1、课时分层作业(三)语言知识练习固基础.单句语法填空1There being(be) nothing else to do,we went home.2How do you make sense of the arrival of City Bank?3It is also a warning that recovery(recover) from housing and credit busts is hard.4That must have been a terrifying(terrify) experience for you now.5Thankfully,the land has s
2、o far escaped being developing(develop)6Didier Drogba is now rightly recognised as one of the best strikers in the world.7The future of our survival(survive) depends on knowledge and action.8I was watching TV in the room when a dog ran in.9His laziness makes it impossible for him to achieve success.
3、10There had been much debate on the issue of childcare.完成句子1We were playing basketball on the playground when it began to rain heavily.我们正在操场上打篮球,突然下起了大雨。2It is recognised that Lincoln is one of the greatest presidents in America.林肯被公认为是美国最伟大的总统之一。3We cant survive for long without food and water.如果没
4、有食物和水,我们不会存活太久。4Luckily,all the people in the hotel escaped from the burning building幸运的是,宾馆里所有的人都从着火的建筑里逃出来。5The soldiers turned round and ran away all at once士兵们同时转身突然就跑。高考题型练习提能力.阅读理解ASome scientists say that animals in the oceans are increasingly threatened by noise pollution caused by human bei
5、ngs.The noise that affects sea creatures comes from a number of human activities.It is caused mainly by industrial underwater explosions,ocean drilling and ship engines.Such noises are added to natural sounds.These sounds include the breaking of ice fields,underwater earthquakes,and sounds made by a
6、nimals themselves.Decibels (分贝) measured in water are different from those measured on land.A noise of one hundred and twenty decibels on land causes pain to human ears.In water,a decibel level of one hundred and ninetyfive would have the same effect.Some scientists have suggested setting a noise li
7、mit of one hundred and twenty decibels in the oceans.They have observed that noises at that level can frighten and confuse whales (鲸鱼)A team of American and Canadian scientists discovered that louder noises can seriously injure some animals.The research team found that powerful underwater explosions
8、 were causing whales in the area to lose their hearing.This seriously affected the whales ability to exchange information and find their way.Some of the whales even died.The explosions had caused their ears to bleed and become infected (被感染的)Many researchers whose work depends on ocean sounds are ag
9、ainst a limit of one hundred and twenty decibels.They say such a limit would mean an end to important industrial and scientific research.Scientists do not know how much and what kinds of noises are harmful to ocean animals.However,many scientists dont think that noise is a greater danger than they b
10、elieved.They want to prevent noises from harming creatures in the ocean.【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要介绍科学家发现海洋里的动物在不断地受到由人类活动引起的噪音污染的威胁。1According to the passage,natural sounds include all of the following except Asounds made by animals themselvesBocean drillingCunderwater earthquakesDthe breaking of ice field
11、sB细节理解题。根据第二段的“The noise that affects sea creatures comes from a number of human activities.It is caused mainly by industrial underwater explosions,ocean drilling”可知ocean drilling是人类活动造成的声音,不是自然的声音。同时根据第二段的“Such noises are added to natural sounds.These sounds include the breaking of ice fields,under
12、water earthquakes,and sounds made by animals themselves.”可知A、C和D项都是自然的声音。2Which of the following is discussed in the third paragraph?AThe same noise level produces a different effect on land and in the ocean.BDifferent places may have different types of noises.CThe decibel is not a right unit (单位) f
13、or measuring underwater noise.DDifferent ocean animals may have different reactions to noises.A主旨大意题。第三段的第一句话“Decibels(分贝) measured in water are different from those measured on land.”是本段的主题句可知。3Which of the following is true of whales?AThey wont be confused by noises.BThey are deaf to noises.CTheir
14、 ability to reproduce will be lowered by highlevel noises.DTheir hearing will be damaged by highlevel noises.D细节理解题。根据第六段的“The research team found that powerful underwater explosions were causing whales in the area to lose their hearing.”可知答案。4According to the passage,what will scientists most proba
15、bly do in the future?AThey will work hard to reduce ocean noise pollution.BThey will protect animals from harmful noises.CThey will try to set a limit of 120 decibels.DThey will study the effect of ocean noise pollution.B推理判断题。根据最后一段后两句可知科学家在未来将会保护海洋生物不受有害噪音的损害。BYou might think people all over the U
