1、高考资源网() 您身边的高考专家Unit 3The Million Pound Bank NoteSection Learning about Language & Using Language随堂巩固.单词拼写1.Using_(假的) notes will be punished.2.This is a big_(议题).We need more time to think about it.3.We all_(鞠躬) to the Queen.4.The girl made out a loud_(尖叫声) when she saw the snake crawling up her le
2、g.5.The book is very interesting_(的确).6.Its r_of you to shout at your mother.7.This is an e_of gases around the planet.8.Large a_of soil are being washed away every year in this area.9.Its good m_to wait in line.10.Please accept our g_wish.答案1.fake2.issue3.bowed4.scream5.indeed6.rude7.envelope8.amou
3、nts9.manners10.genuine.短语选填bring up; on the scene; go ahead; by accident; a large amount of; stare at; account for; on the contrary; seek for; take a chance1.Could I ask you a rather personal question?Sure, _.2.Its not easy for her to_the child.3.She knocked the vase off_.4.Reporters were soon_after
4、 the accident.5.He could not_his absence from school.6.Its rude to_foreign people in the street.7.Many farmers went to towns to_employment.8.I dont dislike him at all;_I am very fond of him.9._money is spent on tobacco every year.10.Lets_.There may still be some tickets left.答案1.go ahead2.bring up3.
5、by accident4.on the scene5.account for6.stare at7.seek for8.on the contrary9.A large amount of10.take a chance.完成句子1._(至于) your hope of winning the first prize, I dont know about that.2.Even in New York there are still many people_(衣衫褴褛).3.Come on!Its not worth_(冒险) at all.4.Dont treat that old man_
6、(以粗鲁的方式) though he owes you some money.5._(众所周知) the present American President Obama is a black man.答案1.As for2.in rags3.taking a chance4.in a rude manner5.It is wellknown that.微表达如今,许多孩子由他们的爷爷奶奶抚养(bring up)长大,这就导致(account for)了他们脆弱(delicate)的性格。事实上(as a matter of fact),这些孩子的父母应该受到责备。他们只是盯着(stare a
7、t)工作与金钱,而与孩子分享的时间很少。他们所希望的只是孩子们的成功,但是相反(on the contrary),他们的孩子是不可能偶然(by accident)成功的。孩子们真正需要的是他们父母的爱与关心。_答案Nowadays, many children are brought up by their grandparents, which can account for their delicate characters.As a matter of fact, the childrens parents should be to blame.They just stare at th
8、eir work and money but share little time with their children.What they hope to get is their childrens success, but on the contrary, their children cant succeed by accident.All that the children need indeed is their parents love and care.限时训练限时30分钟.完形填空Last year I took my 76yearold father out for a t
9、rip in the Utah west desert.In the early_1_on a dirt road, our car hit a rock and the tank(油箱)_2_:Without fuel, the car came to a stop and with the sun going down, we were in_3_.We waited for 24 hours to see if anyone happened to_4_, but no one did.Then I had to_5_alone because my dads medicine was
10、going to run out.After 17 miles, _6_thirst, hunger and extreme tiredness, I arrived at the main_7_between Delta, Utah and Ely, Nevada.After all that, I still would have_8_my mission(使命) if somebody hadnt picked me up,for I was still around 50 miles from the_9_town.No one stopped to give me a(n)_10_a
11、long the highway, and I finally decided to lie down and take a_11_on the side of the road.A body on the roadside might work_12_than a gesture of holding up a thumb(拇指).I didnt know whether I fell_13_or not or how much time passed, _14_I did hear the sound of wheels._15_, someone named Rose from San
12、Diego County took time to see if that body on the roadside was still_16_.Id love to thank her.She helped me_17_a job that I couldnt without her.Sometimes a little help is the_18_between success and failure.I admire Rose for her_19_a possible roadside robbery to help a stranger in the evening.Many pe
13、ople would_20_do what she did, and this is the truth.语篇解读作者带父亲外出,油箱出了故障,而在努力了很久之后才有人帮助了作者,帮助虽小,但对作者来说很重要。1.A.morningB.eveningC.afternoon D.noon解析根据下文的with the sun going down可知,当时是在傍晚。答案B2.A.closed B.workedC.broke D.dropped解析根据下文的Without fuel可推断,车上的油箱坏了。答案C3.A.surprise B.safetyC.expectation D.trouble
14、解析车子停了下来,天越来越晚,因此他们遇到了麻烦。答案D4.A.get around B.pass byC.set off D.go away解析作者和父亲等了很长时间也没有结果,说明没有人碰巧路过。答案B5.A.walk B.playC.look D.return解析根据油箱坏了的语境和下文After 17 miles可知,作者不得不独自步行去寻求帮助。答案A6.A.thinking of B.hoping forC.suffering from D.worrying about解析thirst, hunger and extreme tiredness都是作者经过长途跋涉后经受的,故用su
15、ffering from。答案C7.A.building B.roadC.railway D.station解析根据下文along the highway和on the side of the road可知,作者走到了公路的主干道上。答案B8.A.failed B.madeC.lost D.refused解析根据for后面的内容可推断,如果作者不搭便车,他就完不成使命(找人帮助他和他父亲解决困难)。答案A9.A.perfect B.nearestC.similar D.biggest解析根据语境和常识可知,作者要走到离他最近的城镇。答案B10.A.smile B.ideaC.ride D.pu
16、sh解析根据前文picked me up可知,这里指没有人让作者搭便车。答案C11.A.movement B.researchC.jump D.rest解析根据句中lie down和第三段内容可知,作者在路边躺下来休息。答案D12.A.better B.harderC.faster D.cleaner解析作者躺在路边是想引起路人的注意,他认为这可能比做手势的效果更好。答案A13.A.tired B.silentC.ill D.asleep解析根据句中how much time passed可推断,作者不知道自己是否睡着了。答案D14.A.so B.butC.unless D.because解析
17、但是作者的确听到了车轮的声音。前后为转折关系。答案B15.A.Finally B.ActuallyC.Immediately D.Particularly解析这里指作者等了很久终于有人来看看他了,用finally。答案A16.A.healthy B.warmC.alive D.weak解析根据语境和常识可知,Rose看看作者是否还活着。答案C17.A.receive B.findC.change D.finish解析这里用finish指Rose帮助作者完成了他不能单独完成的任务。答案D18.A.difference B.experienceC.task D.symbol解析根据句中betwee
