1、课时作业(十六)Module 4Section Grammar时间状语从句和省略句.单句语法填空1_ moment he thought of his lost son, he burst into tears.2Though it has been one year _ he came to the city, he knows every street here like the back of his hand.3_ people are depressed, they tend to withdraw and dont have the motivation and energy to
2、 go out and do things.4When _ (ask) for his views about his teaching job, Philip said he found it very interesting and rewarding.5Have you got any particular plans for the coming holiday?Yes, _ possible, Im going to visit some homes for the old in the city.阅读理解Antarctica (南极洲)s melting ice, which ha
3、s caused global sea levels to rise by at least 13.8 millimeters over the past 40 years, was thought to primarily come from the unstable West Antarctic Ice Sheet (WAIS). Now, scientists have found that the East Antarctic Ice Sheet (EAIS)considered largely unaffected by climate changemay also be melti
4、ng at an unexpectedly rapid speed.The WAIS, whose base is below sea level, has long been considered the most likely to break down. Besides gravity, a deep current of warm water slips beneath the sheet, melting it from below until it becomes a floating shelf at risk of breaking away. In contrast, ext
5、reme cold and a base mostly above sea level are thought to keep the EAIS relatively safe from warm waters.But as greenhouse gases warm much of the planet, driving stronger polar winds, some scientists think warm water carried by a circular current will start to invade East Antarcticas once unassaila
6、ble ice. A cooperation of more than 60 scientists last year, published in Nature, estimated that the EAIS actually added about 5 billion tons of ice each year from 1992 to 2017.Eric Rignot of the University of California, Irvine, and colleagues combined 40 years of satellite imagery and climate mode
7、ling and found that overall Antarctica now sends six times more ice into the sea each year than it did in 1979, with the majority coming from West Antarctica. But East Antarctica was responsible for more than 30% of Antarcticas contribution to the 13.8millimeter sea level rise over the past 40 years
8、. “The more we look at this system the more we realize this is fragile,” Rignot says. “Once these glaciers become unstable there is no red button to press to stop it.”Rignot hopes the study brings greater attention to a part of Antarctica that has traditionally been understudied. Helen Fricker, a gl
9、aciologist (冰川学家) in California, agrees. “We need to monitor the entire Antarctica and we just cant do that without international cooperation.”1What is the new finding of scientists?AThe east Antarctica is losing ice at an increasing rate.BThe west Antarctica is melting six times faster than in 1979
10、.C5 billion tons of ice is added to Antarctica each year.DThe sea level has risen by 13.8 mm over the past 40 years.2Which factor leads to the EAISs melting fast?AA base mostly over sea level.BThe force of gravity.CThe invasion of a warm current.DExtremely low temperature.3Which of the following bes
11、t explains “unassailable” underlined in Para. 3 ?AFragile. BUnattackable.CMild. DUnstable.4Which way does Helen Fricker specially advocate?ASatellite imagery.BGlobal monitoring.CWorldwide climate modeling.DWorldwide combined efforts.七选五Where the jobs are? Thinking about a career in public safety or
12、law enforcement? Statistics show that these careers are growing, have great benefits,and can be very rewarding. _1_ But there are hundreds of public safety jobs to think abouteverything from police officer who protect people to drivers license examiners who test driving skills.For example,Angela Blo
