1、Unit 4 B卷 能力提升一、阅读理解1. In Singapore, art is more than what meets the eye. Galleries and museums here are not just places to be inspired, but also homes to distinctive souvenirs. Take home well-designed pieces that reflect your personality. Singapore Tyler Print Institute (STPI) 41 Robertson Quay, Si
2、ngapore 238236. TEL:+65 6336 3663. Mon. Fri. 10 a. m. 7 p. m. ; Sat. 9 a. m. 6 p. m. STPI is a space for experimentation of print and paper. Walk through the gallery and join other art lovers in developing an appreciation of print and paper art practice. STPI allows you to own a piece of the work pr
3、oduced by artists at the gallery workshops. Red Dot Design Museum (RDDM) 11 Marina Boulevard, Singapore 018940. TEL:+65 6514 0111. Mon. Thur. 10 a. m. 8 p. m. ; Fri. 一Sun. 10 a. m. 11p.m. From lighting to parasol (阳伞),the Red Dot Design Museum presents award-winning products and design concepts from
4、 over 30 countries. Head to the Design Museum Shop, there are many interesting design objects and collections sourced from all over the world. National Gallery Singapore (NGS) 1 St. Andrews Rd, Singapore 178957. TEL: + 65 6271 7000. Mon. Thur., Sat. Sun. 10 a. m. 7 p. m. ; Fri. 10 a. m. 9 p. m. NGS
5、occupies two major landmarks the former Supreme Court and City Hall and features over 8,000 artworks, which is the largest public display of modem Southeast Asian art and culture. It is also a home to a host of international exhibitions that have inspired the world and will be remembered for years t
6、o come. Singapore Philatelic Museum (SPM) 23-B Coleman Street, Singapore 179807. TEL:+65 6337 3888. Daily 10 a. m. 7 p. m. Fascinated by stamps? SPM features postage stamps dating all the way back from the 1830s. Enjoy this vibrant museums in-depth presentation of local and international postal hist
7、ory. Send Singapore-inspired postcards or collect miniature postboxes from Singapore and around the world. Charming souvenirs at the museum store will make creative decorations for your home or office.1.Which number is available if you have any question on Red Dot Design Museum?A.+65 6336 3663.+65 6
8、514 0111.+65 6271 7000.+65 6337 3888.2.Which of the following is the address of National Gallery Singapore?A.41 Robertson Quay, Singapore 238236.11 Marina Boulevard, Singapore 018940.C.1 St. Andrews Rd, Singapore 178957.23-B Coleman Street, Singapore 179807.3.Where can you go if you are fond of stam
9、ps?A.Singapore Tyler Print Institute.Red Dot Design Museum.C.National Gallery Singapore.Singapore Philatelic Museum.2.Apart from our tongue, in my point of view, eyes are another kind of language we use to express ourselves. Through ones eyes, we can read sorrow, happiness, encouragement, and many o
10、ther emotions. Eyes are always one of the fastest and most direct organs to reveal your thoughts. Until now, I still remember an unforgettable experience, which happened when I took part in a singing contest at the age of nine. It was the power of my mothers eyes that encouraged me to go for it. I h
11、ad shown great interest in singing before that but I was too shy to sing in the public. So one day my mother took me to sign up for the singing contest. With my mothers company and encouragement, I was determined to meet that challenge. Standing on the stage, I suddenly found I had become the focus
12、of all the eyes. I got so nervous that I couldnteven keep my eyes open. When it was my turn to be introduced to the audience and sing, I became even more nervous. I felt my legs were shaking and my memory seemed to have left me, as I couldnt remember anything. Searching for help, I met my mothers ey
13、es which were sparkling with encouragement and strong power. It seemed that they were speaking to me, Come on! Baby! Take it easy. Ill always be with you! I read the message through her eyes and at that moment I got my confidence back and began to sing my song. When I came down from the stage, she c
14、ame up to me, saying, Great! Im proud of you! and gave me a big hug. At that time, I found her eyes filled with tears of joy. Sometimes, you see, just the encouraging eyes themselves can make a shy person brave.l.What does the author mean to do by telling her unforgettable experience?A.To prove the
15、authors view that eyes are another kind of language we use to express ourselves.B.To prove that the eyes are very important parts of our bodies.C.To let us share her unforgettable experience.D.To tell us that how she became brave.2.Whats the meaning of the underlined word in the first paragraph?A.Sh
