ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:18 ,大小:379.50KB ,
资源ID:454807      下载积分:7 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-454807-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(安徽省安徽师大附中2012届第一次摸底英语试题(详细解析).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

安徽省安徽师大附中2012届第一次摸底英语试题(详细解析).doc

1、高考资源网() 您身边的高考专家安徽省安徽师大附中2012届第一次摸底英语试题详细解析一、 单项选择(每小题1分,共30分)1. - I wouldnt like to go out with you. Im so tired. - _ .You promised to go out for a drive.A. Really? B. Not at all.C. Come on! D. No matter. 【答案】C【解析】考查情景对话。句意:-我不想和你出去了。我太累了。-得了吧。你答应驾车出去的。此处come on意为:得了吧。2. The British government ofte

2、n says that providing children with _ to the information superhighway is of great importance.A. prevention B. protection C. allowance D. access【答案】D【解析】考查名词词义辨析。解题关键:掌握短语access to意为:进入。3Duncan, _ NBA star, is one of _ few basketball players who are very popular to many of his Chinese fans.A. an; the

3、 B. an; a C. the; the D. the; a【答案】A【解析】考查冠词的用法。第一空泛指“一个NBA篮球明星”;第二空考查短语中的冠词,the few表示:特指为数不多的几个篮球运动员。4. As far as I see, _ is no possibility _ he will win the tennis match this time.A. it; that B. there; that C. it; whether D. there; whether【答案】B【解析】考查同位语从句的用法及there be句型。此处that he will win the tenn

4、is match this time是possibility的同位语;5. With the development of the internet, _ communication will be done by regular mail. A. more B. less C. much D. little【答案】B【解析】考查形容词的用法。句意:随着互联网络的发展,用电子邮件的交流就少了。6. This company is closing up, so lots of workers will be _.A. laid down B. laid out C. laid off D. la

5、id aside 【答案】C【解析】考查动词短语的含义。句意:这家公司要关张了,所以许多工人要下岗。此处laid off意为:下岗。7. - Why didnt you buy the gold ring? - I _, but I didnt have the money.A. would have B. bought C. would like to D. had bought【答案】A【解析】考查虚拟语气。句意:-你为什么不买那个金戒指?-我本想买,但我没有钱。8. - Are you still very busy?- Yes, I _ the report for the manag

6、er and it wont take long.A. have just finished B. am just finishingC. had just finished D. am just going to finish【答案】B【解析】考查动词时态。句意:-你还很忙吗? -是的。我快要完成经理的报告,它不会用多长时间了。9. The young man, _ several attempts to beat the world record in high jumping, decided to have another try. A. to make B. making C. ma

7、de D. having made【答案】D【解析】考查分词的用法。此处根据句意可知:那个年轻人尝试过几次,故用分词的完成时;又因和主语之间是主谓关系,所以用现在分词。10. It is human nature to think back to a golden age _ ones country was strong and respected.A. if B. when C. while D. after【答案】B【解析】考查状语从句的连接词。句意:当一个国家强盛和受到尊敬的时候,回忆过去的黄金时代是人类的天性。11. - Can you hand in your compositio

8、n tomorrow? - Sure. _ it handed in on time, Ill stay up tonight. A. To have got B. To get C. Getting D. Having got 【答案】B【解析】考查不定式的用法。句意:-明天你能交上你的作文吗?-当然。为了按时完成作文,我今晚熬夜。此处不定式短语作目的状语。12. During the reconstruction of the city, many modern tall buildings went up _ old shabby houses were torn down.A. whe

9、re B. in what C. in which D. which【答案】A【解析】考查地点状语从句的连接词。句意:在城市重建期间,许多现代化的高楼在破旧房屋被拆的地方建起。13. - You dont go to that supermarket quite often, do you? - No, I only go there _ because its too far away from my house.A. eventually B. constantly C. occasionally D. frequently 【答案】C【解析】考查副词的词义辨析。句意:-你不常去那个超市,

10、对吗?-不。我只是偶尔到那里因为它离我家太远。14. Not until he called the secretary three times _ that the manager went to an important meeting. A. did he tell B. he told C. was he told D. he was told【答案】C【解析】考查倒装句。此处not until句型置于句首,主句用部分倒装。15. The police were seeking more information to find out _ the rich merchant.A. wh

11、o was it that killed B. who it was that killedC. it was who killed D. who was it killed【答案】B【解析】考查考查强调句型及宾语从句。此处who it was that killed the rich merchant是find out的宾语从句,who是强调句型被强调的部分,又因who是连词,故放在从句首。16Try to spend your time just on the things you find_. A. worthing doing them B. worth being done C. w

