1、2020 2021 学年安庆一中高一上学期期中考试英语试卷(试卷满分150分,考试时间120分钟)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题
2、,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the woman probably do this evening?A. Watch a movie. B. Learn something. C. Look after her father. 2. How many people eat together?A. 3. B. 4. C. 5. 3. What do we know about the woman?A. She is good at cooking.
3、 B. She likes Chinese food much. C. She hasnt come to this restaurant. 4. What are the speakers mainly talking about?A. A comment. B. A book. C. A new writer. 5. Whom did the girl go to Scotland with?A. Her parents. B. Her cousin. C. Her classmate. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,
4、从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. What did the man buy?A. A pumpkin. B. A lantern. C. A costume. 7. How will the woman spend Halloween?A. Attend a party. B. Go on a holiday. C. Stay with her family. 听下面一段对话,回答第8至第10三个小
5、题。8. How did the man find the job interview?A. Competitive. B. Easy. C. Unimportant. 9. What was the result of the job interview?A. The man failed. B. The man succeeded. C. The man hasnt got the result. 10. What are the speakers going to do?A. Enjoy a meal. B. Go to a party. C. Have some drinks. 听下面
6、一段对话,回答第11至第13三个小题。11. When will Flight 962 arrive?A. At 9:35. B. At 10:35. C. At 11:35. 12. What caused the delay of Flight 962?A. Bad weather. B. Fuel shortage. C. Engine trouble. 13. Where does Flight 962 make a scheduled stop?A. In Boston. B. In Chicago. C. In San Francisco. 听下面一段对话,回答第14至第16三个小
7、题。14. Why does the girl want to have a car?A. To be independent. B. To show her ability. C. To travel with her friends. 15. What can we learn about the girls friends?A. They study hard. B. They dont work. C. They dont have cars. 16. Why doesnt the man buy the girl a car now?A. He cant afford another
8、 car. B. He expects her to earn a car. C. He thinks she is too young to drive. 听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. How long were the flying hours?A. About 2 hours. B. About 3 hours. C. About 5 hours. 18. Why did the speaker go to Miami to spend his holiday?A. It didnt cost too much. B. The view was unique. C.
9、 The weather was pleasant. 19. Where did the speaker eat breakfast?A. In the hotel room. B. In the dining hall. C. Outdoors close to the pool. 20. When did the speaker go dancing?A. In the morning. B. In the afternoon. C. In the evening. 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和
10、D四个选项中,选出最佳选项。AOur summer school offers you the chance to live and learn on our beautiful and historical campus in the heart of south-west London. You will earn credits by taking classes relating to your major or general education and have the opportunity to visit Londons world-class museums, librar
11、ies, parks and nightlife over a three- or six-week period during June and July.Course DescriptionEach 3-week session carries 20 UK credits. Students are welcome to attend one or two sessions. Students should choose several courses within the session that they would like to attend, as courses will ru
12、n according to the needs of students.Dates and Costs 2020Session 1Session 2Arrival dayThursday 11 JuneThursday 2 JulyClasses beginMonday 15 JuneMonday 6 JulyClasses endThursday 2 JulyThursday 23 JulyOne session: 2,100Two sessions: 3,840How to ApplyApply online at this linkApply before 1 MayWe welcom
13、e applicants(申请人) from students who meet the following requirements:v Have a minimum 2.8 GPA(grade point average)v Have finished high schoolv Be 18 years old or olderAlong with a completed applicant form, you will be expected to submit(提交) your most recent grades and write a personal statement. You
14、will also be asked to submit three module choices per session.If you have any questions, please email us at roehamptonabroadroehampton.ac.uk.21. How many UK credits does a student earn during two sessions?A. 20. B. 30. C. 40. D. 50.22. When can you apply for Session 2 classes?A. On 27 June. B. On 1
15、July.C. On 2 May.D. On 27 April.23. Which of the following is required of the applicants?A. Age.B. Social backgrounds.C. Nationality.D. Physical condition.BIn 2015, Chennai was destroyed by one of the worst floods in over a century, leaving thousands without food, water and supplies. During the floo
16、d, many heroes arose, one of whom was Santosh, a young man who owned a take out restaurant in Chennai.When the first flood hit in November, he got a call from a company called Naga Rava. The company asked him to prepare 5,000 packets of food and give them to the flood victims. He, with his partners,
