1、六安中学高三第三次月考英语试卷时间:120分钟 分值:150分第一部分:听力(共两节,满分 30 分)第一节:(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中 选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。1. When will the man play volleyball?A. Today. B. This weekend. C. Today and tomorrow.2. How much will the woman spend?A. $220 B. $230 C. $2503. What are the sp
2、eakers talking about?A. A book. B. European paintings. C. A yellow coat.4. What will the man probably do with the computer?A. Have it fixed. B. Give it to the woman. C. Get a new one.5 Why is the girls father special?A. He finds time for his kids. B. He has an important job. C. He makes time for him
3、self.第二节:(共 15 小题,每小题 1.5 分,共 22.5 分)听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。6. When did the man start drawing?A. Five years ago. B. When he was five years old. C. Six years ago.7. How does the woman feel about the mans art?A. She thinks it is great. B. She is too shy to tell him. C. She likes his photography the most
4、.听第 7 段材料,回答第 8、9 题。8. Which countries has the woman already been to?A. Canada and Australia. B. Singapore and America. C. China and Korea.9. What can we learn about Norway?A. It is always cold all over the country.B. It snows almost everywhere in winter.C. Its very dry in summer.听第 8 段材料,回答第 10 至 1
5、2 题。10. Why will the man be late?A. Hes stuck in traffic. B. He had an accident. C. He didnt make it onto the bridge in time.11. When is the plane scheduled to leave?A. In 45 minutes. B. In two hours. C. In 30 minutes.12. How does the man probably feel?A. Positive. B. Stressed out. C. Apologetic.听第
6、9 段材料,回答第 13 至 16 题。13. Why did the man get a new job?A. He wanted to work closer to his house.B. He wanted to make more money.C. His old job was too stressful.14. What did the man probably do at his last job?A. Handle money. B. Drive a car. C. Take care of patients.15. Where does the mans mother li
7、ve?A. In Chicago. B. In California. C. In New York.16. What will the man do in a year?A. Move back to where his family live.B. Gain more experience in the hospital.C. Find enough time to visit his parents.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. Where is Washington Square Park located?A. In Upper Manhattan.B. Be
8、tween 6th St. and 4th St.C. In the Washington Village neighborhood.18. What is true about Washington Square Park?A. It covers ten city blocks.B. Dogs have their own areas to play.C. Eating and drinking are not allowed.19. Who especially likes the parks fountain area?A. Artists. B. Students. C. Child
9、ren.20. When was the Washington Arch built?A. In 1889. B. In 1806. C. In 1871.第二部分:阅读理解AThe National GalleryDescription:The National Gallery is the British national art museum built on the north side of Trafalgar Square in London. It houses a diverse collection of more than 2,300 examples of Europea
10、n art ranging from 13th-century religious paintings to more modern ones by Renoir and Van Gogh. The older collections of the gallery are reached through the main entrance while the more modern works in the East Wing are most easily reached from Trafalgar Square by a ground floor entrance.Layout:The
11、modern Sainsbury Wing on the western side of the building houses 13th-to15th-century paintings, and artists include Duccio, Uccello, Van Eyck, Lippi, Mantegna, Botticelli and Memling.The main West Wing houses 16th-century paintings, and artists include Leonardo da Vinci, Cranach, Michelangelo, Rapha
12、el, Bruegel, Bronzino, Titan and Veronese.The North Wing houses 17th-century paintings, and artists include Caravaggio, Rubens, Poussin, Van Dyck, Velazquez, Claude and Vermeer.The East Wing houses 18th-to early 20th-century paintings, and artists include Canaletto, Goya, Turner, Constable, Renoir a
13、nd Van Gogh.Opening Hours:The Gallery is open every day from 10 am to 6 pm (Fridays 10 am to 9 pm) and is free, but charges apply to some special exhibitions.Getting There:Nearest underground stations: Charing Cross (2-minute walk), Leicester Square (3-minute walk), Embankment (7-minute walk), and P
14、iccadilly Circus (8-minute walk).1. In which centurys collection can you see religious paintings?A. The 20thB. The 17thC. The 18thD. The 13th2. Where are Leonardo da Vincis works shown?A. In the East Wing.B. In the main West Wing.C. In the Sainsbury Wing.D. In the North Wing.3. Which underground sta
15、tion is closest to the National Gallery?A. Charing Cross.B. Leicester Square.C. Embankment.D. Piccadilly Circus.【答案】1. D 2. B 3. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要介绍了英国国家美术馆的展品以及这个展馆的布置、开馆的时间等情况。【1题详解】细节理解题。根据第一段中的ranging from 13thcentury religious paintings to.可知人们可以在这里看到13世纪的宗教图画。B、C、D三项中的图画都没有涉及religious这个词。故选
16、A。【2题详解】细节理解题。由第三段中的The main West Wing houses 16thcentury paintings,and artists include Leonardo da Vinci.可知,达芬奇的作品可以在the main West Wing中看到,因此选B。其他几个地方都没有展出达芬奇的画。故选B。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中的Nearest underground stations:Charing Cross(2minute walk).可知,Charing Cross离国家美术馆只有步行2分钟的路程,其他几个地方离国家美术馆的距离都比Charing
17、 Cross远。故选D。【点睛】细节理解题解题思路与应试技巧 细节题是针对文中某个细节、某句话或某部分具体内容设置问题,正确答案的根据一定可以在原文中找到,即原文的改写往往成为正确选项。通常细节题的正确选项有以下特征:1、对原文句子中的关键词进行替换。把原文中的一些词换成意义相近的词,成为正确选项。2、词性或者语态的变化。把原文中的一些词变换一下词性,或者改变原文句子的语态,给考生制造障碍。3、语言简化。把原文中的复杂语言现象进行简化,成为正确答案。4、正话反说。把原文中的意思反过来表达而成为正确选项(适用于寻找错误选项的题目)。干扰项也是以文章中的某个细节设题,若不仔细辨别,很容易把它当成正
