1、课时作业(十七).单词拼写1They couldnt afford to_(装备)their laboratories properly because of lack of money.答案equip2Grain_(产量) has reached a new height in the three years.答案output3Please tell me your name,address,and your_(职业)答案occupation4We should_(扩大) trade in goods and services.答案expand5I hate_(打扰)other people
2、 while the show is going on.答案disturbing6The _(发现) of a childs body in the river has shocked the community.答案discovery7The prices of medicine have been _ (降低) by 5%.答案reduced8Have you got any _(评论) to make about the cause of the disaster?答案comments9Please _ (集中) your mind/attention on your study.答案f
3、ouse10Do you know the meaning of the word _(画底线、标出)?答案underlined.单句语法填空1He went to see the boss with the hope _ getting a rise in his salary.答案of2They spent a lot of money equipping the school _ new computers.答案with3The Chinese people struggled more than 100 years _ their freedom and independence.答案
4、for4Thanks _ his tireless efforts,the concert was a huge success.答案to5(2012陕西卷改编)No matter where he is,he makes _ a rule to go for a walk before breakfast.解析考查it作形式宾语。句意:不管他在哪里,早饭前散步都成为他的习惯了。所填词作使役动词make的形式宾语,真正的宾语是to go for a walk before breakfast。答案it6Id rather _ (stay) at home for the holiday tha
5、n _ (travel) abroad.解析would rather do something than do something为固定结构,意为“宁愿做前者而非后者”。答案stay;travel7(2013新课标全国卷改编)The driver wanted to park his car near the roadside but was asked by the police not _.解析句意:那个司机想把车停靠在路边,但是警察不允许他这样做。这里为了避免重复,省略与前文相同的部分,只保留不定式符号to。补充完整后应为“was asked by the police not to p
6、ark his car near the roadside”。答案to8(2012辽宁卷改编)If youre buying todays paper from the stand,could you get _ for me?解析本题考查代词。如果你从报摊上买今天的报纸,能帮我带一份吗?paper“报纸”是可数名词,one 表示任意性。答案one9I could see that there was no point _ (argue) with him.解析there is no sense/ point (in) doing.“做没有什么意义”,在这一句型中用动名词作主语。句意为“我明白
7、与他争论没有什么意义”。答案arguing10The customers objected to _ (treat) unfairly in the course of shopping.解析句意:顾客们反对在购物过程中遭受不公平待遇。object to中to是介词,后跟动名词作宾语;customers与treat是被动关系,故用动名词的被动式。答案being treated.完成句子1The newly broadened square is _ of the previous one.新扩建的广场是原来的四倍大。答案four times the size2She _ to go with
8、us rather than stay here.她明确表示跟我们一起走而不是留在这里。答案made it clear3I would rather you_(完成作业)yesterday.答案finished the homework4As is known to us all,success lies in hard work while laziness_(导致失败)答案leads to failure5You should _ your work.你应该把注意力集中到工作上。答案focus your attention on.短文语法填空Johnny:Hi,Jane,glad to s
9、ee you here!Get in;Ill drive you home.Jane:Thank you,Johnny.Johnny:I hear that youre leaving school soon.Have you made up your _1_ what to do?Jane:No,not _2_.But I think I am going to take up hairstyling.Johnny:Hairstyling?Jane:Yes.When I was a little girl,I loved to do up my own hair,as well as my
10、_3_(friend)Believe it or _4_,I created several hairstyles myself.I was very imaginative.Johnny:So you enjoyed _5_(you) and pleased them,too.Jane:Yeah,all my friends say Im good at _6_(hairstyle)Besides,I believe hairstyling is quite creative and you get to meet a lot of _7_(differ) people.Its great
11、fun!Johnny:And what do your parents think about it?Jane:They are not very happy about it.That is _8_ only trouble.Johnny:Have they got any _9_(suggest) for you,then?Jane:Yes,they may try to persuade me to go to university.Johnny:Then what will you do?Jane:I _10_(deicide)But I think Ill get my own wa
12、y in the end.1_2._3._4_5._6._7_8._9._10_1解析make up ones mind下定决心。答案mind2解析根据No可知填yet。yet用于否定句中表示“仍(未);尚(未)”。not yet,还没有。答案yet3解析根据my own hair可知,这里指“朋友的头发”,故用名词所有格形式。答案friends4解析believe it or not信不信由你,固定表达。答案not5解析enjoy oneself自得其乐。答案yourself6解析good at后需要跟名词或动词ing形式作宾语。答案hairstyling7解析people前缺修饰语,要用形
13、容词。答案different8解析the only唯一的。答案the9解析句中缺宾语。any一些,所以要用名词复数形式。答案suggestions10解析根据But I think Ill get my own way in the end可知,她到目前为止还没作出决定,故用现在完成时。答案havent decided.完形填空(2013江苏南京四校高三联考)When Julie was a child,she was a very big fan of animals. As a result,all she ever heard_1_was “Julie,you should be a v