17、 took the order, cooked for 14 hours and delivered(递送) them. But that night, as they sat together discussing the event of the day, they actually felt ashamed(羞愧). “Here was a man not even from Chennai and he was going out of his way to help the affected people. We, while living here, had not really
18、done anything ourselves for our own people,” said Santosh later.He then began the groundwork for a collection to help cook more dishes. Little did he know that the November flood was just the beginning, and the real show was about to begin. The December flood affected them all. His own house got flo
19、oded and his family was trapped on the second floor. They lost phone connection and electricity. In spite of this, Santosh went back out into the flood, creating a kitchen and preparing food all by himself for the victims.He did not sleep for four days, taking a one-hour break every day as he kept o
20、n cooking. As word got out about this mans effort, others stepped out to join him. From children to the elderly, strangers came to help him in cooking, packing and transporting food. Up to 300 volunteers worked together to make it all happen. By the time the fourth day finally came to an end, Santos
21、h and his team had prepared 170,000 food boxes and delivered them to people in need.24. What inspired Santosh to help the affected people?A. A call for help.B. His cooking skills.C. An act of kindness of a stranger.D. The encouragement from his partners.25. What does “the real show” in the third par
22、agraph refer to?A. The help and support.B. The severer flood.C. Santoshs family suffering. D. Santoshs cooking more food.26. Which of the following can best describe Santosh?A. Energetic and helpful.B. Determined and clever.C. Selfless and caring.D. Kind and wise.27. What is the best title for the t
23、ext? A. Many Hands Make Light Work B. Kindness Is Its Own Reward C. Major Floods Brought Challenges To People D. A Man Cooked 170,000 Meals For The Affected CThirteen-year-old Kaylee has a lot of friends 532, actually, if you count up her online friends. And she spends a lot of time with them.But is
24、 it possible that Kaylees online friendships could be making her lonely? Thats what some experts believe. Connecting online is a great way to stay in touch, they say. However, some experts worry that many kids are so busy connecting online that they might be missing out on true friendships.Could thi
25、s be true? During your parents childhoods, connecting with friends usually meant spending time with them in the flesh. Kids played Scrabble around a table, not Words With Friends on their phones. When friends missed each other, they picked up the telephone. Friends might even write letters to each o
26、ther.Today, most communication takes place online. A typical teen sends 2,000 texts a month and spends more than 44 hours per week in front of a screen. Much of this time is spent on social media platforms(平台).In fact, in many ways, online communication can make friendships stronger, “Theres definit
27、ely a positive influence. Kids can stay in constant contact, which means they can share more of their feelings with each other,” says Katie Davis, co-author of The App Generation.Other experts, however, warn that too much online communication can get in the way of forming deep friendships. “If we ar
28、e constantly checking in with our virtual words, we will have little time for our real-world friendships.” says Larry Rosen, a professor at California State University. Rosen also worries that todays kids might mistake the “friends” on the social media for true friends in life. However, in tough tim
29、es, you dont need someone to like your picture or share your blogs. You need someone who will keep your secrets and hold your hand. You would like to talk face to face.28. What is the purpose of the first paragraph?A. To summarize the text.B. To tell about true friends.C. To bring up a discussion.D.
30、 To encourage online friendship.29. What does the underlined part “in the flesh” mean in Paragraph 3?A. In person.B. In advance.C. In any case.D. In full measure.30. What is Katies attitude towards online communication?A. Worried. B. Positive. C. Confused. D. Unconcerned.31. What view does Rosen hol
31、d?A. Its wise to turn to friends online.B. Its easier to develop friendships in reality.C. Social media help people stay closely connected.D. Teenagers need focus on real-world friendships.DA young Dutch inventor is widening his effort to clean up floating(浮动的) plastic from the Pacific Ocean. He has
32、 developed a floating device(设备) to trap plastic waste moving into rivers before it reaches the oceans.Boyan Slat was just 18 years old when he invented a system for catching waste in the ocean. He also founded an environmental group called “The Ocean Cleanup”. Its purpose is to develop the system.