18、确选项。干扰项有以下特征:1、将原文内容扩大或缩小。把原文中的限定词去掉或替换,使该选项看似正确,实际上却是错误选项。2、把未然当已然。改变文中某句话的时态,如把将来时变成现在时,把未发生的事情当成已发生的事情。3、无中生有。即选项内容是根据主观想象或推测得出的结论,而文中并未涉及。4、偷换概念。把原来做该事的“张三”换成“李四”,所述细节确实与原文一致,一不小心就会误选。5、文不对题。这类题最不容易辨别,选项中的描述与原文完全一致,确属原文中的一个细节,这时要回到题干,看该选项是否能回答题干所提的问题。BAt 12 years old, Braeden Mannering is alread
19、y well on his way to running an empire! A 2016 win of Delawares Healthy Lunchtime Challenge brought Braeden to the White House, where the president asked the children at the event to think about how they could pay the experience forward.A few days later, on the drive back home, Braeden saw a homeles
20、s man in the rain. He had his parents stop so that he cold give the man a bag of snacks. Braeden knew at that moment that this was how he wanted to pay it forward. He knew what he wanted to do in the future. He felt that it was his duty to help people in trouble.Since that day in July,2016,Braeden h
21、as handed out over 8,000 bags to the homeless through his organization Braes Brown Bags, also known as 3B.These bags vary (各不相同) in contents, and include food, toiletries (化妆品) and even books for the kids bags.In addition to packing and distributing (分发) bags, Braeden travels the country, giving tal
22、ks in schools to inspire other young people to help their communities. On his travel, hes raised$60,000 to expand his program. He also is a leader at the annual Delaware Hunger Conference, where he encourages kids to write to lawmakers and help pack bags, showing them how to make a difference.This i
23、s a huge accomplishment, especially for someone of his age. But, as he says, “Anyone can change the world, as long as you dream big.4. What does the underlined word it in Para.2 refer to?A. The bag.B. The experience.C. The event.D. The moment.5. What does the boys organization try to do?A. Provide c
24、hildren with clothes.B. Help homeless women with make-up.C. Hand out bags for people to do shopping.D. Donate things in bags to people losing their homes.6. Which of the following is NOT the reason why Braeden travels the country?A. To raise some money.B. To give talks in schools.C. To pay a visit t
25、o some lawmakers.D. To inspire young people to help their communities.7. How does the author like the boys career?A. It is great considering his young age.B. It is not a little boys task to do so.C. The government should give him more help.D. He sets a good example for other children.【答案】4. B 5. D 6
26、. C 7. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。12岁的小男孩Braeden Mannering牢记“把爱传递出去”,通过自己的3B组织救助无家可归者,还积极参加其他公益活动,并激励其他孩子来一起让这个世界更美好。【4题详解】词句猜测题。根据第一段中的“the president asked the children at the event to think about how they could pay the experience forward”总统要这次活动中的孩子们想想他们可以怎样把这次经历传递出去,结合第二段的内容, Braeden knew at that moment th
27、at this was how he wanted to pay it forward. Braeden在那一刻知道这就是他要把它传递出去的方式。“it”指的就是“the experience”。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第三段中的“Since that day in July, 2016, Braeden has handed out over 8,000 bags to the homeless through his organization Braes Brown Bags, also known as 3B”可知,从2016年七月的那一天起,Braeden通过自己的3B组织
28、给无家可归者发放了8000多个包裹。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第四段中的“Braeden travels the country, giving talks in schools to inspire other young people to help their communities. On his travel, hes raised $ 60,000 to expand his program”可知,他全国旅行,在学校做报告鼓励其他年轻人帮助他们的社区。在旅行中,他募集到了60,000美元来扩展自己的项目。C选项“去拜访一些立法者”并不是Braeden全国旅行的原因。故选C
29、。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中的“This is a huge accomplishment, especially for someone of his age”所言:这是一项巨大的成就,尤其是对于像他这个年龄的人,可知作者认为就年龄而言,他很了不起。故选A。【点睛】推理判断作者的观点态度是阅读理解的一大难点,解决此类题的关键是要“read between lines”,即要从上下文的字里行间来判断出作者的倾向和观点态度。比如本文的第4小题,作者对这个男孩的事业是什么看法呢?本文第一句“At 12 years old, Braeden Mannering is already we
30、ll on his way to running an empire!”才12岁的Braeden Mannering已经稳稳地走在管理一个自己的帝国的路上了!“is already well on his way”明显地表达了作者的赞许;最后一段中“This is a huge accomplishment, especially for someone of his age.” 这是一项巨大的成就,尤其是对于像他这个年龄的,“a huge accomplishment”和“especially”也在表达的作者对小男孩所做的事的称赞。因此我们可以知道,作者觉得小男孩在这个年纪取得这样的成就是非
31、常了不起的。CMark was a great kid from a tough neighborhood. Crime, drugs, fighting and poverty: You name the problem and his neighborhood had it. A scholarship fund provided his tuition to Catholic High, where he was a great baseball player.Mark struggled in the classroom, though. He was bright, just beh
32、ind, due to a more than difficult home environment. But there were problems finding the time for all he needed to do. After-school tutoring seemed impossible because of baseball practice. Some suggested Mark abandon sports and concentrate on “schooling”. But, in reality, if he was going to attend co
33、llege he would need his sports; so to miss practice and then perform any less than at his best on the field was not wise.A fellow teacher, Mrs. Jones, offered to tutor Mark in math at her home. I asked Mark to come to my house for other areas of work. No one paid us. Mrs. Jones summed it up this way
34、: “Pay day doesnt always come on Mondays”.When we were not working with Mark to improve his skills for the ACT, the coach and Marks dad took him to various colleges to talk with both baseball and football program coaches. He settled on the college that offered him scholarships to play both sports. B
