1、(10)Unit 4 Breaking boundaries2021-2022学年高二英语外研版(2019)寒假作业一、阅读理解1.Need a Job This Summer? The provincial government and its partners offer many programs to help students find summer jobs. The deadlines and what you need to apply depend on the program. Not a student? Go to the government website to l
2、earn about programs and online tools available to help people under 30 build skills, find a job or start businesses all year round. Jobs for Youth If you are a teenager living in certain parts of the province, you could be eligible(符合条件) for this program. Which provides eight weeks of paid employmen
3、t along with training. Who is eligible: Youth 15-18 years old in select communities(社区). Summer Company Summer Company provides students with hands-on business training and awards of up to $3,000 to start and run their own summer businesses. Who is eligible: Students aged 15-29, returning to school
4、in the fall. Stewardship Youth Ranger Program You could apply to be a Stewardship Youth Ranger and work on local natural resource management projects for eight weeks this summer. Who is eligible: Students aged 16 or 17 at time of hire, but not turning 18 before December 31 this year. Summer Employme
5、nt Opportunities(机会) Through the Summer Employment Opportunities program, students are hired each year in a variety of summer positions across the Provincial Public Service, its related agencies and community groups. Who is eligible: Students aged 15 or older. Some positions require students to be 1
6、5 to 24 or up to 29 for persons with a disability.1.What is special about Summer Company?A.It requires no training before employment.B.It provides awards for running new businesses.C.It allows one to work in the natural environment.D.It offers more summer job opportunities.2.What is the age range re
7、quired by Stewardship Youth Ranger Program?A.15-18.B.15-24.C.15-29.D.16-17.3.Which program favors the disabled?A.Jobs for Youth.B.Summer Company.C.Stewardship Youth Ranger Program.D.Summer Employment Opportunities.2. As Internet users become more dependent on the Internet to store information, are p
8、eople remembering less? If you know your computer will save information, why store it in your own personal memoryyour brain? Experts are wondering if the Internet is changing what we remember and how. In a recent study, Professor Betsy Sparrow conducted some experiments. She and her research team wa
9、nted to know whether the Internet is changing memory. In the first experiment, they gave people 40 unimportant facts to type into a computer. The first group of people understood that the computer would save the information. The second group understood that the computer would not save it. Later, the
10、 second group remembered the information better. People in the first group knew they could find the information again, so they did not try to remember it. In another experiment, the researchers gave people facts to remember, and told them where to find the information on the Internet. The informatio
11、n was in a specific computer folder (文件夹). Surprisingly, people later remembered the folder location better than the facts. When people use the Internet, they do not remember the information. Rather, they remember how to find it. This is called transactive (交互) memory. According to Sparrow, we are n
12、ot becoming people with poor memory as a result of the Internet. Instead, computer users are developing stronger transactive memory; that is, people are learning how to organize huge quantities of information so that they are able to access it at a later date. This doesnt mean we are becoming either
13、 more or less intelligent, but there is no doubt that the way we use memory is changing.1.The passage begins with two questions to _.A.introduce the main topicB.show the authors attitudeC.describe how to use the InternetD.explain how to store information2.What can we learn about the first experiment
14、?A.Sparrows team typed the information into a computer.B.The two groups remembered the information equally well.C.The first group did not try to remember the information.D.The second group did not understand the information.3.In transactive memory, people _.A.keep the information in mindB.change the
15、 quantity of informationC.organize information like a computerD.remember how to find the information4.What is the effect of the Internet according to Sparrows research?A.We are using memory differently.B.We are becoming more intelligent.C.We have poorer memory than before.D.We need a better way to a
16、ccess information.3. Being blind at birth is tough in any case. But things were even harder for Srikanth Bolla who was bom in a small village in India, where the common belief was that kids with disabilities were of no use and therefore, better off dead. Fortunately, Srikanths parents loved their so
17、n and refused to give him up. Instead, they encouraged the blind boy to dream big and reach for the stars. Srikanth did not disappoint his parents. The now twenty-seven-year-old is the founder and CEO of Bollant Industries. Of course, getting here was not easy. Being both blind and poor meant that S
18、rikanth had to face hard challenges. As a young boy, Srikanth attended a regular school near his home. Unfortunately, the students and teachers didnt quite like him because of his disability. As a result, the young boy was largely ignored and often spent the entire day alone. Concerned this would ho
19、ld back Srikanths development, his family decided to send him to a special school in Hyderabad. Sure enough, the young boy soon rose to the top of his class, winning awards in speech and debate competitions. But Srikanth was prevented from studying sciences when he reached 10th grade, because it was
20、 thought too dangerous for a blind student. Not wanting to give up, Srikanth took legal action and became the first blind student in the country allowed to study sciences. Later, after graduating from the Massachusetts Institute of Technology, Srikanth set up Bollant Industries in 2012. For just fou
21、r years, it became a powerhouse with over 450 employees, 70% of whom are physically challenged. Being disabled doesnt mean being unable. If the world looks at me and says, Srikanth, you can do nothing. I will look back at the world and say, I can do anything. the young man says.1.Why was Srikanth se
22、nt to a special school?A.His parents became richer than before.B.He could be treated equally there.C.This school was free for disabled students.D.He was sent away by the regular school.2.What can we know about Srikanth from the text?A.He was born in a poor village.B.He cared about disabled people.C.
