1、Module 3 The Violence of NatureSection Grammar课后篇巩固提升一、完成句子1.Dont let a small disagreement (毁坏) your friendship.答案ruin2.By the time he got to the school,the first class (开始).答案had begun3.He asked me (出了什么问题) with me.答案what was the matter二、单句改错1.Great changes have been taken place in my hometown.答案去掉
2、been2.Jason said he had been born on April 25,1987 in a small village.答案had beenwas3.The teacher asked the students that they were interested in English.答案thatif/whether4.He asked me whether was I a Party member or a League member.答案was II was5.Id like to know when he had begun to learn Chinese.答案ha
3、d begunbegan三、将下列直接引语变为间接引语1.“Do you study English or French?” she asked.She asked .答案whether I studied English or French2.He asked,“How are you getting along with your school life?”He asked .答案how I was getting along with my school life3.“Dont waste time on the useless things,” said Mary.Mary told
4、me .答案not to waste time on the useless things4.I said to him,“I lost my money last night.”I told him that .答案I had lost my money the night before5.She said,“Did you meet this man at the station two hours ago,Mr.Li?”She asked Mr.Li .答案whether he had met that man at the station two hours before四、阅读理解T
5、he earthquake that shook Japan with historic strength on March 11,2011,created a tsunami(海啸) wave ten metres high.The water washed away boats,cars and houses in coastal areas north of Tokyo.Scientists recorded the magnitude of the earthquake at 8.9.The United States Geological Survey says it was the
6、 fifth largest earthquake since 1900.The largest,with a 9.5 magnitude,shook Chile in 1960.The quake struck near the east coast of Honshu(本州岛),Japans main island.It was centred under the sea about one hundred and thirty kilometres east of Sendai(仙台).The tsunami washed away the whole neighbourhoods in
7、 Sendai.Many places caught big fires.The quake happened about three hundred and seventy kilometres northeast of Tokyo.It shook buildings in the capital,halting(使停止) all train and subway traffic and leaving many people unable to get home.But whats worse is nuclear power station explosion.Japans Nucle
8、ar and Industrial Safety Agency(JNISA) has confirmed that an explosion occurred on Monday and there have been a total of four explosions at the Fukushima Daiichi Nuclear Plant(福岛核电站) since it was damaged in last Fridays massive quake and tsunami.“We are making every effort to prevent the nuclear lea
9、k(泄露) from spreading.”Up to April 10,2011,the disaster has caused more than 13,000 deaths.1.Which of the following statements is TRUE?A.The earthquake on March 11,2011 is the strongest one in Japanese history.B.The earthquake occurred under the earth of Tokyo.C.The fires destroyed a lot of buildings
10、 and transportation.D.People in Tokyo can go home as usual after the earthquake.答案A解析细节理解题。根据第一段的“The earthquake that shook Japan with historic strength on March 11,2011.”可知选A项。根据第三段中的“The quake happened about three hundred and seventy kilometres northeast of Tokyo.”可知B项错误。文章并未提及C项中的内容,故排除C项。根据第三段中的
11、“.many people unable to get home.”可知D项错误。2.According to the second paragraph,what is the meaning of the underlined word “magnitude”?A.深度B.震级C.范围D.时间答案B解析词义猜测题。根据上下文很容易推断出选B项。3.What damage did the tsunami cause to Sendai?A.Slight.B.Positive.C.Destructive.D.Energetic.答案C解析细节理解题。根据第三段的“The tsunami wash
12、ed away the whole neighbourhoods in Sendai.”可知海啸对仙台造成的损失是“毁灭性的”,故选C项。slight“轻微的”;positive“积极的”;energetic“有活力的”。4.What is the worst influence of the earthquake?A.Tsunami waves.B.Fires.C.The traffic interruption.D.The nuclear leak.答案D解析细节理解题。根据第三段的“.whats worse is nuclear power station explosion.”可知选D
13、项。五、完形填空In 1989,an 8.2 earthquake almost flattened America,killing over 30,000 people in less than four minutes.In the middle of complete damage and disorder,a father rushed to the school where his son was supposed to be,only to 1 that the building was 2.After the unforgettable shock,he3 the promise