35、ut he needed a good ACT score.It takes months to receive the results of college entrance exams. One afternoon after school, while I was grading papers in my room, there was a noise outside the door.Mark came in, lifted me out of the seat behind my desk, spun(旋转) me around in the air, and yelled over
36、 and over: “Im going to college! Im going to college!”“I guess you got your scores!” I asked.“Well, yeah!” he laughed. “And guess what? I got one point more than I need to be admitted. One point extra. Thank you! Now, wheres Mrs. Jones? Ive got to tell her too!”Until that moment, I had never quite u
37、nderstood what the expression “Pay day doesnt always come on Mondays” meant. But it was clear to me the instant Mark ran into the room to announce his news. No amount of money could ever replace my spin in the air at the hands of a boy who finally had a chance at a better life.8. Mark had difficulty
38、 in learning mainly because _.A. he spent most of his spare time practicing baseballB. his family couldnt afford any tutoring for himC. his parent didnt care about his studyD. he was constantly involved in the crimes in his neighborhood9. According to the article, which of the following is false?A.
39、The teachers offered to tutor Mark free of charge.B. Theft was a problem in Marks neighborhood.C. Mark owed his success in passing ACT to his teachers.D. Mark went to college mainly due to his good ACT score.10 The underlined word “settled on” in the fourth paragraph probably means _.A. was accepted
40、 byB. reached a final decision aboutC. paid a visit toD. became familiar with11. What is the best title for this passage?A. Pay Day Will Come Some Day.B. Practice Makes a Better Life.C. Relationships between Teachers and Students.D. Never Give up on Yourself.【答案】8. A 9. D 10. B 11. A【解析】这是一篇记叙文。短文叙述
41、了生活环境很糟糕,靠奖学金在天主教高中上学的马克是一名非常出色的棒球手,大多数的时间都在进行棒球训练,用在学习上的时间很少。在老师的帮助以及个人的努力下,顺利通过ACT考试被大学录取,从而改变自己生活的故事。这则故事告诉我们付出总会有回报的道理。【8题详解】细节理解题。由第二段“ But there were problems finding the time for all he needed to do. After-school tutoring seemed impossible because of baseball practice.”可知,但是他很难找到时间做他需要做的事情。因为
42、棒球练习,课后辅导似乎是不可能的。所以马克学习困难主要是因为他把大部分业余时间都花在练习棒球上。故A选项正确。【9题详解】细节理解题。由倒数第二段“I got one point more than I need to be admitted. One point extra. ”可知,马克的分数只比录取分数多了一分。所以只能说分数仅仅及格,不能说良好。故D选项说的不对。故D选项正确。【10题详解】词义猜测题。由第四段“He settled on the college that offered him scholarships to play both sports. But he need
43、ed a good ACT score.”可知,他决定去那所为他提供两项运动奖学金的大学。但是他需要一个好的ACT分数。以及第六段“Im going to college! Im going to college!”我要上大学了。所以判断出第四段中的settle on的意思是 reached a final decision about“达成最终的决定”。才会有下文马克参加了这所大学的入学考试,才会被录取。故B选项正确。【11题详解】标题归纳题。通读全文可知,短文叙述了生活环境很糟糕,靠奖学金在天主教高中上学的马克是一名非常出色的棒球手,大多数的时间他都在进行棒球训练,用在学习上的时间很少。在
44、老师的帮助下以及个人的努力下,顺利通过ACT考试被大学录取,从而改变自己生活的故事。所以这则故事再告诉我们,无论什么样的出身环境,无论被限制于什么样的条件,付出总有一天会得到回报。故判断出“付出总有回报”为短文的标题。故A选项正确。DTechnology offers conveniences such as opening the garage door from your car or changing the television station without touching the TV.Now one American company is offering its employ
45、ees a new convenience: a microchip implanted (植入) in their hands. Employees who have these chips can do all kinds of things just by waving their hands. Three Square Market is offering to implant microchips in all of their employees for free. Each chip costs $300 and Three Square Market will pay for
46、the chip. Employees can volunteer to have the chips implanted in their hands. About 50 out of 80 employees have chosen to do so. The president of the company, his wife and their children are also getting chips implanted in their hands.The chip is about the size of a grain of rice. Implanting the chi
47、p only takes about a second and is said to hurt only very briefly. The chips go under the skin between the thumb and forefinger. With a chip in the hand, a person can enter the office building, buy food, sign into computers and more, simply by waving that hand near a scanner. The chips will be also
48、used to identify employees. Employees who want convenience, but do not want to have a microchip implanted under their skin, can wear a wristband (腕带) or a ring with a chip instead. They can perform the same tasks with a wave of their hands as if they had an implanted chip.Three Square Market is the
49、first company in the United States to offer to implant chips in its employees. Epicenter, a company in Sweden, has been implanting chips in its employees for a while.Three Square Market says the chip cannot track the employees. The company says scanners can read the chips only when they are within a
50、 few inches of them. “The chips protect against identity theft, similar, to credit cards.” The U.S. Food and Drug Administration approved the chips back in 2004, so they should be safe for humans, according to the company.In the future, people with the chips may be able to do more with them, even ou
51、tside the office. Todd Westby is Chief Executive Officer of Three Square Market. He says, “Eventually, this technology will become standardized allowing you to use this as your passport, public transit, all purchasing opportunities, etc.”12. What is the third paragraph mainly about?A. The substitute
