1、练习19单句改错阅读理解.单句改错(定语从句和状语从句)1Before I could say anything, she smiled at me and said she wanted to take me to another place where was special to her._2But there are some among us which are ready to give up when they come to a hard example in mathematics._3The original hamburger can be traced back to
2、the middle ages, which Russians ate raw meat that was cut into small pieces and formed into a small round flat shape._4I led them to the nearby bus stop and told them to take Bus No. 305, that could take them there directly._5There was a time while misunderstanding occured between my friend and me,
3、and we quarreled terribly at that time._6He told me that my goldfish would die though they couldnt adapt to the environment in the wild._7I didnt begin to like our houseparents when something happened one night._8It is a long time since they separated, but it wont be long when they meet again._9He s
4、aid, “I was in the kitchen with my wife and children while we heard a loud noise.”_10You shouldnt spend your time in playing computer games even you have finished your homework._.阅读理解A2020湖南名校联考说明文295词You may have heard adults say they are uncomfortable in the morning without a cup of coffee. One re
5、ason they may feel that way is that coffee contains caffeine (咖啡因). Caffeine occurs naturally in coffee, tea, and cocoa beans, which are used to make chocolate. But now food makers are adding it to many products, from potato chips to water.The U. S. government is especially worried about the problem
6、. Thats why the Food and Drug Administration (FDA) is studying the health effects of caffeine on young people. Studies show that too much caffeine can make people nervous and unable to sleep. Whats more, caffeine is habitforming. Those who consume it regularly and stop suddenly may experience headac
7、hes and feel tired.One of the biggest concerns is the large amount of caffeine added to socalled energy drinks, like Red Bull. A 12ounce can of cola has about 35 milligrams of caffeine. A similar serving of Red Bull contains more than three times that amount.The Institute of Medicine is also working
8、 on caffeinesafety measures. “Teenagers should not drink beverages that contain caffeine. They should be aware of caffeines effects on health and on how the brain works. Take, for example, teenagers who consume caffeine to stay awake and study for a test. They will remember less of what they have ju
9、st studied,” said Stallings, a member of the institute.Companies that make products with added caffeine claim they do not advertise them to teenagers. However, there is no law to stop teenagers from buying them. So the FDA needs to set limits on caffeine, especially in energy drinks. As for added ca
10、ffeine in food, the government should just say no. If not, the amount of caffeine should be printed on food labels to remind consumers. The government must do that.Doctors say teenagers should avoid caffeine. If you need extra energy, try these natural boosters: eat right, exercise, and get plenty o
11、f sleep.1What is the US. government particularly concerned about?AThe fact that coffee contains caffeine. BThe practice of adding caffeine to food.CThe measures of avoiding caffeines effects. DThe practice of using caffeine to make chocolate.2Why is Red Bull mentioned in Paragraph 3?ATo show us caff
12、eines effects on health. BTo tell us about teenagers addiction to caffeine.CTo show a drink which contains much caffeine. DTo show peoples concern about teenagers health.3What is Paragraph 5 mainly about?AThe measures of protecting teenagers from caffeines effects.BThe process of the governments con
13、trolling the use of caffeine.CThe governments responsibility of taking care of teenagers.DThe risk of buying products containing caffeine nowadays.4The author may agree that _.Aheadaches and feeling tired are common in teenagersBfood makers add much caffeine to many products nowCcaffeine is good and
14、 useful for teenagers studyDgetting enough sleep can make people energeticB2020河南联盟调研说明文282词Sleeping in is one of the best parts of the weekend. After a long, exhausting work week, sometimes all you want to do is sleep. On_Friday_night,_you_slide_under_the_covers,_smiling_in_anticipation. Now you ca
