1、第一讲七年级上 Units 14(含Starter).单项填空1.I think people both from the mainland and Taiwan are of one . Yes. Blood is thicker than water. A. room B. family C. house D. home 2.Several foreign visitors came to our school last week and we gave them a warm at the school gate. A. welcome B. card C. habit D. sale3
2、.Thank you helping me a lot. Youre welcome. A. with B. for C. at D. of4.2022合肥包河区一测Im afraid there is no enoughon the corner to put this big box.A. placeB. roomC. floorD. ground5.I solved the problem successfully the help of my elder brother. I thanked him a lot. A. with B. for C. without D. at6.I a
3、m glad that I will go to my uncles farm and ride the horse today. A. Have a good day! B. Come with me. C. Excuse me. D. Good idea!7.2022合肥包河区二测Its raining again. How can we have our picnic tomorrow?Dont worry. It wontlong.A. goB. lastC. rainD. drop8.Theres someone you, Jack.Tell him to wait a moment
4、. Ill be there right away.A. caring forB. asking forC. searching forD. paying for9.2022芜湖27中二模Tom, dont forget to turn off the lights when you leave.A. Thats right. B. Its nothing.C. OK, I will.D. Got it.10.Tim,you are so clever to think of this excellent idea.There is a way to solve the problem as
5、long as you really want to do it.A. seldomB. alwaysC. hardlyD. never.完形填空International Friendship Day is the day of celebrations of friendship. It is 1 on the first Sunday of August every year. The first Sunday of August was recognized(正式承认) as a holiday in honor of friends by the US Congress (国会) i
6、n the year of 1935. The great idea of honoring the beautiful relationship between friends was 2 by many people, and in a short time Friendship Day became a highly 3 festival. Following the popularity and 4 of Friendship Day in the US, several other countries accepted the tradition, and it became a/a
7、n 5 Friendship Day. Friendship Day is celebrated by giving friends gifts and cards. It is not just for young people or just in schools or colleges. It is celebrated by people of all age groups. On this day, friends give one another an enjoyable time and 6 their happiness with each other. Some friend
8、s celebrate the day by going out for a lunch, while some choose to invite friends to their 7. Since its origin in 1935, Friendship Day celebrations have come a long way, but the basic 8 behind the day has never changed. People express 9 for their friends. Today Friendship Day is being celebrated acr
9、oss different cultures and countries. Let this day be a reason for us to remember or be with people who have helped and 10 us. Having a true friend does help bring happiness to this world. 1.A. researched B. mindedC. recordedD. celebrated2.A. ordered B. called C. fought D. supported3.A. necessary B.
10、 useful C. popular D. rapid4.A. success B. failureC. honor D. attention5.A. internationalB. national C. personal D. traditional6.A. like B. enjoy C. helpD. share7.A. families B. spaces C. houses D. rooms8.A. feeling B. expression C. idea D. thought 9.A. love B. respect C. sadness D. hate10.A. doubte
11、d B. encouraged C. visited D. known.补全对话A: Hello, what are you looking at?B: 1 I am planning to travel, so they sent me these to cheer me up.A: Thats nice. Look, this postcard is from Beijing. 2B: Yeah, Im sure it is. But Li Wei says its tiring to travel around the city.A: 3B: Let me see. Thats from
12、 London. Peter went to London last summer and went inside Buckingham Palace, where the Queen of England lives.A: Oh, it would be fantastic.B: And this is a postcard of Bali Island. Paul was there last week. He says its very peaceful.A: 4B: Um.this one. Its from Disneyland. Its so exciting. Id really
13、 love to go.A: 5 Maybe it could be a graduation present for you next year.B: Yes. You are right. Ill try.A. Just some postcards from friends.B. Why not talk about it with your parents?C. Wheres this one from?D. How did he go there?E. Thats a very interesting place to visit.F. Of all, which postcard
14、do you like best?G. Who is he?.阅读理解AHigh-tech machines have made life easier for the millions around the world. However, some people still prefer low-tech ways of doing things. Heres an example of why this is happening. You can microwave a frozen hamburger in 60 seconds. However, it wont taste as go
15、od as the one you cook on the stove (炉). And if youre in a hurry, you probably wont have time to toast (烘烤) the bread. High-tech cooking saves time, but it doesnt make better-tasting meals.Most people get their news from high-tech sources (来源) like television or the Internet. This has many advantage
16、s. For example, electronic news is more up-to-date than newspapers or magazines. Its also more exciting to see live and videotaped news events than photographs.However, newspapers and magazines have some important advantages. They give more background and details (细节). They also let you read the par
17、ts that are important to you and skip the rest. Other high-tech timesavers have disadvantages. For example, most people use the phone or email to stay in touch with friends and family members who live in other places. But when you use the Internet or the phone, you dont always think carefully about