23、His parents were strict with him in his study.D.He was loved by the villagers when he was young.3.What words can best describe Srikanth?A.Intelligent and determined.B.Active and honest.C.Patient and careful.D.Kind but stubborn.4.What can be the best title for the text?A.Chances Are EverywhereB.No Ch
24、allenges, No SuccessC.A Big Dream Makes a DifferenceD.Disability Doesnt Mean Being Unable4. Its easy to think of your grandparents retirement years as being all about them. After all, theyve likely spent the last several decades devoting their time and energy to otherstheir boss, coworkers, clients
25、and kids. Now, they think, its time to finally focus on themselves, and thats true to an extent. But their post-work life still needs structure and purposes. Without these two key pillars(支柱), life can get boring and lonely very quickly. One very good way to fill the blank is to give time and energy
26、 to others through volunteering. Sure, they wont walk away with a paycheck, but the simple act of volunteering their time for a cause comes with numerous other very vital benefits. For retirees Ross and Carol Chenot, volunteering has made their golden years incredibly fulfilling. Ross volunteers for
27、 GleanSLO, an organization affiliated (隶属) with the local food bank. Because we live in a rich agricultural area, GleanSLOs volunteers go into the fields or orchards to pick the leftover produce and donate it to the food bank, Ross explains. Literally tons and tons of food get donated that way. Caro
28、l put together a series of neighborhood learning sessionscalled Neighborly Uthrough which people can learn a new skill or develop a new hobby. The sessions range in topics, including computers, crafts, cooking, volunteerism, travel, entertainment and self-improvement. So far, Carol says shes conduct
29、ed 75 classes and has had more than 650 people register. It reinforces a value of generosity that we want to pass down, she says.1.What does your post-work life need according to Paragraph 1?A.Yourself and your kids.B.Structure and purposes.C.Time and energy.D.Your boss and co-workers.2.How do the r
30、etired fill their free time?A.To volunteer.B.To attend to kids.C.To have a walk.D.To work hard.3.Why does the passage mention Ross and Carol?A.Because they are both generous.B.Because their efforts have paid off.C.Because they have spare time and energy to develop new skills.D.Because volunteering h
31、as made their retirement years satisfying.4.What does the passage mainly tell us?A.The joy of volunteering in retirement years.B.Life can get boring and lonely very quickly.C.Where to spend the golden retirement years.D.A value of generosity passed down to the next generations.二、七选五5.What are some w
32、ays to deal with noisy neighbors? Noisy neighbors are a common problem in a society where many people live closely together. Obviously, this issue can be the most significant when you share walls or a floor/ceiling with a neighbor. Then how can you tackle noisy neighbors? You should be aware that no
33、t all neighbors are going to respond to your request._ If noisy neighbors dont change their behavior, the next step should be to write a letter, detailing the noise._ If noisy neighbors respond in such bad manners that you fear for your safety, your next step when noise occurs should be a call for t
34、he police. When the noise remains ongoing, you should definitely report it to local authorities._ Continue with calls for the police department when absolutely necessary. You might want to connect other neighbors who may also be bothered by the same noise. In fact, the problem is resolved when the n
35、oisy neighbors know you are going to call the police. Do be aware that you cannot always request noisy neighbors to be quiet._ And what you define as noisy neighbors may not really have bothering behavior. Carefully read specific apartments HOA rules to see if your neighbors noise is actually breaki
36、ng rules. _ If you have followed through with the steps and the letters, dont start banging things around in your home or turning up the music to annoy the neighbor. Simply report behavior to the appropriate authorities. If you do not, it will weaken your case and make it necessary for you to take t
37、he matter to a small court.A.There is one exception to this.B.And some may respond in bad manners.C.Some people have lower tolerance for the noise.D.Start with landlords or the Homeowners Association (HOA).E.Also, it is wise not to respond to noise in an angry fashion.F.The letter should state the d
