ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:7 ,大小:68KB ,
资源ID:459408      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-459408-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广东省普宁一中高三英语阅读理解专题训练(4).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广东省普宁一中高三英语阅读理解专题训练(4).doc

1、高中英语阅读理解专题训练(广东专版 每篇5小题)(第4套)第一节:阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A(words:333&242)In the past ten years, Americas National Basketball Association (NBA) has grown increasingly dependent on the rest of the world to supply players. When Michael Jordan and Larry Bird won

2、gold in Barcelona in 1992, the Americans were praised for teaching the world how to play basketball. This season, however, 20 percent of NBA rosters(花名册) will be filled by non-Americans. NBA commissioner David Stem happily embraces the trend. On a visit to Paris in October, Stern outlined his vision

3、 for the future, which is likely to see Europe hosting NBA games by 2010. The NBA is now planning to take China by storm. “Our experience in China has been that it is going to be explosive in its growth,” said Stern. The strategy(战略,策略) in China is television. “Weve made 14 deals in China with local

4、 and national networks on cable and satellite.” The success of Chinese centre Yao Ming has paved the way for the NBA marketing blitz in China. The NBA, which is broadcasted in more than 200 countries in 42 languages, will put that to the test in October 2004 when the Houston Rockets play two pre-sea

5、son games against the Sacramento Kings in Beijing and Shanghai. The NBA knows that it needs a global market to compensate for tough times on home soil.“It doesnt matter where the players come from, all the NBA teams now know that they have to scout(寻找,觅得) internationally,” said Terry Lyons, the NBAs

6、 vice-president of international public relations. “It has increased the level of competition here.” As Frenchman Tony Parker and Argentine Emanuel Ginobili showed in winning championship rings with the San Antonio Spurs last season, many people can earn the respect of their American peers. Others,

7、such as the Houston Rockets Chinese centre Yao Ming number one draft pick in 2002 and the Detroit Pistons 18-year-old Serb Darko Milicic number two overall in this years draft are icons(偶像)in-waiting. It is the ultimate(最后的,根本的) revolution the rest of the world teaching the US how to play basketball

8、. 41. According to the report, .A. Michael Jordan is still playing a very important role in NBAB. the part played by the foreign players in NBA will be greatC. Yao Ming is to play two pre-season games in NBAD. European countries will host the 2004 NBA games42. The underlined phrase “take China by st

9、orm” has the meaning of _ _. A. NBA intends to make China its “marketing center”B. NBA is planning to set up some training centers in ChinaC. therell be a big storm when NBA comes to China to play against the Sacramento KingsD. the NBAs live basket games will be broadcasted on all the TVs in China43

10、. What seems to be the biggest change that is happening to NBA?A. NBA is expecting more foreign players to join the league.B. Chinas rapid development in sports affects NBA.C. Yao Ming has taken the place of Michael Jordan.D. The NBA will stop teaching the world how to play basketball.44. When the w

11、riter talked of “home soil”, he was referring to _ _.A. farms in the States B. native Americans C. the NBA training center D. the USA45. Which of the following can be used as the best title for the passage?A. The Non-American Basketball Players B. NBA Is Coming to ChinaC. The Foreign Ties That Bind

12、the NBA D. NBA Is Making Big Progress【答案与解析】 4145 BAADCNBA的球员组成将发生重大改变,外国球员将占相当的比例,NBA需借助外籍球员的力量来维持其地位。 41. B 推理判断题。根据第二段20 percent of NBA rosters will be filled by non-Americans,以及文章后半部分Terry说的话it has increased the level of competition here可判断出外国球员将在NBA起到举足轻重的作用。42. A 词义猜测题。根据文章中间Stern所说的话,及下一自然段Th

13、e success of Chinese centre Yao Ming has paved the way for the NBA marketing blitz in China可判断出NBA将把中国看作是一个重要的市场。43. A 推理判断题。通读全文,可得出这个结论:NBA的球员组成将发生重大改变,外国球员将占相当的比例。 44. D 词义猜测题。从文章后半部The NBA knows that it needs a global market及It doesnt matter where the players come from可判断出home soil指的是美国本土。45. C

14、主旨大意题。tie在这儿被用来比喻外籍球员,意思是说NBA需借助外籍球员的力量来维持其地位。B(words:303&211) In bringing up children, every parent watches eagerly the childs acquisition (学会) of each new skill m the first spoken words, the first independent steps, or the beginning of reading and writing. It is often tempting to hurry the child b

15、eyond his natural learning rate, but this can set up dangerous feelings of failure and states of worry in the child. This might happen at any stage. A baby might be forced to use a toilet too early, a young child might be encouraged to learn to read before he knows the meaning of the words he reads.

