1、TOPIC TALKA级语言点基础练.单词拼写1The researchers found that a lack of money to pay for land conservation (保护) is affecting efforts.2I looked inside his plastic (塑料制的) bag and saw some carrots with soil.3There was an item (一条) in the paper about him.4They leave citizens cards informing them what they can and
2、cant recycle (回收利用), and let them know how their efforts work.5One winter day while he was hunting (猎取), he saw the tracks of animals in the snow.6Were in the process of switching (转换) over to a new system of invoicing.7These books, while informative (知识性强的), are not necessarily truthful.8Coal minin
3、g (采矿业) has always been a dangerous occupation.单句语法填空1Some of the greatest problems we face today are the destruction (destroy) of our environment.2But the rising sea level and the carbon pollution causing warming oceans are threatening (threat) their existence.3They were charged with bringing goods
4、 into the country illegally (illegal)4The hunter (hunt) agreed to take us to go hunting tomorrow.5Some experts appealed to people to rescue many species from extinction (extinct)6Urgent (urge) measures have been taken to prevent car emission.选词填空have a role, do ones part, stop . from ., at present,
5、in danger, the amount of, switch to, as soon as possible1In the past decade, the administration hasnt done its part in environmental conservation.2As a member of the international society, we have a role to play.3You cant stop people from saying what they think.4Shed like to be a film actress,but at
6、 present shes a model.5He is in danger of losing his job if he goes on like this.6She was quite positive about the amount of money involved.7I asked her to get in touch with Henry as soon as possible.8Select the application you want to switch to or close.补全句子1I hope I can get a good mark and that I
7、can go to college.我希望我能取得一个好成绩,然后我能上大学。2I have an urge to tell him the secret.我渴望去告诉他这个秘密。3I was very lucky to get the book so cheap.我很幸运能以这么便宜的价格买到这本书。4The way we choose to bring up children is vitally important.抚养子女选用何种方式是极其重要的。B级话题语篇练.阅读理解ASnow leopards (豹) are so hard to photograph that scientis
8、ts arent even sure how many of these endangered animals still live in the wild.The Snow Leopard Conservancy (SLC) set up 20 cameras in Russia in 2010 to learn more about the big cats. After a full six months, they had exactly zero picture! Thats when the organization understood they needed help. And
9、 the only people who could help them in finding the leopards were the very people from whom they wanted to protect the animals local hunters (猎人)Hunting snow leopards is against the law in Russia, but in the terrible climate of Siberia, the few people living there had to turn to poaching (盗猎) to fee
10、d their families.In 2013, Russian naturalist Sergei Spitsyn approached Mergen Markov, a local hunter, and told him his project. Markov agreed to set up the camera where he knew he would find leopards, and it worked.Markov, once a poacher, works full time for the conservationists now and has 10 camer
11、as monitoring leopards. “I visit each camera once a month. I have known this whole region since I was a child,” he said proudly.The World Wildlife Fund (WWF) began working with other local villagers in 2015. The village would be paid 40,000 rubles at the end of the year if the image of a snow leopar
12、d is caught. WWF also rents horses from the villagers so that they do not need to make money by poaching anymore. “Today there are far fewer leopard poachers but leopards still get caught in traps set for other animals, so I have to stay watchful,” said Markov.Changing guns for cameras has made a bi
13、g difference in the lives of these former poachers, the village, and the Russian snow leopards. The number of snow leopards has been rising and their population is expected to recover to normal levels within 10 years.语篇解读:本文是一篇说明文。为了获知雪豹这种濒危动物的具体数量,雪豹管理局安装摄像头去拍摄雪豹的照片,但因照片极难捕捉而一无所获,于是他们找猎人寻求帮助,世界自然基金
14、会也和猎人们合作,向他们支付报酬,猎人因此不再通过捕杀雪豹谋生,雪豹的数量一直在增加。1Why was no picture of snow leopards taken in six months?ASLCs 20 cameras failed to work properly.BThe number of snow leopards in the wild was too small.CThe local poachers destroyed these cameras on purpose.DThe researchers knew little about the animals li
