1、课时作业(十五)Unit 5Section Learning language & using language.阅读理解AWhat are dreams for? A handful of theories have the most influence. Sigmund Freud famously claimed that they reveal hidden truths and wishes. Despite being largely unsupported by evidence, researchers found that students in the U. S, Kore
2、a, and India were much more likely to accept the view. In the same study, respondents said that dreaming about a plane crash would cause them more anxiety than an official warning about a terrorist attack. More recent research suggests that they may help us process intense emotions, or perhaps sort
3、through and strengthen memories, or rehearse responses to threatening situations.Even if dreams cant foretell the future, they seem to expose our shared fascinations. The majority of dreams occur during REM sleep cycles, of which the average person has four or five a night. A study of Canadian unive
4、rsity students found the most common dream topics to be school, falling, being chased, and arriving too late for something.For all the commonalities dreams exhibit, they vary across timepeople who grew up watching blackandwhite TV are more likely to dream in black and whiteand culture. A 1958 study
5、determined that compared with Japanese people, Americans dreamed more about being locked up, losing a loved one, finding money. Japanese people were more likely to dream about school, trying repeatedly to do something, being paralyzed with fear, or “wild, violent beasts. ”If human dreams sound borin
6、g, bear in mind that even negative ones can have positive effects. In a study of students taking a French medicalschool entrance exam, 60 percent of the dreams they had beforehand involved a problem with the exam, such as being late or leaving an answer blank. But those who reported dreams about the
7、 exam, even bad ones, did better on it than those who didnt.1What do you know about Freuds view on dreaming?AIt will cause people more anxiety.BIts already been proved by evidence.CIts popular with some American and Asian students.DIt can reveal the hidden truth and predict the future.2According to
8、recent research, dreams may _.Amake emotions intenseBhelp prepare for special situationsCreduce our memoriesDhelp us take notes3According to Paragraphs 2 and 3, which of the following is true?AThe average person has four or five REM sleep cycles a night.BCanadian students arent worried about being l
9、ate for school.CAmericans usually share the same dream topics with Japanese.DFilms about wild beasts may be widely shown in America in 1958.4If you dream that you failed the exam,_.Ayour dream will come trueByoull be depressed with fearCyou are supposed to take it seriouslyDit shows that you care a
10、lot about the examBHave you ever noticed that after about 6 months your perfectly new 1,000 dollar smartphone begins to slow down? What if I told you that its a sales strategy that pretty much all phone companies use to force people into buying new phones?In late 2015, when Lisa Young was in charge
11、of iOS security and beta software testing teams, her boss revealed a dark secret to her, saying that they were using a new strategy that would purposely slow down older phones every time the phone would upgrade to the latest operating system. This new method would force customers to buy the latest p
12、hone model, increasing sales by 70%.She was a little disturbed to hear the news, but she just kept_her_head_down and continued to do her job. After a while, the guilt of being involved with such a shady sales model started to weigh heavily on her. “How could a multibillion dollar corporation continu
13、e to take advantage of the public like this?” she thought. In March of 2017, she contacted a reporter from CNN to finally leak the information concerning Apple slowing down phones. The scandal (丑闻) went viral overnight, and every media outlet in the world, in every language was talking about it, mak
14、ing it one of the biggest controversies in consumer electronics history. A week later, she was secretly let go after her 8 years of service. Although she was taking a huge risk going against one of the most powerful corporations in the world, she felt a sense of relief exposing it. The public deserv
15、ed to know and the fear became her motivation to find a way to destroy their shady sales model.Several of her colleagues were fired with her. They quietly united, and after a year of extensive research they designed a unique product called CircaCharge that would reverse the negative effects of “soft
16、ware updates”. Phone companies have recently got wind of their overnight success with CircaCharge and are trying to do everything they can to make this product illegal and ban it forever. Lisa and her team have made unbelievable progress in increasing battery life, battery health, and optimizing pho
17、ne performance, and they will continue to develop new technology that will beat phone companies at their own game until they change their ways.5What can we learn about the new method mentioned in Paragraph 2?AIt is essential in the latest operating system.BIt benefits users in upgrading their old ph