16、 On the other hand, though, if a child is left alone too much, or without any learning opportunities, he loses his natural enthusiasm for life and his desire to find out new things for himself. Parents vary greatly in their degree of strictness towards their children. Some may be especially strict i

17、n money matters. Others are severe (严格的) over time of coming home at night or punctuality for meals. In general, the controls represent the needs of the parents and the values of the community as much as the childs own happiness. As regards the development of moral standards in the growing child, co

18、nsistency is very important in parental teaching. To forbid a thing one day and excuse it the next is no foundation for morality (道德). Also, parents should realize that example is better than precept. If they are not sincere and do not practice what they preach (说教), their children may grow confused

19、 when they grow old enough to think for themselves, and realize they have been to some extent fooled. A sudden awareness of a marked difference between their parents principles and their morals can be a dangerous disappointment.46. Eagerly watching the childs acquisition of new skills, _. A. should

20、be avoided B. is universal among parents C. sets up dangerous states of worry in the child D. will make the child lose interest in learning new things47. In the process of childrens learning new skills, parents _. A. should encourage them to read before they know the meaning of the words they read B

21、. should expect a lot of the children C. should achieve a balance between pushing them too hard and leaving them on their own D. should create as many learning opportunities as possible48. The second paragraph mainly tells us that _. A. parents should be strict with their children B. parental contro

22、ls reflect only the values of the community C. parental restrictions vary, and are not always for the benefit of the children alone D. its parents and societys duty to control the children49. The word “precept” in Paragraph 3 probably means “_”. A. opinion B. punishment C. behavior D. instruction50.

23、 In terms of moral matters, parents should _. A. follow the rules themselves B. be aware of the huge difference between adults and children C. forbid their children to follow hook teachings D. always ensure the security of their children【答案与解析】 4650 BCCCD在孩子成长过程中,父母不能拔苗助长。父母对孩子的“严”与“松”之间应有一个恰当的度。关于道

24、德教育问题,父母应该以身作则,带头遵循,“榜样比说教更有力”。46B 推理判断题。根据文章第一自然段开头In bringing up children,every parent watches eagerly the childs acquisition of each new skill,既然是每位父母都会这样做,那么这种做法在父母中就是普遍的,故选B。根据文章第一自然段第二句,选项C。sets up dangerous states of worry in the child是由hurry the child beyond his natural learning rate引起的,“迫不及

25、待地要求孩子做超出其自然成长速度的事情”和“热切地观察孩子学会每一项新技能”显然不是一回事,作者对后者没有否定之意,所以A不对。根据文章第一自然段末句,选项取D。will make him lose interest in learning new things是由a child is left alone too much, or without any learning opportunities引起的。故D也不合文意。47C 推理判断题。文章第一自然段第二句It is often tempting to hurry the child beyond his natural learnin

26、g rate,but this can set Up dangerous feelings of failure and states of worry in the child,说明在孩子成长过程中,父母不能拔苗助长。文章第一段末句又说:On the other hand,though,if a child is left alone too much,or without any learning opportunities,he loses his natural enthusiasm for life and his desire to find out new things for

27、himself,说明对孩子太放任自流同样不利。根据这两方面,应选C,父母对孩子的“严”与“松”之间应有一个恰当的度。48C 主旨大意题。文章第二自然段的大意是:“父母对孩子的严格程度有很大的不同”。49D 词义推测题四个选项的意思分别是:A. opinion (观点);B. punishment(惩罚);C. bebaviour(行为);Dinstruction(说教,源于instruct)。根据文章第三段第三,四句Also,parents should realize that “example is better than precept”If they are not sincere a

