1、Unit 5 Canada“The True North”.阅读理解In Canada and the United States, there is a new group of children called “satellite kids”,who live in one place but whose parents live in another place.Asians are immigrating to Canada and the United States in larger numbers than ever before. Most Asians immigrate b
2、ecause they believe that they can give their children a better education in the West. In Asia, especially in China and Japan, it is difficult to go to university. Students must first pass the strict national examination. However, in Canada and the United States, it is easy to go to university, and a
3、nyone who wants to go can go. As a result, Asian parents decide to leave their countries so that their children can go to university.The problem is that when Asians arrive, they discover that finding a job and making money are more difficult in the West than in the East. Also, they find that they ar
4、e very lonely, and that they miss their homes. Because of these two reasons, most Asian parents decide to go back to work while their children study in the West. Therefore, these children become “satellite kids”, and most of their parents do not know how sad it is to be a “satellite kid”Only until n
5、ow are Canadians and Americans discovering the “satellite kid” problem.Because these children do not speak English and because their parents are not there to take care of them. They are often absent from school. To be a “satellite kid” means growing up in a country where you know you are different a
6、nd where you cannot make friends because you do not speak English well. Also, it means growing up lonely, because your parents are elsewhere. What these “satellite kids” will probably say to their parents is that its better to have parents around than to have a university education.1Some Asian paren
7、ts send their kids abroad because _.Athey hope their children may easily find a job thereBthe kids may not be accepted by universities in their own countriesCall foreign universities are better than the ones in their own countriesDthe kids want to improve their English and make foreign friends答案:B解析
8、:细节理解题。由第二段内容可知,B项正确。2The phrase “satellite kids” refers to Asian kids _.Awithout parentsBliving abroad aloneCwith university educationDspeaking no English答案:B解析:细节理解题。由第一段中的“.there is a new group of children called satellite kids,who live in one place but whose parents live in another place.”和最后一段第
9、四、五两句“To be a satellite kid means growing up in a country where you know you are different and where you cannot make friends because you do not speak English well. Also, it means growing up lonely, because your parents are elsewhere.”可知,B项正确。3Some Asian immigrant children become “satellite kids” bec
10、ause their parents have to _.Aleave their own countryBlet them go to universityCreturn to their own country to workDlet them be independent答案:C解析:推理判断题。由第三段第三、四两句“.most Asian parents decide to go back to work while their children study in the West. Therefore, these children become satellite kids.”可知
11、,C项正确。4What is the main idea of the passage?AParents want better education for their kids.BParents feel lonely and miss their family.CCanadians and Americans begin to notice the “satellite kids” problem.DKids in foreign countries alone are badly in need of care from family.答案:D解析:主旨大意题。由最后一段最后一句“Wha
12、t these satellite kids will probably say to their parents is that its better to have parents around than to have a university education.”可知,D项正确。.语法填空As we all know, we all have_1_ (habit) we want to give up. These are habits_2_are not good for us in some respects. A habit is_3_ activity we have got
13、 used to. Its not easy_4_ (break) a bad habit because we have got used to it. We are so used to our bad habits that most of the time we even dont realize that we have them until someone points_5_ (they) out to us. So the first step that will lead to_6_(change) a bad habit is to accept the fact that
14、it _7_ (be) not good for you.Since you know you have developed a bad habit, its best to find out why you developed it _8_ the first place. Find out the reasons behind it, as that will help you understand why youre so willing to perform that act. There is nothing to feel_9_(scare) of.You have to face
15、 it _10_ (brave) and then give it up.1habits解析:由下文可知“习惯”不止一个,故用habits。2that/which解析:所填词引导定语从句,在从句中作主语,指物,故用that或which。3an解析:泛指“一种活动”应用不定冠词,activity以元音音素开头,故用an。4to_break解析:it是形式主语,填动词不定式,作真正主语。5them解析:作动词的宾语,指bad habits,应用宾格。6changing解析:lead to“导致”,to是介词,后面的动词用动名词形式。7is解析:fact后是同位语从句,主语是it,谓语动词应用单数形式,句子应用一般现在时,故填is。8in解析:in the first place“首先”,是固定短语。9scared解析:此处feel是系动词,后跟形容词作表语,表示“感到害怕的”,故填scared。10bravely解析:修饰动词face,作状语,用副词。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有