1、选择性必修第二册Unit 1Science and Scientists.阅读理解A2021邹城一中模拟Time and how we experience it have always puzzled us. Physicists have created fascinating theories, but their time is measured by a pendulum (钟摆) and is not psychological time, which leaps with little regard to the clock or calendar. As someone who
2、 understood the distinction observed, “When_you_sit_with_a_nice_girl_for_two_hours_it_seems_like_a_minute,_but_when_you_sit_on_a_hot_stove,_a_minute_seems_like_two_hours.”Psychologists have long noticed that larger units of time, such as months and years, fly on swifter wings as we age. They also no
3、te that the more time is structured with schedules and appointments, the more rapidly it seems to pass. For example, a day at the office flies compared with a day at the beach.Expectation and familiarity also make time seem to flow more rapidly. Almost all of us have had the experience of driving so
4、mewhere weve never been before. Surrounded by unfamiliar scenery, with no real idea of when well arrive, we experience the trip as lasting a long time. But the return trip, although exactly as long, seems to take far less time. The novelty of the outward journey has become routine.When days become a
5、s identical as beads (小珠子) on a string, they mix together, and even months become a single day. To counter this, try to find ways to interrupt the structure of your dayto stop time, so to speak.Learning something new is one of the ways to slow the passage of time. One of the reasons the days of our
6、youth seems to be full and long is that these are the days of learning and discovery. For many of us, learning ends when we leave school, but this doesnt have to be.1What is the underlined sentence in paragraph 1 used to show?APsychological time is quite puzzling.BTime should not be measured by a pe
7、ndulum.CPhysical time is different from psychological timeDPhysical theory has nothing to do with the true sense of time2Why do units of time fly faster as we grow older?AOur sense of time changes.BWe spend less time at the beach.CMore time is structured and scheduled.DTime is structured with too ma
8、ny appointments.3What does “novelty” in paragraph 3 probably mean?AexcitementBunfamiliarityCimagination Damusement4What is the purpose of the passage?ATo give various explanations about timeBTo describe how we experience time physicallyCTo show the differences of two kinds of timeDTo explain why tim
9、e flies and how to slow it downB2021浙江模拟I always wanted to be extraordinary at something. Not just as in, “Great job, Jimbo!” No, I wanted to be bestinclass, aweinspiring, tiptop; a worldfamous genius,like Michael Phelps or Mark Zuckerberg.Unfortunately, my version of reality did not quite line up w
10、ith this delusional vision. I was a good swimmer, but I peaked at the collegiate State Championships level. My academic record was pretty solid, but I never would have made it into one of those ivyleague schools.Though I rose to aboveaverage status in a couple of areas, the disappointing truth was t
11、hat I would never amount to anything more than a midsized fish in a small pond. God apparently had other plans.What drove me crazy, though, was the superstar talent thrown in my face at every turn. Some folks just seemed to get an unfair intensive dose (剂量) of it. Why couldnt I be like Bernie Willia
12、m, the famed New Yorkees player who also happens to be a worldclass jazz guitar virtuoso (艺术大师)?Some say greatness is simply a function of putting in the practice time. Around ten thousand hours, to be precise, according to author Malcolm Gladwell. I dont question the theory of devoting extraordinar
13、y efforts to developing ones expertise, but it seems that raw talent is equally important. You either have it or you dont.Ive heard that as people approach middle age, their life satisfaction increases because they begin to accept the gap between the expectations for themselves and the reality. Afte