14、 he had made to his son,“No matter 4 happens,Ill always be there for you!”And tears began to 5 his eyes.As he looked at the pile of ruins,it looked hopeless,but he kept remembering his 6 to his son.He rushed there and started digging 7 the ruins.As he was digging,other helpless parents arrived,sayin
15、g,“Its too 8!Theyre all dead!9,face reality.Theres nothing you can do!”To each parent he responded with one 10,“Are you going to help me now?”No one helped.And then he continued to dig for his son,stone by stone.Courageously he went on alone because he needed to know 11 himself,“Is my boy 12 or is h
16、e dead?”He dug for 8 hours.12 hours.24 hours.36 hours.Then,in the 38th hour,he 13 back a large stone and heard his sons 14.He screamed his sons name,“ARMAND!”He heard back,“Dad,its me,Dad!I told the other kids not to worry.I told them that if you were alive,you would 15 me and 16 you saved me,theyd
17、be saved.You promised,No matter what happens,Ill always be there for you!You did it,Dad!”“Whats going on there?”the father asked.“There are 14 of us left 17 33,Dad.Were scared,18,thirsty and thankful youre here.When the building collapsed,it made a 19,and it saved us.”“Come out,boy!”“No,Dad!Let the
18、other kids out first,20 I know youll get me!No matter what happens,I know youll always be there for me!”1.A.know B.discoverC.thinkD.realize答案B解析only to do sth.表示“结果却,不料”,作结果状语,表示该结果在意料之外。discover指在表面上就能“发现”,符合语境。realize指在脑海里经过思考“认识到”。2.A.as flat as a pancakeB.as high as a mountainC.as strong as an o
19、xD.as weak as a kitten答案A解析地震过后,建筑物被夷为平地,因此用as flat as a pancake。3.A.memorizedB.forgotC.keptD.remembered答案D解析此时,父亲记起了他曾对儿子许下的诺言,故用remember。memorize“背过,记住”,forget“忘记”,keep“遵守,履行”,都不符合语境。4.A.whatB.howC.whichD.who答案A解析此处意为“无论发生什么”,故用what。5.A.fillB.flowC.comeD.follow答案A解析泪水涌入眼眶。tears作主语表示“流泪”时,可用tears f
20、ill ones eyes和tears come into ones eyes,只有A项符合。6.A.pictureB.promiseC.presentD.warning答案B解析他不停地想起他对儿子许下的诺言。promise“诺言,承诺”。7.A.forB.throughC.outD.into答案B解析父亲开始在废墟里挖掘。dig through表示“在里挖掘”。8.A.darkB.earlyC.thickD.late答案D解析其他的父母都认为“为时已晚”。9.A.Come outB.Come againC.Come onD.Come off答案C解析其他家长劝他放弃努力,面对现实。come
21、 on可表示制止一种不合适的行为,放弃一种态度,主要用于祈使语气。10.A.wordB.soundC.rowD.line答案D解析后面父亲对他们说的是一句话,因此用one line“一句话”。11.A.forB.ofC.byD.to答案A解析父亲想要亲自弄清楚儿子是生是死。for oneself表示“独自,亲自”,符合语境。of oneself“自行地,自动地”;by oneself“单独地”;to oneself“对自己”。12.A.lovelyB.livingC.aliveD.lively答案C解析alive作表语表示“活着的”,其含义与dead对应。15空前的alive也是提示。13.A
22、.gotB.ruinedC.sentD.pulled答案D解析pull“用力挪开,搬开”,符合语境。14.A.breathB.voiceC.noiseD.tone答案B解析根据语境可知,父亲搬开了一块大石头后听到了儿子的“声音”。15.A.seeB.saveC.visitD.miss答案B解析儿子坚信如果父亲活着就会来救他。16.A.whenB.becauseC.even ifD.though答案A解析此处意为“当你来救我,他们也会得救”。when在此句中意为“当”。17.A.forB.behindC.out ofD.over答案C解析out of 33意为“33人中”。特别注意此题中的介词与
23、前面的left没有任何联系,there are.left是固定用法。18.A.excitedB.happyC.hungryD.sad答案C解析根据前后与之并列的“害怕的”和“口渴的”可判断应用hungry“饥饿的”。19.A.promiseB.spaceC.roomD.triangle答案D解析根据常识可知,房屋倒塌时会形成三角空隙。make room和make space都表示“(有意识地)腾出空间”。20.A.becauseB.thoughC.whenD.even though答案A解析儿子说:“让其他小孩先出去,因为我知道你会救我的!”because引导原因状语从句。六、语篇填空导学号8
24、6964019There has been a recent trend in the food service industry toward lower fat content and less salt.This trend,which was started by the medical community(医学界) 1. a method of fighting heart disease,has had some unintended side 2.(effect) such as overweight and heart diseasethe very thing the med
25、ical community was trying to fight.Fat and salt are very important parts of a diet.They are required 3.(process) the food that we eat,to recover from injury and for several other bodily functions.When fat and salt 4.(remove) from food,the food tastes as if it is missing something.As 5. result,people
26、 will eat more food to try to make up for that something missing.Even 6.(bad),the amount of fast food that people eat goes up.Fast food 7.(be) full of fat and salt;by 8.(eat) more fast food people will get more salt and fat than they need in their diet.Having enough fat and salt in your meals will reduce the urge to snack(吃点心) between meals and will improve the taste of your food.However,be 9.(care) not to go to extremes.Like anything,it is possible to have too much of both,10. is not good for the health.答案1.as2.effects3.to process4.are removed5.a6.worse7.is8.eating9.careful10.which6