1、Module 1 Our Body and Healthy Habits.完形填空(2017天津高考)At my heaviest I weighed 370 pounds. I had a very poor relationship with food: I used it to _1_ bad feelings, to make myself feel better, and to celebrate. Worried about my health, I tried many different kinds of _2_ but nothing worked. I came to be
2、lieve that I could do nothing about my _3_.When I was 50, my weight problem began to affect me _4_. I didnt want to live the rest of my life with this _5_ weight any more.That year, I _6_ a seminar where we were asked to create a project that would touch the world. A seminar leader shared her _7_ st
3、oryshe had not only lost 125 pounds, but also raised $25,000 for homeless children._8_ by her story, I created the As We Heal (痊愈), the World Heals _9_. My goal was to lose 150 pounds in one year and raise $50,000 _10_ a movement founded 30 years ago to end hunger. This combination of healing myself
4、 and healing the world _11_ me as the perfect solution._12_ I began my own personal weight program, I was filled with the fear that I would _13_ the same difficulties that beat me before. While the _14_ hung over my head, there were also signs that I was headed down the right _15_. I sent letters to
5、 everyone I knew, telling them about my project. It worked perfectly. Donations began _16_ in from hundreds of people.Of course, I also took some practical steps to lose weight. I consulted with a physician (内科医生), I hired a fitness coach, and I began to eat small and _17_ meals. My fundraising focu
6、s also gave me new motivation to exercise _18_.A year later, I _19_ my goal:I lost 150 pounds and raised $50,000!I feel that Ive been given a second life to devote to something that is _20_ and enormous.篇章导读:本文是一篇记叙文。肥胖一直困扰着作者,在尝试了多种方法之后仍未解决这个问题。后来在一次培训会上,50岁的作者受到了一位女士减肥经历的启发,最终成功瘦了下来,同时还为一个致力于终结饥饿的
7、活动募集了资金。1A.add BmixCkill Dshare答案:C根据下文中的“to make myself feel better”可知,此处应填kill,表示用这种方式来消除(kill)负面情绪。2A.diets BdrinksCfruits Ddishes答案:A根据上文提到的“weighed 370 pounds”以及“food”“health”可知,此处是说“我”尝试了很多不同的节食(diets)方法。3A.height BabilityCwisdom Dweight答案:D上文提到尝试了很多不同的节食方法,下文接着提到“weight problem”,所以此处表示“我”对自己的
8、体重(weight)束手无策。4A.temporarily BrecentlyCseriously Dsecretly答案:C根据后句“I didnt want to live the rest of my life .”可知,体重问题开始严重地(seriously)影响“我”。5A.ideal BextraCnormal Dlow答案:B根据语境可知,“我”的体重严重超标,“我”不想带着这些额外的(extra)重量度过余生。6A.attended BorganizedCrecommended Dmentioned答案:A根据下文可知,此处应是“我”参加(attended)了一个培训会。7A.
9、folk BsuccessCadventure Dscience答案:B根据下文中的“she had not only lost 125 pounds, but also raised$25,000”可知,这位领导者分享的应是她减肥成功(success)的故事。8A.Surprised BAmusedCInfluenced DDisturbed答案:C根据上下文可知,作者深受一位培训会领导者成功故事的影响(influenced),自己创办了一个项目。9A.project BbusinessCsystem Dcustom答案:A根据上文中的“we were asked to create a p
10、roject”可知,此处应填project。10A.in search of Bin need ofCin place of Din support of答案:D根据下一句中的“This combination of healing myself and healing the world”可知,募集5万美元是为了支持(in support of)一个30年前成立的旨在消除饥饿的活动。11A.scared BconsideredCconfused Dstruck答案:D“我”突然意识到,治愈自己与治愈世界的结合就是一个(减肥的)完美的解决办法。strike sb. as sth. “给某人以某
11、种印象;让某人觉得”。12A.As BUntilCIf DUnless答案:A当“我”开始执行自己的个人减肥计划时,“我”充满了恐惧。as “当的时候”。13A.get over Brun intoClook for Dput aside答案:B此处表示“我”害怕遇到(run into)之前击垮过“我”的同样的困难。14A.excitement BjoyCanger Dfear答案:D根据上文中的“I was filled with the fear”可知,此处应填fear。15A.row BhallCpath Dstreet答案:C根据下文中的“It worked perfectly.”可知
12、,当恐惧盘旋在“我”脑海时,也有一丝迹象表明“我”朝着正确的轨道(path)前进。16A.breaking BfloodingCjumping Dstepping答案:B此处指人们的捐款如潮水般涌来。break in “破门而入”;flood in “涌入”;jump in “突然插话”;step in “插手”。17A.heavy BfullCexpensive Dhealthy答案:D“我”也开始采取一些切实可行的措施来减肥。“我”咨询内科医生,雇用健身教练,开始吃量少且有益健康的(healthy)食物。18A.regularly BlimitlesslyCsuddenly Drandom
13、ly答案:A“我”对筹款的关注也给了“我”新的动力去经常(regularly)锻炼。19A.set BreachedCmissed Ddropped答案:B联系上文第四段中的“My goal was to lose 150 pounds in one year and raise $50,000 .”和本段中的“I lost 150 pounds and raised $50,000”可知,“我”实现了(reached)“我”的目标。20A.stressful BpainfulCmeaningful Dpeaceful答案:C通读整篇文章可知,作者本人通过减肥这件事,身心发生了很大的变化,所以
14、此处是作者的感悟:“我”感觉自己被给予了第二次生命,以致力于做有意义(meaningful)而伟大的事情。.阅读理解A(2020“皖豫联盟体”高中毕业班第一次考试)Do you know that junk food isnt healthy? Of course you do! Do you eat it anyway? Of course you do! But a new study shows teaching adolescents about the ways food companies fool them into thinking junk food is cool can