14、r a few decades of frustration without the desired results, we eventually come to terms with how our lives turned out, even if it falls far short of our idealized youthful expectation.Hope bends, it seems.5What does the word “delusional” in Para 2 most probably mean?AImaginary BRealisticCAbstract DP
15、ractical6In the passage, the writer thinks of himself as _.Aa worldfamous geniusBa midsized fish in a small pondCa worldclass virtuosoDa student in an ivyleague school7According to the writer, what makes “greatness”?AExtraordinary effortsBTen thousand hours of practiceCRaw talentDTalent and time8Whi
16、ch of the following might be the best title ?AHope Bends BFrustrating DecadesCPractice Works DYouthful Expectation.七选五2021黄冈中学模拟People tend to download Google Earth with the belief that the images are updated live from satellites in space. The reality is that the images captured by the satellites ar
17、e made available by certain government agencies and some commercial image providers. _1_ Although some of the satellite images may be older than a year, they contain a lot of information that can be of great value. _2_3_ You can locate specific addresses and monuments in your city. Also you can meas
18、ure the length between different points as well as the area or radius of certain structures. You can also create maps with the geospatial data that is available on the program, as well as capture and print highresolution satellite images for free. The integrated movie maker makes it possible for you
19、 to record videos of activities._4_ Google Earth features several tools that are easy to use regardless of your technical proficiency level. You can fly over multiple locations on the hemisphere to explore different landscapes, oceans, mountain ranges, canyons, and other geographical elements. You c
20、an save tours and destinations which may be viewed at a later time or shared with friends._5_ Google Earth makes it possible for you to track changes within your neighborhood. With the historical imagery feature, you can find the level of infrastructural improvements or environmental degradation. Yo
21、u can easily monitor coastal erosion, melting ice caps and the rapid urbanization. You can dive to the bottom of seas and oceans to explore the underwater habitat, view shipwrecks, and marine glacial deposits.AIt is relatively easy to use.BThe advantages outweigh the disadvantages.CIt provides detai
22、led view of different locations.DYou can download Google Earth at no cost at all.EGoogle Earth is not intended for military purposes.FHere are a few reasons why you should have Google Earth on your computer.GThey are then acquired by Google Earth and uploaded to the image database for public use.写作假
23、定你是李华,上周一你校举行了高三成人礼仪式。请你为校英文报写一篇报道,内容包括:1活动时间、地点;2活动内容:走龙门、成人宣誓等;3个人感悟。参考词汇:龙门Longmen;宣誓make an oath注意:1写作词数应为80左右;2请按如下格式作答。The ComingofAge Ceremony_详解答案选择性必修第二册Unit 1Science and Scientists.阅读理解A【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要讲的是同样的事情,同样的时间,但是心理层面的时间和物理概念的时间是有差别的。文章解释了时间为什么过的很快,以及怎样让它变慢。1答案与解析:C推理判断题。根据划线句子的上一
24、句Physicists have created fascinating theories, but their time is measured by a pendulum and is not psychological time, which leaps with little regard to the clock or calendar(物理学家创造了有趣的理论,但他们的时间是通过钟摆衡量的,而不是心理时间,心理时间和钟表或日历没有关系。)可推测,划线句子是为了说明物理概念的时间和心理的时间是有区别的。C. Physical time is different from psycho
25、logical time(物理时间和心理时间是有区别的)符合以上说法,故选C项。2答案与解析:C细节理解题。根据第二段的They also note that the more time is structured with schedules and appointments, the more rapidly it seems to pass.(他们还指出,日程表和约会安排的越多,时间似乎过得就越快。)可知,因为单位时间是被规划好的,所以越是细致规划的时间,看上去就过的越快。C. More time is structured and scheduled(更多的时间被规划和安排)符合以上说
26、法,故选C项。3答案与解析:B词义猜测题。根据第三段的Surrounded by unfamiliar scenery, with no real idea of when well arrive, we experience the trip as lasting a long time. The novelty of the outward journey has become routine.(周围是不熟悉的环境,不知道我们何时到达,我们经历的旅行似乎持续了很长时间。外面世界的novelty已经成了家常便饭。)根据句意可知,因为对周边环境的不熟悉才觉得时间过得慢,而这种情况成为我们生活的
