1、单元加餐练.完形填空Loneliness is a growing problem in the world today. People are asking the question “How can I deal with loneliness?”There are many reasons why people are lonely. A(n) _1_ of situation is one reason. For example, the death of a husband or wife causes extreme loneliness_2_ for people who liv
2、e with their children.Moving to a new place to live can _3_ cause loneliness. Many people have to move for a(n) _4_. They go to universities in other countries. They are _5_ their families and their culture. And this is a big _6_ of loneliness.But maybe the worst reason to feel lonely is rejection (
3、拒绝). For example, friends can become _7_. They may argue (争论) over something. Later, one friend may say sorry. But the other friend may _8_ the offer of peace. This kind of rejection _9_.So, how can we _10_ these bad situations? First, experts _11_ that people should use their time wisely. During _1
4、2_ periods people should do whatever they can do to fight loneliness. Part of fighting loneliness is to try _13_ things. Some people join local interest groups. Other people learn new skills. This way they get out of the house _14_ they can be around other people.When people are alone, they may star
5、t to _15_ too much. Experts suggest that people shouldnt think about their loneliness all the time. They will become _16_ if they only think about their problems. Thoughts like “poor me” make people unhappy.Finally, lonely people can do something to _17_ other needy people. Showing _18_ to other peo
6、ple can be powerful. Then, they _19_ thinking about their own problems. Love is the cure (疗法) for loneliness. Instead of waiting to be loved, we need to _20_ love. Then we will receive a lot of love back.本文是一篇议论文。文章主要探讨了产生孤独的原因并给出了相应的解决办法。1A.control BchangeCimprovement Dfear答案:B解析:根据下一句举的例子“For exam
7、ple, the death of a husband or wife”可知,处境的“变化(change)”是导致人们感到孤独的原因之一。2A.even Bjust Clater Dalready答案:A解析:根据该空后的“for people who live with their children”可知,丧偶会使人感到孤独,“即便(even)”是那些和自己的孩子一起居住的人也是如此。3A.now Bsoon Conce Dalso答案:D解析:第二段介绍了孤独的另一个原因,因此这里是说搬到一个新地方同样“也(also)”会使人感到孤独。4A.education Bjob Cintervie
8、w Dtrip答案:A解析:根据下一句“They go to universities in other countries.”可知,很多人出国去接受“教育(education)”。5A.tired of Binterested inCseparated from Ddifferent from答案:C解析:根据上一句中的“in other countries”可知,这些人“远离(separated from)”他们的家人和文化。6A.problem Bresult Ccause Dinfluence答案:C解析:根据上一段中的“There are many reasons why peopl
9、e are lonely.”可知,分离是导致孤独的一个主要“原因(cause)”。7A.enemies Blovers Cbrothers Dsisters答案:A解析:根据上一句中的“maybe the worst reason to feel lonely is rejection”以及该段的语境可知,朋友可能会变成“敌人(enemies)”。8A.consider Bmention Cwelcome Drefuse答案:D解析:根据转折连词“But”和下一句的“This kind of rejection”可知,对方可能会“拒绝(refuse)”和好的提议。9A.disappears B
10、hurts Cstarts Dspreads答案:B解析:根据常识可知,这种拒绝很“伤(hurts)”人。10A.get into Bget throughCexplain Dunderstand答案:B解析:根据接下来的三段介绍应对孤独的办法可知,此处填get through。11A.know Bdecide Crealize Dsuggest答案:D解析:专家“建议(suggest)”人们应该明智地利用时间。下文中的“Experts suggest”为提示。12A.long Bnormal Clonely Dbusy答案:C解析:根据本句中的“to fight loneliness”以及全
11、文的语境可知,在“孤独的(lonely)”时期,人们应该想方设法战胜孤独。13A.new Bfunny Cstrange Deasy答案:A解析:根据下文中的“join local interest groups”和“learn new skills”可知,战胜孤独的方法之一就是尝试“新(new)”事物。14A.but Band Cbecause Duntil答案:B解析:“they get out of the house”和“they can be around other people”之间为并列关系,故填and。15A.cry Bdrink Ceat Dthink答案:D解析:根据下一
12、句中的“people shouldnt think about their loneliness all the time”可知,当人们独自一人时往往开始“胡思乱想(think too much)”。16A.angry Bsad Cbored Dweak答案:B解析:根据下一句“Thoughts like poor me make people unhappy.”可知,如果人们一味地想自己的问题,就会变得“悲伤(sad)”。17A.help Battract Cdiscover Dprotect答案:A解析:根据该空后的“needy people”可知,孤独的人可以做一些事情去“帮助(help
13、)”需要帮助的人。18A.truth Bcourage Clove Dtrust答案:C解析:根据下文中的“Love is the cure (疗法) for loneliness.”可知,孤独的人应该给他人“关爱(love)”,这样一来,他们也会“停止(stop)”想自己的问题。19A.risk Bkeep Cprefer Dstop答案:D解析:参见上题解析。20A.feel Bgive Cfind Dreturn答案:B解析:根据“Instead of waiting to be loved”和“Then we will receive a lot of love back.”可知,我们
14、首先需要“付出(give)”爱。.阅读理解A fresh and gentle wind on your face, soft sand under your feet and blue waters as far as the eye can see. Is there any other Olympic sport that is played in such pleasant conditions as beach volleyball?“Ive gone to a lot of beautiful places, and met a lot of beautiful people. T
15、hat wouldnt have happened if I had been playing another sport,” said Randy Stoklos, Americas most famous beach volleyball player.The sport began as a fouraside game on beaches in Southern California in the 1920s. The first recorded twoman game took place there in 1930, and the first tournament was h