33、Last year, Slat showed the next step: a floating device called Interceptor. It removes plastic out of rivers. The device is powered by energy from the sun. “The 1,000 rivers are responsible for about 80% of plastic going into the worlds oceans,” said Slat. Three of the machines have already been use
34、d. Each machine costs about $ 775,660, but the cost might drop as production increases.Since they were used, the machines have been doing very well, collecting the plastic bottles and all the rubbish in the rivers. According to Slat, it is necessary to close “the tap”, which means preventing more pl
35、astic from reaching the ocean in the first place. He wanted to clean them all in the next five years. “This is not going to be easy, but if we do get this done, we could truly make our oceans again,” said Slat.The device is designed to be safe in rivers. Its nose is shaped to change directions to ke
36、ep it away from larger floating things. It works by guiding plastic waste into an opening in the front of the device. The waste is then carried inside the machine where it is dropped into containers. The device sends a text message to local operators that can come and empty it when it is full.32. Wh
37、at do we know about Interceptor?A. It is being under test.B. It can help sort waste.C. It needs solar power to work.D. It is mainly used in the oceans.33. What does “the tap” refer to in paragraph 3?A. The rivers.B. The machines.C. The oceans.D. The waste.34. Whats the function of the devices nose?A
38、. To empty the waste.B. To serve as containers.C. To ensure the devices safety.D. To send operators text messages.35. Where is the text most likely from?A. A diary.B. A guidebook.C. A novel.D. A magazine.第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Four Habits to Help You SucceedNo
39、body would like to experience failure. We all want to succeed. For those who have tried and failed, success seems difficult to understand. 36 Know your values.Finding your values is in line with creating motivation(动力). 37 Pick a handful of things and write them down. Remind yourself of your values
40、every day and reflect on whether you are honoring those values through your work.Pick a goal and focus on it.Choose one goat to start something large enough that will give you a sense of achievement, while adjusting well to your values. If you want to achieve your goal, focus is the key here. 38 If
41、you perform many tasks at a time, you might never finish your projects because they will take a long time.Set a time for success.Set a time for success. Know when you hope to realize your goal. 39 By setting a time limit, you are making the process realistic. 40 Failure cant be avoided when you take
42、 risks. By its very definition, the hope to succeed means you are risking failure. Many people are likely to give up far too early. Dont fall into this trap! Use failure. Treat it as a good thing, and go on.A. Make the right decision.B. Dont give up because of failure.C. Sit and reflect on what you
43、value most.D. Push yourself to be courageous, and take the next step.E. Keep it realistic, while not giving yourself too much time.F. I have made a list of four habits to help you set goals and realize them.G. The more focused you are on one goal, the higher chance you have of success.第三部分语言知识运用(共两节
44、,满分45分)第一节 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。One morning, the door to the classroom opened and a new teacher, Mrs Cosby, walked in. She looked too 41 to handle us. And we sure gave her a 42 time , but she never lost her temper. And then came the last day of the first m
45、onth she had been our teacher. She 43 some papers the moment she entered the classroom. We 44 the worsta test. But oh no, it was something that totally 45 us. Mrs Cosby asked us to come to the front of the class, and gave each of us a piece of 46 , on which she had written what the student with 47 h
46、ad been good at during the last month. You see, no one ever 48 us. No one ever liked us. We were constantly told what good-for-nothing we were. And here, 49 , was someone who had been 50 with us closely for a month. Mrs Cosby did this every 51 from then on. Each month we got a piece of paper that sa
47、id our 52 . She commented on my courage, and how well I did if I wanted to 53 arguments. Her attitude influenced our class. We did not want to 54 her feelings anymore. We actually started to 55 .And then came the day of our 56 . Mrs Cosby hugged us and told us with tears in her eyes how 57 she was o
48、f us. Then she 58 each one of us a book. All the encouraging words through the years were there, in hard covers.She said, “I want you each to keep this book and if ever during your life you feel unworthy, 59 this and read how good you are. You can be anything you want to be as long as you believe in
49、 yourself. 60 me you will remember that!”41. A. kind B. humorous C. concerned D. ordinary42. A. happy B. hard C. good D. valuable43. A. picked up B. took out C. paid for D. came across44. A. hoped B. needed C. feared D. dreamed45. A. bored B. surprised C. excited D. satisfied46. A. wood B. cloth C.