38、ates when the quarrel happens.G.You should first attempt to address noisy neighbors about the noise.三、完形填空6. I was envious of my friends who stayed at school for lunch. They 1 the same things as the characters in my favourite TV shows. The meals we ate at home were different. One day, a classmate as
39、ked what I ate for lunch. I2 , feeling like Id been caught. Like most days, wed had fried rice. Sandwiches, I lied. My face got hot as I turned around,3 she wouldnt ask anything more. Still, there was one day of the year when Mom made an4 and I was allowed to stay at school for lunch. My dream would
40、 be realistic on that day. Every year, there was Chinese Day at the cafeteria to5 Chinese New Year. The school is honoring our heritage, Mom would say. The first Chinese Day lunch I can6 was when I was about six. I had7 this day for weeks. When the bell rang for lunch, I rushed to the cafeteria. As
41、I stood in line, I imagined the8 theyd made waiting for me. There would be9 , surelyevery Chinese New Year meal included fish. I could explain to my friends what Mom had told me; How the 10 for fish in Chinese sounded like another word meaning abundance. There would be chicken, too, probably with th
42、e head still on, because a whole chicken for Chinese New Year 11 wholeness. The line was slowly moving forward until 12 it was my turn. The cafeteria worker passed me my plate and I looked down. I couldnt 13 anything at all. All I did was sit there, confused. They called this Chinese lunch, so why h
43、ad I never 14 it before? Those first few bites, I realized later, were my 15 to Chinese-Canadian cuisine.1.A.ateB.mixedC.keptD.bought2.A.quitB.frozeC.fellD.changed3.A.figuringB.agreeingC.hopingD.regretting4.A.excuseB.exceptionC.impressionD.appointment5.A.createB.saveC.celebrateD.guide6.A.rememberB.d
44、iscoverC.orderD.serve7.A.put up withB.looked out forC.come up withD.looked forward to8.A.programmeB.mealC.seatD.guest9.A.chickenB.beefC.baconD.fish10.A.priceB.searchC.needD.word11.A.combinedB.representedC.describedD.predicted12.A.immediatelyB.usuallyC.finallyD.recently13.A.improveB.understandC.obser
45、veD.recognize14.A.seenB.missedC.usedD.read15.A.introductionB.solutionC.instructionD.application四、语法填空7. Four score and seven years ago our fathers _(bring) forth a new nation,and were dedicated to the proposition that all men are created_ (equally). Now we _ (engage) in a great civil war, testing wh
46、ether that nation can long endure. We have come to dedicate a portion of it as a final resting place for those_ here gave their lives that that nation might live._ is altogether fitting and proper that we should do this. But in a larger sense, we can not dedicatewe can not consecratewe can not hallo
47、w this ground. The brave men, living_ dead, who struggled here, have consecrated it far above our poor power to add or detract. It is for us, the living, rather to be dedicated here to the _ (finished) work which they have nobly carried on. It is rather for us to be here dedicated to the great task
48、_ (remain) before usthat from these honored dead we take increased devotion to that cause for which they here gave the last full measure of devotionthat we here_ (high) resolve that these _ (die) shall not have died in vain; and that this government of the people, by the people, for the people, shal
49、l not perish from the earth.五、写作8.某英文报纸伟人介绍栏目向你约稿。假如你崇拜的人是Nelson Mandela,请根据下表提示写一篇英语短文,简要介绍这个人物。主要经历1.生于1918年,是家中唯一一个受过教育的人;2.建立ANC Youth League;3.1962年入狱,在监狱中度过27年;4.争取黑人的权利。成就成为南非首位黑人总统,获得了诺贝尔和平奖注意: 1.词数80左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。_9.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 My son Daniels love for surfi
50、ng began at the age of 13. Before and after school each day, he waited to be challenged by his three to six friends. Daniels love for surfing was tested one afternoon. Your sons been in an accident, the lifeguard reported to my husband Mike. Then Mike ran to the hospital and Daniel received 26 stitc
51、hes (缝线). I was on an airplane flying home while Daniels eye was being stitched. Mike drove directly to the airport after they left the doctors office. He met me at the gate and told me Daniel was waiting in the car. I ran to the car and opened the door. My youngest son was leaning (倚靠) forward cryi
52、ng Oh, Mum. Im so glad youre home. I cried, telling him how worried I felt about not being there when the lifeguard called. Its okay, Mum, he comforted me. You dont know how to surf anyway. What? I asked. Ill be fine. The doctor says I can go back in the water in eight days. Was he out of his mind?