16、ow.B. Experience.C. Contact.D.Understand.3.What did the mother think of the authors performance?A.Poor.B.Not good.C.Splendid. D.Hopeful.4.Whats the best title of the passage?A.My unforgettable experienceB.EyesC.A singing contestD.Confidence and success3. The British are known for their sense of humo
17、ur. However, it is often difficult for foreigners to understand their jokes. The main point to remember is that the British often use understatement. Understatement means saying less than you think or feel. For example, if someone gets very wet in a shower of rain, he might say. Its a little damp (潮
18、湿的) outside. Or, if someone is very impolite and shouts at another person, someone else might say, She isnt exactly friendly. Understatement is often used in unpleasant situation or to make another person look silly. Understatement plays an important part in British humour. Another key to understand
19、ing British humour is that the British like to make fun of themselves as well as others. They often laugh about the silly and unpleasant things that happen to our everyday life when someone accidentally falls over in the street. They also like to make jokes about people from different classes of soc
20、iety. They like to make jokes about their accents, the way they dress and the way they behave. Whats more, the British love to watch comedies about people who do not know how to behave in society. The comedy series Mr Bean is a good example of this kind of humour. Mr Bean is the character created by
21、 British actor Rowan Atkinson in 1990. Mr Bean doesnt talk often, and instead he uses his body movements and facial expressions to make people laugh. Perhaps what makes Mr Bean so funny is that he does things that adults in the real world cannot do. Mr Bean is popular in many countries around the wo
22、rld because you do not have to speak English to understand the humour. Because of this, many people have become familiar with the British sense of humour.1.Why is it difficult for foreigners to understand British jokes?A.The British often enlarge the fad.B.British jokes are connected with many diffe
23、rent cultures.C.The British try to make out that something is less important than it is.D.British jokes are not as funny as jokes in other countries.2.How does the author explain understatement?A.By using examples.B.By making comparisons.C.By following time order.D.By describing a process.3.How does
24、 Mr Bean make people laugh?A.By telling funny stories.B.By making jokes about others accents.C.By copying how others behave.D.By using his body movements and facial expressions.4.What can be the best title for the text?A.British Humour in ComedyB.Humour in Different CulturesC.Developing Your Sense o
25、f HumourD.Understanding British Humour4. Weve all had the experience of wanting to get a project done but putting it off to a later date. So why do we delay things? Are we built to operate this way at some times? These questions are central to my research on goal pursuit (追求). It all starts with a s
26、imple choice between working now on a given project and doing anything else. The decision to work on something is driven by how much we value accomplishing the project in that moment what psychologists call its subjective value. And delay, in psychological terms, is what happens when the value of do
27、ing something else outweighs the value of working now. This way of thinking suggests a simple trick to defeat delay. For example, instead of cleaning my house, I might try to focus on why grading papers is personally important to me. Its simple advice, but sticking to this strategy (策略) can be quite
28、 difficult. People are not entirely wise in the way they value things. For example, a dollar bill is worth exactly the same today as it is a week from now, but its subjective value roughly how good it would feel to own a dollar depends on other factors besides its face value, such as when we receive
29、 it. The tendency for people to devalue money and other goods based on time is called delay discounting. For example, receiving $100 three months from now is worth the same to people as receiving $83 right now. People would rather lose $17 than wait a few months to get a larger reward. Getting somet
30、hing done is a delayed reward, so its value in the present is reduced: the further away the deadline is, the less attractive it seems to work on the project right now. The tendency to delay things closely follows economic models of delay discounting. One way to manage it is to make the finish line s