50、paper D. bread47. A. abilities B. interests C. actions D. problems48. A. forgot aboutB. relied on C. believed in D. looked for 49. A. naturally B. fortunately C. suddenly D. gradually50. A. quarreling B. competing C. living D. dealing 51. A. day B. week C. month D. year52. A. memories B. mistakes C.
51、 strengths D. attitudes53. A. start B. settle C. continue D. write54. A. understand B. know C. hurt D. read 55. A. study B. perform C. fight D. joke56. A. success B. failure C. graduation D. competition57. A. tired B. proud C. confident D. afraid58. A. showed B. bought C. handed D. suggested59. A. r
52、emember B. remove C. open D. borrow60. A. Request B. Promise C. Warn D. Remind第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The ancient town of Fenghuang is a place with beautiful village life in rural China. Having travelled directly from the busy city, I regard Fenghuang as a better 61
53、(choose) to have a breath of the fresh air.When I paid 62 visit to Fenghuang, it was July. My friend and I 63 (excited) explored, walking along the ancient wall and crossing the beautiful, old bridges. People there were very 64 (relax). They were neither troubled by the hot weather nor by the touris
54、ts, walking, eating and playing outdoors. 65 the first evening we bought spicy, cold noodles and ate on the riverbank as we watched the sunset.We stayed in a small hotel 66 was similar to many of the traditional 67 (building) in the village. Our room was built on high stilts(桩子) over the banks of th
55、e river. From our window we could hear the rush of the water and the sounds of of excited tourists 68 (travel) in small boats downstream. We saw people at work busy catching fish and young children playing in shallow waters.Although there 69 (be) many visitors to Fenghuang, we did not see any other
56、foreigner during our stay. After several days, I was still unwilling 70 ( leave).第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错 (满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从
57、第11处起)不计分。My mom, my dad or my friends dont know me as much as one person who I admire a lot. Hes my grandfather. My parents are both working busy and I have little chance see them during the week. They left the house at 7:30 every morning and get home around 8 pm. So it is my grandfather who keeps
58、me company. He is the one which takes me for long walks and cycle rides. She plays football with me every Saturday. We share with stories and jokes and spend many happy moment together. If I do something wrong, it is he who saves me from get into trouble with my parents. My life is much rich because
59、 of my grandfather. 第二节 书面表达(满分25分)假如你是某国际学校的学生李华,在即将到来的西方文化节中,你们班将上演哑剧“The Gold Rush”,你希望得到外教James的指导和帮助。请你根据以下要点提示给外教James写一封邮件。内容包括:1. 要求外教观看排练;2. 希望外教给予指导。注意:1. 词数100左右;2. 可适当增加细节,以使行文连贯;_参考答案第一部分 听力15 BBBAC 610 ACABC 1115 CABAA 1620 BBACC第二部分 阅读理解第一节A篇 本文是一篇应用文,介绍了一所大学的暑假课程。21. C 细节理解题。根据第二段中的“
60、Each 3-week session carries 20 UK credits.”可知,这一学期可以拿到20个学分,两个学期可以拿到40个学分。22. D 细节理解题。根据“Apply before 1 May”可知,所有课程的申请都必须在5月1日前完成。故选D项。23. A 细节理解题。根据“We welcome applicants(申请人) from students who meet the following requirements”中的三个要求可知,申请人要满足以下几个方面的要求:学术成绩、教育学历和年龄。故选A项。B篇 本文是一篇记叙文。文章讲述了在一次严重的洪灾期间,Sa
