ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:7 ,大小:44.50KB ,
资源ID:453497      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-453497-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2020-2021学年高中英语 同步课时作业(20)Unit 1 Cultural Heritage Discovering Useful Structures .doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2020-2021学年高中英语 同步课时作业(20)Unit 1 Cultural Heritage Discovering Useful Structures .doc

1、Unit 1 Cultural HeritageDiscovering Useful Structures & Listening and Talking一词汇1. v. 欣赏2. adv. 永远3. adj. 荒芜的;遗弃的4. adj. 历史的5. v. 尝试;努力6. 文化遗产7. v. 损害;伤害8. 毫无疑问9. v. 刻;雕刻10. v. 保护二填空1. I collected the rare stamps for my children_(appreciate).2.We have entered into an age _ dreams have the best chanc

2、e of coming true.3.Todays world wonders are never similar to the wonders of the ancient world like _(Egypt) Pyramids.4.Have you seen a family _ a father isnt like a father and a son isnt like a son?5._ can you get close to the office, nor can you ask what the reason is.6.Where do you think will be o

3、ur best _(meet) place?7.While you have grown old, you are now still as humorous as you _(be).8._(keep) the balance between development and the environment is a big challenge to us.三完形填空 Chinas cultural relic protection has made progress, but many problems still exist and need to be solved. China has

4、 made over 30 rules 1 the law of cultural relic protection. China has also 2 four international conventions(协定) concerning cultural relic protection and investment in cultural relic protection has also 3 . Statistics show that from 2000 to 2005 4 China carried out its 10th Five-Year Plan, total inve

5、stment in the field 5 7.889 billion yuan. With financial support from the government, China 6 started a nationwide campaign(运动) to search and protect cultural relics in 2003. China has so far 7 a total of 2,351 cultural relic sites and 518 intangible(无形的) cultural relics on the 8 of national protect

6、ed items. Restoration(恢复) and protection have been carried out on important cultural relic sites 9 the Potala Palace in Tibet and the Palace Museum in Beijing. Chinese museums have developed well in recent years. China has more than 2,300 museums that 10 about 150 million people annually. However, c

7、ultural relics in China now face great 11 . Many historic cities have been 12 . Illegal trade and smuggling(走私) activities have not been eliminated(除去), which has 13 the loss of national treasures overseas. 14 , many important cultural relic sites have declined(下降) or are hard to pass on 15 too much

8、 exploration and improper use. And some cultural relics 16 by minority ethnic groups have lost their character due to the 17 lifestyle of the people. 18 , we should keep our mind clear and take more 19 to better protect cultural relics, and 20 the whole society to take part in this cause.1.A. based

9、onB. thanks to C. due toD. connected with2.A. formedB. organized C. joinedD. built3.A. improvedB. increasedC. progressedD. developed4.A. whichB. that C. whereD. when5.A. arrivedB. expected C. reachedD. jumped6.A. nowB. still C. alsoD. already7.A. takenB. produced C. broughtD. included8.A. listB. rec

10、ord C. fileD. case9.A. such asB. except for C. as well asD. other than10.A. makeB. attract C. enjoyD. satisfy11.A. chancesB. opportunities C. pressuresD. challenges12.A. tomB. disappeared C. lostD. destroyed13.A. resulted fromB. turned to C. led toD. set up14.A. As a resultB. Whats worse C. Therefor

11、eD. At least15.A. because ofB. in case of C. instead ofD. in spite of16.A. collectedB. bought C. heldD. discovered17.A. decreasingB. increasing C. changingD. widening18.A. ThereforeB. Besides C. MoreoverD. However19.A. lawsB. rules C. wordsD. steps20.A. encourageB. order C. tryD. force四阅读 When anoth

12、er old cave is discovered in the south of France, it is not usually news. Rather, it is an ordinary: event. Such discoveries are so frequent these days that hardly anybody notices them. However, when the Lascaux Cave was discovered in 1940, the world was amazed. Painted directly on its walls were hu

13、ndreds of scenes showing how people lived thousands of years ago. The scenes show people hunting animals, such as bison or wild cats. Other images depict birds and, most noticeably, horses, which appear in more than 300 wall images, by far outnumbering all other animals. Early artists drawing these

14、animals accomplished a monumental and difficult task. They did not limit themselves to the easily accessible walls but carried their painting materials to spaces that required climbing steep walls or crawling into narrow passages in the Lascaux Cave. Unfortunately, the paintings have been exposed to

15、 the destructive action of water and temperature changes, which easily wear the images away. Because the Lascaux Cave have many entrances, air movement has also damaged the images inside. Although they are not out in the open air, where natural light would have destroyed them long ago, many of the i