16、eld in Los Angeles 18 years later. The winners were awarded a case of Pepsi. In the 1950s, women started playing and the sport soon spread to Europe and South America. Yet at that time, beach volleyball was more an entertainment show than a sport, with beauty contests included. The Association of Vo
17、lleyball Professionals was founded in 1983 and beach volleyball developed into a fast, athletic sport. Its worldwide popularity won beach volleyball a place at the 1996 Olympics in Atlanta, where 24 male teams and 16 female teams took part. At present, the US and Brazil are the best in the world at
18、beach volleyball.The game came to China in the early 1990s and there have been national tournaments since 1994. It became an official event at the Eighth National Games in 1997. Chinas You Wenhui and Wang Lu finished ninth in the womens beach volleyball world championships in Brazil.本文主要讲述了沙滩排球的历史。1
19、The passage is mainly about _.Athe history of beach volleyballBhow to play beach volleyballCthe importance of beach volleyballDwomens beach volleyball in China答案:A解析:主旨大意题。文章前两段的目的是引出话题“沙滩排球”,而第三、四两段则主要是讲述了沙滩排球的历史。2According to the passage, which of the following statements is TRUE?ABeach volleyball
20、 was first played like other Olympic sports.BBeach volleyball began on beaches in Southern California.CBeach volleyball has always been an entertainment show rather than a sport.DWomen started playing beach volleyball in South America in 1945.答案:B解析:细节理解题。根据第三段第一句可知B项正确。其余三项均描述错误。3When did beach vol
21、leyball officially become an Olympic event?AIn 1948. BIn 1950.CIn 1996. DIn 1997.答案:C解析:细节理解题。根据第三段倒数第二句可知选C。4According to the passage, we can learn that _.Ain 1996, beach volleyball became an official event in ChinaBChinas beach volleyball team is the best in the worldCChinas beach volleyball playe
22、rs won the first place in BrazilDbeach volleyball came to China in the early 1990s答案:D解析:推理判断题。根据最后一段第一句可推知D项正确。.短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第
23、11处起)不计分。Dear Andrew,Id like to invite you to the coming Christmas party,what will take place on the second floor of the dining hall as expect.It is the celebration for the Christmas Eve.You are welcome to make the short speech.After that well have some funs together,singing,dancing and playing game
24、s.Then well enjoy a candle light dinner,tasted a variety of delicious food.Finally,members of the English club will exchange gifts.Im sure it will be a warmly gettogether.Id appreciate if you could come and join us.The party will start at 6 pm and lasts about three hours.Wed like to meet you at the
25、school gate at 5:50 on this evening.Were looking forward to you reply.Yours,Li Hua答案与解析1第一句:whatwhich。考查定语从句。the coming Christmas party为先行词,其后为非限制性定语从句,且关系词在从句中作主语,应该用关系代词which引导定语从句。故把what改为which。2第一句:expectexpected。考查过去分词。此处表示“正如所料;正如预期的那样”,应用as expected表示。故把expect改为expected。3第三句:thea。考查冠词。此处speec
26、h第一次被提到,表泛指,应用不定冠词。故把the改为a。4第四句:funsfun。考查名词。fun为不可数名词。故把funs改为fun。5第五句:tastedtasting。考查现在分词。动作enjoy发出的同时,taste也伴随发生,此处作伴随状语,用现在分词形式。故把tasted改为tasting。6第七句:warmlywarm。考查形容词。gettogether意为“团聚;聚会”,为名词,其前应该用形容词作定语。故把warmly改为warm。7第八句:appreciate后加上it。考查固定句式。Id appreciate it if.为固定句式,it为形式宾语,其后从句为真正的宾语。8
27、第九句:lastslast。考查动词。动词start和last由并列连词and连接,last前省略will。故把lasts改为last。9第十句:去掉this前的介词on。考查固定用法。this后接表示时间的名词可直接作状语,其前不用介词。10第十一句:youyour。考查代词。look forward to意为“盼望着”,其中to为介词,后跟宾语,表示“你的答复”,应该用形容词性物主代词your作名词reply的定语。.实战演练假定你是李华,最近你校英文报在举办“Exercise an Hour Every Day,Healthy Life for a Lifetime”为主题的征文活动。请
28、你根据以下要点用英语写一篇短文。要点:1.你对征文主题的理解;2你喜欢的运动项目及活动情况;3该运动给你的生活和学习带来的益处。注意:1.词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。Exercise an Hour Every Day,Healthy Life for a LifetimeNowadays,having_sports_is_becoming_more_and_more_popular.As_we_know,a_person_who_keeps_on_taking_exercises _regularly_will_keep_fit_and_live_a_happy_lif
29、e.My_favourite_sport_is_playing_basketball.After_school_I_usually_spend_half_an_hour_on_it,which_not_only_builds_up_my_body_but_also_makes_me_refreshed.Playing_basketball_helps_me_relax_after_a_period_of_exhausting_study_and_improves_my_study_efficiency.Besides,through_the_game,I_have_learned_the_spirit_of_teamwork.It_is_also_a_good_way_for_me_to_make_new_friends.In_short,playing_basketball_enriches _my_life_and_makes_me_more_confident.Come_on!Lets_do _sports_together_and_enjoy_a_healthy_life!
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有