52、s of the chips.B. The advantages of the chips.C. The places to implant the chips.D. The potential risks of implanting the chips.13. What does the underlined word “them” in Paragraph 5 refer to?A. the handsB. the employeesC. the credit cardsD. the scanners14. We can infer that _.A. the chips are very
53、 popular among the employeesB. the chips have magic powersC. the price of the chips is reasonableD. most people suspect the application of the chips15. Which of the following best describes Todd Westbys attitude towards the chips?A. Defensive.B. Disappointing.C. Optimistic.D. Casual.【答案】12. B 13. D
54、14. A 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。主要说明了现在,一家美国公司为其员工提供了一种新的便利:一种微型芯片植入他们的手中。拥有这些芯片的员工只需挥手就可以做各种事情。植入是免费的,文章说明了这种芯片的便利优势以及其他人对此的看法。【12题详解】主旨大意题。根据第三段 With a chip in the hand, a person can enter the office building, buy food, sign into computers and more, simply by waving that hand near a scanner. The chips
55、will be also used to identify employees. Employees who want convenience, but do not want to have a microchip implanted under their skin, can wear a wristband or a ring with a chip instead. They can perform the same tasks with a wave of their hands as if they had an implanted chip.可知手握芯片,人们可以进入办公楼,购买
56、食物,登录电脑等等,只需在扫描仪附近挥动这只手。这些芯片还将被用来识别员工。想要方便,但又不想在皮肤下植入微晶片的员工,可以戴上腕带或带晶片的戒指。他们只需挥手就可以完成同样的任务,就好像他们体内植入了芯片一样。由此可知,第三段主要是在说明这种芯片能够给人们带来便利的优势。故选B。【13题详解】词义猜测题。根据上文The company says scanners can read the chips only when they are within a few inches of可知扫描仪只能在芯片离扫描仪不到几英寸的地方读取芯片。由此可知,此处“them”指代上文中的the scanne
57、rs “扫描仪”。故选D。【14题详解】推理判断题。根据第三段中The chips will be also used to identify employees. Employees who want convenience, but do not want to have a microchip implanted under their skin, can wear a wristband or a ring with a chip instead. They can perform the same tasks with a wave of their hands as if they
58、 had an implanted chip.可知这些芯片还将被用来识别员工。想要方便,但又不想在皮肤下植入微晶片的员工,可以戴上腕带或带晶片的戒指。他们只需挥手就可以完成同样的任务,就好像他们体内植入了芯片一样。由此可推知,这些芯片在员工中很受欢迎。故选A。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中He says, “Eventually, this technology will become standardized allowing you to use this as your passport, public transit, all purchasing opportunities
59、, etc.”可知他说,“最终,这项技术将变得标准化,允许你将其用作护照、公共交通工具、所有购买机会等。”由此可推知,Todd Westby对芯片的态度是乐观的。故选C。【点睛】态度、观点及感受类推理判断题。高考阅读理解题中有些题目考查考生对文章作者的思想、人物性格倾向等方面的理解。对于判断情感态度类题目,考生需要分析段落大意、作者的思路,理解了文章的段落大意、中心思想后,才能判断出作者的情感态度。学会辨别清楚文章的体裁。如第四小题,根据最后一段中He says, “Eventually, this technology will become standardized allowing yo
60、u to use this as your passport, public transit, all purchasing opportunities, etc.”可知他说,“最终,这项技术将变得标准化,允许你将其用作护照、公共交通工具、所有购买机会等。”由此可推知,Todd Westby对芯片的态度是乐观的。故选C。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Stop wasting food is easy to say, but sometimes difficult to put into practic
61、e. _16_ Here are some simple tips that you can easily apply on a daily basis.First, store your food properly. _17_ After shopping, remember to store your refrigerated food in such a way that the air circulates well. Once you open the packaging, remember to put the remaining food in a sealable contai
62、ner or bag that will prevent it from going bad or giving off an unpleasant smell. Also, organize your fridge intelligently, instead of just placing everything casually._18_You also need to measure out the amounts well. Dont have eyes bigger than your stomach. When youre preparing a meal and you know
63、 there will be eight of you at the table, relax and dont make it for ten. Before going on vacation, avoid opening products that youre not sure you can finish. _19_ Even if you go out to dinner with friends, you should still take leftovers home. Perhaps youve got yourself a free lunch the next day._2
64、0_ Be imaginative, of course! It is quite understandable if you dont want to eat bread that is not fresh at breakfast. You can turn it into French toast, bread pudding, or other forms. As for fruits that are a little too ripe for your taste, please dont throw them out; offer them a second chance by
65、turning them into jams or some desserts.A. Donate food youre not going to use.B. Its also vital to transform your leftovers.C. Why should we buy exactly what you need?D. How to store foods makes a difference in how long theyll last.E. In restaurants, ask for a small plate if the quantities seem too
66、large.F. Finally, clean your refrigerator regularly to prevent the growth of bacteria.G. How can we manage to avoid throwing food away as much as possible at home?【答案】16. G 17. D 18. F 19. E 20. B【解析】这是一篇说明文。停止浪费食物说起来容易,但有时很难付诸实施,文章主要就如何在家中避免食物浪费提出了一些建议。【16题详解】根据上文“Stop wasting food is easy to say,
67、but sometimes difficult to put into practice.(停止浪费食物说起来容易,但有时很难付诸实施)”以及后文“Here are some simple tips that you can easily apply on a daily basis.(这里有一些简单的建议,你可以很容易地应用在日常生活中)”可知,空格前提到减少食物浪费很难付诸实践,后文提到了一些避免食物浪费的建议,说明本句承前启下,提出应当如何在家避免浪费食物的疑问。故G选项“我们怎样才能在家里尽量避免把食物扔掉呢?”符合语境,故选G。【17题详解】根据上文“First, store you
68、r food properly.(首先,正确地储存食物)”以及后文“After shopping, remember to store your refrigerated food in such a way that the air circulates well. Once you open the packaging, remember to put the remaining food in a sealable container or bag that will prevent it from going bad or giving off an unpleasant smell.