15、encourage kids to fight backby eating healthier.The pull of junk food can be superstrong. Its designed to be tasty, which makes eating well one of the great health challenges of our time. Everyone from doctors to the government has been trying to handle it. Yet we keep eating junk food.Professor Chr
16、istopher Bryan says, “Food companies want you to want junk food.” They spend millions of dollars coming up with new ways to promote junk food consumption. They hire scientists to make new junk food almost irresistible. They might do this, for example, by adding more sugar. Rats fed junk food for six
17、 weeks will even walk across a floor that gives them electric shocks just to get more of such food.Food ads often make unhealthy junk food seem healthy by featuring professional athletes, fitlooking pop stars and smiling, active teens. “We thought when the students learned this, it would matter to t
18、hem,” Bryan says. He worked with 8th graders at a Texas school. Half of them got a lesson Bryan created. It focused on the ways junk food is advertised, or marketed. A second group received lessons that focused on health. These lessons informed students junk food is bad, and that foods like apples o
19、r carrots are a better choice. The students learned a bad diet can lead to major weight gain,and that being overweight puts people at risk for serious diseases. They also learned how eating well now can keep you healthy when youre older.After the lessons, the kids in both groups were asked how they
20、felt about junk food. Most didnt have positive feelings about these unhealthy foods.篇章导读:本文是一篇说明文。研究表明:让青少年了解食品公司的推销方式比单纯告诉他们垃圾食品的危害更能让他们选择健康的饮食。1Why does the author mention the questions in Paragraph 1?ATo express his doubts about junk food.BTo promote the idea of healthy eating.CTo describe the si
21、tuation of junk food.DTo introduce the topic for discussion.答案:D推理判断题。通读全文内容可以推断,文章第一段中提及那两个问题是为了引出本文要讨论的话题。2What remains a great health challenge to doctors?AMaking people do more exercise.BMaking people eat healthily.CMaking people lose weight.DMaking people prefer junk food.答案:B细节理解题。根据文章第二段中的“It
22、s designed to be tasty, which makes eating well one of the great health challenges of our time. Everyone from doctors to the government has been trying to handle it.”可知,垃圾食品很美味,这使吃得好成为一个巨大的健康挑战,从医生到政府每一个人都一直在努力应对这一挑战。由此可知,对医生而言,让人们吃得健康依然是一个巨大的健康挑战。3What message does Paragraph 3 mainly try to convey?
23、AWhat makes junk food almost impossible to resist.BWhat influences junk food can have on consumers.CHow food companies try to get people to reach for junk food.DWhy food companies promote the consumption of junk food.答案:C推理判断题。文章第三段中先提到“食品公司想要消费者吃垃圾食品”,紧接着说到“他们(食品公司)花巨资想办法推广垃圾食品,聘请科学家制作令人无法抗拒的垃圾食品”,
24、接着还举例说“他们可能会往垃圾食品中添加更多的糖”。由此可以推断,作者在本段主要是想告诉读者,食品公司是如何想方设法让人们去吃垃圾食品的。4Which of the following words can best describe Bryans lessons? AShocking. BPopular.CEffective. DAbstract.答案:C推理判断题。文章第四段主要介绍Bryan给德克萨斯州的一所学校的八年级学生们上的课。根据文章最后一段“After the lessons, the kids in both groups were asked how they felt ab
25、out junk food. Most didnt have positive feelings about these unhealthy foods.”可知,课后当这些孩子被问及他们对垃圾食品的看法时,大多数人对这些不健康的食品都持消极的看法。由此可以推断,Bryan的课是有效的。B(2020广西南宁三中高三考试)A new study says that regular fish consumption has been shown to improve cognition (认知) and help people fall asleep. Fish is loaded with ome
26、ga3 fatty acidsa kind of fat that carries numerous health benefits. “Neurons (神经元) need omega3 fatty acids for proper cell membrane (膜) structure and function,” explains Don Vaughn, MD, a neuroscientist at UCLA, of the importance of a fishinclusive diet. “It then comes as no surprise that the dietar
27、y insufficiency of omega3 fatty acids leads to poor cognition.”While previous studies showed a relationship between omega3 consumption and improved intelligence, none established a link among improved sleep, intelligence, and fish consumption. The new study covered 541 children in China, almost even