13、om is an animal control worker for the city. She and her coworkers pick up animals that are lost, sick, or dangerous. _2_ For this job,being in good physical condition is important and a high school diploma is required. It may be necessary for candidates to have received onthejob training and hold c
14、ertification._3_ He looks for health problems in places where people prepare and serve food. There are many kinds of jobs for inspectors. For example, public safety inspectors look for safety violations or dangerous workplaces and fire inspectors look for problems in buildings that could cause fires
15、. _4_ A college degree is often necessary. Actually, applicants with a bachelors or masters degree, related experience or training in a foreign language may have the best job prospects._5_ For those interested in working in this dynamic and rewarding field, a wide variety of options are available. S
16、o remember, if you like working with the public, and are looking for a good job, a career in public safety might be perfect for you.AMartin Lee is a health inspector.BYou can come and apply for the degree.CThey also investigate reports of animal abuse (虐待)DThese are only a few of the job options ava
17、ilable.EProblems solving skills are important for these jobs.FTheir job is to find a person to adopt the homeless animals.GPolice officer and firefighter are two of the most popular safety jobs in this field.完形填空My mother died at the age of thirtysix, leaving me aged seven. I was _1_ mainly by relat
18、ives when my father remarried. By my early twenties, I had learned that my mother, who had polio (小儿麻痹症) as a young child, had not been _2_ to live past her early twenties.After the tough upbringing Ive had, I began to _3_ why she chose to have children when she knew she would die _4_. Finally, from
19、 my aunt, I got a simple answer: My mother had always _5_ the doctors prediction. She had done so well with her _6_ issues that she thought she would live long enough to raise me.I got a little relieved. _7_ I still felt deeply _8_ that my mother had left me in such a _9_ situation. And then the _10
20、_ came.There were no words spoken and no thoughts _11_ but only feelings. I recall no background to the dreamonly the _12_ of my mother walking toward me. She was _13_ of the serious scoliosis (脊柱侧弯) that had troubled her. She walked straight and came toward me with her arms open, her kind eyes shin
21、ing even more brightly than I _14_, a beautiful smile on her face. She wrapped her arms around me and I returned her a warm hug. We _15_ stood, holding each other as a strong feeling of deep love _16_ over me. At that dream moment I knew my mother had never _17_ to bring me into the world and then l
22、eave. She loved me then and she had kept loving me.Thirtyfive years ago I awoke from that dream with a great peace. My sadness _18_. I have never had a single moment of doubt about my mothers love _19_. I continue my life, in the _20_ that my mothers unconditional love is always there.1A.raised up B
23、made upCbrought up Dpicked up2A.suggested BexpectedCpromised Dproved3A.wonder BunderstandCrealize Dappreciate4A.alone BfastCpoor Dyoung5A.suited BchallengedCfollowed Dfailed6A.emotion BmanagementCacademy Dhealth7A.However BMoreoverCOtherwise DTherefore8A.delighted BworriedCexcited Dhurt9A.difficult
24、BspecialCstrange Ddifferent10A.chance BproblemCdream Ddecision11A.exchanged BprovidedCgained Doffered12A.imagination BvoiceCsmile Dfigure13A.aware BfreeCfull Dsick14A.concluded BrealizedCremembered Dpredicted15A.actually BsimplyCfinally Dalways16A.ran BwashedCturned Dgot17A.pretended BmanagedCintend
