ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:8 ,大小:17.46KB ,
资源ID:451290      下载积分:7 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-451290-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(安徽省2022届中考英语总复习语篇组合练五精练新版人教新目标版.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

安徽省2022届中考英语总复习语篇组合练五精练新版人教新目标版.docx

1、语篇组合练(五)一、完形填空Have you seen the cartoons of two penguins(企鹅) on the Internet? They sit on either side of a small 1. They are friends, but each does something selfish(自私的)which 2 their friend ship to sink(沉没).The cartoons have become very 3. They show how much people value friendship and sometimes 4

2、they may lose their friends. A friend is someone you can share your happy and also 5 moments with. A friend is someone to talk to about your deepest feelings. And with a good friend you will never be alone.However, keeping friendship isnt always 6. The key to 7 your friend ship from sinking comes do

3、wn to three simple things: sharing, caring and communicating. Good friends like to share everything with each other. They share their snacks; they share their 8 about schoolwork, and sometimes they even share their clothes! And good friends also care about each other. They do 9 they can to make thei

4、r friends happy. But the most important part of friendship is communicating.Communicating means talking to your friends and being honest with them. It also means that you should keep in touch with your friends even though they may be in 10 schools or live far away. Without communication, it is sure

5、to make your friend ship sink into the sea.1.A. houseB. chairC. boatD. cave2.A. causesB. findsC. catches D. sends3.A. importantB. interestingC. colourfulD. popular4.A. thinkB. worryC. speakD. wake5.A. joyfulB. meaningfulC. angryD. sad6.A. easyB. difficultC. seriousD. helpful7.A. runningB. walkingC.

6、stayingD. keeping8.A. moneyB. foodC. toysD. knowledge9.A. whoeverB. wheneverC. whateverD. wherever10.A. the sameB. differentC. expensiveD. cheap二、阅读理解AWhen you go on a vacation,the hotel you choose and the room you stay in are important.There are many cool theme(主题) hotel rooms around the world.Here

7、 are some of them.The Harry Potter RoomThe George Castle Hotel in England gives its guests the experience of staying in Harry Potters world.This 19th century castle hotel is beside Harry Potter tour bus stop.The bus will take you to the Making of Harry Potter studio tour.Ice Theme RoomAn ice theme c

8、an be found at Hotel de Glace in Canada.In winter,you can get a fireplace and a private spa in the rooms.The ice hotel has new rooms each year.This winter,it will build a room with the theme of Disneys movie Frozen.Pirate(海盗)Theme RoomIf you want a more attractive theme room,the Adventure Island Hot

9、el in America is the best choice.In their pirate theme rooms,youll feel like youre on a pirate ship in a world of sea adventures.Night at the Movies RoomAt the Wensley Hotel in Australia,guests are crazy about the Night at the Movies Room.There they can see different things of Hollywood,such as Holl

10、ywood signs over the door,and hand-painted actors pictures above the bed.1.What can guests do during their stay at the George Castle Hotel?A. Visit a movie studio.B. Have a private spa.C. Enjoy a movie night. D. Play an adventure game.2.Who is most likely to choose the Adventure Island Hotel?A. Kids

11、 who love Disneyland.B. Kids who love pirate stories.C. Adults who love castle tours.D. Adults who love watching movies.3.What is the possible choice for a super fan of Hollywood movies?A. The Wensley Hotel.B. Hotel de Glace.C. The George Castle Hotel.D. The Adventure Island Hotel.4.Where is the tex

12、t probably taken from?A. A storybook. B. A history book.C. A science book. D. A travel guidebook.BChina has recently published its first artificial intelligence (AI) (人工智能)textbook for high school students, following a plan by central government to include AI courses in primary and junior high schoo

13、l.The textbook, Fundamentals of Artificial Intelligence, was written by famous teachers from well-known schools across the country.The textbook not only pays attention to basics(基本原理) of AI, also focuses on practical use of AI in daily life, said Chen Yukun, a professor at East China Normal Universi

14、ty, who is one of the writers of the book. At present, about 40 high schools across the country have decided to use the textbook.The AI is being used more and more widely in daily life nowadays. But there arent enough talents for the area. Only university students study the technology. The book is a

15、 breakthrough (突破) as it takes AI technology out of the ivory tower and makes it part of high school learning.As early as 2022, the governments had estimated(估计) that more than 5 million AI professionals may be needed in the coming years.Many industries in the future will benefit (受益) from AI techno

16、logy, so the aim of the related courses should be to let students learn the basic idea and methods of AI.1.The textbook, Fundamentals of Artificial Intelligence, is for.A. famous experts B. high school students C. junior high school students D. primary schools2.Why is the AI textbook a breakthrough?