12、orthy to being done D. worthy of being done【答案】D【解析】考查worth,worthy的用法。此处worth后接动名词的主动式,worthy后接动名词的被动式。故D正确。17Although the used car seems in good _,it cannot run too fast.A. state B. situation C. condition D. occasion 【答案】C【解析】考查名词词义辨析。句意:虽然这辆二手车似乎状况良好,但它还是不能跑得太快。18. The volcano erupted violently ,

13、yet the village at the foot of it should _.来源:学.科.网A. come through B. go through C. get through D. pass through【答案】A【解析】考查动词短语的含义。句意:那座火山剧烈的喷发而山脚下的那个村庄竟然安然渡过危险。此处come through意为:(安然渡过)危机,疾病等。19. Dont worry too much about making _ mistakes. They are _ natural part of learning. A. /: a B. the;/ C. /; t

14、he D. the; the 【答案】A【解析】考查冠词的用法。第一空考查短语make mistakes,其中不用冠词;第二空泛指“生活的一部分”。20. Jack went to college last year and left his parents ,_ to return home until he achieves his goal. A. determining not B. not determined C. not determining D. determined not【答案】D【解析】考查非谓语动词的用法。此处过去分词短语作伴随状语,not否定不定式,故置于其前。句意

15、:杰克去年上了大学离开了父母,决心实现他的目标才回家。21. The voyages of travellers before the 17th century show that they were not _ the sea even though they didnt have modern navigational aids. A. at the expense of B. at the risk of C. in the way of D. at the mercy of 【答案】D【解析】考查介词短语的含义。此处at the mercy of意为:任由。摆布。句意:17世纪前的航海

16、表明尽管当时没有现代化的航海辅助系统他们也不任由大海的摆布。22. Youll _ the department until the end of the year. Next year you will be rearranged. A. be attached to B. be belonged to C. owe to D. be addicted to【答案】A【解析】考查动词短语的含义。句意:你将属于这个部门直到年底。下一年你将被重新安排。23. The man as well as his horse _ crossed the river _ from Tokyo. A. whi

17、ch, come B. that ,comes C. who ,came D. who ,come【答案】B【解析】考查主谓一致及定语从句。第一空考查定语从句的连接词,因先行词既有人又有物故用that;此句真正的主语是the man故用单数。24. -You could have walked here. -Yes. A taxi _ necessary.A. is B. was C. isnt D. wasnt【答案】D【解析】考查动词时态。句意:-你本能步行到这儿的。-是的。乘出租车没有必要(过去因现在已经乘了)。25. He stood there dumfounded without

18、daring _ his head as a consequence of his wrong action. A. lift B. to lift C. turn D. to rise【答案】B【解析】考查不定式的用法。此处dare是实意动词,故其后用不定式作宾语。26. They returned home after a long journey,_. A. hungry & tiredly B. hungrily & tiredly C. tired & hungry D. tired & hungrily【答案】C【解析】考查形容词作伴随状语。句意:他们长途旅行后回到家,又累又饿。2

19、7. -They say Toms brother is a billionaire. -_? He wouldnt accept any help from his brother, even though it was offered. A. What if B. What for C. So what D. Forget it【答案】C【解析】考查情景对话。句意:-他们说汤姆的哥哥是个亿万富翁。-那又怎么样呢?他不接受他哥哥的任何帮助,即使是主动提供的。28. It was in the factory _ his friend worked _ he picked up a lot o

20、f experience. A. where, where B. that, where C. that, that D. where, that【答案】D【解析】考查强调句型及定语从句。第一空为where引导的定语从句;第二空强调句型中的that。29. One of the collectors collected some seeds from a tree that had _ him. A. interest in B. appealed to C. been attracted D. drew attention of【答案】B【解析】考查动词短语的用法。此处appeal to意为

21、:吸引。句意:一个收集者收集到了早已吸引他的一棵树的一些种子。30. When _ comes to codes of ethics, I think everyone should strictly obey them. A. that B. this C. it D. one【答案】C【解析】考查代词的用法。解题关键:掌握短语it comes to sth意为:谈到。的时候。二、 完型填空(每小题1.5分,共30分)He drove after drinking alcohol, having a severe accident and had to get his arms remove

22、dSince then, he has had to _31_ on his younger brother, who became his shadow, never leaving him alone for years. Except for writing with his toes, he was totally unable to do _32_ else. As the two brothers grew up together, they had their own problems and would often _33_. Finally, his younger brot

23、her went away and lived _34_, leaving him heartbroken and at a loss what to do. _35_, a misfortune befell(降临)a girl. One night she was preparing dinner when the kerosene light on the stove was overturned, _36_ in a fire which took her hands away. Having decidedly _37_ her sisters willingness to help