69、(购物后,记得将你的冷冻食品储存在空气循环良好的地方。一旦你打开包装,记得把剩下的食物放在一个可密封的容器或袋子里,这将防止它变坏或发出难闻的气味)”可知,第二段主要介绍了正确储存食物的方法,故本句应当是在说明正确储存食物的重要性。上文中store your food可对应到D选项中How to store foods。故D选项“如何储存食物对食物的保存时间有很大影响”符合语境,故选D。【18题详解】根据上文“Also, organize your fridge intelligently, instead of just placing everything casually.(另外,要明智
70、地整理冰箱,而不是随意地摆放所有东西)”可知,本句为本段最有一句,故应承接上文,继续说明使用冰箱储存的注意事项,且上文中fridge可对应到F选项中refrigerator。故F选项“最后,定期清洁冰箱,防止细菌滋生”符合语境,故选F。【19题详解】根据上文“You also need to measure out the amounts well. Dont have eyes bigger than your stomach. When youre preparing a meal and you know there will be eight of you at the table,
71、relax and dont make it for ten. Before going on vacation, avoid opening products that youre not sure you can finish.(你还需要很好地计算出数量。不要眼大胃口小。当你准备一顿饭的时候,你知道你们有8个人要吃饭,放松点,不要准备10个人的量。在去度假之前,不要打开你不确定能吃完的食品)”以及后文“Even if you go out to dinner with friends, you should still take leftovers home. (即使你和朋友出去吃饭,你也
72、应该把剩菜带回家)”可知,本段主要讲的是要从食物配额和用量上来减少浪费,且E项中的quantities与主题句中的amounts含义吻合,In restaurants与下文中的go out to dinner 相关联。故E选项“在餐馆里,如果菜量看起来太多的话,可以要一个小盘子”符合语境,故选E。【20题详解】本空为本段主旨句,根据后文“Be imaginative, of course! It is quite understandable if you dont want to eat bread that is not fresh at breakfast. You can turn i
73、t into French toast, bread pudding, or other forms. As for fruits that are a little too ripe for your taste, please dont throw them out; offer them a second chance by turning them into jams or some desserts.(当然,要有想象力!如果你不想在早餐时吃不新鲜的面包,这是可以理解的。你可以把它做成法式吐司、面包布丁或其他形式的食物。至于那些不合你口味的水果,请不要扔掉,给他们第二次机会,把他们做成
74、果酱或甜点)”可知,本段主要讲的是要把剩菜拿来加工改造成其他类型的食物,从而避免浪费,故B选项“把剩菜做些改造也很重要”符合语境,故选B。第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,共30分)My father never kept anything for emotional purpose-except once. I was the only one in my family who cared about baseball and I always _21_ watching my heroes at Yankee stadium. One
75、 winter, I wrote down a _22_ for the summer dates and dreamed every night. To my surprise, one evening I saw my father_23_ it before going out to work.The following Sunday, he told me, “Lets put away some money into a _24_each week, and maybe we can go to Yankee Stadium this summer.” I _25_ washed o
76、ut a jar and _26_a label:YANKEE STADIUM FUND, 1960.Each of us _27_ to the jar weekly. _28_, we still hadnt gone to a game because my father had had to work every Saturday. So one day. I _29_ him of the remaining time, and then he _30_ me, “Dont worry and well have a _31_ Saturday.”On the morning of
77、the last game, I was waiting hopelessly with no _32_ of my father who had been to work when he suddenly appeared and yelled, “I got two _33_!”I could hardly _34_ when we finally sat together, father and son, _35_ my New York Yankees. I sat cheering, but for my father, all I could see is a face_36_ t
78、iredness from working all week.In 1963, my father died suddenly while working. In his bedroom, I noticed a _37_ ticket in his yellowed book, which_38_, October 1, 1960, General Admission. My father, who _39_ nothing for emotional reasons, had decided to keep this, a (an) _40_of our afternoon togethe
79、r.21 A. dreamed ofB. worried aboutC. tried outD. lived on22. A. scheduleB. noteC. letterD. novel23. A. exploringB. checkingC. tearingD. examining24. A. bottleB. jarC. bowlD. cup25. A. slowlyB. patientlyC. immediatelyD. unwillingly26. A. attachedB. identifiedC. createdD. bought27. A. referredB. contr