61、ntosh和一些好心人准备了170 000份盒饭救援灾区的故事。24. C 推理判断题。根据第二段的内容可知,是一个陌生人的善举激励Santosh帮助灾民。25. B 指代判断题。根据第三段中的“Little did he know that the November flood was just the beginning, and the real show was about to begin. The December flood affected them all.”可知,此处的“the real show”指的是12月更严重的洪水。26. C 推理判断题。根据全文内容可知,Sant
62、osh的家也遭受了洪水,但是他依然去帮助其他受灾的人们。这说明他无私且乐于助人。27. D 标题判断题。本文主要讲述了在严重的洪灾期间,Santosh和一些好心人准备了170 000份盒饭救援灾区的故事。故D项适合作本文的标题。C篇 本文是一篇议论文。现在的青少年把更多的时间用于网上交友,这样的现象让专家很担忧。专家认为青少年如果不断地关注虚拟世界,他们将几乎没有时间在现实世界建立真正的友谊。28. C 推理判断题。根据第一段“Thirteen-year-old Kaylee has a lot of friends 532, actually, if you count up her onl
63、ine friends. And she spends a lot of time with them.”可知,13岁的Kaylee有很多朋友,实际上前提是如果你把她的网上的好友都算上的话。并且她会花很多时间和他们在一起。第一段阐述了一种社会现象,目的是提出一个讨论的话题,从而引出下文对于这个话题的讨论。故选C。29. A 词义猜测题。根据画线短语前的“During your parents childhoods”和画线短语后的“Kids played Scrabble around a table, not Words With Friends on their phones.”可推知,在你
64、父母的童年时期,与朋友相处通常意味着亲自花时间与他们在一起。孩子们围着桌子玩拼字游戏,而不是在手机上玩Words With Friends。因此,in the flesh意为“亲自”,故选A。30. B 推理判断题。根据第五段中的“In fact, in many ways, online communication can make friendships stronger, Theres definitely a positive influence. Kids can stay in constant contact, which means they can share more of
65、 their feelings with each other ”可知,事实上,在很多方面,在线交流可以使朋友关系更加牢固,这绝对有积极的影响。孩子们可以经常保持联系,这意味着他们可以彼此分享更多他们的感受。因此,Katie对网络交流持乐观态度。31. D 细节理解题。根据第六段中的“Other experts. true friends in life.”可知,如果我们不断关注我们的虚拟世界,我们将几乎没有时间留给现实世界的友谊。Rosen担心孩子们可能会把社交媒体上的朋友错当成生活中真正的朋友。因此,Rosen认为青少年需要关注现实世界的友谊。故选D。D篇 本文是一篇说明文。文章主要介绍荷
66、兰年轻发明家发明的一种移除河流中塑料垃圾的机器。32. C 细节理解题。根据第二段中的“The device is powered by energy from the sun.”可知,这台设备是以太阳能为动力的。33. A 推理判断题。根据第三段的内容,尤其是“which means preventing more plastic from reaching the ocean in the first place”可知,Slat认为如果减少河里的垃圾,就能阻止垃圾进入海洋,此处close “the tap”是比喻说法,因此the tap指的是河流。34. C 细节理解题。根据最后一段中的“
67、The device is designed to be safe in rivers. Its nose is shaped to change directions to keep it away from larger floating things.”可知,这个装置在河里是安全的,因为它的头部在碰到较大的漂浮物时会转变方向,故选C项。35. D 文章出处题。本文是一篇科技类说明文,可能出自杂志。第二节 3640 FCGEB 第三部分 语言知识运用第一节【篇章导读】本文讲的是有关赏识教育的一个范例,面对一些调皮捣乱的孩子,一位新老师采用的不是批评说教而是发掘他们身上的闪光点的方法,并取得
68、了成功。41. A 根据语境可知,此处是说她看上去太善良了,根本管不了我们。humorous“幽默的”,concerned“担心的”,ordinary“普通的”,均不符合语境。42. B 新老师看上去很善良,我们这帮淘气学生肯定要给她出难题,不让她好过。but后面说她却从不发脾气,故此空应该选hard。43. B 根据下一句破折号后的“a test”可知,这里是说我们以为她拿出了试卷。pick up“拿起,举起”;take out“拿出”;pay for“为付钱”;come across“(偶然)遇见,发现”。44. C 根据常识及“a test”可知,我们最害怕考试。fear“害怕”,符合语
69、境。45. B 结合上文中的“But oh no”以及下文内容可知,老师没有让我们考试,这使我们感到意外。bore“使厌烦”;surprise“使感到意外”;excite“使激动”;satisfy“使满意”。46. C 根据上文中的“some papers”及下文中的“a piece of paper”可知应选C项。47. D 根据下文中的“We were constantly told how good-for-nothing we were.”可知,这些纸上写的是每个问题学生的优点。ability“能力”;interest“兴趣”;action“行为”;problem“问题”。48. C
70、根据后面的一句“没有人喜欢过我们”可知,这里应该是说没有人信任过我们。forget about“忘记”;rely on“依赖”;believe in“信任”;look for“寻找”。49. C 用suddenly最能体现出“我”的感动,也能凸显出新老师来前后我们的变化。naturally “自然地”;fortunately“幸运地”;suddenly“突然地”;gradually“逐渐地”。50. D closely这一修饰词是解题关键,意为“密切地,仔细地”,故此处应选D。deal with意为“应付,对付”。51. C 根据下文中的“Each month we got a piece o
71、f paper”可知,此处应选C。52. C 根据下文具体列出“我”有哪些优点可知,此处应选C。memory“记忆”;mistake“错误”;strength“优点”;attitude“态度”。53. B 根据空后的“arguments”可知,应该是“解决争论”。这里是说“我”的优点,不能选A项“引发”。54. C 上文说她的做法改变了我们班的同学,此处应该是说我们不想再伤害她的感情了。55. A 我们被新老师改变了,并且开始学习。study“学习”;perform“表演”;fight“战斗”;joke“开玩笑”。56. C 根据下文的内容可知,此处指我们毕业的那一天。success“成功”;