14、et. Youre going to be a great vet. Thats what you should do.”_2_when she got to the Ohio State University,she started studying to be a vet.A scholarship allowed her to spend her_3_year studying abroad in Manchester,England. Away from the family_4_back home,she found herself one day sitting at her de
15、sk,surrounded by biology books and staring out the window,when it suddenly hit her: “I”m in total_5_I dont want to be a vet!”6_she thought back over all the things shed done in her life and what had made her happy. And then it hit herit was all of the youth leadership conferences that she had volunt
16、eered_7_,and the communications and leadership courses she had taken as elective courses back at Ohio State. “How could I have been so_8_? Here I am in my fourth year at school and just finally realizing Im on the_9_path. I just never took the time to_10_it until now,” she thought.Inspired by her ne
17、w_11_,Julie spent the rest of her year in England taking courses in communications and media studies. When_12_to Ohio State,she was eventually able to_13_the administration to let her create her own program in “leadership studies”,_14_it took her 2 years longer to finally graduate. She_15_to become
18、a senior management consultant in leadership training and development for the Pentagon. She_16_founded a drugprevention organization that_17_the message “Lead your own life with the skill and the_18_to say no.”So,never live someone elses_19_. If you limit your_20_only to what seems possible or reaso
19、nable,you disconnect yourself from what you truly want.1A. showing upB. growing upC. ending upD. cheering up解析根据第一句可知,Julie对动物很感兴趣,此处表示周围人对她的期待,意为“一直以来,她所听到的都是:Julie,你应该成为一名兽医”。growing up表示状态,意为:一直以来,符合句意。A 出现,露面;C 结束;D(使)高兴起来,打起精神。答案B2A. SoB. But C. OrD. For解析理所当然,当她上大学的时候,她选择成为一名兽医,前后是因果关系,用so。B但是
20、,表示转折;C或者,表示选择;D因为,表示原因。答案A3A. finalB. usual C. nextD. past解析从下文可知,此处应该是即将毕业的时候,所以A final(最后的)符合句意。B通常的;C下面的,接下来的;D过去的。答案A4A. routinesB. warningsC. complaintsD. pressures解析前面讲周围人对Julie的期待,这时远离了家人,应该是没有这种期待的压力的时候。D压力,符合句意。A常规;B警告;C抱怨。答案D5A. confidenceB. silenceC. miseryD. surprise解析根据下面一句“我不想成为一名兽医”,
21、可知,她顿悟了,生活在别人的期待中,她认为自己应该是不幸的,所以C正确。A自信;B沉默;D惊讶。答案C6A. PerhapsB. Instead C. ThenD. Often解析承接第二段内容,然后她回忆了她生活中的所有事情,表示顺承关系,C正确。A也许;B而不是;D经常。答案C7A. ofB. to C. onD. at解析此处是一个定语从句,还原应该是she had volunteered at the youth leadership conferences,参加会议用at,所以D正确。答案D8A. internalB. innocentC. intellectualD. intell
22、igent解析即将毕业了才发现自己的兴趣所在,所以作者认为自己是无知的,B正确。A内在的;C智力的;D聪明的。答案B9A. clearB. wrong C. shortD. wide解析从上文可知,作者的兴趣不是兽医,因此是意识到自己走错了路,B正确。A明确的;C短暂的;D宽广的。答案B10A. acknowledgeB. accomplishC. includeD. criticize解析作者从来没有花时间好好考虑,承认自己错了,因此,此处是“承认”,A 正确。B 完成;C 包括;D 批评。答案A11A. discoveryB. informationC. understandingD. r
23、esearch解析作者顿悟应该是一种重新理解,C正确。A 发现;B 信息;D 研究。答案C12A. returningB. referringC. relatingD. responding解析作者在英国实习,此处应该是回到美国,用A return符合句意。B 提到,涉及;C 与有关;D 回应。答案A13A. prepareB. convinceC. forbidD. force解析作者最后说服了有关部门让她建立了自己的项目,B说服,符合句意。A准备;C禁止;D强迫。答案B14A. asB. if C. onceD. though解析前后是一种让步关系,即使这样做多花了她两年时间毕业。D即使,
24、尽管,符合句意。A因为;B如果;C一旦,曾经。答案D15A. hesitatedB. failed C. retiredD. continued解析作者的兴趣在组织领导上,因此她继续这样做成为了一名高级管理顾问,D继续,符合句意。A犹豫;B失败;C退休。答案D16A. stillB. again C. alsoD. only解析前面描述她成为了一名高级管理顾问,此处她又建立了一个组织,C也,符合句意。A仍然;B又一次;D只有。答案C17A. leavesB. promotesC. confirmsD. acquires解析这个组织提出了这样的口号,B提出,符合句意。A离开;C确认;D要求。答案
25、B18A. willB. chance C. factD. pride解析口号为:用你的技能和意志说“不”,过你自己的生活。A意志,符合句意。B机会;C事实;D骄傲。答案A19A. promisesB. decisionsC. successesD. dreams解析根据上文提到的口号,此处意为:不要活在别人的期待或梦想的影子里。D梦想,符合句意。A承诺;B决定;C成功。答案D20A. choicesB. reasons C. smilesD. mistakes解析如果你把你的选择限制在看起来可能或合理的事情上,你就远离了你真正想要的东西了。A选择,符合句意。B原因;C微笑;D错误。答案A.阅
26、读理解(2013宁德质检)WASHINGTON,Oct. 30(Xinhua)Superstorm Sandy has killed more than 40 lives by Tuesday in the United States,including 18 in New York City,after causing series of destruction from the Caribbean through US east coast to Canada.The hurricane left cities in ruins,streets flooded,homes damaged,
