ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:4 ,大小:161.50KB ,
资源ID:515355      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-515355-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021高三英语人教版一轮复习练习52 语法填空+阅读理解 WORD版含解析.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021高三英语人教版一轮复习练习52 语法填空+阅读理解 WORD版含解析.doc

1、练习52语法填空阅读理解.语法填空2020日照校际联考220词Shenquan Guyu, a large scale health and leisure village club, covers _1_ area of more than 4,000 acres in Yanggao County, Datong city in North Chinas Shanxi Province, and is home to one of the _2_ (large)hot spring bases in North China.The club offers a variety of leis

2、ure activities, including paying a visit to Xujiayao Culture Zone, _3_ visitors can get a better understanding of Xujiayao people, riding the horse, or taking a bite of authentic local cuisines.It is worth _4_ (note)that hot spring industry has gained fame in Datong city thanks to its rich hot sprin

3、g resources in the surrounding counties. And the local government also _5_ (take) the hot spring industry as the driver to boost economic and tourism _6_ (grow). The village club takes advantage of hot spring as the theme in hotel building. The water here is collected from mineral hot springs, and t

4、he temperature of the water can be as high as 63.5 ; _7_ , visitors can also enjoy outdoor hot springs in winter. The village club _8_(active)develops green agriculture industry and has invested more than 200 million yuan in the botanical gardens for people _9_ (appreciate), which acts as a place fo

5、r visitors to embrace nature. The club call receive more than 6,000 tourists at the same time and _10_ (award)as the nationallevel cultural tourism project in 2018.阅读理解A2020资阳诊断记叙文281词To reach one local restaurant, a bowl of Chinese noodles travels across the Eurasian continent and settles on the Sc

6、andinavian Peninsula, placed before hungry people visiting the home of Santa Claus.A Chinese man brought local dishes reganmian and hot pot to Rovaniemi, Finland, becoming the first Chinese to open an restaurant in the Arctic Circle. Hu Liang, from Central Chinas Hubei province, moved to Finland aft

7、er graduation at 21. Twelve years on, he has seen more and more Chinese tourists visiting the country to enjoy the winter holiday, Aurora Borealisand of course, the home of Santa Claus. “Chinese people are becoming richer and more international. What has not changed is their stomachs. So I made the

8、decision to open the restaurant.”Hus restaurant serves reganmian, a traditional Wuhan noodle dish with spicy flavor and a sesame paste dressing, as well as Chinese hot pot. He orders food materials from Chinese trade corporations through ecommence platforms and offers epayment popular among Chinese

9、people such as Alipay. At a price of 15 euro ($18.45), a bowl of reganmian is not only a great comfort for Chinese tourists who have traveled from thousands of miles away, but also an attraction to local Finns.In Rovaniemi, with a population of around 60,000, Hu receives more than 300 guests in the

10、peak season to present people a lot of spicy experience in the cold, snowy country. Married to a Finnish woman and father to one child, Hu has adapted himself to the Nordic lifestyle with regular skiing and ice fishing trips. He said he would bring his child to Wuhan, and try to switch between the t

11、wo cities every half year.1Whats the main reason for Hu Liang to open a Chinese restaurant in Finland?AFinland is said to be the home of Santa Claus.BHe migrated to Finland after graduation.CChinese tourists still love Chinese food.DChinese tourists can use Alipay.2What is the feature of reganmian a

12、ccording to the text?ASpicy and traditional. BCheap and comfortable.CTasty and attractive. DConvenient and popular.3What can you learn about Hus life in Rovaniemi from the passage?AHe receives more than 300 guests to his restaurant.BHe has a Finnish wife and has a father there.CHe regularly goes ski

13、ing and ice fishing.DHe has brought his child to Finland.4Whats the text mainly about?AThe first Chinese restaurant in the Arctic Circle.BA Chinese mans successful career in Finland.CTraditional Chinese noodles attract Finns.DChinese dishes bring heat to icy country.B2020全国卷说明文310词We are the product

14、s of evolution, and not just evolution that occurred billions of years ago. As scientists look deeper into our genes (基因), they are finding examples of human evolution in just the past few thousand years. People in Ethiopian highlands have adapted to living at high altitudes. Cattleraising people in

15、 East Africa and northern Europe have gained a mutation (突变) that helps them digest milk as adults.On Thursday in an article published in Cell, a team of researchers reported a new kind of adaptationnot to air or to food, but to the ocean. A group of seadwelling people in Southeast Asia have evolved

16、 into better divers. The Bajau, as these people are known, number in the hundreds of thousands in Indonesia, Malaysia and the Philippines. They have traditionally lived on houseboats; in recent times, theyve also built houses on stilts (支柱) in coastal waters. “They are simply a stranger to the land,

17、” said Rodney C. Jubilado, a University of Hawaii researcher who studies the Bajau.Dr. Jubilado first met the Bajau while growing up on Samal Island in the Philippines. They made a living as divers, spearfishing or harvesting shellfish. “We were so amazed that they could stay underwater much longer

18、than us local islanders,” Dr. Jubilado said. “I could see them actually walking under the sea.”In 2015, Melissa Ilardo, then a graduate student in genetics at the University of Copenhagen, heard about the Bajau. She wondered if centuries of diving could have led to the evolution of physical characte