16、nited States have WiFiwireless Internet serviceand mobile phones.But there is no such service in Green Bank,West Virginia,a tiny town four hours from the US.capital,Washington DC. Fewer than 150 people live in Green Bank,which has two churches,an elementary school and a public library.It is also hom
17、e to the largest radio telescope in the world.There is a ban on WiFi in Green Bank,along with anything else that can create electromagnetic(电磁的)waves.Officials say the waves could disturb the signals the telescope receives.For many Americans,a visit to Green Bank is a little like returning to the 19
18、50s.To get there,you must read road signsbecause there is no GPS service in the town.People can connect with the Internet through telephones,but wireless service is not allowed.The observatory(天文台)is one of the largest employers in the area.The federal National Science Foundation(NSF) spends about $
19、8.2 million a year to operate the observatory,telescope and educational center.Jonah Bauserman is a technician.If he supposes there is signal that is not allowed in the zone,he drives to the house where the signal is coming from and checks it.But once a week,when the device is cleaned,some banned de
20、vices are allowed near it.People in the town respect the work of the scientists.And they say they are happy to live without WiFi and mobile phones.“You know,instead of sitting here on our phones and other devices were out fishing and hunting and going to each others houses.”Everyone knows each other
21、 and communication is almost always facetoface.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了美国一个没有WiFi和移动电话的城镇Green Bank。5What will you see when you pay a visit to Green Bank?AGPS serviceBRoad signsCCell phone towers DRadiocontrolled toysB细节理解题。根据第三段To get there,you must read road signsbecause there is no GPS service in the
22、 town.可知Green Bank没有GPS,要想到达Green Bank必须看路标(road sign),所以在Green Bank能够看到路标,故选B。6What is Jonah Bausermans duty in his work?AFollowing signals from cell phones.BCleaning the telescope once a week.CListening for signals from outer space.DProtecting the telescope from being affected.D推理判断题。第五段If he supp
23、oses there is signal that is not allowed in the zone,he drives to the house where the signal is coming from and checks it.如果Jonah Bauserman认为有信号不被允许进入该区域,他就开车到信号来源的房子里检查。他这样做的目的是保护望远镜免受影响,所以Jonah Bauserman的职责是保护望远镜免受影响,故选D。7The telescope has brought to the local people.Aa healthier lifestyle Bmany j
24、ob chancesCgreat wealth Dmuch difficulty in lifeA推理判断题。文章最后一段 “You know,instead of sitting here on our phones and other devices were out fishing and hunting and going to each others houses.” Everyone knows each other and communication is almost always facetoface.Green Bank那里的人出去钓鱼,打猎或者去别人家串门,每个人都认识彼
25、此,交流几乎都是面对面的,而不是天天对着手机或者其他设备,可以推断出当地人过着很健康的生活方式,故选A。8What may be the best title for this text?AThe Largest Radio Telescope in the WorldBGood Relationships Between People in anAmerican TownCAn American Town Without WiFi andMobile PhonesDAn American Town Without InternetC主旨大意题。文章介绍了美国一个没有WiFi和移动电话的古老城
26、镇Green Bank。所以文章最好的题目是An American Town Without WiFi and Mobile Phones,故选C。.短文改错Mr.Grey liked walking from a station to his office.One morning he was walking along the street while a stranger stopped him and said to him,“You may not remember me,sir,but one year before I came to London without a penny
27、 in my pocket.I stopped you in this street and asked you lend me some money,but you gave me 5.You said you are willing to take a chance to give us a new start.” Mr.Grey felt a bit surprising and thought for a few second.Then he said,“Yes,I remember you.”“Well,are you willing to take for another chan
28、ce?”The stranger said carefully.答案Mr.Grey liked walking from station to his office.One morning he was walking along the street a stranger stopped him and said to him,“You may not remember me,sir,but one year I came to London without a penny in my pocket.I stopped you in this street and asked you lend me some money, you gave me 5.You said you willing to take a chance to give a new start.” Mr.Grey felt a bit and thought for a few .Then he said,“Yes,I remember you.” “Well,are you willing to take for another chance?” The stranger said carefully.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有