan
30、iesnew companies valued at over $ 1 billion each_8_ many other countries.And the government has provided great support for hightech _9_ (develop). I would like to tell more Russians that instead of only looking at Silicon Valley, they can also make their dreams _10_ (come) true in China.”1_2._3._4._
31、5_6._7._8._9_10._答案与解析【语篇解读】本文为记叙文。讲述了俄罗斯年轻人Artem Zhdanov在中国自主创业并实现梦想的故事。1himself考查代词。根据语境可知,此处应用提示词的反身代词形式himself表示“自己”。2has built考查时态。根据前面的时间状语In recent years可知此处应用现在完成时。3an考查冠词。单数可数名词store前面缺少限定词,应用不定冠词表泛指,又因其前有定语online“在线的”,其发音以元音音素开头,故填冠词an。4monthly考查形容词。此处需用形容词作定语修饰名词visit。monthly“每月的”。5who/th
32、at考查定语从句。空处在句中引导定语从句,修饰表示“人”的先行词foreigners,且空处在从句中作主语,故可用who或者that引导定语从句。6connecting考查非谓语动词。此处应用现在分词作定语,修饰“my website and Taobao store”,表示主动关系。7easily考查副词。空处位于情态动词can和实义动词build之间,应用副词修饰谓语动词,故填easily“容易地;轻易地”。8than考查介词。根据语境和前面的more可知,此处用比较级标志词than。9development考查名词。此处应用develop的名词形式作介词for的宾语,development作“发展”讲时为不可数名词。10come考查非谓语动词。使役动词make后面的不定式作宾补时应省略to,故填come。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有