24、 her, she determined to be thoroughly _38_. At school, she always studied hardMost of all she learned to be self-reliant. “I am lucky. Though my _39_ are broken, my heart can still fly.” she wrote in her blog.One day, the young man and the girl were both invited to a(n)_40_ programme. The boy told t

25、he television hostess about his _41_ future, whereas the girl was full of _42_ for her life. They were both asked to write something on a piece of paper with their _43_. The boy: My younger brothers arms are my arms. The girl: Broken wings, flying heart.They had both gone through the same ordeal(痛苦经

26、历), but their different _44_ determined the nature of their lives. As seems the case, _45_ disasters can strike our life at any time. How you handle the _46_ when faced with it is the true _47_ of your character. If you choose to _48_ or escape from the ordeal, it will follow you wherever you go. Bu

27、t if you decide to be strong, the _49_ will turn out to be a fortune on which new _50_will arise. 来源:学|科|网31AliveBstandCrelyDassist【答案】C【解析】考查动词词义辨析。他酒后驾车,出了车祸并截掉了胳膊。所以从那时起他不得不依靠他的弟弟。此处rely on意为:依靠。1,3,532AsomethingBeverythingCnothingDanything【答案】D【解析】考查不定代词的用法。除了用脚趾写字他完全不能做任何事情。33AquarrelBshareCsup

28、portDdislike【答案】A【解析】考查动词词义辨析及语境理解。随着年龄的增大,他们都有自己的问题,他们经常吵架。34AhappilyBlonelyCseparatelyDdisappointedly【答案】C【解析】考查副词词义及语境理解。最后弟弟走了去单独生活。此处separately意为:单独地;独自地。35AUnfortunatelyBUnexpectedlyCSimilarlyDNaturally来【答案】C【解析】考查副词词义及语境理解。下文讲得是一位姑娘和上文的那个人具有相似的经历。此处Similarly意为:相似的是。36AleadingBbringingCcausing

29、Dresulting 【答案】D【解析】考查固定短语的用法。此处result in意为:导致,结果。一场大火导致她失去了两个胳膊。37Aturned toBturned downCturned offDturned against【答案】B【解析】考查固定短语的含义及语境理解。她决定拒绝姐姐的友好的帮助,她决心独立生活。此处turned down意为:拒绝。38AaloneBfreeCindependentDsuccessful【答案】C【解析】考查形容词词义及语境理解。文意参看解析37.39AarmsBwingsCdreamsDpromises【答案】A【解析】考查名词词义及语境理解。根据文

30、意可知她失去了胳膊。40AinterviewBradioCsportsDhealth【答案】A【解析】考查名词词义及语境理解。他们两个被邀请参加采访节目。此处interview意为:采访。41AhopefulBuncertainCbrightDmiserable【答案】B【解析】考查形容词的含义及用法。那位男孩向电视主持人讲述了他未知的将来而那个女孩对未来充满了热情。42AcalmnessBenthusiasmCpatienceDexcitement【答案】B【解析】考查名词词义及语境理解。那位男孩向电视主持人讲述了他未知的将来而那个女孩对未来充满了热情。43AhandsBstrengthCt

31、oesDmouths【答案】C【解析】考查名词词义及语境理解。根据文意他们都失去了胳膊所以他们用脚趾写字。44AcharactersBdesiresCopinionsDattitudes 【答案】D【解析】考查名词词义辨析及语境理解。他们不同的态度决定了不同的生活。45AunexpectedBpassiveCroughDserious【答案】A【解析】考查形容词词义辨析及语境理解。不幸的灾难可能会随时袭击我们的生活。46AemergencyBmisfortuneCdifficultyDaccident【答案】B【解析】考查名词词义及语境理解。面对不幸你如何对待它是对你的真正考验。47Atest

32、BreflectionCdisplayDproblem【答案】A【解析】考查名词词义及语境理解。面对不幸你如何对待它是对你的真正考验。48AignoreBresistCcomplainDsuffer【答案】C【解析】考查动词词义辨析及语境理解。如果你选择抱怨或逃避痛苦经历,它将永远伴随你。49AproblemBresultCfailureDhardship【答案】D【解析】考查名词词义辨析及语境理解。如果你选择坚强,苦难就会变成幸运。此处hardship,misfortune,disaster为同义词。50AsolutionsBwaysCrewardsDhopes【答案】D【解析】考查名词词义

33、辨析及语境理解。如果你选择坚强,苦难就会变成幸运。新的希望就会产生。三、 阅读理解(每小题2分,共50分)(A)My father was a foreman of a sugar-cane plantation in Rio Piedras, Puerto Rico. My first job was to drive the oxen that ploughed the cane fields. I would walk behind an ox, guiding him with a broomstick. For $ 1 a day, I worked eight hours stra

