ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:67.50KB ,
资源ID:49191      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-49191-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(四川都江堰市2016高考英语二轮阅读理解练习(3)及答案.doc)为本站会员(高****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至service@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

四川都江堰市2016高考英语二轮阅读理解练习(3)及答案.doc

1、四川都江堰市2016高考英语二轮阅读理解练习(3)及答案【由江苏省盐城市2014模拟改编】阅读理解。阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。First lady Michelle Obama turns 50 on Friday, Jan. 17, 2014.Michelle Obama has spent the first half-century of her life breaking barriers and checking off a series of firsts. Now, as she reaches her milestone birthday

2、 Friday, the nation will be watching to see in what other areas she will leave her mark. Five years after moving into the White House, and without a re-election campaign to worry about, she has more room to relax in her role and, political watchers say, possibly become more vocal (声音的) on political

3、issues in the three years left in office. So far, critics have complained about Michelles silence on issues where they expected to hear her voice: Last year, at the start of her husbands second term, she disappointed advocates for tighter gun-control measures after she failed to push harder on the i

4、ssue in response to the massacre (残杀) at Sandy Hook Elementary School in Newtown, Conn. She also disappointed some feminists (女权主义者) who wanted her to defend their causes instead of falling back on her self-described role as the nations “mom-in-chief.” Nor did she handle racial issues during her sec

5、ond term, as some had expected.“The most important thing to remember is, whether you are black, white or Hispanic, youre the first lady and the president of all the people in the United States. Thats a huge melting pot, so to reinforce (强化)that shes African American over anything else would not be w

6、ise,” said Anita McBride, who directs programming and national conferences on the legacies (遗产) of Americas first ladies and their historical influence at American University. Valerie Jarrett, a top White House adviser and a close friend of the Obamas, said the first lady doesnt want to “spread hers

7、elf too thin.” “She really wants to have a maximum impact and to do that in fewer areas,” Jarrett told the Associated Press. “That, she said, “is better than trying to take on every single possible cause.”But Robert Watson, a Lynn University professor, said he expects Obama to “go a little harder at

8、 issues” over the next several years. “Second-term first ladies usually feel more at ease to speak more forcefully about issues close to their heart,” he said. Myra Gutin, a Ryder University communications professor and frequent lecturer on first ladies, said she expects Obama to continue making bot

9、h of them a priority in her remaining years in the White House, given their success. Michelle launched the “Lets Move” campaign in 2010. It in particular has gained widespread support, ranging from the National Football League to the Sesame Street franchise (特许), which even gave permission to the pr

10、oduce industry to use its licensed characters for free on fruits and vegetables. “Theres no such thing as a traditional first lady, not anymore in this technology-filled world. Is Mrs. Obama cutting edge? Is she an activist? No. As first ladies go, I think shes been politically careful because she d

11、oes not want there to be a major flare-up that would require her husband to use his political capital to clean up,” she said. “But shes not exactly just sitting in the White House pouring tea and having receptions, either.”1、Critics were disappointed with Michelle because _.Ashe didnt put gun-contro

12、l measures into effectBshe failed some feminists to stand out to be a career womanCshe didnt solve some racial problemsDshe failed to voice her opinion on some issues2、According to the professors or advisers, which of the following statements is NOT true?AIts not wise to reinforce Michelle is Africa

13、n American over anything else.BIts better for Michelle to have a maximum impact than to take on every possible cause.CIts expected for Michelle to go a little harder at issues.DIts a tradition for first ladies to stay out of political issues.3、What does the underlined phrase “spread herself too thin

14、” in Paragraph 6 mean?ATry to do a lot of work at the same time.BGet very tired.CTry to improve physical fitness.DMove herself away from others.4、In Paragraph 9, the campaign “Lets Move” might be aiming to help people _.a. gain widespread supportb. become more physically activec. have access to heal

15、thier foodsd. raise awareness about gun controlAa, cBa, bCb, cDc, d【参考答案】1-4、DDAC 阅读理解训练 (2015河南省八市重点高中教学质监测)School is much more than a place where students gather to learn. For children, school is their first opportunity for social development and introduction to people outside of their family unit

16、. Lessons learned in school go beyond mathematics and language arts. Students learn to develop individual interests and find other people who share their interests. Music is one of the ways likeminded children come together. When many people talk about the benefits of music education, theyre quick t