28、ly split between boys and girls. The researchers tracked, fish consumption along with the kids performance on both verbal (口头的) and nonverbal skill tests such as vocabulary and coding. Parents helped record how well the kids slept. After all the data was collected and analyzed, the researchers found
29、 that children who were reported eating fish at least weekly slept sounder and scored 4.8 points higher on their IQ exams than those who were reported eating fish “seldom” or “never”Previous studies showed a relationship between omega3s, the fatty acids in many types of fish, and improved intelligen
30、ce, as well as omega3s and better sleep. But the new findings revealed sleep as a possible medium pathway, the potential missing link between fish and intelligence.“Sleep is essential to brain health and function. The brain strengthens important memories, forgets useless information, and continues p
31、racticing skills learned during the day,” says Dr Vaughn. “Good sleep underlies high performance in memory and problem solving.”The researchers on the team also noted that poor sleep is often accompanied by antisocial behavior, poor cognition, and a variety of other problems, all of which could be l
32、essened by increasing the amount of fish or omega3 fatty acids in their diet.篇章导读:本文是一篇说明文。文章围绕着食用鱼类数量会影响人们的睡眠和智力进行研究并得出结论。5What do we know about omega3 fatty acids from Paragraph 1?ATheir main source is fish.BThey lead to poor cognition.CThey work positively on neurons.DTheir health benefits remain
33、 a mystery.答案:C细节理解题。根据第一段中的“Neurons (神经元) need omega3 fatty acids for proper cell membrane (膜) structure and function”可知,医学博士沃恩认为神经元需要欧米珈3脂肪酸,它对神经元有积极作用。故选C。6Compared with the previous ones, the new study first _.Abuilt a link between omega3s and sleepBshowed a relationship between omega3s and heal
34、thCconnected omega3 consumption and improved intelligenceDcombined fish consumption, improved sleep and intelligence together答案:D推理判断题。根据第二段第一句以及本段新研究的数据分析可知,新研究结合了睡眠、智力和鱼类摄入量之间的联系。故选D。7The author writes Paragraph 4 to show _.Ahow the brain chooses useful informationBwhy sleep is important to our me
35、ntal healthCwhy sleep has a positive effect on intelligenceDhow the brain strengthens important memories答案:C推理判断题。根据第四段最后一句“良好的睡眠是高记忆力和解决问题能力的基础。”可知,睡眠对智力影响很大。故选C。8What is the main idea of the passage?AOmega3s can help improve sleep quality.BOmega3s are found to be beneficial to health.CConsuming fi
36、sh can benefit sleep and increase IQ.DConsuming fish can give us a positive attitude to life.答案:C主旨大意题。根据第一段第一句“A new study says that regular fish consumption has been shown to improve cognition (认知) and help people fall asleep.”可知,新的研究发现经常食用鱼类已经证明可以提高认知,帮助人们入睡,整篇文章都在证明这个研究发现。故选C。.短文改错New college li
37、fe is approached, Im glad to hear that there will be six clubs for me to join in. Among those six clubs, the drawing club is my favorite one, that Id most like to choose. On the one hand, I have been learning to draw for several years, but I hope the club can give me more chance to show my talent. M
38、aybe I can have my own exhibitions and become a famously artist one day. On other hand, I expect to make more friends who has the same hobbies. I think I would have a wonderful college life if I can be a member of the club. Im looking forward to them.答案:1第一句:approachedapproaching考查动词。approach作不及物动词时
39、表示“(在时间上)接近”,所以没有被动语态,be doing是现在进行时表将来,所以这里的意思是“大学生活即将来临”,故将approached改为approaching。2第一句:删除in考查介词。参加某项社团用join; join in表示参加某项游戏或活动。这里club属于社团,所以需将in删除。3第二句:thatwhich考查定语从句的引导词。此处为非限制性定语从句,不能用that引导,先行词为my favorite one, 指物,故用which来引导,所以这里需将that改为which。4第三句:butand考查连词。这里的意思是“我”已经学习画画好几年了,希望俱乐部能给“我”更多的
40、机会展示“我”的才能,所以这里是并列关系,but表示转折关系,所以需改为and。5第三句:chancechances考查名词。由more可知,这里的机会不止一个,且chance为可数名词,所以这里需将chance改为复数形式。6第四句:famouslyfamous考查形容词。famously为副词,常用来修饰动词,这里需用形容词来修饰名词artist,故需改为famous。7第五句:On后加the考查固定短语。on the other hand “另一方面”,为固定搭配。8第五句:hashave考查主谓一致。该句中含有定语从句,定语从句中谓语动词的单复数取决于先行词,这里先行词是more friends,为复数形式,所以谓语动词需用复数形式have。9第六句:wouldwill考查动词的时态。本句中的宾语从句为主从复合句,主句用一般将来时,if引导的从句用一般现在时,所以这里需将would改为will。10第七句:themit考查代词。这里指的是期待a wonderful college life,所以需用代词it来指代,故将them改为it。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有