34、ight, with no food breaks.It was very tedious work, but it prepared me for life and taught me many lasting lessons. Because the plantation owners were always watching us, I had to be on time every day and work as hard as I could. Ive never been late for any job since. I also learned about being resp

35、ectful and faithful to the people you work for. More important, I earned my pay; it never entered my mind to say I was sick just because I didnt want to work.I was only six years old, but I was doing a mans job. Our family needed every dollar we could make because my father never earned more than $

36、18 a week. Our home was a three-room wood shack with a dirty floor and no toilet. Nothing made me prouder than bringing home money to help my mother, father, two brothers and three sisters. This gave me self-esteem(自尊心), one of the most important things a person can have.When I was seven, I got work

37、 at a golf course near our house. My job was to stand down the fairway and spot the balls as they landed, so the golfers could find them. Losing a ball meant you were fired, so I never missed one. Some nights I would lie in bed and dreamt of making thousands of dollars by playing golf and being able

38、 to buy a bicycle.The more I dreamed, the more I thought. Why not? I made my first golf club out of guava limb(番石榴树枝) and a piece of pipe. Then I hammered an empty tin can into the shape of a ball. And finally I dug two small holes in the ground and hit the ball back and forth. I practiced with the

39、same devotion and intensity. I learned working in the field except now I was driving golf balls with club, not oxen with a broomstick.51. The writers first job was _. A. to stand down the fairway at a golf course B. to watch over the sugar-cane plantation C. to drive the oxen that ploughed the cane

40、fields D. to spot the balls as they landed so the golfers could find them【答案】C【解析】考查细节理解。根据第一段My first job was to drive the oxen that ploughed the cane fields.可知选C。52. The writer learned that_ from his first job.A. he should work for those who he liked mostB. he should work longer than what he was e

41、xpected C. he should never fail to say hello to his owner D. he should be respectful and faithful to the people he worked for【答案】D【解析】考查细节理解。根据第二段I also learned about being respectful and faithful to the people you work for.可知选D。53. _ gave the writer self-esteem.A. Having a family of eight people B.

42、 Owning his own golf course C. Bringing money back home to help the family D. Helping his father with the work on the plantation【答案】C【解析】考查细节理解。根据第三段Nothing made me prouder than bringing home money to help my mother, father, two brothers and three sisters. This gave me self-esteem(自尊心), one of the m

43、ost important things a person can have.可知选C54. Which of the following statements is true according to the passage? A. He wanted to be a successful golfer. B. He wanted to run a golf course near his house.C. He was satisfied with the job he got on a plantation.D. He wanted to make money by guiding ox

44、en with a broomstick.【答案】A【解析】考查推理判断。根据最后一段And finally I dug two small holes in the ground and hit the ball back and forth. I practiced with the same devotion and intensity. I learned working in the field except now I was driving golf balls with club, not oxen with a broomstick.可推知他想以打高尔夫球为职业。(B)How

45、 Much to TipYoure out to dinner. The food is delicious and the service is fine. You decide to leave a big fat tip. Why? The answer may not be as simple as you think.Tipping, psychologists have found, is not just about service. Instead, studies have shown that tipping can be affected by psychological

46、 reactions to a series of different factors from the waiters choice of words, to how they carry themselves while taking orders, to the bills total. Even how much waiters remind customers of themselves can determine how much change they pocket by the end of the night.“Studies before have shown that m

47、imicry (模仿) brings into positive feelings for the mimicker,” wrote Rick van Baaren, a social psychology professor. “These studies show that people who are being mimicked become more generous toward the person who mimics them.” So Rick van Baaren divided 59 waiters into two groups. He requested that

48、half serve with a phrase such as, “Coming up!” Those in the other half were instructed to repeat the orders and preferences back to the customers. Rick van Baaren then compared their take-home. The results were clear it pays to mimic your customer. The copycat(模仿者) waiters earned almost double the a

49、mount of tips to the other group.Leonard Green and Joel Myerson, psychologists at Washington University in St. Louis, found the generosity of a tipper may be limited by his bill. After research on the 1,000 tips left for waiters, cabdrivers, hair stylists, they found tip percentages in these three a

50、reas dropped as customers bills went up. In fact, tip percentages appear to plateau (达到稳定水平) when bills topped $100 and a bill for $200 made the worker gain no bigger percentage tip than a bill for $100.“Thats also a point of tipping,” Green says. “You have to give a little extra to the cab driver f

51、or being there to pick you up and something to the waiter for being there to serve you. If they werent there, youd never get any service. So part of the idea of a tip is for just being there.”55. Apart from service, how many other factors affecting the customers tipping are mentioned in the passage?

