1、Writing a reflection.阅读理解I was selfish as a teenager.I usually spent my time thinking about myself and taking care of my own needs.I let my older brother do most of the work around the house until he left for college.I let my mom and dad worry about our bills and problems while I read books, played,
2、 and lost myself in my own imagination.This didnt change even when I went to college either.I studied hard but only to make my own life better.Even when I started to explore my faith, it was only to increase my own happiness.I married after graduation and decided to start a family.Of course, I had n
3、o idea what hard knocks reality had in store for my selfish soul.Soon I found myself unemployed, deeply in debt, and with a new baby on the way.I found out that life has little sympathy for spoiled people.In fact, all of the struggles I was going through were beating the selfishness slowly out of me
4、.Still, I didnt give up on happiness.I knew that there must be a way to find it.I finally realized, however, that it had to include more than just my own needs, wants, and desires.The answer began to make itself clear one night shortly after my baby boy was born.I got a bottle and held him in my arm
5、s.As I was feeding him I looked down and saw his big, innocent, trusting eyes.I smiled and talked to him.Then he smiled and I could feel my heart growing, expanding with love.I felt such peace and joy.At that moment I had a hint of the truth: it is by growing our hearts with love that we find our ha
6、ppiness.Carolyn Arends wrote: “The more people you let into your heart, the bigger your heart gets.The more love you get, the more love you have to give.It just keeps growing.” So, keep loving, keep living and keep caring.Keep growing your heart today, tomorrow, and always.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。作者讲述了自己从一个
7、自私的人变为一个心中对他人有爱的人的成长经历,明白了“爱他人是获得幸福的方法”的道理。1What do we know about the author from the first paragraph?AHe often helped his brother with housework.BHe studied hard for his family.CHe was concerned about his family.DHe put his own needs above others.解析:选D推理判断题。根据第一段中的I usually spent my time thinking a
8、bout myself and taking care of my own needs.可知,作者在青少年时期较为自私,行为处事总是只考虑自己,几乎不为家人考虑,故选D项。2What did the author realize after he suffered in life?ASpoiled people cant survive the hardship of life.BSpoiled people are never happy in life.CLife is cruel to spoiled people.DSelfishness is helpful.解析:选C推理判断题。根
9、据第二段中的Soon I found myself unemployed, deeply in debt, and with a new baby on the way.I found out that life has little sympathy for spoiled people.可推断出,作者在遭遇了人生变故后,意识到生活对被宠坏的人是残酷的,故选C项。3What can be inferred from the passage?AThe author loved kids.BThe author often fed his baby.CThe author realized th
10、e importance of happiness.DWhen caring for his baby, the author got inspired.解析:选D推理判断题。根据第三段中的As I was feeding him I looked down and saw his big, innocent, trusting eyes.I smiled and talked to him.Then he smiled and I could feel my heart growing, expanding with love.I felt such peace and joy.At tha
11、t moment I had a hint of the truth: it is by growing our hearts with love that we find our happiness.可知,作者是在照料孩子的过程中受到了启示,了解到通往幸福的途径是心中充满爱,故选D项。4Which of the following can be the best title for the passage?ALoving Others, a Way to HappinessBThe Elder One Grows, the More He GetsCHelp Others, Help One
12、selfDKeep Growing to Live a Happy Life解析:选A标题归纳题。作者通过讲述自己从一个自私的人变为一个心中对他人有爱的人的成长经历,明白了“爱他人是获得幸福的方法”的道理,故A项(爱别人,一条幸福之路)是最佳标题。.完形填空In a national spelling contest, an 11yearold girl was asked to spell a certain word.But with her 1 voice the judges were not sure if she spelled the word with the letter A
13、 or EFinally, they decided to ask her what she had said.By now, the girl knew she had 2 the word.But instead of lying, she told the truth that she had said the 3 letter so she lost the contest.As the girl walked off the stage, the entire audience stood to their feet, clapping to applaud her 4 .Later
14、, dozens of newspapers reported her honesty, even when it cost her the contest.But the fact is that she 5 the biggest contest that day the contest of her 6 .Probably the biggest test of our character is what we would do if we knew we would never get 7 .This young girl could easily have 8 and nobody
15、would have known it but herself.But thats just it: she would know she did wrong.Its been said, “If you 9 , you make yourself cheap.” Her respect for herself was more important than any 10 others might give her for winning a contest.She knew she would have to live with herself and the 11 she made at