53、I wanted to tell him he wasnt allowed to go near water again until he was 35, but instead I bit my tongue and hoped he would give up and forget about surfing forever.注意:续写词数应为150左右。Paragraph 1:However, he never forgot about it. _Paragraph 2:I gave in. _答案以及解析1.答案:1-3BDD解析:1.细节理解题。根据Summer Company的项目
54、介绍可知,Summer Company为学生提供实践性的商业培训和高达3000美元的奖励,以启动和经营他们自己的暑期业务。start and run their own summer businesses 对应B项中的running new businesses。故选 B 项。2.细节理解题。根据Stewardship Youth Ranger Program的项目介绍可知,符合条件的是16岁或17岁的学生,但须在今年12月31日之前未满18岁。由此得出,这个项目要求年龄在16至17岁之间。故选D项。3.细节理解题。根据Summer Employment Opportunities部分中最后一
55、句可知,该项目的有些职位是提供给残疾人的。故选D项。2.答案:1-4.ACDA解析:1.推理判断题。根据第一段最后一句Experts are wondering if the Internet is changing what we remember and how.可知,作者开头使用两个问句是为了引出要讨论的主要话题,故选A项。2.细节理解题。根据第二段最后一句People in the first group knew they could find the information again, so they did not try to remember it.可知第一组没有努力记住信
56、息。又根据第二段的Later, the second group remembered the information better.可知第二组比第一组记得更好,但未提第二组是否理解这些信息,因此可以判断D项错误。结合以上两点又可以判断B项错误。把信息录入电脑是参与实验者做的,而不是研究团队,因此A项错误。故选C项。3.细节理解题。根据第三段最后两句Rather, they remember how to find it. This is called transactive(交互)memory.可知,在交互记忆里,人们记得怎样找到信息。A、B、C三项信息与原文不符。故选D项。4.细节理解题。
57、根据最后一段可知,互联网对人们的记忆产生的影响是它改变了我们使用记忆力的方式,而不是我们正变得更聪明,也不是我们记忆力比以前差了,因此可以排除B、C两项,而D项与实验目的和结果不符。故选A项。3.答案:1-4.BBAD解析:1.推理判断题。由第三段的最后两句Unfortunately, the students. the entire day alone.和第四段第一句Concerned this would hold back. in Hyderabad.可知,在普通学校,老师和学生不喜欢Srikanth,父母担心这会影响Srikanth的成长,决定把他送到特殊学校。由此可推知,在特殊学校,
58、Srikanth Bolla可以得到公平的对待。A、C、D三个选项相关信息文中并未提及。故选B项。2.推理判断题。由第五段第二句For just four years, it became a powerhouse with over 450 employees,70%of whom are physically challenged.可推知,Srikanth Bolla是关心残疾人的。根据第一段中的who was born in a small village可知他出生在一个小村庄,但文中并未提到那个村庄是否贫穷,故排除A;文中未提他父母对他是否严厉,故排除C;文中未提及他受村民喜爱,因此D
59、项可排除。故选B项。3.推理判断题。根据第四段第二句Sure enough, the young boy soon rose to the top of his class, winning awards in speech and debate competitions.可知,Srikanth Bolla是很聪明的(intelligent)。根据第四段最后一句Not wanting to give up, Srikanth took legal action and became the first blind student in the country allowed to study
60、sciences.可知,Srikanth Bolla不被允许上科学课。他不想放弃,于是运用法律手段成了他们国家第一个上科学课的盲人学生,所以Srikanth Bolla是意志坚定的(determined)。B项“积极和正直”、C项“耐心和谨慎”和D项“和善但顽固”都不符合文章对Srikanth Bolla的描述。故选A项。4.主旨大意题。文章一开始讲述Srikanth Bolla出生地的人认为残疾就是无用的,文章中间段落讲述他父母对他的培养以及他自己的努力,最终没有让父母失望,还成立了自己的公司。所以本文主要讲“残疾并不意味着无能”,而不是A项的“机会到处都有”和B项的“没有挑战就没有成功”,