28、nd do not practice what they preach(说教)可以推测,precept应表达与example对立的意思,且与preach是同义词,引语的意思是“榜样比说教更有力”,故选项D为最佳选项。50A 推理判断题根据文章第三自然段第四句,再根据文章最后一段,可以得出结论,关于道德教育问题,父母应该以身作则,带头遵循,(参见上一小题之解析),故选A。C(words:326&213) In the 1960s, medical researchers Thomas Holmes and Richard Rahe developed a checklist of stressf

29、ul events. They appreciated the tricky point that any major change can be stressful. Bad events like serious illness of a family member were high on the list, but so were some helpful life-changing events like marriage. When you take the Holmes-Rahe test you must remember that the score does not sho

30、w how you deal with stress -it only shows how much you have to deal with. And we now know that the way you deal with these events dramatically (戏剧性的) affects your chances of staying healthy. By the early 1970s, hundreds of similar studies had followed Holmes and Rahe. And millions of Americans who w

31、ork and live under stress worried over the reports. Somehow the research got boiled down to a memorable message. Womens magazines ran titles like Stress causes illness. If you want to stay physically and mentally healthy the articles said avoid stressful events. But such simplistic advice is impossi

32、ble to follow. Even if stressful events are dangerous , many like the death of a loved one are impossible to avoid. Moreover, any warning to avoid all stressful events is a prescription (处方) for staying away from chances as well as trouble. Since any change can be stressful, a person who wanted to b

33、e completely free of stress would never marry, have a child, take a new job or move. The idea that all stress makes you sick also takes no notice of a lot of what we know about people. It supposes we re all vulnerable and not active in the face of the difficult situation. But what about human abilit

34、y and creativity? Many come through periods of stress with more physical and mental strength than they had before. We also know that a long time without change or challenge can lead to boredom and physical and mental pressure. 51. The result of Holmes-Rahes medical research tells us _. A. the way yo

35、u deal with major events may cause stress B. what should be done to avoid stress C. what kind of event would cause stress D. how to deal with sudden changes in life52. The studies on stress in the early 1970s led to _. A. popular avoidance of stressful jobs B. great fear over the mental disorderC. a

36、 careful research into stress-related illnesses D. widespread worry about its harmful effects53. The score of the Holmes-Rahe test shows _.A. how you can deal with life-changing events B. how helpful events can change your lifeC. how stressful a major event can be D. how much pressure you are under5

37、4. Why is “such simplistic advice” (Line 1, Paragraph 3) impossible to follow? A. No one can stay on the same job for long. B. No prescription is effective in reducing stress.C. People have to get married someday. D. You could be missing chances as well.55. According to the passage people who have e

38、xperienced ups and downs may become _.A. nervous when faced with difficulties B. physically and mentally tiredC. more able to deal with difficulties D. cold toward what happens to them【答案与解析】 4650 ADDBC本文主要论述压力的产生及人人都不应该逃避压力。文中用了很多高级词汇,且有许多复杂难句,阅读时请注意认真分析。51A。主旨大意题。难度较大。根据文章前面的叙述,其意为“分数无法向你表明你怎样对待压力

39、,只表明你承受多大程度的压力”。做题时,可以紧接着看后面一句,即你处理这些事件的方式会很戏剧性地影响你保持健康的机会。52D。细节理解题。文章中有“millions of Americans who work and live under stress worried over the reports”,表明这一阶段的研究给人带来更多的是担扰,并且从一些杂志用的标题上都可以显示出来。53D。推理判断题。根据文章第二自然段中“it only shows how much you have to deal”只是表明你承受多大程度的压力”可知。54B。推理判断题。根据上句所述”文章告诉我们应避免压力事件”,其实这是不可行的。从文章一开始就可以得知,无论是“悲伤还是喜悦”的事,都会带来压力,所以这种a小vice是不可行的,言外之意是没有哪个处方在减轻压力方面是奏效的。55C。推理判断题。经历过ups and downs的人,能够更加有能力处理困难。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1