27、一种常规了。由此猜测,划线部分的意思是“不熟悉”。B. unfamiliarity(不熟悉)符合以上说法,故选B项。4答案与解析:D推理判断题。根据文章的主要内容,尤其最后一段的Learning something new is one of the ways to slow the passage of time. One of the reasons the days of our youth seems to be full and long is that these are the days of learning and discovery. For many of us, lea
28、rning ends when we leave school, but this doesnt have to be. (学习新的东西是减缓时间流逝的方法之一。我们的青春岁月之所以充实而漫长,其中一个原因就是这些是学习和发现的日子。对于我们很多人来说,离开学校就是学习的结束,但这不一定非得这样。)可知,作者写这篇文章目的是为了陈述为什么时间过的很快,以及怎样让时间变慢。D. To explain why time flies and how to slow it down(为了解释为什么时间流逝的快,以及如何让它变慢)符合以上推测,故选D项。B【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。作者通过自身经
29、验出发,自己年少时想成为最优秀的人,但是实际与期望有偏差,成功需要有天赋以及付出时间。到最后在经历了几十年的挫折却没有得到想要的结果之后,我们最终会接受我们的生活是怎样的,即使它远远达不到我们理想的年轻的期望。5答案与解析:A词义猜测题。根据上文Unfortunately, my version of reality did not quite line up with this可知,不幸的是,作者对现实的看法与这种妄想不太一致。此处的妄想是指第一段中作者希望自己是个十分优秀的人,故此处delusional与reality意思相反,可知划线单词意思为“想象的”。故选A。6答案与解析:B细节理解
30、题。根据第三段中Though I rose to aboveaverage status in a couple of areas, the disappointing truth was that I would never amount to anything more than a midsized fish in a small pond. 可知,虽然我在几个方面都达到了中等以上的水平,但令人失望的事实是,我只不过是小池塘里的一条中等大小的鱼。由此可知,在这篇文章中,作者认为自己是小池塘里的中等大小的鱼。故选B。7答案与解析:D细节理解题。根据第五段中Some say greatnes
31、s is simply a function of putting in the practice time.(有人说,伟大仅仅是投入练习时间的结果)以及后文I dont question the theory of devoting extraordinary efforts to developing ones expertise, but it seems that raw talent is equally important.(我并不怀疑为发展自己的专业技能而付出非凡努力的理论,但似乎天赋也同样重要)由此可知,作者认为,是天赋和时间造就了“伟大”。故选D。8答案与解析:A主旨大意题。
32、根据最后一段Hope bends, it seems.可知,看上去希望屈服了。再结合本文作者通过自身经验出发,自己年少时想成为最优秀的人,但是实际与期望有偏差,成功需要有天赋以及付出时间。到最后在经历了几十年的挫折却没有得到想要的结果之后,我们最终会接受我们的生活是怎样的,即使它远远达不到我们理想的年轻的期望。故A选项“希望屈服了”符合文章标题。故选A。.七选五【语篇解读】这是一篇议论文。本文讲述了Google Earth的图像并不是从太空卫星更新的,是由某些政府机构和一些商业图像提供商提供,但它仍具有一定优点,介绍了下载Google Earth三个方面的优点。1答案与解析:G上文The re
33、ality is that the images captured by the satellites are made available by certain government agencies and some commercial image providers.(实际情况是,卫星拍摄的图像由某些政府机构和一些商业图像提供商提供) 与G. They are then acquired by Google Earth and uploaded to the image database for public use.(它们随后被谷歌地球收购并上传到图像数据库供公众使用)承接自然,上下
34、文是并列关系,image是关键词,故选G项。2答案与解析:F根据下文陈述的几个下载谷歌地图的优点可知,此处应选择一个能开启下文的句子,F. Here are a few reasons why you should have Google Earth on your computer.(以下是一些你为什么应该在你的电脑上安装谷歌地球的原因)可以放在此处开启下文,故选F项。3答案与解析:D根据下文的You can also create maps with the geospatial data that is available on the program, as well as captu
35、re and print highresolution satellite images for free.(您还可以使用程序中提供的地理空间数据创建地图,以及免费捕获和打印高分辨率卫星图像)可知,本段主要讲述可以免费下载谷歌地图。D. You can download Google Earth at no cost at all.(你可以免费下载谷歌地图)可以作为本段中心句,for free和at no cost at all是关键词,故选D项。4答案与解析:A根据下文的Google Earth features several tools that are easy to use rega
36、rdless of your technical proficiency level.(Google Earth有几种工具,无论您的技术熟练程度如何,都易于使用)可知,本段主要讲述谷歌地球易于使用。A. It is relatively easy to use.(它相对容易使用)可以作为本段中心句,easy to use是关键词,故选A项。5答案与解析:C根据下文Google Earth makes it possible for you to track changes within your neighborhood. With the historical imagery feature
37、, you can find the level of infrastructural improvements or environmental degradation.(Google Earth使您能够跟踪您附近地区的变化。通过历史图像功能,您可以找到基础设施改善或环境退化的程度)可知,本段主要讲述谷歌地球可以提供具体的视图,C. It provides detailed view of different locations.(它提供不同位置的细节视图)可以作为本段中心句,故选C项。.写作参考答案:The ComingofAge CeremonyLast Monday witnessed
38、 an exciting ComingofAge Ceremony.Gathering on the playground at 7:00 sharp in the morning, all the Senior Three students were excited. Aimed at celebrating the coming 18yearold birthday, various activities were held. One of them was walking across Longmen, which means a brilliant future waiting for us diligent students. What impressed me most was the moment when all of us made an oath about what should be done as civilized youths.Thanks to the ceremony, I realize I have grown up and I should be selfdisciplined and responsible for my behavior.8原创精品资源学科网独家享有版权,侵权必究!
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有