19、ristics that made the task easier for them. “It seemed like the perfect chance for natural selection to act on a population,” said Dr. Ilardo. She also said there were likely a number of other genes that help the Bajau dive.5What does the author want to tell us by the examples in paragraph 1?AEnviro

20、nmental adaptation of cattle raisers.BNew knowledge of human evolution.CRecent findings of human origin.DSignificance of food selection.6Where do the Bajau build their houses?AIn valleys. BNear rivers.COn the beach. DOff the coast.7Why was the young Jubilado astonished at the Bajau?AThey could walk

21、on stilts all day.BThey had a superb way of fishing.CThey could stay long underwater.DThey lived on both land and water.8What can be a suitable title for the text?ABodies Remodeled for a Life at SeaBHighlanders Survival SkillsCBasic Methods of Genetic ResearchDThe Worlds Best Divers答题策略短文改错冠词练习52语法填

22、空阅读理解1答案与解析:ancover an area of“占地(面积)”,为固定短语。名词area为单数可数名词,且以元音音素开头,故用不定冠词an修饰。2答案与解析:largest根据前面的one of可知,这里是“one of the 形容词最高级名词复数”结构,表示“最中的一个”。 是华北地区最大的温泉基地之一,故填largest。3答案与解析:where俱乐部提供各种各样的休闲活动,包括参观许家窑文化区,在那里游客可以更好地了解许家窑族,骑马,或者吃一口地道的当地菜。先行词Xujiayao Culture Zone指地点,且关系词在定语从句中作地点状语,故用关系副词where引导定

23、语从句。 4答案与解析:noticing值得注意的是,温泉产业在大同市享誉盛名。be worth doing“值得做”,为固定短语,故填noticing。5答案与解析:has taken地方政府也以温泉产业作为推动经济和旅游业增长的驱动力。根据句意可知,应用现在完成时,故填has taken。6答案与解析:growth作不定式to boost的宾语,且有定语economic and tourism修饰,应用其名词形式growth。7答案与解析:therefore水温高达63.5,因此,游客也可以在冬季享受户外温泉。根据前后句关系可知,这里为因果关系,故填therefore。8答案与解析:act

24、ively村社积极地发展绿色农业产业。修饰谓语动词develop作状语,应用其副词形式actively。9答案与解析:to appreciate村社积极发展绿色农业产业,在植物园投资2亿多元,供人们欣赏,是游人拥抱自然的场所。与其所修饰的名词people之间为动宾关系,故用动词不定式作定语,故填to appreciate。10答案与解析:was awarded主语The club为单数形式,且与award之间存在被动关系,故用被动关系,故填was awarded。.阅读理解A1答案与解析:C根据第二段中的“he has seen more and more Chinese tourists v

25、isiting the country to enjoy the winter holiday”和“Chinese people are becoming richer and more international. What has not changed is their stomachs.”可知,去芬兰度寒假的中国人越来越多,而中国人对中国食物的热爱没变,所以胡亮决定在芬兰开一家面馆。C项正确。2答案与解析:A根据第三段中的“a traditional Wuhan noodle dish with spicy flavor”可知,热干面是一种传统的辛辣味的食物。A项正确。3答案与解析:C

26、根据文章最后一段内容可知,在旺季他的面馆有超过300个顾客;他娶了一位芬兰妻子,生了一个孩子。他打算每半年在中国武汉和芬兰往返一次。A、B、D三项均有偏差。根据“Hu has adapted himself to the Nordic lifestyle with regular skiing and ice fishing trips.”可知,C项正确。4答案与解析:A本文主要介绍的是一个中国人在芬兰开设的一家面馆的事。A项正确。B【语篇解读】本文为说明文,主题语境为人与自然,主题语境内容为人类生存、社会发展与环境的关系。文章通过列举巴瑶人由于靠海为生,逐渐变得擅长潜水的事实来说明人类的进化

27、。本文侧重于培养学生的文化意识。5答案与解析:B推理判断题。本题题干意为:作者想通过第一段的例子告诉我们什么?根据第一段第一句可知我们是进化的产物,而且不仅仅是发生在数十亿年前的进化。故选B(人类进化的新知识)。A:养牛者对环境的适应;C:人类起源的新近发现;D:食物选择的意义。6答案与解析:D细节理解题。本题题干意为:巴瑶人把他们的房子建在哪里?根据第二段中的They have traditionally lived on houseboats.in coastal waters.可知,巴瑶人把房子建在沿海水域。故选择D(邻近海岸)。A:在山谷里;B:在河边;C:在海滩上。7答案与解析:C细

28、节理解题。本题题干意为:为什么年轻的Jubilado对巴瑶人感到惊讶?由第三段中的We were so amazed that they could stay underwater much longer than us local islanders可知C选项(他们可以在水下待很长时间)正确。A:他们可以整天在支柱上走;B:他们有一种高超的捕鱼方法;D:他们既生活在陆地上,又生活在水里。8答案与解析:A主旨大意题。本题题干意为:这篇文章合适的题目是什么?本文主要讲述了巴瑶人因为靠海为生而导致基因变化,从而可以长时间潜水。故A选项(为适应海上生活而改造的身体)正确。B:高地人的生存技能;C:遗传研究的基本方法;D:世界上最好的潜水员。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1