31、eem closer. For example, vividly imagining a future reward reduces delay discounting.1.Which of the following best explains outweighs in Paragraph 2?A.Is equal to.B.Is greater than.C.Is involved in.D.Is central to.2.What should we do to overcome delay in the authors opinion?A.Avoid setting a deadlin
32、e too strictly.B.Consider doing nothing temporarily.C.Increase the subjective value of working now.D.Realize great fun of working immediately.3.Which proverb can best summarize the theory of delay discounting?A.Time and tide wait for no man.B.A bird in the hand is worth two in the bush.C.One of thes
33、e days is none of these days.D.Dont count your chickens before they are hatched.4.What is suggested to deal with delay discounting?A.Asking for nothing in return.B.Lowering our high expectations.C.Searching for instant satisfaction.D.Making future rewards more inviting.二、七选五 Interested in becoming a
34、 skydiver?_ We offer the most comprehensive skydive training in the United States with our AFPAccelerated Freefall Progression program. All jumps are video recorded and are used after the skydive for immediate feedback and learning. What is AFP? AFP is a comprehensive, 16 jump program. _Upon complet
35、ion of the AFP program, students will need to make 9 solo jumps and learn to pack in order to attain an A license. What is an A license? An A license proves that a skydiver can safely jump with other skydivers and visit other skydiving centers._ Besides, the skydivers have to pass a written test, a
36、United States Parachute Association membership, a minimum of 25 jumps and showing ability to pack a parachute. How is AFP different from tandem training? Unlike a tandem skydive, your first jump will have you at the controls flying your very own parachute!_ They can give you feedback using hand sign
37、als throughout the skydive._ And our ground crew will then talk you down via wireless radio giving you instructions based on the flight plan introduced during the first jump course.A.Learn to skydive with Skydive South Carolina.B.Attaining an A license requires a physical test.C.Please reference the
38、 chart below for skydiving costs.D.On your first skydive, two instructors will jump alongside you.E.At the end of the freefall, you will deploy your own parachute,F.Please note that at least one skydive must be completed every 30 days.G.It is designed to train an individual to become a solo, certifi
39、ed skydiver.三、完形填空I lost my sight when I was four years old by falling off a box car in a freight (货物) yard in Atlantic City and landing on my head. Now I am thirty-two. I can still remember the brightness of sunshine. It would be 1 to see again, but a 2 can do strange things to people. I dont mean
40、that I would prefer to go without my eyes. I simply mean that the 3 of them made me appreciate more what I had. Life, I believe, asks a continuous series of adjustments to reality. The more quickly a person is able to make these adjustments, the more 4 his own private world becomes. The adjustment i
41、s never easy. I was totally confused and afraid. But I was lucky. My parents and my teachers saw something in methe 5 to livewhich I didnt see, and they made me want to 6 against blindness. The hardest lesson I had to learn was to believe in myself. I am not talking about simply the kind of 7 that h
42、elps me down an unfamiliar staircase alone. That is part of it. But I mean something bigger than that : an assurance (确信) that I am, despite being imperfect, a real, 8 person; that there is a special place where I can make myself fit. It took me years to discover and 9 this confidence. It had to sta
43、rt with the simplest things. Once a man gave me an indoor baseball. I thought he was making fun of me and I was hurt. I cant use this. I said. Take it with you, he urged me, and roll it around. The words 10 in my head. Roll it around! By rolling the ball I could hear where it went. This gave me an i
44、dea how to achieve a goal I had thought 11 : playing baseball. At Philadelphias Overbrook School for the BlindI 12 a successful variation of baseball and I called it ground ball. All my life I have set ahead of me a series of goals and then tried to reach them, one at a time. I had to be clear about
45、 my 13. It was no good trying for something that I knew at the start was wildly out of reach 14 that only invited the bitterness of failure. I would 15 sometimes anyway but on the average I made progress.1.A. possibleB. wonderfulC. hopefulD. reasonable2.A. questionB. mistakeC. disasterD. situation3.