16、that moment will have a longlasting influence.Its so true that the choices you make today 12 what you are tomorrow.Our children will 13 our behaviour much more than our advice.So if we want them to 14 to be honest, we must show them the way by being honest ourselves.Remember, our kids are 15 what we
17、 do and how we live even when we dont think they see or know.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了一个小女孩参加了单词拼写比赛,在比赛中她勇于承认自己犯的拼写错误,虽然她没有赢得比赛,但她的诚实征服了所有的人,并且也告诫我们做人一定要诚实。1A.energeticBslimCattractiveDsoft解析:选D根据下文the judges were not sure if she spelled the word with the letter A or E可知,由于她的声音太轻柔(soft),评委们不确定她拼这个词时用的是
18、字母A还是E,因此这里说话应是轻柔的。2A.skippedBmispronouncedCmisspelledDlost解析:选C根据下文so she lost the contest可知,小女孩输了比赛,因此小女孩说的是她单词拼错了(misspelled)。3A.correctBwrongCdifferentDsame解析:选B句意:但是她没有撒谎,而是说实话,她说错了(wrong)字母所以她输了比赛。4A.braveryBhonestyCcourageDpatience解析:选B当那个女孩走下舞台时,所有的观众都站起来为她的诚实(honesty)鼓掌。5A.achievedBbrokeCwo
19、nDdefeated解析:选C句意:但事实是,她赢得了(won)当天最大的比赛她的人格比赛。6A.reputationBknowledgeClifeDcharacter解析:选D根据下文Probably the biggest test of our character可知,这里是人格(character)的比赛。7A.paidBawardedCcaughtDreported解析:选C句意:也许对我们人格最大的考验是:如果我们知道自己永远不会被抓住(caught),我们会怎么做。get caught表示 “被抓住,被发现”。8A.escapedBliedCchangedDanswered解析:
20、选B句意:这个小女孩本可以很容易撒谎(lied),除了她自己谁也不会知道。从上文可知,小女孩可以说谎的。9A.countBdietCcheatDinsist解析:选C句意:“如果你作弊(cheat),你就会让自己变得廉价。”10A.senseBprideCrespectDawareness解析:选C句意:她的自重比别人对她赢得比赛的尊重更重要。根据该句前面的respect提示可知。11A.planBconclusionCdiscoveryDchoice解析:选D下文Its so true that the choices you make today 12 what you are tomor
21、row.中的choices也是提示。12A.makeBchangeCkeepDfind解析:选A句意:你今天的选择造就了你的明天,这是千真万确的。13A.sufferBaffectCfollowDset解析:选C由语境可知,身教胜于言传。14A.grow upBbring upCmake upDstep up解析:选A由常识可知,我们希望我们的孩子长大(grow up)后变得诚实。bring up养育;make up组成;step up走上前去。15A.recordingBexaminingCcorrectingDwatching解析:选D上文提到大人的榜样作用很重要,所以要记住,我们的孩子正
22、看着我们。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Last year at Christmas time, my wife, three children and I were on our way from Paris to Nice.Somehow everything went wrong.Our hotels were “tourist traps” and our rented car broke down.On Christmas Eve, when we checked into a dirty hotel in Nice, there
23、 was no Christmas spirit in our hearts.It was raining and cold when we went out to eat.We found a small restaurant poorly decorated for the holiday.Only five tables in the restaurant were taken.There were two German couples, two French families, and an American sailor, by himself.They were eating in
24、 stony silence except the sailor.He was writing a letter, and a halfsmile lighted his face.In the corner a piano player was listlessly (无精打采地) playing Christmas music.All of us were interrupted by an old French flower woman through the front door.She had a worn overcoat and her old shoes were wet.Ca
25、rrying her basket of flowers, she went from one table to another.No one bought any.Exhausted and frustrated, she sat down at a table.The sailor finished his meal and got up to leave.Putting on his coat, he walked over to the flower womans table.“Merry Christmas,” he said, smiling and picking out a h
26、andful of flowers.“How much are they?”“Two francs, sir.”The sailor put a twenty franc note in the womans hand.“I dont have change, sir,” she said.“Ill get some from the waiter.”“No, maam,” said the sailor, leaning over and kissing the ancient cheek.“This is my Christmas present for you.”注意:1.续写词数应为1
27、50左右;2请按如下格式作答。Then the sailor headed for our table with the flowers in his hand. The piano player came alive and pleasant music filled the whole room. 参考范文:Then the sailor headed for our table with the flowers in his hand.He picked out a red flower and placed it on our table.“Merry Christmas!” he g
28、reeted us in a cheerful voice.Before we could say “Thank you”, he went to other tables.In an instant, everyone in the room was presented with flowers, including the waiter and the piano player.In the bright light, the flowers were glowing in full bloom.These magical flowers melted our frustrated hea
29、rts and blew away all the unpleasant moods.The piano player came alive and pleasant music filled the whole room.A festival atmosphere drowned all of us.We merrily danced to the joyful music, singing, laughing and wishing each other good luck.The old flower woman also joined us, unable to conceal her excitement and gratitude.The spirit of Christmas came back to us again.It brought all of us together in this small restaurant on a foreign land.All this was due to a young American sailor, who, through his kindness and generosity, brightened our paths.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有