15、ving habits.解析:选B推理判断题。根据第一段内容可知,雪豹如此难以拍摄,以至于科学家们甚至不确定有多少这种濒危动物仍在野外生存。因为是濒危动物,说明数量非常少,很难被拍摄到,所以推断6个月内没有照片是因为数量太少了,故选B。2What did Sergei Spitsyn persuade Markov to do?AFind the poachers.BRepair cameras in the forest.CCatch more leopards.DWork for SLC.解析:选D细节理解题。根据第四段内容以及下文 “Markov, once a poacher, wor
16、ks full time for the conservationists now and has 10 cameras monitoring leopards.”可知,Sergei Spitsyn劝说 Markov是为了保护雪豹,由此可以推断是为雪豹保护协会工作,故选D。3Why did the WWF begin working with local villagers?ATo get some pictures of snow leopards.BTo help villagers make a living.CTo prevent villagers from hunting anim
17、als.DTo rent their horses at a low price.解析:选A细节理解题。根据倒数第二段中的“The World Wildlife Fund (WWF) began working with other local villagers in 2015. The village would be paid 40,000 rubles at the end of the year if the image of a snow leopard is caught.”可知,世界自然基金会同当地村民合作就是为了获取雪豹的图像,故选A。4How can we describe
18、 the WWFs cooperation with the villagers?APractice makes perfect.BCuriosity kills the cat.CKill two birds with one stone.DOld habits die hard.解析:选C推理判断题。根据倒数第二段内容可知,世界自然基金会通过支付报酬换取雪豹图像的方式与当地村民合作并向村民出租马匹以便他们不再通过偷猎赚钱。可见世界自然基金会和当地村民的合作既可以帮助基金会获取雪豹的图像,又可以减少偷猎者的数量。由此推断他们的合作同C选项描述更贴切,故选C。BOver the past ha
19、lfcentury, North America has lost more than a quarter of its entire bird population, or around 3 billion birds.“We saw this great net loss across the entire bird community,” says Ken Rosenberg, a scientist in Ithaca, NY. “But we also knew that other bird populations were increasing. And what we didn
20、t know is whether there was a net change.”“Common birds with decreasing populations include darkeyed juncos and redwinged blackbirds,” says Rosenberg. “Grassland birds have suffered a 53% decrease, and more than a third of the shorebird population has been lost. Bird populations that have increased
21、include raptors (猛禽), like the bald eagle, and waterfowl.”“The numbers of ducks and geese are larger than theyve ever been, and thats not an accident,” says Rosenberg. Its because hunters who mainly want to see healthy waterfowl populations for sportful hunting have raised their voices.“People are d
22、oing a wonderful effort to try and understand our bird populations with a lot of uncertainty, but the actual systems that we have in place to try and answer really tough questions like this are really far short of what we need,” Ted Simons in North Carolina State University says.“In all, the conclus
23、ions werent necessarily surprising,” says Kristen Ruegg, a biologist at Colorado State University. There have been hints (暗示) that the loss was this large from all kinds of sources over the past few years. But in most cases, these were speciesspecific records of local extinctions or models of projec
24、ted losses, resulting from things like climate change. This really sort of wakes people up to the idea that this is happening.Elise Zipkin, a quantitative ecologist at Michigan State University, says the loss can be a big problem. “Just because a species hasnt gone extinct (灭绝) or isnt even necessar
25、ily close to extinction, it might still be in trouble,” she says. “We need to be thinking about conservation (保护) efforts for that.”5Which of the following becomes more than before?ADarkeyed juncos.BThe bald eagle.CGrassland birds.DThe shorebirds.解析:选B细节理解题。根据第三段中的“ Grassland birds have suffered a 5
26、3% decrease, and more than a third of the shorebird population has been lost. Bird populations that have increased include raptors (猛禽), like the bald eagle, and waterfowl.”可知,像秃鹰和水禽之类的数量已经增加了。故选B项。6Why do duck and goose populations increase?ATo hunt for fun.BTo provide rich foods.CTo escape net los
27、s.DTo keep people healthy.解析:选A推理判断题。根据第四段中的“Its because hunters who mainly want to see healthy waterfowl populations for sportful hunting have raised their voices.”可知,鸭子和鹅的数量增加,原因是猎人想看到有长得结实的水禽供他们打猎嬉戏。故选A项。7What can we infer from Elises words in the last paragraph?ABird loss can be a big problem.BC