61、C项“大梦想起作用”脱离了Srikanth Bolla的特殊性。故选D项。4.答案:1-4.BADA解析:1.细节理解题。根据第一段中的But their post-work life still needs structure and purposes. Without these two key pillars(支柱), life can get boring and lonely very quickly.可知,退休后的生活需要周密安排和目标,故选B项。2.细节理解题。根据第二段的第一句One very good way to fill the blank is to give time
62、 and energy to others through volunteering.可知,退休人员可通过志愿者工作来打发空闲时间。B项“照看孩子”,C项“散步”以及D项“努力工作”都不符合文意。故选A项。3.推理判断题。根据第三段的第一句For retirees Ross and Carol Chenot, volunteering has made their golden years incredibly fulfilling.和第三段中对Ross所做的志愿者工作的描述及最后一段对Carol所做的志愿者工作的描述可推知,志愿者工作使Ross和Carol对她们的退休生活感到满意。故选D项。
63、4.主旨大意题。根据全文内容可知,退休人员退休后,生活很快就会变得无聊和孤独;志愿者工作不但可以给他人带来帮助,而且能使退休后的生活变得充实且有意义。B项“生活很快就会变得无聊和孤独”、C项“在哪里度过黄金退休时光”以及D项“慷慨的价值代代相传”三个选项都不是文章主要谈论的话题。故选A项。5.答案:BADCE解析:本文是一篇说明文。文章告诉我们应该如何应对吵闹的邻居。根据上文中的not all neighbors are going to respond to your request可知不是所有的邻居都会回应你提出的要求。B项“有的人可能会不礼貌地回应”符合语境。上文谈到建议写信给邻居描述噪
64、音的问题,接下来谈到如果邻居态度恶劣以至于你担心你的安全问题,那么就报警这是个例外,故A项符合语境。本题容易误选F项,F项虽然谈到了信,但是F项中的the quarrel在文中没有体现。根据上文中的report it to local authorities可知当噪音持续时,你应向当地政府部门报告。D项中的Start with和下文中的Continue with形成呼应,故选D。根据上文中的Do be aware that you cannot always request noisy neighbors to be quiet.可知,你不能总是要求吵闹的邻居保持安静。C项“有些人对噪音的容忍
65、度较低”是对上句的进一步解释。根据下文中的dont start banging things around in your home or turning up the music to annoy the neighbor可知,不要开始在你的家里猛敲东西,也不要调大音乐来惹怒邻居。故本段建议要用正确的方式来解决邻居吵闹的问题,E项“此外,不以愤怒的方式来回应噪音是明智的”符合语境,是对下文的概括总结。6.答案:1-5.ABCBC; 6-10.ADBDD; 11-15.BCDAA解析:1.句意:他们和我最喜欢的电视节目里的人物吃一样的东西。A:吃;B:混合;C:保持;D:买。由上下文可知,作为
66、中国人的作者在家吃的东西与朋友们吃的东西不一样,他羡慕朋友们在学校吃饭,因为朋友们和他最喜欢的电视节目里的人物吃一样的东西。故选A项。2.句意:我吓呆了,感觉自己像是被抓住了。A:离开;B:(因害怕等)停住不动,惊呆,吓呆;C:落下;D:改变。由下文的feeling like Id been caught可知,当被问及“午餐吃什么时”,作者感觉自己被抓住了,吓呆了。故选B项。3.句意:当我转过身去,我的脸变得热了,希望她不要再多问任何事情。A:计算,认为;B:同意;C:希望;D:后悔。由空前的My face got hot as I turned around可知,作者此时很尴尬,希望同学不要
67、再问下去了。故选C项。4.句意:不过,一年中有一天妈妈破例允许我留在学校吃午饭。A:借口;B:例外;C:印象;D:约会。固定短语make an exception意为“允许有例外”。故选B项。5.句意:每年,自助食堂都会举办中国节庆祝中国新年。A:创造;B:节约;C:庆祝;D:指导。由下文的The school is honoring our heritage和下文语境可知,自助食堂为了纪念中国传统,在中国节时会做中餐来庆祝中国新年。故选C项。6.句意:我能记得的第一次中国日午餐是在我大约六岁的时候。A:记得,回忆起;B:发现;C:命令;D:服务。由下文语境可知,此处指作者回忆他第一次在学校吃
68、中国日午餐的情景。故选A项。7.句意:我期待这一天好几个星期了。A:忍受;B:留心;C:想出;D:期待。由上文语境可知,作者一直羡慕在食堂吃饭的同学,妈妈难得破例一次,所以作者很期待吃中国日午餐的这一天。故选D项。8.句意:当我站在队伍里时,我想象着他们(食堂工作人员)做的饭正在等着我。A:方案;B:饭菜;C:座位;D:客人。故选B项。9.句意:会有鱼,当然每一顿中国新年的饭都包括鱼。A:鸡,鸡肉;B:牛肉;C:熏猪肉;D:鱼,鱼肉。由下文的surely-every Chinese New Year meal included fish 可知,中国新年的饭中会有鱼。故选D项。10.句意:我可以