72、failure“失败”; graduation“毕业”;competition“竞争”。57. B Mrs Cosby在我们毕业那天拥抱我们,含着泪告诉我们她是多么为我们骄傲。be proud of sb.意为“以为傲”。tired“疲倦的”;confident“自信的”;afraid“害怕的”。58. C 老师送给我们一本书作为纪念,所以应该是把书递给我们。 show“展示”; buy“买”;hand“递,给”;suggest“建议”。59. C 空后的this指的是书,此处是说打开这本书读一下,看看自己是多么优秀。60. B 此处是说“答应我你们会记得那件事”。request“要求”;pr
73、omise“答应”;warn“警告”;remind“提醒”。第二节 本文是一篇说明文。文章介绍了凤凰古城的特色以及作者游凤凰古城的经历和感受。61. choice 考查词形转换。分析句子结构可知,空前有a better修饰,故此处要用名词作介词as的宾语。62. a 考查冠词。pay a visit to意为“参观,访问”,是固定短语。63. excitedly 考查词形转换。空处修饰动词explored, 要用副词,故填excitedly。64. relaxed 考查词形转换。分析句子结构可知,空处在句中作表语,且主语为People, 故应用-ed形式的形容词作表语。relaxed意为“放松
74、的”。65. On 考查介词。表示在具体某天的晚上要用介词on。66. which/that 考查定语从句。分析句子结构可知,先行词是hotel,空处引导限制性定语从句,且在从句中作主语,故用which/that。67. buildings 考查名词复数。根据空前的“many of”可知,此处应用名词复数。68. travelling 考查非谓语动词。tourists和travel之间是逻辑上的主谓关系,故用动词-ing形式作定语。69. were 考查动词的时态和主谓一致。此处是there be句型,主语是many visitors,故用复数。根据上下文的时态可知,此处陈述的是过去的事情,
75、故用一般过去时。70. to leave 考查非谓语动词。be unwilling to do sth.意为“不愿意做某事”,为固定用法。第四部分 写作第一节 短文改错My mom, my dad or my friends dont know me as much as one person who I admire a lot.andHes my grandfather. My parents are both working busy and I have little chance see them during busily tothe week. They left the hou
76、se at 7:30 every morning and get home around 8 pm. So it is my leavegrandfather who keeps me company. He is the one which takes me for long walks and cycle rides. who/thatShe plays football with me every Saturday. We share with stories and jokes and spend many happy Hemoment together. If I do someth
77、ing wrong, it is he who saves me from get into trouble with my moments gettingparents. My life is much rich because of my grandfather. richer第二节 书面表达参考范文:Dear Mr James,Im writing to ask for a favor from you. Could you please come and watch our mime “The Gold Rush ”, which is intended for the coming
78、“Western Culture Festival”?This being the first mime our class is going to put on, we are confronted with various problems during our first rehearsing. It is really a challenge to entertain the audience with nonverbal communication. Our next rehearsal is scheduled at 3:30 this Friday afternoon in ou
79、r school auditorium. If you are available then, could you be so kind as to be present and offer some instruction?I am looking forward to your early reply.Yours,Li Hua 听力材料Text 1M: Shall we go to see a film tonight?W: Id like to, but I think it is more worthwhile learning practical skills from my fat
80、her at home. Text 2M: Well now, before we order, lets agree first that we each pay our own bill. W: OK, I agree. M: And what do you say, Betty and Steven?Text 3W: Ive come to this Chinese restaurant many times. I like sweet-and-sour fish, fried noodles And the mushroom soup here is delicious. M: You
81、re really a big fan of Chinese food. Well, you do the ordering. Text 4W: Ive read the comment on this movie. I must say that I completely disagree with the writers dislike of the work. M: I read it, too. And I am in favor of his opinion. Text 5M: Did you stay with your parents at the weekend?W: No,
82、I did some walking up in Scotland. M: Did you go by yourself?W: No, I was going to go with my cousin Dave, but I went with my classmate Debbie instead. Text 6M: I bought a pumpkin, and I am planning to make it into a lantern tomorrow. W: Oh, thats right. Halloween is coming!M: Yeah, the school is le