52、A. 1.B. 2.C. 3.D. 4.【答案】D【解析】考查细节理解。根据第二段Instead, studies have shown that tipping can be affected by psychological reactions to a series of different factors from the waiters choice of words, to how they carry themselves while taking orders, to the bills total. Even how much waiters remind customers

53、 of themselves can determine how much change they pocket by the end of the night.可知选D。56. These studies show that _.A. tipping can be affected by physical reactions to many different waiters factorsB. people who are being mimicked usually tip less to the person who mimics them C. the mimic waiters c

54、an get almost twice as much money as the other groupD. mimicry makes the mimicker feel bad【答案】C【解析】考查推理判断。根据The results were clear it pays to mimic your customer. The copycat(模仿者) waiters earned almost double the amount of tips to the other group.可推知C正确。57. According to the passage, which of the fol

55、lowing will be likely to show the right change of the tip percentages?Tip ($)50 100 150 Bill ($)302010Tip ($)50 100 150 Bill ($)302010Tip ($)50 100 150 Bill ($)302010Tip ($)50 100 150 Bill ($)302010来源:学_科_网A B C D【答案】C【解析】考查推理判断。根据In fact, tip percentages appear to plateau (达到稳定水平) when bills topped

56、 $100 and a bill for $200 made the worker gain no bigger percentage tip than a bill for $100.可推知C正确。58. We know from the passage that the writer seems to _.A. object to Mr. Greens idea about tippingB. think part of Mr. Greens explanation is reasonableC. give his generous tip to waiters very oftenD.

57、support the opinions of Mr. Green and Rick van Baaren about tipping【答案】D【解析】考查推理判断。作者引用他们的调查结果来证明自己的观点。所以作者持赞成态度。 (C)You know Australia is a big country, but you may not know how easy it is to get around. The untouched beaches that go for miles and deserts that touch the horizon are just there, wait

58、ing to be reached and explored. Following are the different ways you can explore our vast country.Getting around Australia AirFlying is the best way to cover large distances in a short time. You can spend more time on the Australias cant - miss landscapes and relaxing lifestyle. Moreover, competitio

59、n among airlines makes great flying fees available for you.DriveAustralia has a vast network of well - maintained roads and some of the most beautiful touring routes in the world. You have no difficulty finding car rental companies at major airports, central city locations, suburbs and attractions.

60、BusBus travel in Australia is comfortable, easy and economical. Buses generally have air conditioning, reading lights, adjustable seats and videos. Services are frequent, affordable and efficient. RailTrain travel is the cheapest and gives you an insight into Australias size and variety, all from th

61、e comfort of your carriage. Scheduled services are a great way to get quickly between our cities and regional centers.Ferry(轮渡)The Spirit of Tasmania runs a passenger and vehicle ferry service between Melbourne and Tasmania nightly. Extra services are running during summer rush hours. Sea - link fer

62、ries connect South Australia and Kangaroo Island several times a day. Ferries connect suburbs in our capital citiesWalkWith easy - on - the - feel pedestrian streets, walking is a great way to get around our cities.Besides all of above, you can also experience some of the longest tracks and trails i

63、n the world in central Australia - impressive journeys of a thousand kilometers or more that can take several weeks to complete.59. The underlined word untouched (in the 1st paragraph) means_.A. secure B. special C. natural D. artificial【答案】C【解析】考查猜测词义。根据waiting to be reached and explored可知是“没有被开垦的,

64、自然的”意思。故选C。60. Which of the following is TRUE about traveling in Australia? _.A. More travelers make the flying fees among airlines higher than before B. You can easily rent a car to explore its most beautiful touring routes C. Taking a bus tour is the most comfortable, economical and efficient way

65、D. Train services can offer you more comfort than any other means of transport【答案】B【解析】考查细节理解。根据competition among airlines makes great flying fees available for you.可知A错误;Services are frequent, affordable and efficient.而不是Bus travel is efficient。可知C错误;D项文中没有相关的叙述;根据You have no difficulty finding car

66、 rental companies at major airports, central city locations, suburbs and attractions.可知选B。61. Ferry service between Melbourne and Tasmania usually runs _.A. only at night hours B. only during rush hours C. several times a day D. between different cities【答案】A【解析】考查细节理解。根据The Spirit of Tasmania runs a

67、 passenger and vehicle ferry service between Melbourne and Tasmania nightly.可知选A。62. From the passage, we know that _.A. pedestrian walking is a great way to travel between cities B. traveling in Central Australia is time - consuming C. Central Australia has the worlds longest railway line D. you ha

68、ve to walk over a thousand kilometers in Australia来源:学科网【答案】B【解析】考查推理判断。根据最后一段Besides all of above, you can also experience some of the longest tracks and trails in the world in central Australia - impressive journeys of a thousand kilometers or more that can take several weeks to complete.可推知B正确。 (