46、A. importanceB. valueC. lossD. attention4.A. naturalB. modernC. meaningfulD. challenging5.A. rightB.planC. placeD. potential6.A. guardB.hitC. argueD.fight7.A. self-controlB. self-confidenceC. self-defenseD. self-improvement8.A. modestB. energeticC. generousD. positive9.A. strengthenB. expressC. shar
47、eD. destroy10.A. heldB. stuckC. botheredD. knocked11.A. importantB. specificC. commonD. impossible12.A. inventedB. confirmedC. checkedD. noticed13.A. interestB. limitationC. experienceD. responsibility14.A.onceB. unlessC. becauseD. though15.A.failB. tryC. actD. continue四、在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 As
48、 a teacher, I try to know_each student is thinking by watching their body language. Recognizing whether students are_(interest) in a lesson is easy. Most students tend to look up and make eye contact and sometimes they lean forward and look at me. If a student looks_at his watch, it implies he is bo
49、red. If two friends are leaning their heads together, they are _ (probable) writing notes to each other. Some students are easy to be_(distract). Instead of looking at me, they spend all their time looking anywhere. Then again, some students prefer daydreaming._ their chins on their hands, they occu
50、py _ (they) by staring out of the window or up at the ceiling. In these cases, they should be reminded to concentrate. Distinguishing when students are troubled is much _ (hard). If students have their arms crossed in front of their chests and their legs _ (close) or crossed, it shows they are angry
51、, afraid, or experiencing anxiety. Finally, it is my duty to help every student to learn. I adjust class _ (activity) according to students body language. In my opinion, reacting to body language is an important component of being a teacher.五、写作假定你是某校高一学生李华,你们班的几个同学上周日去 西湖游玩,请你根据以下内容写一篇日记。内容包括:1.出发的
52、时间、地点和方式; 2.参观了名胜古迹、划船和品尝当地的特色小吃; 3.自己的感受。注意: 1.词数80左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。_阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。 One day when I was 12, my mother gave me an order: I was to walk to the public library, and borrow at least one book for the summer. This was one more weapon for her to defea
53、t my strange problem, my inability to read. In the library, I found my way into the Childrens Room. I sat down on the floor and pulled a few books off the shelf at random. The cover of a book caught my eye. It presented a picture of a beagle. I had recently had a beagle, the first and only animal co
54、mpanion I ever had as a child. He was my secret sharer, but one morning, he was gone, given away to someone who had the space and the money to care for him. I never forgot my beagle. There on the books cover was a beagle which looked identical to my dog. I ran my fingers over the picture of the dog
55、on the cover. My eyes ran across the title, Amos, the Beagle with a Plan. Unknowingly, I had read the title. Without opening the book, I borrowed it from the library for the summer. Under the shade of a bush, I started to read about Amos. I read very, very slowly with difficulty. Though pages were t