27、millons of households without power. According to IHS Global Insight,a forecasting firm,the superstorm will end up causing about 50 billion US dollars in business losses.Local media reports show that the storm has caused power fails affecting some 7 million homes, shut down 70 percent of East Coast
28、oil refineries (炼油厂) and caused worsethanexpected damage in the New York subway area,which produces about 10 percent of US economic output.More than 18,000 flight cancellations have been reported across the United States in the consequence of the hurricane. Hundreds of thousands of travelers have be
29、en stranded across the country and around the world as airports from Washington to Boston are still closed.Three nuclear power reactors,one in New Jersey and the other two in New York,remained shut down among worries over any possible damage to their transmission (传送)networks as well as their coolin
30、g systems,but authorities said there were no risks to the public.The superstorm has not caused serious injuries to big companies such as chemical makers BASF and DuPont. The former reported that its East Coast facilities(设施)had suffered minor damage,while the latter,many of which are not in the dire
31、ct path of Sandy,has reopened its two facilities,one in Connecticut and one in Massachusetts.US President Barack Obama on Tuesday declared “a major disaster” in the states of New Jersey and New York,ordering federal aid to help with state and local recovery from Sandy.Obama and his Republican rival(
32、对手)Mitt Romney canceled a second day of campaign events to focus on Sandys victims.1Which statement about the consequence of Superstorm Sandy is true?APower fails affected about 70,000,000 homes.B70 percent of East Coast oil refineries were badly damaged.CDamage in the New York subway area was worse
33、 than expected.DSandy had caused about 50 billion US dollars in business losses by Oct. 30.解析细节理解题。由第三段第一句可知“当地媒体报道表明风暴引起电力中断,影响了大约七百万户家庭,关闭了东海岸70%的炼油厂,引起了比预计更糟的损失是纽约地铁区域”,由此可知A、B不对,C正确。再由第二段最后一句中用了将来时will end up.,再由文章开头“新华社华盛顿10月30日报道”可知D项不正确。答案C2The underlined word“stranded”in the fourth paragraph
34、 is closest in meaning to_.Aspread BtrappedCprevented Dseparated解析词义猜测题。根据描述:机场关闭,自然游客滞留,故选B。答案B3What was the general condition of the nuclear power reactors and chemical makers,according to paragraphs 5 and 6?AFairly safe. BStill at risk.CTotally shut down. DSeriously damaged.解析细节理解题。五段中提到核反应堆的受灾情况
35、,最后一句“.were no risks to the public;”六段中用了“minor(较小的)damage,以及reopen(重新开业)可知选A(相当安全)”答案A4What can be inferred from the news report?AObama showed great concern over Sandys victims.BThe presidential election of the US was stopped.CObama and his rival canceled all their campaign events.DRomney ordered f
36、ederal aid to help with the recovery from Sandy.解析推理判断题。根据最末两段:奥巴马命令联邦救援,帮助两个州灾后重建;以及取消第二天与竞争对手的竞争活动,可知他对“桑迪”受害者显示出极大的关心。答案A.短文改错(2013宁夏银川一中高三第四次考试)Nowadays millions of people of all age take pleasure in a hobby which is both interested and fun.And every year more and more people start a stamp colle
37、ction of your own and discover an interest which can even last lifetime.Starting your collection of stamps are easy because they are nowhere.Holiday and birthday postcards and letters send by your friends and relatives can provide you for stamps from all over the world.But once youve started collect
38、ing serious,you will probably want to join in the Stamp Collectors Club which exist to add more stamps to your collection.答案Nowadays millions of people of all take pleasure in a hobby which is both and fun.And every year more and more people start a stamp collection of own and discover an interest w
39、hich can even last lifetime.Starting your collection of stamps easy because they are .Holiday and birthday postcards and letters by your friends and relatives can provide you stamps from all over the world.But once youve started collecting ,you will probably want to join in the Stamp Collectors Club which to add more stamps to your collection.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有