69、D) “BEST PRODUCT WEVE EVER SEEN”THIS REALLY WORKSON SALE NOWNeed to lower your cholesterol(胆固醇)?We strongly recommend CholestrolblockTM. This really works, and now is the best time to buy,because of a special offer for the first 250 customers only for a limited time. * Takes cholesterol out of food,

70、no matter what you eat. * Clinically demonstrated effective in university and hospital testing * Lowers cholesterol absorption up to 42% or more* “NO SIDE EFFECTS unlike Liptor, Zocor,Crestsother commonly prescribed(处方的) medicationssafe and effective. * “Outsells all other brands on Internet every m

71、onth.LIMITED TIME ONLY一Try Cholesterol Watchers free with purchase.63. If you happen to be the 200th customer to buy Cholesterolblock, you will .A. be able to buy it at a low priceB. be the luckiest one onlineC. try it free of chargeD. change your diet【答案】A【解析】考查细节理解。根据because of a special offer for

72、 the first 250 customers only for a limited time.中的a special offer可推知A正确。注意免费获得的是Cholesterol Watchers。64. Liptor, Zocor, Crestor are .A. diseasesB. side effects C. medicinesD. cholesterol【答案】C【解析】考查细节理解。根据NO SIDE EFFECTS unlike Liptor, Zocor,Crestsother commonly prescribed(处方的) medicationssafe and e

73、ffective.可知不像Liptor, Zocor,Crests那样有副作用。可以推知是药名。65. CholestrolblockTM has the following advantages EXCEPT that _. A. it helps take cholesterol out of whatever food you eat. B. it has been proved useful in hospital testing. C. it helps people absorb at least 42% cholesterol. D. it sells best on Inter

74、net every month. 【答案】C【解析】考查推理判断。根据Lowers cholesterol absorption up to 42% or more可知:降低胆固醇的吸收量到42%或更多。故选C。66. Where can you most probably read this passage? AIn a travel guide book.BOn a university bulletin board.CIn a health magazine.DIn a doctors prescription.【答案】C【解析】考查推理判断。这是一则药的推销广告,由此可知应在健康杂志上

75、看到。故选C。 (E)Heather Mills McCartney lives an admirable life, attending celebrity parties, meeting regularly with the rich and famous and doing meaningful work for charity. All who work with her admire and respect her. But Heathers life hasnt always been so easy. When Heather was only 9 years old, her

76、 mother abandoned her and her two brothers. At the age of 13, she ran away from home and ended up living on the streets in London. Eventually, however, her exceptional beauty led to a career in modeling. At that time, Heather also began helping with the war relief efforts in former Yugoslavia. Throu

77、gh her modeling and relief work, she soon became famous. But in August 1993, at age 25 her life changed once again. She was crossing the street in London when a motorcycle crashed into her. She was so badly injured that the doctors had to cut off her left leg. After that, she discovered she frequent

78、ly needed to change her artificial limbs. It was expensive and she felt it was a waste to just throw away the old one. It occurred to her to set up an organization that could deliver used artificial limbs to Yugoslavia and other war-torn countries. It was through her charity work that she met her hu

79、sband Paul McCartney. Throughout her life, Heather has risen above problems and focused on helping others. Her work with artificial limbs even earned her a nomination(提名) for the Nobel Peace Prize in 1996. Heathers persistence and determination are what impresses anyone who knows her. Heather believ

80、es anyone can make a positive difference in the world. 67. This passage is mainly about _.A. Heathers miserable life B. Heathers contribution to the worldC. Heathers success in her work D. Heathers belief in life【答案】B【解析】考查主旨要义。根据全文三段可知,文章都在讲述Heather对世界的贡献。故选B。68. Heather began her modeling career _

81、.A. due to her mothers encouragementB. after her brothers abandoned herC. because of her excellent intelligence and performancesD. because she was especially beautiful【答案】D【解析】考查细节理解。根据第一段her exceptional beauty led to a career in modeling可知D正确。69. Which of the following is Not true according to the

82、passage?A. Heather won the Nobel Peace Prize in 1996.B. Heather began her charity work while working as a model.C. Her artificial limbs had to be replaced continuously.D. Heather has never been defeated by her problems.【答案】A【解析】考查细节理解。根据Her work with artificial limbs even earned her a nomination(提名)

83、 for the Nobel Peace Prize in 1996.可知:她1996年获得是诺贝尔提名奖而不是诺贝尔奖。所以A与文章内容不一致。70. From the passage we can infer that people admire and respect Heather because _.A. she had a lot of misfortunes during her childhood.B. she was a world-famous modelC. she is determined and never gives inD. she made a great d