17、o point out all of the numerous and measurable results of music education: many studies show the positive impact music programs can have on children in other areas of study. Dr. Laurel Trainor, a professor of psychology, at McMaster University, has said young children who take music lessons show dif

18、ferent brain development and improved memory compared to children who do not receive musical training. Stanford University researchers have found that musical training improves how the brain processes the spoken word, a finding that researchers say could lead to improving the reading ability of chil

19、dren who have dyslexia and other reading problems. Furthermore, in an analysis of data on more than 25,000 secondary school students, researchers at the United States Department of Education found that students who report consistent involvement in instrumental music during middle school and high sch

20、ool perform significantly better in mathematics. There are many reasons why music education can help to make a child a better student, but there also being involved in music is also a social endeavor that can set the course for lifelong friends and help create social groups that last through school

21、and beyond. Music education breeds familiarity during a school career, when going from class to class or from school to school every year can be nerve wracking and unfamiliar.文章大意:这是应用文阅读。文章主要讲述了音乐教育帮助孩子更好地发展,开发孩子的智力,增强记忆力,因此音乐教育更有利于孩子的成长。12What is the function of the first paragraph?ATo show school

22、 is the place for students to learn.BTo stress the importance of learning knowledge.CTo lead to the main topic of the passage.DTo explain what the author really thinks of.答案:C推理判断题。A项展示学校是学生学习的地方;B项强调学习知识的重要性;C项引出该文章的主题;D项解释作者的想法。根据文章第一段的最后一句话Students learn to develop individual interests and find o

23、ther people who share their interests和下面几段都是提到音乐教育的重要性,因此该段就是引出主题。故选C。13According to the researchers, we can know that _.Amusic lovers tend to use their brain in a wise wayBmusic training can cure children of many diseasesClearning music is beneficial to students performance in mathematicsDsenior st

24、udents disliked attending music lessons答案:C细节理解题。根据文章第四段的students who report consistent involvement in instrumental music during middle school and high school perform significantly better in mathematics可知学音乐有利于孩子的数学学习。A项音乐爱好者趋于聪明地使用大脑;B项音乐训练能治愈孩子的许多疾病;C项学音乐有利于孩子的数学表现;D项高年级的学生不喜欢参加音乐课。故选C。14What does

25、 the underlined word “dyslexia” mean?AHaving difficulty with reading.BReceiving training for music.CGaining knowledge from learning.DLosing the ability to read music.答案:A词义猜测题。根据该单词后的other reading problems可推断是诵读困难。A项诵读困难;B项为音乐获得训练;C项从学习中获得知识;D项失去阅读音乐的能力。故选A。15It can be concluded from the passage tha

26、t _.Amusic can ensure you have lots of close friendsBchanging schools is a bad experience for everyoneCmusic does offer social and understanding benefitsDfew schools really focus on music education答案:C推理判断题。A项音乐能确保你有许多亲密的朋友;B项改变学业对于每个人来说是一个不好的经历;C项音乐确实提供社交和理解的好处;D项很少学校关注音乐教育。通读全文,并根据文章的最后一段的there al

27、so being involved in music is also a social endeavor that can set the course for lifelong friends and help create social groups that last through school and beyond可推断选C。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。The new studies show that fewer than half of the 9th graders in many of the nations larges

28、t cities, can ever graduate. The studies clearly show that the dropout rate isnt dropping. And, in particular, the dropout rate isnt dropping for poor and minority students.Amazingly, though so many regret the rising dropout rate, our schools continue to lack formal plans-or any plans-to teach stude

29、nts motivation(动机). Most schools have no game plan to ensure that students understand that schooling will be completely necessary. Schools expect youth and children to act as though schooling is important, but they never teach them to believe that.Years ago, families ensured that thechildrenrecogniz

30、ed the value of schooling. But in many modern families, the children may fail to recognize the importance of school life just because these families may actually tell their children that school is not important. Since many families are not motivating their children to be interested students, youth p

31、rofessionals, like teachers may need to provide this training. Otherwise, it is likely the dropout rate will continue not to drop, but only worsen.Here are some strategies to convince even the most apathetic (无动于衷的) students that they must stay in school.Ask students if they will ever need to work:

32、The world has changed. 100 years ago, factory work was the booming job, and it required no education. Today, factories are increasingly automated. Most computer-related jobs require education and at least a high school diploma.Ask students which century they will be prepared for: In 1900, the most c