25、ed Dhappened18A.grew BdisappearedCfollowed Dsolved19A.though BjustCstill Dsince20A.knowledge BdreamChope Dexpectation课时作业(十六).单句语法填空1The2.since3.When/While4.asked5.if.阅读理解【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了科学家发现南极东部的冰层正在以出人意料的速度融化,其中一个因素就是海洋暖流的入侵,科学家主张通过国际合作来监测南极洲。1答案与解析:A细节理解题。根据第一段中的“Now, scientists have found tha
26、t the East Antarctic Ice Sheet (EAIS)considered largely unaffected by climate changemay also be melting at an unexpectedly rapid speed.”可知,科学家发现南极东部的冰层正在以出人意料的速度融化,故选A。2答案与解析:C细节理解题。根据第三段中的“some scientists think warm water carried by a circular current will start to invade East Antarcticas once unas
27、sailable ice.”可知,科学家认为海洋环流携带的温暖的海水入侵南极东部的冰层导致其加速融化,故选C。3答案与解析:B词义猜测题。根据画线词后的“A cooperation of more than 60 scientists last year, published in Nature, estimated that the EAIS actually added about 5 billion tons of ice each year from 1992 to 2017.”可知,1992年到2017年,南极东部的冰层每年增加50亿吨冰,按照常理推断体积如此庞大的冰层是坚不可摧的,
28、由此可知画线词词义为“坚不可摧的”,故选B。4答案与解析:D细节理解题。根据最后一段中的“We need to monitor the entire Antarctica and we just cant do that without international cooperation.”可知,Helen Fricker认为我们需要监测南极洲,没有国际合作我们无法做到这一点,由此可知,Helen Fricker主张通过全世界共同的努力来监测南极洲,故选D。.七选五【语篇解读】本文为介绍说明文。文章向读者介绍了公共安全或执法工作。1答案与解析:G根据空后句子“But there are hun
29、dreds of public safety jobs to think abouteverything from police officer who protect people to drivers license examiners who test driving skill.”可知,此处应指其中最受关注的职业。故选G。2答案与解析:C根据空前的描述可知,此处在介绍保护动物的职业,选项“他们也调查关于虐待动物的报告”符合语境。F项描述内容与空前句意重复。故选C。3答案与解析:A根据空后句子“He looks for health problems in places where pe
30、ople prepare and serve food. There are many kinds of jobs for inspectors.”可知,此处应在介绍卫生检查员这个职业。故选A。4答案与解析:E根据空前句子“For example, public safety inspectors look for safety violations or dangerous workplaces and fire inspectors look for problems in buildings that could cause fires.”可知,选项“对于这些工作,问题解决技巧也是很重要
31、的”与之顺承,符合语境。故选E。5答案与解析:D根据空后句子“For those interested in working in this dynamic and rewarding field, a wide variety of options are available.”可知,“这些只是可选择的工作中的几个(例子)”与之顺承,符合语境。故选D。.完形填空【语篇解读】这是一篇记叙文。作者因为妈妈的早逝,过着艰难的生活,所以一直误会妈妈在明知自己活不久的情况下还生下她。直到阿姨的解释和一次梦到妈妈,她才体会到妈妈对她深深的爱。1答案与解析:C考查动词短语辨析。句意:父亲再婚后我基本上是由
32、亲人养大的。A. raised up举起;B. made up组成,编造;C. brought up养育;D. picked up捡起。根据上文的My mother died at the age of thirtysix, leaving me aged seven.可知,母亲去世时,作者才7岁,再加上父亲再婚,故此处用“由亲人养大”符合语境,故选C项。2答案与解析:B考查动词词义辨析。句意:直到20出头,我才知道我的妈妈有小儿麻痹症,大家都认为她不能活过20多岁。A. suggested建议;B. expected认为;C. promised承诺;D. proved证明。结合上下文可知,此
33、处是指大家都认为她活不过20多岁,故选B项。3答案与解析:A考查动词词义辨析。句意:在我被艰难的养大之后,我开始想为什么她选择生孩子即使她知道她在年轻时就会去世。A. wonder想知道;B. understand明白;C. realize意识到;D. appreciate感激,欣赏。根据下文的why she chose to have children可知,此处用“想知道”符合语境,故选A项。4答案与解析:D考查形容词词义辨析。句意:在我被艰难的养大之后,我开始想为什么她选择生孩子即使她知道她在年轻时就会去世。A. alone独自的;B. fast快的;C. poor贫穷的;D. young
34、年轻的。根据前文的had not been.to live past her early twenties.可知,作者的妈妈被认为活不过20几岁,故此处用“年轻的”符合语境,故选D项。5答案与解析:B考查动词词义辨析。句意:最后,从阿姨那儿我得到了一个简单的答案:我的妈妈总是挑战医生的预言。A. suited适合;B. challenged挑战;C. followed采取;D. failed失败。根据下文的she would live long enough to raise me.可知,作者的妈妈认为她可以活到把作者养大,故此处用“挑战医生的预言”符合语境,故选B项。6答案与解析:D考查名词
35、词义辨析。句意:她把健康问题处理的非常好,以至于她认为她可以活到把我养大。A. emotion感情;B. management管理;C. academy学术;D. health健康。根据上文的My mother had always.the doctors prediction.可知,作者的妈妈曾经看过医生,故此处用健康问题符合语境,故选D项。7答案与解析:A考查副词词义辨析。句意:然而,妈妈让我处于一种艰难的情况,这让我感到深深的伤害。A. However然而;B. Moreover此外;C. Otherwise否则;D. Therefore因此。根据前文的I got a little re
36、lieved可知,作者首先感到有点欣慰,后来感觉受到了伤害,上下文是转折关系,故选A项。8答案与解析:D考查形容词词义辨析。句意:然而,妈妈让我处于一种艰难的情况,这让我感到深深的伤害。A. delighted高兴的;B. worried担心的;C. excited兴奋的;D. hurt受到伤害的。结合上下文可知,此处所选的词应和relieved感情色彩相反,故用“受到伤害的”符合语境,故选D项。9答案与解析:A考查形容词词义辨析。句意:然而,妈妈让我处于一种艰难的情况,这让我感到深深的伤害。A. difficult困难的,艰难的;B. special特别的;C. strange陌生的;D.