18、one.CIt fools customers into buying the latest model on purpose.DIt is a successful sales strategy for advertising new softwares.6What does the underlined phrase “kept her head down” in Paragraph 3 refer to?AShook her head.BNodded to show approval.CPretended to know something.DTried not to show she
19、knows something.7How did Lisa Young feel after leaking the secret?ADisturbed. BRelieved.CFrightened. DDisappointed.8From the passage, we know _.Aits too tough for Lisa and her team to increase battery lifeBCircaCharge helps phone companies with softwareupdatesCLsa struggles to force phone companies
20、to change their current waysDphone companies find it essential to ban their illegal software for updating.语法填空Nowadays 5G is very popular among customers, but China is looking past 5G and intending 1._(build) a 6G network. China is starting research into 6G, 2._(make) it one of the first countries t
21、o do so. The actual development of 6G will 3._ (official) begin in 2020, but the commercial use will have to wait. The 4._(arrive) of 5G has attracted a lot of people. It not only brings fast mobile Internet, but also 5._(enable) us to connect with machines. So 6._is 6G supposed to bring, especially
22、 for ordinary people? For one thing, 7._will make mobile Internet work at a speed of 1 TB per second, which means you can download around 100 films 8._less than one second. For another, 6G will connect our devices 9._(efficiently) than 5G, which makes Internet coverage much wider. Of course, there i
23、s a long way to go yet, 10._I believe tomorrows Internet is in our hands. Our life in the future will be wonderful and fantastic.短文改错Id like to tell you something more about the problem of pollution we are facing. As we know, the factory besides our school gives off heavy smoke all day long. Very lo
24、ud voices hurt our ears. Rubbish and waste are thrown here or there. It also sends out polluting water and poisonous gas. All this has made a great harm to the health and study of the teachers and students. But with time goes on, little has done to change the situation. I dont think we could study w
25、ell if the problem is solved. We do hope youll help and support us.课时作业(十五).阅读理解A【语篇解读】本文是一篇说明文。最近的研究表明,梦境可以帮人们处理紧张情绪,或帮人们理清并强化记忆,或预演人们对危险情况的反应。1答案与解析:C细节理解题。根据文章第一段中的“researchers found that students in the U. S, Korea, and India were much more likely to accept the view”可知,美国、韩国和印度的学生更有可能接受那种观点。2答案与
26、解析:B细节理解题。根据文章第一段中的“they may help us process intense emotions, or perhaps sort through and strengthen memories,or rehearse responses to threatening situations”可知,梦境能帮助人们处理紧张情绪,或者理清并强化记忆,或者预演人们对危险情况的反应。3答案与解析:A细节理解题。根据文章第二段中的“The majority of dreams occur during REM sleep cycles, of which the average
27、person has four or five a night”可知,大多数梦发生在REM睡眠周期,这种周期每个人平均每晚大约有四到五次。4答案与解析:D推理判断题。根据文章最后一段中的“But those who reported dreams about the exam, even bad ones, did better on it than those who didnt”可知,那些做梦梦到考试,甚至梦到考砸了的人在现实中比不做这种梦的考得好。由此可以推断,正是由于他们在乎考试,所以才会梦到考试。B【语篇解读】本文是一篇记叙文。消费者每次升级手机操作系统时手机都会变慢。几乎所有的电话
28、公司都会采用这种销售策略来促使人们购买新手机。Lisa得知了这一秘密并将之公之于众。5答案与解析:C细节理解题。根据文章第二段中的“they were using a new strategy.This new method would force customers to buy the latest phone model,increasing sales by 70%”可知,新的策略故意欺骗消费者并迫使消费者去买最新款的手机。6答案与解析:D词义猜测题。根据画线短语后的“continued to do her job”可知,她当时并没有采取措施,而是继续埋头工作。7答案与解析:B细节理解
29、题。根据第四段中的“she felt a sense of relief exposing it”可知,她在把秘密公布于众后,倍感释然。8答案与解析:C推理判断题。根据全文内容尤其是最后一段中的“they will continue to develop new technology that will beat phone companies at their own game until they change their ways”可推知,Lisa以及她的团队正在开发新技术,这些技术将击败这些电话公司,直到电话公司能改变他们的销售策略。.语法填空【语篇解读】本文是一篇说明文。随着5G的逐
30、步应用,中国正在着手研发更快速高效的6G。1答案与解析:to build考查固定句式。intend to do sth.意为“有意愿/打算做某事”。此处指中国打算建立6G网络。2答案与解析:making考查非谓语动词。分析句子结构可知,设空处在句中作状语,且空处所表示的动作与其逻辑主语之间是主谓关系,故用making。3答案与解析:officially考查副词。设空后的begin为动词,应用副词修饰,故填officially。4答案与解析:arrival考查名词。设空句意为“5G的到来吸引了很多人”,分析句子结构可知设空处应为主语。故用名词形式。5答案与解析:enables考查动词的时态和主谓
31、一致。分析句子结构可知,本句中not only.but also.连接两个并列成分,句子的主语为It,且根据brings可知时态为一般现在时,故空处也用一般现在时,并与主语人称保持一致,故填enables。6答案与解析:what考查代词。分析句子结构可知,设空句为疑问句,句子的主语为6G,设空处作bring的宾语,故填what。7答案与解析:it考查代词。根据上文的问句可知,设空句为6G所带来的好处,设空处应为指代6G的代词,故填it。8答案与解析:in/within考查介词。根据句意可知,6G网络能让你在不到一秒的时间内下载大约100部电影。故此处应填in/within。9答案与解析:mor
32、e efficiently考查副词的比较级。根据设空后的than可知,设空处应用比较级,故填more efficiently。10答案与解析:but考查连词。根据句意可知,设空前后为语义上的转折,故填but。.短文改错答案:Id like to tell you something about the problem of pollution we are facing. As we know, the factory our school gives off heavy smoke all day long. Very loud hurt our ears. Rubbish and waste are thrown here there. It also sends out water and poisonous gas. All this has a great harm to the health and study of the teachers and students. But time on, little hasdone to change the situation. I dont think we study well the problem is solved. We do hope youll help and support us.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有