18、n success and failure可知,帮助虽小,但能否得到它对作者来说差别很大。答案A19.A.handling B.visitingC.risking D.stopping解析根据句中robbery和stranger可知,Rose冒着危险去帮助作者。答案C20.A.sometimes B.oftenC.always D.never解析只有Rose帮助了作者,说明这是许多人永远都做不到的。答案D.阅读理解Recently I visited a history class at a local, lowperforming high school where students rea
19、d in turn from the autobiography of a famous American.The teacher interrupted often with comments and questions.The 18 students seemed to be into it, but it was such an oldfashioned-I guess to some educators-approach that I decided to see what other educators thought of it.Was the readaloud techniqu
20、e bad or good?Was it timewasting or useful?Read these comments:“I have observed this most often in high school English classes.During aloud reading, I have observed students becoming absentminded from the teaching.While this may be a proper way for some teaching points, i. e., pronunciation, stress,
21、 fluency, when done for expediency(权宜), I find reading aloud to be ineffective.”Steve Johnson“We dont encourage using a lot of teaching time to read aloud in high school English classes.Reading aloud selected passages that are especially difficult or rich in meaning is a frequent practice, but the f
22、ocus is on the discussion over the text rather than the reading.Another typical use of reading aloud is when the class is reading a drama, especially a Shakespeare play, but our advice is for students to read after preparation rather than doing a cold reading.”Jim Fliakas“We encourage a method that
23、students practice reading independently, to increase their own fluency and understanding.This is done before sharing ideas with a partner, a group,or with the entire class.This method improves their understanding of the texts which are guided by the teacher.”Dave LevinIt all depends on the condition
24、s, the students, the goal of the lesson and the style of the teacher.语篇解读文章主要是讲不同人对大声朗读的不同观点。1.In the opinion of Steve Johnson, reading aloud _.A.may cause students to lose concentrationB.is always useful for a particular purposeC.is a good way to involve every studentD.is ineffective in developing
25、students fluency解析细节理解题。根据第三段的I have observed students becoming absentminded from the teaching可知他认为这种方法会让学生心不在焉,故选A项。答案A2.By saying “doing a cold reading”, Fliakas meant _.A.reading something uninterestingB.reading without preparationC.reading in a cold environmentD.reading while having a cold解析细节理解
26、题。结合倒数第三段的but our advice is for students to read after preparation可知他主张孩子们应该是准备后再读,而不是毫无准备地去读,故选B项。答案B3.Why was Dave Levin in favor of reading aloud?A.It can be guided by the teacher easily.B.It is easy for students to share their ideas.C.It helps students know the texts better.D.It can be done by t
27、he whole class at the same time.解析细节理解题。由倒数第二段的This method improves their understanding of the texts which are guided by the teacher.可知,Dave Levin认为大声读课文可以增强学生对课文的理解,故选C项。答案C4.What is the authors attitude towards the readaloud technique?A.Doubtful. B.Supportive.C.Worried. D.Objective.解析观点态度题。本文列举了不同
28、的人对大声朗读的不同看法,作者没有直接发表自己的看法,作者的观点是客观的。答案D5.What is the authors purpose in writing the passage?A.To show some teachers teaching methods.B.To attract more comments on the readaloud technique.C.To show different opinions on the readaloud technique.D.To present the advantages and disadvantages of the rea
29、daloud technique.解析写作意图题。作者开头从自己在一堂课上的经历引入大声朗读教学法的话题,接下来给出三种评价,最后进行总结,C项符合该主旨。答案C.阅读填句Ten years ago, I used to be very fit._1_I used to play tennis a lot and go for long walks.In those days, I didnt earn very much.I had a job in an office.It wasnt a very good job but I had a lot of time to do the th
30、ings I enjoyed doing._2_The pay was better, but the hours were a lot longer.I bought a car and drove to work every day.I began to take people out to lunch.And I began to put on weight,too.I stopped playing tennis and going for long walks at weekends because I just didnt have any time for things like
31、 that any more.Theres a lot of stress(压力) in my job.Perhaps thats why I started drinking more than I used to.For example, I used to have only half a glass of whisky when I got home, but then I started filling my glass to the top.Then I had another glass, and then another._3_ I never used to smoke at
32、 all.Two months ago, I had a heart attack.At first I just couldnt believe it.“Im too young.” I said.Luckily it wasnt very serious.I was in hospital a few days and did a lot of tests._4_He also advised me to work less and get more exercise.But I just havent any time!_5_Sometimes I wonder if I should
33、get another job, perhaps I could do something like I used to do.But if I do that, I wont earn as much.I have a family to support.I have to think of them, too.I just dont know what I should do.What do you think?A.Then, about eight years ago, I got a much better job.B.My job takes everything out of me!C.I rode a bike to work and I got a lot of exercise at weekends.D.Drinking became part of my life.E.I started smoking a lot, too.F.Ten years later, I lost my first job.G.The doctor advised me to stop smoking and to eat less.答案15CAEGB高考资源网版权所有,侵权必究!