83、tting us use the gym for the Halloween party. I am so excited about it, but I have not decided what to wear this year. What about you? You looked so great in that Cat Woman costume last year. W: Me? Im still not sure. Last years party was great, but I will be at home with my family this year. Text 7
84、W: Hello, is that John speaking?M: Hello, John speaking. W: I heard you had a job interview yesterday. How was it?M: Hundreds of applicants turned up. The situation was busy and exciting. W: Whats the result? Im eager to hear it. M: I beat all of them. I got the job. I will begin my job next month.
85、W: Cool! Congratulations on your success!M: Thank you. You always support me. W: Shall we have a drink outside?M: OK, thats a good idea. Text 8M: Excuse me, what time is Flight 962 arriving?W: It was to arrive at 10:35. But it has been delayed one hour. M: Delayed? My wife is on that flight. Whats t
86、he matter? Engine trouble?W: Its nothing like that, sir. The plane was delayed in Chicago because of bad weather. But now it has cleared up and they are already on their way here to San Francisco. M: Did you say Chicago? My wife is flying home from Boston. W: Flight 962 takes off in Boston but makes
87、 a scheduled stop in Chicago. M: Oh, I see. Sorry to get so anxious. W: Relax, sir. Your wife will be here safe and sound in an hour. Text 9W: Dad, can I have a car?M: Sweetheart, we talked about this. Owning a car is a big responsibility. Gas is pretty expensive nowadays. You also have to maintain
88、your car properly, and that meansW: Yeah, I know, Dad! Youve told me a thousand times! But how am I supposed to be independent if you always drive me to places?M: Well, I feel more comfortable knowing that youre safe. W: Do you know how embarrassing it is to have your father drop you off at the mall
89、? All my friends have cars of their own already!M: Dont all of your friends have jobs of their own, too?W: Well, yeah, I guess, butM: And havent your friends kept their grades up all through university?W: Uhyeah. M: Well, you show me a report card of straight As and two paychecks from a new job, and
90、 then well talk about a car for you. W: What? Thats so unfair!M: Life isnt fair sometimes. But youll appreciate your future car if you earn it. Why dont we look through some car magazines so you can see what you are working toward?Text 10M: Last summer I went to Miami Beach, Florida, where I stayed
91、for two weeks. My friend John and I flew to Miami from New York in three hours. It was the first time for both of us to travel by air. We sat near the window of the plane and enjoyed an unusual and beautiful view of the world. We went there because the cost was lower. We stayed at a hotel on the bea
92、ch. We slept late every morning and then had breakfast outdoors near the pool. When the weather was not too hot, we went sightseeing in the morning. In the afternoon, we would go swimming in the ocean, lie in the sun, or go water-skiing. After dinner in the evening, we usually went dancing or enjoyed ourselves in the nightclubs. The two weeks went by too quickly. We were both very sorry when we had to leave.版权声明本资源(含文字、图片、视频等)为瑞鑫点教(北京)科技有限公司合法拥有版权的作品,仅供教师作为教研、教学使用。未经本公司书面授权,任何单位及个人不得以转载、摘编或其他方式使用本作品。已经本公司授权使用作品的,应在授权范围内使用,并在显著位置注明“来源:瑞鑫点教在线”。违反上述声明者,本公司将追究其相关法律责任。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有