84、ifference in the world【答案】C【解析】考查推理判断。根据Heathers persistence and determination are what impresses anyone who knows her. Heather believes anyone can make a positive difference in the world.可知选C。(F)From now on, never spend your precious time thinking of reasons for your failures and shortcomings. Inst

85、ead, realize that the seeds of success were planted within you when you were born. Only you have the power to make those seeds grow.The seeds, and the power to grow them, are contained in the most awesome machine ever created:the human mind. Success is a choice and not a chance. You were born a winn

86、er. You were born rich. You can be a success if only you make the right choice.You cannot be successful without first developing your self-esteem. Your level of self-esteem is always based on the degree of control that you are able to exercise over yourself, and thus over your life. People with low

87、self-esteem are people who do not believe that they have any power, or responsibility for their lives. They are the perennial(长期的) victims and martyrs. They are leaves tossed(摇摆) by the winds of chance blown about with any sudden change in the weather.You can exercise control over your life only to

88、the degree that you believe that you are responsible for everything that happens in your life. Failures think that everything happens by accident and chance. Successful people realize that they are responsible.Everything happens as a result of something. If we can identify the cause, we can control

89、the effect. We are responsible for what we choose to think and believe. One generally rises to the level that one expects. We are responsible for setting our expectations. Our success is dependent upon our level of confidence.If you associate with positive-thinking people, you are definitely going t

90、o achieve success. On the contrary, the opposite happens. We are responsible for finding, planting, and nurturing the seeds that contain future victory, born from setbacks.In short, in all areas of your life, whether they be financial, physical, emotional, or spiritual, you are responsible. Once you

91、 recognize this, accept it, and firmly believe it, you are on the road to success.71. People with low self-esteem are compared to leaves because they _ .A. are ready to change their mindsB. are easily affected by windy weatherC. dont have the power to face their fateD. cant exercise control over the

92、mselves【答案】D【解析】考查推理判断。根据They are leaves tossed(摇摆) by the winds of chance blown about with any sudden change in the weather.可知:自信低的人们就像风中的叶子不能掌控自己。故选D。72. Losers would think that .A. success is the result of hard workB. working hard will lead to successC. their failure is only because of bad luckD.

93、 they dont make efforts to succeed【答案】C【解析】考查推理判断。根据第四段Failures think that everything happens by accident and chance.可知C正确。73. It can be inferred from paragraph 5 that .A. whether we will succeed depends on our attitudesB. developing confidence is the key to future successC. thoughts and beliefs are

94、 the result of creative mindD. setting our expectations is essential before taking action【答案】A【解析】考查推理判断。根据We are responsible for setting our expectations. Our success is dependent upon our level of confidence.可知:成功依靠我们的自信,依靠我们的态度。74. The last paragraph serves as .A. the proof of the authors pointsB

95、. the conclusion of the argumentC. an introduction to another topicD. a comparison between two views【答案】B【解析】考查推理判断。根据标志词In short可知:作者是在总结得出结论。75. Which is the best title for the text?A. Success is a choice.B. The secrets of success.C. Develop our confidence.D. How to achieve success.【答案】A【解析】考查文章的标

96、题。根据文章的主题句Success is a choice and not a chance可知选A。四、 任务型读写(每小题1分,共10分)Some people believe that greed and selfishness has become the basis of modern society, and we should return to the old traditions of family and community then we will have a better life. To what extent do you agree or disagree wi

97、th the above opinion?In this fast-paced world, many values are undergoing major changes. While people traditionally prioritize caring, sharing and generosity in life and work, modern people seem to be more self-absorbed and self-concerned.Modern people act selfishly to survive the harsh competition

98、of life. They say that it is a jungle out there. To survive, you have to fight with whatever means that come handy. Obviously greedy and selfishness go perfectly well with such ideas. In a company, employees do everything they can to get better pay and higher position, even at the cost of colleagues

99、. We are in any way advocating any selfish conduct. It is just that people are pressured to act in a certain way due to outside influences.In spite of common practice, it is hard to conclude that modern society is built on greed and selfishness, both of which are not newly invented vocabulary. In an

100、cient times people also did greedy and selfish things though such behaviors were more condemned then. But we can not ignore the fact that people in the past lived a relatively more isolated life and faced less pressure compared with their modern counterparts.Are we happier to share with others and b

101、e generous to them? There is no fixed answer either. Some people take great pleasure helping and giving to others while others feel happy doing the opposite. But I personally think that people should not be too selfish. Caring for others can actually encourage the development of a mutually beneficia

102、l relationship.In conclusion, modern people appear to be more self-centered than those in the past due to strong outside pressure. However, we should encourage people to know the importance of being caring and generous and to build a mutually beneficial relationship with others.Are Modern People Bec