37、different不同的。根据上文的I was.mainly by relatives when my father remarried.可知,作者的生活很艰难,故此处用“困难的/艰难的”符合语境,故选A项。10答案与解析:C考查名词词义辨析。句意:然后我做了梦。A. chance机会;B. problem问题;C. dream梦;D. decision决定。根据下文的I recall no background to the dream可知,作者做了梦,dream是原词复现,故选C项。11答案与解析:A考查动词词义辨析。句意:没有对话,没有想法的交流,只有情感。A. exchanged交换;
38、B. provided提供;C. gained获得;D. offered提供。根据下文可知,作者梦里的妈妈只有动作,他们之间没有谈话,也没有进行交流,故此处用“交换”符合语境,故选A项。12答案与解析:D考查名词词义辨析。句意:我回忆不起梦的背景,只记得妈妈向我走来。A. imagination想象;B. voice嗓音;C. smile微笑;D. figure身型。结合实际,此处是指作者记不清梦的具体内容,依稀记得一个像妈妈身型的人朝他走来,故选D项。13答案与解析:B考查形容词短语辨析。句意:她没有了让她痛苦的脊柱侧弯。A.(be) aware (of)知道;B. (be)free(of)
39、无的;C. (be)full(of)充满;D. (be)sick(of)对感到恶心的。根据下文的She walked straight可知,在作者梦里妈妈是挺直地走向她,故此处用“没有了脊柱侧弯”符合语境,故选B项。14答案与解析:C考查动词词义辨析。句意:她挺直身躯,张开双臂向我走来,她善良的眼神比我记忆中明亮得多,脸上带着美丽的笑容。A. concluded总结;B. realized意识到;C. remembered记忆;D. predicted预测。根据上文可知,作者的妈妈已经去世,故此处用“记得”符合语境,故选C项。15答案与解析:B考查副词词义辨析。句意:我们只是站着,抱着对方,一
40、股爱的暖流涌向我。A. actually事实上;B. simply仅仅,只;C. finally最后;D. always总是。根据上文的There were no words spoken and no thoughts.but only feelings.可知,在梦里作者和妈妈没有过多的动作和语言,故此处用“只是”符合语境,故选B项。16答案与解析:B考查动词短语辨析。句意:同上。A. ran (over)碾过;B. washed(over)倾倒,涌;C. turned (over)翻转;D. got (over)克服。结合句意可知,此处是指作者突然体会到了妈妈的爱,故用“涌”符合语境,故选
41、B项。17答案与解析:C考查动词词义辨析。句意:在梦里我知道,妈妈从来没有打算把我带到世上然后就离开。A. pretended假装;B. managed管理,设法;C. intended打算;D. happened发生,碰巧。根据上文的I began to.why she chose to have children when she knew she would die .可知,作者认为妈妈在知道自己活不久的情况下还生下她,她认为这是故意的,故此处用“打算”符合语境,故选C项。18答案与解析:B考查动词词义辨析。句意:我的悲伤消失了。A. grew成长;B. disappeared消失;C.
42、 followed跟随;D. solved解决。根据前文的Thirtyfive years ago I awoke from that dream with a great peace.可知,作者的心态恢复平和,故此处用“悲伤消失”符合语境,故选B项。19答案与解析:D考查副词词义辨析。句意:自那时起,我再没有怀疑妈妈的爱。A. though然而;B. just只,仅仅;C. still仍然;D. since自从。结合句意可知,此处是指自从那个梦以后,作者就不再怀疑妈妈对她的爱,故选D项。20答案与解析:A考查名词词义辨析。句意:我继续我的生活,知道妈妈无条件的爱一直都在。A. knowledge了解,知道;B. dream梦;C. hope希望;D. expectation期待。根据前文的I have never had a single moment of doubt about my mothers love 可知,作者明白了妈妈的爱,故此处用“知道”符合语境,故选A项。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有