80、ibutedC. donatedD. attended28. A. HoweverB. MoreoverC. ThereforeD. +Furthermore29. A. accusedB. informedC. inquiredD. warned30. A. rescuedB. scoldedC. comfortedD. encouraged31. A. greyB. terribleC. boringD. free32. A. signalB. signC. replyD. company33. A. ballsB. coinsC. ticketsD. flags34. A. breath
81、eB. imagineC. standD. jump35. A. greetingB. watchingC. hearingD. playing36. A. lined withB. decorated withC. equipped withD. coupled with37. A. prettyB. plainC. usedD. faded38. A. spokeB. wroteC. readD. mentioned39. A. createdB. abandonedC. producedD. saved40. A. impressionB. giftC. presentD. memory
82、【答案】21. A 22. A 23. B 24. B 25. C 26. A 27. B 28. A 29. B 30. C 31. D 32. B 33. C 34. A 35. B 36. A 37. D 38. C 39. D 40. D【解析】这是一篇记叙文。本文主要回忆了作者在某个夏天,为了看一场棒球赛,和父亲每周都会为球赛存钱,终于等到赛季的最后一个比赛日那天,父亲有空陪作者去看比赛。三年后,父亲去世,作者无意中在父亲的房间,发现父亲还保留着那一天比赛的球票。【21题详解】考查动词短语辨析。句意:我是家里唯一一个关心棒球人,我一直梦想着能在洋基体育场观看我心目中的英雄。A. dr
83、eamed of梦想;B. worried about担心;C. tried out试验;D. lived on靠生活。联系上文I was the only.baseball可知作者喜欢棒球,总是梦想着能在杨基球馆看自己的偶像的比赛。故选A。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:有一年冬天,我写了一个夏天日期的日程表,每天晚上都梦想着。A. schedule日程表;B. note笔记;C. letter信;D. novel小说。联系后文的“summer dates”可知作者列了一个日程表,故答案是“schedule”。故选A。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:令我吃惊的是,一天晚上,我看到
84、我的父亲在出去工作前,查看它。A. exploring探索;B. checking查看,检查;C. tearing撕开;D. examining检查。爸爸查看了“我”的日程表,故此处答案是“checking”。故选B。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:让我们每个星期存一些钱在罐子里,也许今年夏天我们可以去洋基球场。A. bottle瓶子;B. jar罐子;C. bowl碗;D. cup杯子。结合后文washed out a jar可知是存钱在罐子里。故选B。【25题详解】考查副词词义辨析。句意:我立刻洗了一个罐子,贴上了一个标签:洋基球场基金,1960年。A. slowly缓慢地;B. p
85、atiently耐心地;C. immediately立即;D. unwillingly不情愿地。“我”喜欢棒球,并梦想着能看一场棒球赛,现在爸爸建议“我”存钱,于是“我”就立刻清洗好一个罐子,当存钱罐,故答案是“immediately”。故选C。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:我立刻洗了一个罐子,贴上了一个标签:洋基球场基金,1960年。A. attached附上;B. identified鉴定;C. created创造;D. bought购买。结合后文a label: YANKEE STADIUM FUND, 1960.可知此处为短语attach label“贴上标签”。故选A。【27
86、题详解】考查动词词义辨析。句意:我们每个人每周都给罐子捐款。A. referred参考;B. contributed贡献;C. donated捐赠;D. attended出席。这句话说的是“我”和爸爸每周都存钱到罐子里,donated to”(捐赠)应该是对于机构等较大组织而言,故答案是“contributed”。故选B。【28题详解】考查副词词义辨析。句意:然而,我们仍然没有去看比赛,因为我的父亲每个星期六必须工作。A. However然而;B. Moreover此外;C. Therefore因此;D. Furthermore而且。虽然存钱,但作者还是没能去现场观战,这里表示一种转折,故答案
87、是“However”。故选A。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:所以有一天,我告诉他剩下的时间,他安慰我说:“别担心,周六我们会有空的。”A. accused控告;B. informed通知;C. inquired询问;D. warned警告。父亲一直在忙,“我”很心急,要告诉父亲时间不多了,故答案是“informed”。短语inform sb. of“通知某事”。故选B。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:所以有一天,我告诉他剩下的时间,他安慰我说:“别担心,周六我们会有空的。”A. rescued救援;B. scolded责骂;C. comforted安慰;D. encouraged
88、鼓励。结合后文Dont worry可知“我”很焦急,父亲安慰“我”,所以答案是“comforted”。故选C。【31题详解】考查形容词词义辨析。句意:所以有一天,我告诉他剩下的时间,他安慰我说:“别担心,周六我们会有空的。”A. grey灰色的;B. terrible糟糕的;C. boring无聊的;D. free空闲的,自由的。父亲一直在忙,而他安慰“我”说,会有一个空闲的周六,所以答案是“free”。故选D。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:最后一场比赛的那天早上,我绝望地等着,没有上班的父亲的迹象,这时他突然出现了,喊道:“我有两张票!”A. signal信号;B. sign迹象,签
89、名;C. reply回答;D. company陪伴。上文说I am waiting hopelessly由此可知,此处指没有父亲回来的迹象,所以这里选sign。故选B。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:“我有两张票!”A. balls球;B. coins硬币;C. tickets票;D. flags旗帜。联系下文他们去看球了,所以这里答案应该是球票,所以答案是“tickets”。最后一段中ticket in his yellowed book也是提示。故选C。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:当父子俩终于坐在一起观看我的纽约洋基队比赛时,我几乎无法呼吸。A. breathe呼吸;B.