16、mages have deteriorated and are barely recognizable. To prevent further damage, the site was closed to tourists in 1963, 23 years after it was discovered.1.Which title best summarizes the main idea of the passage?A.Wild animals in artB.Hidden prehistoric paintingsC.Exploring caves respectfullyD.Dete

17、rmining the age of French caves2.What does the underlined word depict in the first paragraph mean?A.Show.B.Hunt.C.Count.D.Draw.3.Why was painting inside the Lascaux Cave a difficult task?A.It was completely dark inside.B.The caves were full of wild animals.C.Painting materials were hard to find.D.Ma

18、ny painting spaces were difficult to reach.答案以及解析一答案:1. appreciate/admire 2. forever 3. deserted 4. historic 5. attempt 6. cultural relics 7. harm/damage 8. no doubt 9. carve 10. preserve/protect/safeguard解析: 二1. 答案:to appreciate2.答案:when解析:3.答案:Egyptian解析:4.答案:where解析:5.答案:Neither解析:6.答案:meeting解析:

19、7.答案:were解析:8.答案:Keeping解析:三答案:1-5 ACBDC 6-10 CDAAB 11-15 DDCBA 16-20 CCADA解析: 1.中国已在文物保护法的基础上制定了30多条规章制度。based on以为基础符合语境。thanks to幸亏;due to由于,因为;connect with联系,接触。2.中国加入了四个有关文物保护的国际协定,而不是这四个协定的缔造者。由此可知join参加,加入符合语 境。form形成;organize组织;build建立。3.中国加强了对文物的保护,因此对文物保护的投资也应该增加。由此可知increase增加符合语境。improve

20、改善,提升;progress改进,进步;develop发展。4.先行词表示时间,故定语从句应用when引导。5.表示达到某个数字应用reach。arrive到达是不及物动词;expect期望;jump跳跃。6.根据上下文可知,中国政府除了经济上的支持外, 还在2003年开展了全国性的文物保护运动。由此可知also还符合语境。7.日前中国所包含的文物古迹总数达2351个。include包含,包括符合语境。 take拿,取; produce生产;bring带来。8.还有518个无形的文化遗产也在国家保护项目清单上。list清单,名单符合语境。record记录;file文件, 档案;case情形,案

21、例。9.列举事物时通常用such as例如。except for除了;as well as除.之外;也;还;other than不同于,除了。10.中国的博物馆每年都会吸引大约一亿五千万名观众前来参观。attract吸引符合语境。make制造;enjoy喜欢;satisfy满足。11.根据下文可知,中国的文物保护工作面临的是巨大的挑战,而不是机遇或压力。challenge挑战符合语境。12.由下文可知,中国的很多古城遭到了破坏。destroy破坏,毁坏。tear撕裂;disappear消失;lose丢失。13.非法贸易和走私活动导致中国的珍宝流失海外, lead to导致符合语境。result

22、 from起因于;turn to转向;set up建立,设立。14.由上下文逻辑关系可以看出,下文是对文物保护所面临困境的进一步阐述,故应用whats worse,意为更糟糕的是。as a result结果;therefore因此;at least至少。15.导致文物古迹数量减少的原因是过度开发和不合理利用。句子前后存在因果关系,故because of因为符合语境。in case of如果,假使;instead of代替,而不是; in spite of不顾,不管。16.由上下文可知,由于少数民族生活方式的改变,他们所拥有的一些文物古迹也失去了其特点。hold在此意为拥有,持有,符合语境。17

23、.生活方式可以改变,但不能减少、增加或加宽,故C项符合语境。18.由于以上原因,我们必须保持清醒的头脑,采取相应的措施来保护文物,鼓励全国人民加入这项伟大的事业。本段内容与上文存在因果关系,故应用therefore因此。besides此外;moreover此外,而且;however然而。19.此处指进一步采取措施来保护文物。take steps to do sth意为采取措施做某事,符合语境。20.应该鼓励全社会加入到保护文物的行列中来。 encourage sb to do sth意为鼓励某人做某事,符合语境。四.答案:1-3 BAD解析:1.主旨大意题。本文介绍的是在法国南部发现的拉斯科洞

24、窟里面数千年前的人画的壁画,故本题B项正确。2.猜测词义题。画线词所在句与前一句The scenes show people hunting animals, such as bison or wild cats.是并列句,所以两句话的谓语动词应为同义词。3.细节理解题。由第二段第二句话They did not limit themselves to the easily accessible walls but carried their painting materials to spaces that required climbing steep walls or crawling into narrow passages in the Lascaux Cave.可知答案。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1