69、向我的朋友们解释妈妈告诉我的话:“鱼”这个字如何在中文里听起来像是另一个意为“丰富(余)”的字。A:价格;B:寻找;C:需要;D:词,字。故选D项。11.句意:也会有鸡肉,可能头还在,因为在中国新年整只鸡代表完整。A:结合;B:代表;C:描写;D:预测。由上文的a whole chicken for Chinese New Year可知,此处指在中国新年的整只鸡代表了完整。故选B项。12.句意:队伍慢慢向前移动,直到最后轮到我了。A:立即:B:通常;C:最后;D:最近。故选C项。13.句意:我完全不能认出任何东西。A:提高;B:理解;C:观察;D:认出。由下文可知,作者从未见过这样的中餐很困惑
70、,说明作者没认出来餐盘里的食物是中餐。故选D项。14.句意:他们称这是“中国式”午餐,那么为什么我以前从未见过?A:看见;B:想念;C:使用;D:阅读。由上文语境可知,作者没认出来餐盘里的食物是中餐,所以对于所谓的“中国式”午餐,作者以前应该是没见过的。故选A项。15.句意:我后来意识到,最初的那几口是我对加拿大中餐的首次体验。A:初次经历;首次体验;B:解决方法;C:用法说明;D:申请。由全文语境可知,作者一开始没认出餐盘里的食物是中餐,不过这种所谓的“中国式”午餐叫作加拿大中餐,作者吃的前几口让他初次体验了加拿大中餐。故选A项。7.答案:brought ; equal ; are enga
71、ged ; who ; It ; and ; unfinished ; remaining ; highly ; dead 解析:考查时态。由时间状语Four score and seven years ago可知此处应用一般过去时,故填brought。考查形容词。设空处在句中修饰all men,作主语补足语,应使用形容词形式。考查固定搭配。be engaged in忙于;从事。考查定语从句。设空处引导定语从句,修饰先行词those,指人,故填who。考查代词。此处应用It作形式主语,that引导的主语从句作真正的主语。考查并列连词。此处指“活着的人和死去的人”,表示并列,应用and连接。考查
72、词形转换。根据句意可知,此处指“未完成的工作”,因此用unfinished“未完成的”。考查非谓语动词。分析句子可知,task和remain之间为主动关系,故填remaining。考查副词。此处应用副词修饰后面的动词resolve,故填highly“很;非常”。考查名词。分析句子可知,设空处在从句中作主语,应使用名词形式,故填dead“死人;死者”。8.答案: Nelson Mandela is a world-famous hero. Born in 1918, he was the only one in his family who received education. He set
73、up the ANC Youth League, which led black people to fight for freedom. In 1962, he was sent to prison. Although Mandela spent 27 years in prison, he didnt give up fighting. After he was released, he still fought for the rights of black people actively. Finally, black people achieved their dream of be
74、ing equal to white people. As a result of what Mandela did for black people, Mandela became the first black president of South Africa and won the Nobel Peace Prize.9.答案:Paragraph 1: However, he never forgot about it. For the next seven days, Daniel kept persuading me to let him surf again. Concerned
75、 about his injured eye, I just shook my head, saying No to him. Though a little disappointed, I could tell that he would not give up. One day after I repeated No to him for the 100th time, he sat down beside me and looked into my eyes. He then said seriously, Mum, you taught me never to give up what
76、 I love. Just let me surf, and I will not make you worried.Paragraph 2: I gave in. I allowed him to go and decided to go with him to the seaside. Daniel hugged me and said sincerely, Thank you, Mum. Then with shining eyes, he happily rushed to his room, took out his board and went back in the water. I stared at him surfing skillfully with his friends, feeling proud of him. Back then, he was just a boy with love for surfing. Now, he is one of the top surfers in the world.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有