90、imagine想象;C. stand站立;D. jump跳跃。作者终于如愿以偿可以看到自己心爱的球队比赛,因此激动得无法呼吸(breathe)。故选A。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:当父子俩终于坐在一起观看我的纽约洋基队比赛时,我几乎无法呼吸。A. greeting问候;B. watching看;C. hearing听见;D. playing玩耍。此处指观看纽约洋基队比赛,应用watch。故选B。【36题详解】考查动词短语辨析。句意:我坐在那里欢呼,但除了父亲,我能看到的是一张因工作了一周而布满倦意的脸。A. lined with布满,排列;B. decorated with装饰;C.
91、 equipped with装备;D. coupled with加上。结合后文可知tiredness from working all week 父亲的脸上布满了(lined with)疲惫,刻画出父亲的形象与其对儿子的爱。故选A。【37题详解】考查形容词词义辨析。句意:在他的卧室里,我注意到在他发黄的书里有一张褪色的票,上面写着:1960年10月1日,普通入场。A. pretty美丽的;B. plain平的;C. used二手的;D. faded褪色的。结合上下文语境,可知作者是1963年看到这张票的,经过了三年,票已经褪色了。故选D。【38题详解】考查动词词义辨析。句意:在他的卧室里,我注
92、意到在他发黄的书里有一张褪色的票,上面写着:1960年10月1日,普通入场。A. spoke说;B. wrote写;C. read阅读,写着;D. mentioned提及。此处指票上“写着”要用read,为固定用法。故选C。【39题详解】考查动词词义辨析。句意:我的父亲从不因为感情原因保留任何东西,他决定把它作为我们在一起的一个下午记忆的纪念。A. created创造;B. abandoned抛弃;C. produced生产;D. saved保留,拯救。结合后文had decided to keep this 可知,此处指保留东西,save和下文的keep是近义词。故选D。【40题详解】考查名
93、词词义辨析。句意:我的父亲从不因为感情原因保留任何东西,他决定把它作为我们在一起的一个下午记忆的纪念。A. impression印象;B. gift礼物,天赋;C. present礼物;D. memory记忆。最后一句深化主题,这张票代表了父亲和儿子共度那一个下午的记忆,通过一个memory表现出父亲对儿子深深的爱。故选D。第二节 (共10小题;每小题1.5分,共15分)阅读下列材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。The official title of “World Heritage Site” _41_ (give) by the United Nationa
94、l Educational, _42_ (science) and Cultural Organization (UNESCO) committee to places in the world _43_ (stand) for examples of cultural or natural history.The Temple and Mansion of Confucius _44_ (locate) in Qufu, Shandong Province is a memorial _45_ Confucius, the Chinese great _46_ (educate). The
95、site is huge. On the grounds, there are more than 900 halls and rooms. But the building to which people pay _47_visit most is the Temple of Confucius. Although it was _48_ (original) built in 478 B.C., the temple has been rebuilt many times. _49_ the temple, visitors can enjoy the grounds outside, _
96、50_ there are more than 1,000 stone tablets and over 100,000 tombs.【答案】41. is given 42. Scientific 43. standing 44. located 45. to 46. educator 47. a 48. originally 49. Besides 50. where【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了“世界遗产”的含义,以及位于山东省曲阜的孔庙的相关知识。【41题详解】考查动词时态语态。句意:“世界遗产”的官方名称是联合国教科文组织用来授予世界上具有文化或自然历史代表性的地方。句子陈述客
97、观事实用一般现在时,主语与谓语动词构成被动关系,用一般现在时的被动语态,主语为The official title of “World Heritage Site”,谓语动词用单数。故填is given。【42题详解】考查形容词。句意:“世界遗产”的官方名称是联合国教科文组织用来授予世界上具有文化或自然历史代表性的地方。修饰后文名词Organization,应用形容词scientific,且为专有名词,首字母应大写。故填Scientific。【43题详解】考查非谓语动词。句意:“世界遗产”的官方名称是联合国教科文组织用来授予世界上具有文化或自然历史代表性的地方。分析句子结构可知stand在句中
98、应用非谓语动词形式,与逻辑主语places构成主动关系,故应用现在分词作定语。故填standing。【44题详解】考查非谓语动词。句意:位于山东省曲阜的孔庙和孔府是为了纪念中国伟大的教育家孔子。结合句意表示“位于”可知短语为be located in,此处省略be动词,过去分词作定语。故填located。【45题详解】考查介词。句意:位于山东省曲阜的孔庙是为了纪念中国伟大的教育家孔子。结合句意表示“为纪念”可知短语为a memorial to。故填to。【46题详解】考查名词。句意:位于山东省曲阜的孔庙和孔府是为了纪念中国伟大的教育家孔子。结合句意表示“教育家”应用名词educator,且指孔
99、子这个中国伟大的教育家,应用单数。故填educator。【47题详解】考查冠词。句意:但人们参观最多的建筑是孔庙。结合句意表示“参观”可知短语为pay a visit。故填a。【48题详解】考查副词。句意:虽然它最初建于公元前478年,但已经重建了很多次。修饰动词build应用副词originally,作状语。故填originally。【49题详解】考查介词。句意:除了寺庙,游客还可以欣赏外面的场地,那里有1000多块石碑和10万多座坟墓。结合句意表示“除了之外(还有)”应用介词besides,句首单词首字母要大写。故填Besides。【50题详解】考查定语从句。句意:除了寺庙,游客还可以欣赏
100、外面的场地,那里有1000多块石碑和10万多座坟墓。此处为非限制性定语从句修饰先行词the grounds outside,先行词在从句中地点状语,应用关系副词where。故填where。第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1每处错误
101、及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Dear Sir or Madam, I am writing this letter to draw your attention to the community lecture concerns garbage classification. As we all known, garbage classification is quite important for environmental protection, so we should try our best make it. Garbage classific
102、ation not only benefits the environment, and it can reduce the workload of workers. More important, it can help us develop a sense of rules and form good habits for yourselves. Whats more, the garbage where is classified can be recycled and turned into valueless resources.The lecture will be held in
