ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:10 ,大小:21.02KB ,
资源ID:451014      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-451014-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(安徽省2022届中考英语总复习第一部分考点知识过关第一讲七上Modules1_4含Starter精练含新题新版外研版.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

安徽省2022届中考英语总复习第一部分考点知识过关第一讲七上Modules1_4含Starter精练含新题新版外研版.docx

1、第一讲七年级(上) Modules 14(含Starter)一、单项填空1.Its a long time since we met last year, Alice. How is it going?. Many thanks.A. The same to you B. Pretty goodC. It doesnt matter D. Thats right2.Mum, Im very hungry. Could I get bread to eat?A. some B. anyC. fewD. many3.2022预测Though he is very busy, he still sp

2、ares some time to spend with his . Nothing could be more important to him.A. plant B. familyC. doctorD. home4.Jim writes better than Lucy and Lily, but draws .A. best B. worseC. better D. worst5.You can compare Lilys learning method with of Emilys and find your way.OK, I will.A. one B. thatC. it D.

3、this6.2022合肥包河区一模Hold your dream, youre sure to succeed some day.A. and B. or C. but D. yet7.I cant stand swimming in cold rivers in winter.But its for your health. You know I often swim in rivers during all seasons.A. careful B. harmfulC. helpful D. painful8.2022合肥瑶海区一模How kind you are! You always

4、do what you can me.A. help B. helping C. helps D. to help9.2022合肥45中三模改编You return the book now. You can keep it until next week if you like.A. shouldnt B. cantC. mustnt D. neednt10. are three physicists, Arthur Ashkin, Gerard Mourou and Donna Strickland, who won the 2022 Nobel Prize for Physics on

5、October 2nd. A. That B. There C. This D. It 二、完形填空2022陕西Since my mother moved to live with us in the city, she has been much heavier than before.As time went by, her health got 1. So I had to take her to see a2. My mother was told to lose weight by doing exercise every day. She had no choice but to

6、follow3the doctor said. I told her that I would exercise with her every morning.On the first morning, she got up very early4ran with me in our neighborhood. I tried to run slowly so that she could follow me. After5for some minutes, I told her the proper ways of exercise and the importance of eating

7、healthy food. She listened to me carefully. It made me6that she told me everything very patiently when I was a kid. On the second morning, I praised her for keeping running with me.But after two weeks, she wanted to7running because she thought the two-week exercise didnt work at all. To encourage he

8、r, I taught her how to use the facilities(设施) for exercise in our8. She began to exercise again.With my help, it9her one month to develop a good habit of daily exercise. Thank you,my dear daughter. Exercise brings health and happiness to me. I will10worry about my health. Her words touched my heart

9、deeply. I felt happy to make a big difference to my mothers life.1.A. worseB. thinnerC. better D. stronger2.A. teacherB. waiterC. doctorD. nurse3.A. whatB. that C. whichD. where4.A. so B. but C. and D. or5.A. swimming B. eatingC. playing D. running6.A. act B. expectC. forgetD. remember7.A. put upB.

10、give upC. set upD. eat up8.A. school B. neighborhoodC. hospital D. cinema9.A. tookB. spent C. cost D. paid10.A. always B. everC. never D. sometimes 三、补全对话2022长春改编(Mrs. Poole, a 77-year-old dancer, has just won Best Ballet(芭蕾舞)Dancer of the city.)Zhang Hua: Congratulations! Could I ask you some quest

11、ions?Mrs. Poole: 1Zhang Hua: When did you start to learn ballet?Mrs. Poole: 2Zhang Hua: It must be very difficult to become a good dancer. Did you think of giving up?Mrs. Poole: Yes, it was in my thirties.Zhang Hua: 3Mrs. Poole: Because I thought I was too old for ballet, but Im still dancing now.Zh

12、ang Hua: Cool! 4Mrs. Poole: It is not only a kind of dance, but also a lifelong job. Ballet is my life.Zhang Hua: How you love it! 5Mrs. Poole: Certainly not. Do what you love to do. Its the secret to success.Zhang Hua: Thank you! Nice talking with you.A. Sure, you can.B. I started at the age of sev