18、what you are saying, and sometimes you forget the important things you want to communicate. Similarly, when you do your homework on the computer, you neednt check your spelling by yourself. However, you are so busy with the computer that you dont pay enough attention to the actual words you are typi
19、ng.1.What advantages of high-tech machines does the writer mention in the text?A. They make more delicious meals.B. They can save time and make life easier.C. They can provide news with detailed information.D. They can make students do their homework carefully.2.How many advantages does the news fro
20、m high-tech sources have according to the text?A. Two.B. Three.C. Four.D. Five.3.Which of the following is NOT true according to the text?A. We sometimes forget the important things to say when talking on the phone.B. We wont miss important information while reading newspapers and magazines.C. We ca
21、n get the latest news from high-tech sources like television or the Internet.D. When we email our friends, we are always careful to choose the right words to say.4.In which section of a magazine may the text appear?A. News.B. Music and art.C. Sports.D. Science and technology.BAnna is a shy person an
22、d we have been best friends since we were little. She wanted to make more friends but it was hard for her. I knew she was a kind girl. I always made friends very easily, so I always had her by my side. One day I was out and she had no one to play with until a new kid showed up. His name was Jack and
23、 he asked if he could play with her. She said, I hope you dont mind playing with someone who is really shy. He said he didnt mind, because he was the same, and then they played together. That was how they became good friends. When I came back she was very happy and told me what had happened. I was a
24、lso happy for her. A few days later, I had to leave our town with my family. I was 13 years old at that time. Then Jack moved away, too. We didnt meet each other again until I came across Anna three years later. She told me that after Jack and I had left, she felt lonely.Now we three are together ag
25、ain. We know that we are best friends and we are there for each other no matter what happens. Anna is active and she has made many friends now. We are never going to be apart.5.What was Anna like three years ago?(不超过5个词) 6.How did Anna feel after Jack and the writer left?(不超过10个词) 7.Which sentence f
26、rom the passage can exactly describe Anna now?(不超过10个词) .单词拼写1.2022宣城二模People feed on rice in the s(南方).2.2022芜湖27中二模In hot weather, we should d(喝)plenty of water.3.2022芜湖27中二模My teacher lives on the t(第十二) floor of this building.4.2022马鞍山He b(买) his mother flowers every Mothers Day.5.S(看见) is belie
27、ving,but sometimes we also need to think about what we have seen.【参考答案】.单项填空1.B【解析】考查名词词义理解。句意:我认为来自大陆和台湾的人们都是一家人。是的,血浓于水。此处表示家庭,强调整体,应用family。2.A【解析】考查名词词义理解。句意:上周一些外国来宾来到我们学校,我们在学校门口热烈欢迎他们。根据句意可知welcome符合题意。3.B【解析】考查介词。thank sb. for doing sth.表示感谢某人做某事,是固定搭配。4.B【解析】考查名词词义理解。句意:我恐怕这个角落没有足够的空间来放这个大箱
28、子。A项:地点,地方;B项:空间;C项:地板;D项:地面。指空地或空间时,可用room,此时room为不可数名词。故选B。5.A【解析】考查介词。with the help of sb.意为在某人的帮助下,为固定搭配。6.A【解析】考查交际用语。上句句意:我很开心,我今天将要去叔叔的农场并且(在那里)骑马。根据语境可知,A项祝你玩得开心符合题意。7.B【解析】考查动词词义理解。句意:又下雨了。我们明天怎么野餐呢?不要担心。它不会持续很长时间。A项:去;B项:持续;C项:下雨;D项:落下。根据语境可知选B。8.B【解析】考查动词短语。根据下句中的告诉他稍等片刻,我马上就到可知上句是说,Jack,
29、有人要见你。ask for sb.表示要求见(某人)。9.D【解析】考查交际用语。句意:Tom,你离开时别忘记关灯。知道了。根据语境可知选D。10.B【解析】考查副词。此处是说,只要你真的想做,总会有解决问题的方法。故always符合题意。.完形填空【短文大意】国际友谊节是由美国国会1935年提出创立的,旨在告诉我们要永远感恩给予我们鼓励和帮助的朋友。1.D【解析】research研究; mind介意; record记录;celebrate庆祝。此处为被动语态,又根据第一句中的the day of celebrations可知选D。2.D【解析】此处是说,这个想法被很多人支持。故选D。3.C【
30、解析】necessary必要的;useful有用的;popular受欢迎的;rapid快速的。此处是说,很快友谊节成了一个颇受欢迎的节日。 4.A【解析】success成功;failure失败;honor荣誉;attention关注。结合上文描述可知国际友谊节广受支持,故此处是说随着它的流行与成功,一些其他国家也接受了这个节日。5.A【解析】international 国际的;national 国家的; personal 私人的;traditional传统的。根据上文中的 several other countries accepted the tradition 可知,它成了一个国际节日。6
31、.D【解析】like喜欢;enjoy享受; help帮助;share分享。根据设空后的with each other可知此处表示分享快乐。7.C【解析】family家庭; space空间;house房子;room房间。此处是说邀请朋友到家里。8.C【解析】由第二段中的The great idea of honoring.可知选C。9.A【解析】love爱;respect敬重;sadness 悲伤;hate憎恨。此处是说,人们表达他们对朋友的爱。10.B【解析】doubt怀疑;encourage鼓励;visit访问,参观; know知道。结合文意可知选B。.补全对话15 AECFB.阅读理解【A
32、篇短文大意】现在许多人都习惯使用高科技设备,但相较于传统工具,这些设备有利也有弊。1.B【解析】细节理解题。根据第一段中的High-tech machines have made life easier.以及High-tech cooking saves time.可知答案为B。2.A【解析】细节理解题。根据第二段中的This has many advantages. For example, electronic news is more up-to-date than newspapers or magazines. Its also more exciting to see live a
33、nd videotaped news events than photographs可知,文中提到了从高科技设备上获取新闻的两个益处,故答案为A。3.D【解析】正误判断题。根据第三段中的.when you use the Internet or the phone, you dont always think carefully about what you are saying.可知,选项D是错误的描述。4.D【解析】推理判断题。本文主要介绍了高科技设备的利与弊,所以它可能会出现在杂志的科技版块。【B篇短文大意】本文主要讲的是发生在三个好朋友之间的故事。5.Kind but shy. 6.Anna felt lonely after Jack and the writer left.7.Anna is active and she has made many friends now.单词拼写1.south2.drink3.twelfth4.buys5.Seeing7
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有