56、urned slowly, I got the main idea of the story about a dog who, like mine, had been separated from his family and who finally found his way back home. That dog was my dog, and I was the little boy in the book. At the end of the story, my mind continued to the final scene of reunion, on and on, until
57、 my own lost dog and I were, in my mind, running together.Paragraph 1: My mothers call returned me to the real world. I suddenly realized something._Paragraph 2: And years later, she was proud that her son had read thousands of books, and was awarded a PhD in literature._答案以及解析一、1.答案:(1)-(3)BCD解析:(1
58、).细节理解题。根据题干中的关键词Red Dot Design Museum可定位至Red Dot Design Museum(RDDM)部分。根据该部分中的+65 6514 0111可知选B项。(2).细节理解题。根据题干中的关键词National Gallery Singapore可定位至National Gallery Singapore(NGS)部分,根据该部分中的1 St. Andrews Rd, Singapore 178957.可知选C项。(3).推理判断题。根据题干中的关键词stamps可定位至Singapore Philatelic Museum(SPM)部分,根据该部分中的
59、 SPM features postage stamps dating all the way back from the 1830s.可推知,喜欢邮票的人可以去Singapore Philatelic Museum,故D项正确。 2.答案:1-4AACB解析:1.细节理解题.文章第一段提出作者对眼睛的观点,然后:第二段通过描述自己的亲身经历来证明自己的观点.2.词义猜测题.结合画线词的上下文内容,可以看出此处指眼睛是展示你的思想的最快和最直接的器官,所以 reveal 的意思是 展示3.推理判断题.由比赛结束后作者妈妈的称赞、拥抱以及喜悦之泪可以判断妈妈认为作者的表演很不错, splendi
60、d 意为 极好的.4.主旨大意题.全文贯穿了一个主题,那就是眼睛.文章开头点出作者对眼睛的观点,然后通过事例说明自己的观点,最后一句话又点明观点,首尾相呼应,主题明确.因此B项最好,其他几个选项比较片面.3.答案:1-4.CADD解析:1.细节理解题。根据第一段中的The main point to remember is that the British often use understatement.及第二段中的Understatement means saying less than you think or feel.可知,英国人经常使用低调陈述,低调陈述意味着说的比你想的或感觉的要
61、少,所以外国人很难理解英国笑话是因为英国人总是试图让别人觉得事情没有那么重要,故选C项。2.细节理解题。根据第二段中的For example, if someone gets very wet in a shower of rain, he might say, Its a little damp outside. Or, if someone is very impolite and shouts at another person, someone else might say, She isnt exactly friendly.可知,作者是通过举例来解释低调陈述的,故选A项。3.细节理
62、解题。根据最后一段中的Mr Bean doesnt talk often, and instead he uses his body movements and facial expressions to make people laugh.可知,憨豆先生是通过肢体动作和面部表情使人发笑的,故选D项。4.主旨大意题。根据第一段中的However, it is often difficult for foreigners to understand their jokes. The main point to remember is that the British often use unde
63、rstatement.及倒数第二段中的Another key to understanding British humour is that the British like to make fun of themselves as well as others.可知,本文主要介绍的是如何理解英式幽默,故选D项。4.答案:(1)-(4)BCBD解析:(1).词义猜测题。根据本段内容可知,要去做某件事的决定是被我们在那一刻完成计划的评估驱动的心理学家称其为某件事的主观价值。而拖延从心理学的角度讲,就是当做别的事情的价值大于即刻就工作的价值时发生的情况,故选B。(2).推理判断题。根据第二段第三、
64、四句The decision to work on something is driven by how much we value accomplishing the project in that momentwhat psychologists call its subjective value. And delay, in psychological terms, is what happens when the value of doing something else outweighs the value of working now.可知,作者认为人们之所以会拖延是因为他们对完
65、成当前工作任务的主观价值评估较低;再结合第三段的内容可推知,人们可以通过提高对自己完成当前工作任务的主观价值评估来克服拖延,故选C。(3).推理判断题。根据第四段的内容,尤其是The tendency.receiving $ 100 three months from now is worth the same to people as receiving $ 83 right now. People would rather lose $ 17 than wait a few months to get a larger reward.可知,人们更看重眼前利益,故B项A bird in th
66、e hand is worth two in the bush.(一鸟在手胜过双鸟在林符合题干要求。(4).细节理解题。根据最后一段的内容,尤其是最后两句One way to manage it is to make the finish line seem closer. For example, vividly imagining a future reward reduces delay discounting.可知,作者认为应对拖延的一种方式就是让终点线看上去更近。比如说,生动地想象未来的奖赏会减少延迟折扣。故选D。 二、答案:AGBDE解析:第一句是一个问句对成为跳伞运动员感兴趣吗?