17、A. Because it makes AI technology part of high school learning.B. Because it was written by famous teachers.C. Because it pays attention to the practical use of AI in daily life. D. Because about 40 high schools have decided to use the textbook.3.How many professionals will be needed in the future?A

18、. More than 2 million. B. More than 5 million. C. Less than 2 million. D. Less than 5 million.4.In which part can we probably read the article in a newspaper?A. Travel. B. Fashion. C. Health. D. Education. 三、书面表达感恩是美好的,感恩别人和被别人感恩,都是幸福的。学会去感激别人,才会有快乐。请以Learn to Be Grateful为题写一篇短文。内容包括:1.学会感恩的重要性;2.你最

19、想对谁表达感恩之情以及原因;3.请举出生活中三种表达感恩之情的方式;4.呼吁大家学会感恩,创造更加幸福美好的生活。写作要求:1.不得在作文中出现学校的真实名称和学生的真实姓名;2.语句连贯,词数80左右。开头已经给出,不计入总词数。Learn to Be GratefulNowadays, more and more teenagers dont know how to be grateful to others. 【参考答案】一、完形填空【完形短文大意】本文以网上有关两只企鹅的漫画为线索,引发了关于友谊的讨论。对于如何维持友谊,使友谊之船不翻,我们应该重视三件事情:分享、关心和交流。1.C【

20、解析】根据下文中的their friend ship to sink(沉没)可知,它们坐在小船的两边,故所缺的词是boat。2.A【解析】根据上文的描述可知,它们都做了自私的事,导致它们的友谊之船沉没了,故用causes。3.D【解析】结合上下文的描述可知,这些漫画变得非常受欢迎,故所缺的词是popular。4.B【解析】此处是说,它们显示了人们多么珍惜友谊,有时人们担心可能会失去他们的朋友,故所缺的词是worry。5.D【解析】根据下文中的A friend is someone to talk to about your deepest feelings可知,朋友是你可以分享快乐和悲伤时刻的

21、人,故所缺的词是sad。6.A【解析】根据下文中的描述可知,维持友谊并不总是那么容易,故所缺的词是easy。7.D【解析】keep sth. from doing sth.意为阻止做某事,故选D。8.D【解析】根据下文中的schoolwork可知,他们分享功课上的知识,故所缺的词是knowledge。9.C【解析】根据上文中的描述可知,他们做他们能够做的任何事情来使他们的朋友高兴,故所缺的词是whatever。10.B【解析】交流也意味着你应该和朋友保持联系,即使他们可能在不同的学校或者住得远,故different不同的符合文意。二、阅读理解【阅读A篇短文大意】本文主要介绍了适合不同类型旅游者

22、的酒店房间。1.A【解析】细节理解题。根据The Harry Potter Room中的第二段内容可知选A。2.B【解析】细节理解题。根据表格第三栏中的第二段可知B项符合题意。3.A【解析】细节理解题。由表格第四栏中的There they can see different things of Hollywood,such as Hollywood signs.可知选A。4.D【解析】推理判断题。本文主要介绍了旅行时的酒店房间,故可以推断本文最有可能选自旅行指南。故选D。【阅读B篇短文大意】本文是一篇说明文,文章介绍了中国第一本面向高中学生的人工智能教材。1.B【解析】细节理解题。根据文章第一

23、段中的China has recently published its first artificial intelligence (AI) (人工智能)textbook for high school students可知选B。2.A【解析】细节理解题。根据文章第五段中的The book is a breakthrough (突破) as it takes AI technology out of the ivory tower and makes it part of high school learning可知选A。3.B【解析】细节理解题。根据文章第六段的内容可知选B。4.D【解析】推

24、理判断题。通读整篇文章可知本文主要介绍的是第一本面向高中学生的人工智能教材,故最有可能在报纸的教育版面读到此篇文章。三、书面表达 One possible version:Learn to Be GratefulNowadays, more and more teenagers dont know how to be grateful to others. Learn to be grateful to others, and well receive more love and find the happiness of life. We should be thankful to peop

25、le who help us or care for us. As for me, the person I want to thank most is my mother. She gives me much love and courage to face difficulties. Ill help to do housework as much as possible at home. To express thanks, there are many other ways, such as sending some flowers, writing a thank-you note or giving back the kindness we have received to people around us.Learning to be grateful helps us lead a happier life. Lets express thanks every day. 8

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1