15、n finally catch up on your sleep.Except you cant. When you open your eyes on Saturday morning, its still early. If this were a weekday, youd be up before your alarm goes off. So whats the deal?We hate to break it to you, but youve pretty much done this to yourself. Your body is very good at recogniz
16、ing patterns and adjusting accordingly. If youve got a ninetofive job, youre getting up early five days a week. This effectively sets your body clock to wake you up at a certain time each day. You can shut off your alarm clock, but your body clock will just keep ticking.Theres another reason that yo
17、u probably dont want to think about: Youre just not as young as you used to be. We need less sleep as we get older. Babies need between 16 and 20 hours. Teenagers should (but often dont) get nine hours a night. Younger and middleaged adults need eight hours. In general, the older you get, the harder
18、 it is to snooze the day away.Even if you do manage to sleep in, you may never fully catch up on your sleep. If your body needs eight hours every night and you only get six or seven from Monday to Friday, youd have to sleep an extra five to ten hours on Saturday to make it up. And experts say even t
19、hat may not be enough.The bottom line: Sleep when you can, and enjoy those extra weekend morning hours. Who doesnt want a longer weekend?5What does the underlined sentence mean in Paragraph 1?AYou know that you will oversleep on Saturday morning.BYou neednt get up early on Saturday morning, so you w
20、ill have a better sleep.CSince you dont work on Saturday, you neednt go to bed as usual.DYou know that even though you neednt get up early on Saturday morning, you will wake as usual.6What can we learn from Paragraph 3 ?AIf you have a ninetofive job, you are likely to develop a flexible body clock.B
21、Once you have set your body clock, it is not easy to change it.CThe author will not break the pattern, but you will do it yourself.DIf you adjust your body clock accordingly, you are healthy.7Which of the following is the reason why you cant sleep in on weekends?AYou are not willing to admit that yo
22、u are old. BYou need to relax on weekends.CYour body clock still works on weekends. DYou can never get enough sleep.8Which of the following is the best title for the passage?AWhy Cant I Sleep in on Weekends Anymore? BWhy Cant I Catch up on My Sleep?CHow to Turn off My Body Clock on Saturdays? DHow t
23、o Get More Sleep on Saturday Mornings?黄金考点短文改错介词考点35介词的基本用法考例At the end of our trip, I told my father that I planned to return for every two years.2018全国卷点拨every two years独立作状语,表示频率,不表示时间,其前不用表示时间的介词,故去掉介词for。考点36介词用于固定搭配考例It was a relief and I came to a sudden stop just in the middle on the road.20
24、17全国卷点拨in the middle of. “在的中间”,为固定短语, 故把on改成of。练习19单句改错阅读理解.单句改错(定语从句和状语从句)1答案与解析:wherethat/which先行词place指物,且关系词在从句中作主语,定语从句用that或which引导,故把where改成that或which。2答案与解析:whichwho/that先行词some指“我们中的一些人”,且关系词在从句中作主语,故用关系代词who或that引导定语从句。3答案与解析:whichwhen先行词the middle ages指时间,且关系词在从句中作时间状语,非限制性定语从句用when引导,故把
25、which改为when。4答案与解析:thatwhich先行词Bus No.305指物,且关系词在从句中作主语,故应用which引导非限制性定语从句,故把that改成which。5答案与解析:whilewhenThere was a time when.为一个固定句型。其中,when引导定语从句,故把while改成when。6答案与解析:thoughif根据语意可知,应用if引导条件状语从句,意为“是否”,故把though改成if。7答案与解析:whenuntil此处是“not.until”固定句型,故把when改成until。8答案与解析:whenbeforeIt wont be long
26、before.为一个固定句型。其中,before引导时间状语从句,故把when改成before。9答案与解析:whilewhenwhile与进行时态连用,由heard可知,应把while改成when。10答案与解析:even后加if/thougheven if/though引导让步状语从句,故在even后边加上if或though。.阅读理解A【语篇解读】本文是一篇说明文。咖啡、茶和可可豆里通常含有咖啡因,但是现在食品制造商也在很多产品中添加咖啡因。美国政府对此深感担忧,并正对此采取控制措施。1答案与解析:B细节理解题。根据第二段第一句可知,其中的the problem指代第一段最后一句“But
27、 now food makers are adding it to many products, from potato chips to water.”的这一问题,即现在的食品制造商往很多产品里添加咖啡因。故B项正确。2答案与解析:C推理判断题。根据第三段第一句可知,人们最担心的是所谓的能量饮料中含有大量的咖啡因,比如红牛饮料。因此,红牛饮料是证明这种情况的一个例子。故C项正确。3答案与解析:A主旨大意题。根据第五段可知,目前没有法律阻止青少年购买含有咖啡因的饮料,因此,美国食品与药物管理局需要采取措施,来限定食品与饮料中的咖啡因。故A项正确。4答案与解析:D推理判断题。根据最后一段第二句可
28、知,作者建议如果你需要额外的能量,可以尝试一些自然提高能量的办法,比如合理饮食、锻炼身体和保证充足的睡眠。由此可以推断,作者认为睡眠充足能够让人们精力旺盛。B【语篇解读】本文是一篇说明文,主要讲述的是人体有自己的生物钟,并解释了人们即使在周末也会按着工作日的时间醒来的原因。5答案与解析:B词义猜测题。画线句句意为:星期五晚上,你滑到被子下面,在期待中微笑着。后一句提到现在你终于可以多睡一会儿了。由此可知,周六早上你不必早起,可以睡个好觉,所以非常高兴且期待。故B项正确。6答案与解析:B推理判断题。根据第三段第二句可知,你的身体非常擅长识别固定的模式,并作出相应的调整;并根据第三段最后一句“You can shut off your alarm clock, but your body clock will just keep ticking.”可知,你可以关闭闹钟,但你的生物钟仍在运行。由此可以推断,人体的生物钟无法轻易改变。故B项正确。7答案与解析:C推理判断题。根据第三段可知,人体有生物钟,并且无法轻易改变,即使在周末你也会按时醒来。故C项正确。8答案与解析:A主旨大意题。文章主要讲述的是人体有生物钟,并且随着年纪的增长,人们需要的睡眠会减少,这就是为什么周末无法再睡懒觉的原因。故A项正确。