67、,A项在南卡罗来纳州跳伞处学习跳伞可承接上文。 上文提到AFP是一个综合性的包含16跳的课程,G项它是为培训单独的、有执照的跳伞者而设计的是对上文的进一步说明。根据下文的此外,跳伞运动员要通过笔试可知,B项要获得A执照需要体检可引出下文。根据上文的你的第一次跳会让你自己控制你的降落伞飞行可知,D项你第一跳时,两个教练陪你一起跳可承接上文。根据在整个跳伞过程中他们会用手势给你反馈以及我们的地面人员会通过无线电给你指示.可知,E项在自由落体结束时你要自己展开降落伞符合语境。三、答案:1-5BCCCD 6-10DBDAB 11-15DABCA解析:1.possible 可能的; wonderful
68、精彩的,极好的; hopeful 有希望的; reasonable 合理的.能够再看见东西自然是非常好的,故选B.2.question 问题; mistake 错误; disaster 灾难; situation 情形.双目失明对人来说是一场灾难,故选C.3.importance 重要性; value 价值; loss 失去,损失; attention 注意力.作者的意思是失去双目使他更加感激自己所拥有的东西,故选C.4.natural 自然的; modern 现代的; meaningful 有意义的; challenging 挑战性的.一个人能越快地做出调整,他自己的私人世界就会变得更有意义
69、,故选C.5.right 权利; plan 计划; place 地点; potential 潜力.父母和老师们看到了作者身上生存的潜力,故选D.6.fight against 与.作斗争.父母和老师们都想让作者同失明作斗争.7.self-control 自我控制; self-confidence 自信; self-defense 自我保护; self-improvement 自我提高.作者并不是说仅靠自信就可以独自从不熟悉的楼梯上下来.8.modest 谦虚的; energetic 精力充沛的; generous 慷慨的; positive 积极乐观的.作者虽然不完美,但还是一个实实在在的、乐
70、观积极的人,故选D.9.strengthen 加强; express 表达; share 分享; destroy 破坏.我花了好几年才发现和加强了这种自信,故选A.10.那个人的话语 令作者难以忘怀. stick in ones mind 经久不忘;铭记在心,故选B.11.important 重要的; specific 具体的; common 普遍的; impossible 不可能的.玩室内棒球是作者以前认为不可能的事情,故选D.12.invent 发明; confirm 证实; check 检查; notice 注意到.这里指作者发明了一种棒球的变体,叫做地滚球,故答案为A.13.inter
71、est 兴趣,利益; limitation 局限; experience 经验,经历; responsibility 责任. 我 必须得清楚自己本身的局限性,故选B.14.去试图获得一开始就知道极其超出自己能力的事情没有任何好处,因为这只能招致失败的痛苦.此处表示原因,所以用 because.15.fail 失败; try努力,尝试; act 行动; continue 继续.作者有时会失败,但平均来说他还是取得了进步,根据 but 可知此空与 progress 相对,故选 fail四、答案:-what; interested; down; probably;- distracted; hard
72、er; closed; activities解析:考查名词性从句。所填的词引导宾语从句并在从句中作宾语,所以填what。 考查形容词。be interested in对.感兴趣。考查固定搭配。look down at低头看。考查副词。修饰动词要用副词形式。考查形容词。所填的词作表语,所以用distracted,意为分心的。考查介词。此处是with+名词+介词短语结构。考查代词。此处反指句子的主语,所以用反身代词。考查比较等级。根据前面的much可知,此处要用比较级。考查非谓语动词。此处是have + sth.+ done结构, close和eyes有逻辑上的动宾关系。考查名词复数。activi
73、ty是可数名词,前面没有单数修饰语,所以用复数形式。五、答案:SundayFine Some of my classmates and I went to West Lake today. We set out by bus at 7: 00 a. m. from our school gate, and it took about an hour to get there. After our arrival, we first visited some famous places of interest, which takes about one and a half hours. Th
74、en, we went boating, enjoying the beautiful scenery of the lake, followed by tasting some local special snacks at noon. We came back at five in the afternoon. Though we were tired, we felt blessed to be in such a beautiful place.答案:Paragraph 1: My mothers call returned me to the real world. I sudden
75、ly realized something. The trick of reading is to put yourself into the story experiencing what the author goes through and appreciating its meaning in your heart. As long as I clung to this process, not only was my inability to read defeated, but also an inner aspiration to read was stimulated, whi
76、ch changed my life for the better. During the summer, I incredibly developed special companionship with books, ranging from vivid storybooks to academic articles. My mother was more than delighted to see my change.Paragraph 2: And years later, she was proud that her son had read thousands of books,
77、and was awarded a PhD in literature. She proposed that my experience should be of use to others. So I set up a team to provide those who had difficulty reading with space to turn to, through which I myself also gained a better understanding of reading as well as my life. My first adventure of reading turned out to be a permanent treasure.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有