103、 the hall at 9 am next Sunday. I hope you can all come and join in us. Making a contribution to garbage classification, please. Yours,Hongqi Community【答案】1.concernsconcerning2.knownknow3.best后添加to4.andbut5.importantimportantly6.yourselvesourselves7.wherewhich/that8.valuelessvaluable9.去掉in10.MakingMa
104、ke【解析】【分析】这是一篇应用文。文章为红旗社区写给人们的一封信,信中强调了垃圾分类对于环境保护是非常重要的,人们应该尽自己所能做到。还说明了垃圾分类的好处以及一个讲座的地点和时间安排。【详解】1.考查介词。句意:我写这封信是想引起您对关于社区垃圾分类讲座的关注。结合句意可知表示“关于”应用介词concerning。故concerns改为concerning。2.考查固定短语。句意:众所周知,垃圾分类对环境保护是非常重要的,所以我们应该尽力做到。结合句意表示“众所周知”可知短语为as we all know。故known改为know。3.考查介词。句意同上。结合句意表示“尽力做某事”可知短语
105、为try ones best to do sth.。故best后添加to。4.考查固定短语。句意:垃圾分类不仅有利于环境,而且可以减少工作人员工作量。结合句意表示“不仅而且”可知短语为not onlybut also。故and改为but。5.考查副词。修饰后文整个句子应用副词importantly,more importantly“更重要地是”。故important改为importantly。6.考查代词。句意:更重要的是,它可以帮助我们培养规则意识,为我们自己形成良好的习惯。结合上文“it can help us”可知此处指“我们自己”应用反身代词ourselves。故yourselves改
106、为ourselves。7.考查定语从句。此处为定语从句修饰先行词garbage,且先行词在从句中作主语,指物,故应用关系代词which或that引导。故where改为which/that。8.考查形容词。句意:更重要的是,被分类的垃圾可以被循环利用,变成有价值的资源。结合句意此处指“有价值的,宝贵的”应用形容词valuable。故valueless改为valuable。9.考查介词。join in表示“加入”,指参与某个活动,等于take part in;join表示“加入”,强调“个人加入到集体中”,强调个人加入集体此处应用join。故去掉in。10.考查祈使句。句意:请为垃圾分类做点贡献。
107、此处为肯定祈使句,句首动词需用动词原形。故Making改为Make。第二节 书面表达( 满分25分)52. 假如你是六安中学高三的一名学生会干部,请以校学生会的名义写一封倡议书。倡议书:为了更好地利用学习资枓,我们倡议髙三同学在毕业之际捐出用过的书报杂志等学习资料,赠送给低年级的同学。活动意义:增进友爱,鼓励节约,保护环境,深受师生赞扬和支持;活动地点:校图书馆一楼活动时间:6月1121日注意:词数不少于100;可适当加入细节,使行文连贯。开头和结尾已给出,不计入总词数。提示词:增进promote 学生会 Students Union 4 月 29 日 April 29thDear schoo
108、lmates,Im a student of Senior Three in Luan Middle School._Students UnionApril 29th【答案】Dear schoolmates,Im a student of Senior Three in Luan Middle School. In order to make the best use of our learning materials, the Students Union of our school is arranging an activity.We students of Senior Three a
109、re called on to give away our used books, newspapers or magazines to the students in the lower grades. The idea, which is intended to promote friendship, encourage economy and protect environment, is highly praised and supported by the teachers and students. The activity will last about ten days, fr
110、om June 11th to 21st on the first floor of our schools library.As a student, I strongly support the activity because it is very meaningful and helpful. I hope this kind of activity will continue in the future.Students UnionApril 29th【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生以校学生会的名义写一封倡议书,倡议髙三同学在毕业之际捐出用过的书报杂志等学习资料,赠送
111、给低年级的同学。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态主要为一般现在时和一般将来时。结构:总分法总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:活动意义:增进友爱,鼓励节约,保护环境,深受师生赞扬和支持;活动地点:校图书馆一楼;活动时间:6月1121日。第二步:列提纲 (重点词组)in order to; make the best use of; learning materials; arrange; call on;give away; used;be intended to do; courage economy and protect env
112、ironment; be highly praised; last; strongly support; meaningful and helpful; in the future第三步:连词成句1. In order to make the best use of our learning materials, the Students Union of our school is arranging an activity.2. We students of Senior Three are called on to give away our used books, newspapers
113、 or magazines to the students in the lower grades.3. The idea, which is intended to promote friendship, encourage economy and protect environment, is highly praised and supported by the teachers and students.4. The activity will last about ten days, from June 11th to 21st on the first floor of our s
114、chools library.5. As a student, I strongly support the activity because it is very meaningful and helpful. 6. I hope this kind of activity will continue in the future.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore(供参考)2.表因果关系:Because, As, So, Thus,
115、Therefore, As a result (供参考)连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。【点睛】高分句型1 The idea, which is intended to promote friendship, encourage economy and protect environment, is highly praised and supported by the teachers and students. (运用了which引导非限制性定语从句)高分句型2 As a student, I strongly support the activity because it is very meaningful and helpful. (运用了because引导原因状语从句)
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有