28、limate change causes part of bird loss.CProtecting birds is quite necessary.DWhat is happening is worth considering.解析:选C推理判断题。根据最后一段内容可知,Elise认为鸟类数量的减少是一个大问题,还有一些鸟类正在消亡或不应该灭绝,所以我们要考虑做出努力来保护它们。故选C项。8How does the author support the subject of the text?ABy giving examples.BBy showing ideas.CBy explain
29、ing numbers.DBy providing research results.解析:选B推理判断题。纵览全文,作者分别引用了四位专家的观点来告诉我们:世界上的鸟类正不断消亡,我们要行动起来保护它们。故选B项。.阅读七选五Will there be an outbreak of bird flu that threatens humans? Many experts disagree on when or whether a human pandemic (大流行病) will occur, but do say there is a chance that the virus coul
30、d mutate(变异), leading to widespread infection. 1 Heres what you need to know to help keep yourself healthy.Stock up on food, water and household supplies. If there is a bird flu pandemic, youll want to minimize your chance of catching it by staying indoors; you might even be required to stay home if
31、 the government asks that people remain in quarantine (隔离期). Youd better stock up today on at least 2week worth of essentials such as water, food, emergency and medical supplies. 2 Have an outbreak plan. It may feel odd or uncomfortable to talk to family members and loved ones about the worstcase pa
32、ndemic scenario. But if that scenario strikes, youll all be much better off if you have a plan decided on and ready. 3 Figure out how you would care for them and what your first response and responsibilities would be; this is an especially important conversation to have with those with special care
33、needs. 4 Things like keeping a balanced diet, exercising regularly and getting sufficient rest can help keep you healthy in an outbreak and also keep you from catching the common cold. Particularly in a flu outbreak situation, it will be important to wash our hands with soap and water for at least 2
34、0 seconds. Be diligent about covering coughs and sneezes with tissues.Moreover, know your essential health information such as blood type, allergies, and past or current medical conditions. Make a list of that essential information for all the members of your family. 5 And do make sure everyone in y
35、our household knows where to find it.AWork out regularly to stay slim.BPick up the habits of healthy behavior.CIt is wise to keep it somewhere safe and visible.DIts important to ask yourself these questions before a pandemic occurs.ETalk with your friends and family about how youd respond to an epid
36、emic.FIn that case, the best thing you can do right now is to prepare for that possibility.GThat will help you get through an extended time at home if an outbreak happens.1选F根据空前的“Many experts disagree on when or whether a human pandemic (大流行病) will occur, but do say there is a chance that the virus
37、 could mutate (变异), leading to widespread infection.”和空后的“Heres what you need to know to help keep yourself healthy.”可知,F项(在这种情况下,你现在可以做的最好的事情就是为这种可能性做准备)能够承接上文并且与下文连接通顺。该选项中的that possibility指的是前一句中的“there is a chance that the virus could mutate (变异), leading to widespread infection”。故选F项。2选G根据空前“Yo
38、ud better stock up today on at least 2week worth of essentials such as water, food, emergency and medical supplies”可知,G项(如果流感爆发,这将帮助你在家度过较长的时间)能够承接上文。该选项中的That指的是前一句的做法。故选G项。3选E根据空前“But if that scenario strikes, youll all be much better off if you have a plan decided on and ready”和空后“Figure out how
39、you would care for them and what your first response and responsibilities would be; this is an especially important conversation to have with those with special care needs.”可知,E项(与你的朋友和家人谈论你如何应对流行病)能够承接上文并且与下文连接通顺。空后的内容是对该选项的具体解释。故选E项。4选B根据空后“Things like keeping a balanced diet, exercising regularly
40、 and getting sufficient rest can help keep you healthy in an outbreak and also keep you from catching the common cold.”可知,B项(养成健康的行为习惯)能够与下文连接通顺。空后的内容是对该选项的具体举例。故选B项。5选C根据空前“Make a list of that essential information for all the members of your family.”和空后“And do make sure everyone in your household knows where to find it.”可知,C项(将其放置在安全可见的地方是明智的)能够承接上文并且与下文连接通顺。该选项中的第二个it指的是前一句中的list。故选C项。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有