103、oming More Selfish? Main comparisonsContexts _76_ are changingIn the past people put caring, sharing and generosity in the first _77_.来源:学。科。网来源:学|科|网Nowadays, people seem to be more _78_about themselves._79_are changing too.People in the past appeared to be modest and self-effacing(谦让的).People may

104、strive to achieve their own _80_ at the price of their coworkers.The authors understanding_81_ for the changes in authors eyesFierce _82_ and great _83_on modern people may be responsible for the changes.The authors _84_towards topicA relationship which can _85_ two sides should be established.76.【答

105、案】Values【解析】根据In this fast-paced world, many values are undergoing major changes.可知人们的价值观在变化。77.【答案】place【解析】根据文章的prioritize可知:prioritize和put。in the first place是同义表达,都是优先和置于首位的意思。78.【答案】concerned【解析】根据modern people seem to be more self-absorbed and self-concerned.可知其与Nowadays, people seem to be more

106、 concerned about themselves.为同义句表达。79.【答案】Behaviors【解析】根据In ancient times people also did greedy and selfish things though such behaviors were more condemned then可知:与上文价值观相对比的是人们的行为变化。80.【答案】goals【解析】总结In a company, employees do everything they can to get better pay and higher position, even at the

107、cost of colleagues.的含义可知:achieve goals。81.【答案】Reasons【解析】作者对今昔价值观及行为变化原因的分析。82.【答案】competition【解析】作者认为产生变化的原因是现代社会的竞争和压力造成的。83.【答案】pressure【解析】参看解析82.84.【答案】attitudes【解析】根据文意及标志词towards topic可知填attitudes。85.【答案】benefit【解析】根据build a mutually beneficial relationship with others.可知填benefit。此为同义句表达。五、 书

108、面表达就学生该不该带手机的问题有许多不同的看法。现在许多学生用手机,他们认为使用手机是一种时尚;另外用手机和家人、朋友联系方便;但是一些学生违反学校规则把手机带到班里,在班里就能听到手机铃声。一些学生甚至在班里发短信。最后请谈谈你的看法。根据上面的汉语提示写一篇120词左右的短文。【解析】本文属于给出汉语提示的半开放性的写作。成文时应注意以下几点:1. 内容表达要条理要清晰。正反对比分明;2. 内容要点要齐全;3. 注意人称和时态。时态用一般现在时,人称用一、三人称;4. 注意使用关联词,使文章顺畅、自然。5. 适当使用一些高级词汇和句式。【参考范文】Dear Editor, Im a sen

109、ior high student. Now many students use mobile phones .They think its a fashion to use mobile phones .Besides, its very convenient to get in touch with their families and friends by using mobile phones. But some students break the rules in class. They bring their mobile phones to the classroom and w

110、e often hear the ring of mobile phones in class. Some of them even waste precious time in class typing short messages on the mobile phones.In my opinion, the classroom is a place for students to gain knowledge .Therefore quietness is badly needed for us to learn our lessons .Those with mobile phones

111、 shouldnt take mobile phones to the classroom . We are supposed to concentrate on our studies. The school should make a rule to forbid the students to use mobile phones in the classroom. Yours sincerely Wang Li 英语试题答案一、 单项选择1-5 CDABB 6-10 CABDB 11-15 BACCB16-20 DCAAD 21-25 DABDB 26-30 CCDBC2. 完型填空31

112、35 CDACC 3640 DBCAA 4145 BBCDA 4650 BACDD3. 阅读理解51-54 CDCA 55-58 DCCD 59-62 CBAB63-66 ACCC67-70 BDAC 71-75 DCABA4. 任务型阅读76. Values 77. place 78. concerned 79. Behaviors 80. goals 81. Reasons 82. competition 83. pressure 84. attitudes 85. benefit 5. 书面表达Dear Editor, Im a senior high student. Now many

113、 students use mobile phones .They think its a fashion to use mobile phones .Besides, its very convenient to get in touch with their families and friends by using mobile phones. But some students break the rules in class. They bring their mobile phones to the classroom and we often hear the ring of m

114、obile phones in class. Some of them even waste precious time in class typing short messages on the mobile phones.In my opinion, the classroom is a place for students to gain knowledge .Therefore quietness is badly needed for us to learn our lessons .Those with mobile phones shouldnt take mobile phones to the classroom . We are supposed to concentrate on our studies. The school should make a rule to forbid the students to use mobile phones in the classroom. Yours sincerely Wang Li .精品资料。欢迎使用。高考资源网w。w-w*k&s%5¥u高考资源网w。w-w*k&s%5¥u 版权所有高考资源网

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1