33、ommon jobs were farm laborer and domestic servanteducation not needed. Now, the most common jobs are office and sales staffeducation and diploma usually needed. An amazing 6 out of 10 people today work in a store or office.Ask students to devise a way that the employee could be replaced. For example

34、, the coming trend in fast food is to use computers rather than people to run the restaurant. A prototype is apparently already being tested. The students should discover that most jobs that lack education and diploma requirements may be ripe for automation.11. What does the underlined part mean in

35、Paragraph1? A. Few students can afford to go to school in large cities. B. A large number of the 9th graders can graduate now. C. There are still quite a few 9th graders leaving school early. D. Most schools in large cities have fewer and fewer students.12. Without the help of youth professionals,_.

36、 A. more and more families will gradually recognize the value of school. B. it is likely that the dropout rate in schools wont continue to drop. C. some parents will be more convinced of their childrens future. D. the schools will make proper plans to solve the problems with dropout.13. The author t

37、akes factory work for example mainly to _. A. tell us that many jobs requires certain education in the past B. show that there are more factory work and employment in modern society C. show that employment in the computer field grows at a high rate D. emphasize that modern jobs require education and

38、 schools are necessary 14. It can be inferred that_. A. both schools and families should answer for the high dropout rate B. many new jobs dont need childrens high school diploma C. working in a store doesnt require a high school diploma D. most schools are ready to help students recognize the impor

39、tance of study15. If students play the “Replace Me” game, the result would be “_”A. They will know that they can always do without a diploma B. More of them will drop out early to go to workC. They will discover that lack of education is a disadvantage in choosing jobsD. They will become better at u

40、sing computers to hunt for a job参考答案 1115 、CBDAC阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Book 1 : Brack Obama Grades: 3-5Our Price: $ 8.95His mother came from Kansas. His father came from Kenya. He grew up in Hawaii and Indonesia, far from the center of American politics. Few people had even heard o

41、f Brack Obama before 2004. But one powerful speech in Boston changed all that for the Illinois senator(参议员). In 2008, this inspiring leader ran for the countrys top job, President.Book 2: Danica Patrick Grades: 3-5Our Price: $ 8.95Growing up, Danica Patrick dreamed of racing in the Indianapolis 500.

42、 In 2005, her dream came true. Danica finished the race in fourth place, the best ever result by a woman. Three years later, she became the first female to win an IndyCar race. As a woman competing in a sport dominated by men, Danica faced many obstacles. But she never stopped believing in herself,

43、no matter what the difficulties.Book 3: Ellen Ochoa Grades: 3-5Our Price: $ 8.95Some people dream of becoming stars. Ellen Ochoa dreamed of living among them! She worked hard to make her dream of becoming an astronaut come true. On April 8, 1993, she strapped (用带子系好)herself in for the ride of her li

44、fe aboard the space shuttle Discovery. Ochoa aimed high and boldly went where no Hispanic woman had gone before. Find out about Ochoas amazing journey in her own words and photos from her personal collection!Book 4: LeBron JamesGrades: 3-5Our Price: $ 8.95Fans, teammates, and opponents know him as K

45、ing James. Many people consider LeBron James to be the most talented basketball Player of his generation. But there is much more to his story. He overcame hard times as a kid and rose to national fame as a teenager. He then jumped right from high school to the pros. Along the way, LeBron never lost

46、sight of where he came from or who he is.13.What do the four books have in common according to the passage?A. Their prices are the same and they are all about famous leaders.B. They are all about Africans and their contributions to society. C. They are written for the same grades and their prices ar

47、e the same.D. They are for the same readers and printed by the same publisher.14.Emma is dreaming of being a car racer. Who can be an example to her?A. Brack Obama B. Danica Patrick C. Ellen Ochoa D. LeBron James15. If John wants to learn something about becoming a basketball player, which book shou

48、ld he read?A. Brack Obama B. Danica Patrick C. Ellen Ochoa D. LeBron James16. Which of the following statements is TRUE according to the passage? A. Obama was popular with most of the people in America before he ran for president. B. In 2005, Danica Patrick became the first woman to win an IndyCar race. C. Ochoa is the first Hispanic woman to have gone aboard the space shuttle Discovery for the ride. D. LeBron James is the most talented basketball player.【参考答案】C、B、D、C 。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1