13、en.C. I really cant agree with you.D. What does ballet mean to you?E. Why did you want to stop dancing then?F. Would you mind giving us some advice?G. Of course not.四、阅读理解AThe last three classrooms at Vallecito Elementary School in California changed from seated desks to standing desks.Its now the f

14、irst all-standing school,Juliet Starrett says.She wants every U.S.public school kid to use a standing desk within the next 10 years.Georgia, 10, and Caroline, 7 attend Vallecito.They are excited about their new desks.We feel happier.Were less tired, and were more active,Georgia says.Some of the desk

15、s have wheels and bars.Kids can use the bars to move desks in a way that doesnt disturb(打扰)the class.Wheels allow the desks to be moved easily.The desks can also be adjusted to different heights.Kids take breaks by sitting on the floor or on stools(凳子).Ergonomics is the study of designing things to

16、make them easy and safe to use.Mark Bender, the director of the Texas A&M Ergonomics Center, says his research shows that kids using standing desks are more focused, healthier and burn more calories.Some other researchers make similar reports.But not everyone agrees that standing is better than sitt

17、ing.Some parents and teachers worry that kids will get tried and that standing for long periods of time may be harmful.And standing desks are more expensive.Our message should not be Sit less, and stand more,Bender says,butSit less,and move more.1.Georgia and Caroline feel when they use standing des

18、ks.A. nervous B. unhappyC. tired D. excited2.The underlined word adjustedmeansin Chinese.A. 调整B. 测量C. 保持D. 加工3.In the fourth paragraph, Mark Bender thinks .A. sitting is better than standingB. standing desks are more expensiveC. standing desks can make kids healthierD. standing may be harmful to kid

19、s4.Which of the following is the best title of the text?A. Sit or stand.B. Standing desks.C. Sitting all the time.D. Desks with different heights.B2022安庆一模Little girl Amelia Hallows lives in the UK and she is only five years old. She likes her school and. helping her teachers.Amelia started reading

20、when she was three. Different from other children of her age, shes crazy about reading and likes copying things from books and magazines. Whats more, she has another special hobby correcting others spelling mistakes. Even though they are her teachers, she is still open with them.One day, Amelia was

21、doing her homework. It was a matching exercise. Suddenly she found the word deer was misspelled as dear. She circled the mistake and wrote It is spelled deer on her paper. Then she showed the homework to her mom.Her mother said, She just looked really proud of herself and she said, It is wrong and I

22、 will tell my teacher. Amelias mom is proud of her daughter, too. She said, Shes really interested in words and reading. She always gets a book in her hand.5.Amelia began to read at the age of .A. 5B. 4 C. 3D. 66.Amelia is different from other children because .A. she is crazy about dancingB. she is

23、 crazy about copying things from TVC. she is good at teaching her friendsD. she likes correcting others spelling mistakes7.Amelias mother is proud of her daughter because her daughter.A. couldnt find the teachers mistakesB. enjoyed reading books all the timeC. could help others with grammarD. showed

24、 her homework to her teachers8.Which of the following is true?A. Amelia didnt like her school.B. Amelia could help her teachers.C. Amelia wasnt interested in reading books.D. Amelia didnt show interest in copying things from magazines.五、单词拼写1.Your tiny help can bring much w(温暖)to persons in need.2.W

25、e all felt very t(疲劳的)after a long walk, so everybody wanted to stop to have a good rest.3.Although you can lead the horse to water, you cant make it d(喝).4.Xinjiang is home to many popular f(水果) like grapes in Turpan.5.Its a story of the great f(友谊)between a woman and a dog.【参考答案】一、单项填空1.B【解析】句意:爱丽

26、丝,自去年我们见面以来,已经有很长一段时间了。最近还好吗?非常好。谢谢。故Pretty good符合语境。2.A【解析】句意:妈妈,我很饿。我能吃些面包吗?bread为不可数名词,可先排除C和D;又在希望得到对方肯定回答的疑问句中应用some,故选A。3.B【解析】句意:尽管很忙,他仍然腾出一些时间和他的家人在一起。对他来说,没有什么比家人更重要的了。故用family。4.D【解析】句意:Jim比Lucy和Lily写得好,但是他画得最差。根据句意可知,此处是三个人之间的比较,应用最高级形式,且由题干中的but可知Jim画得最差。故选D。5.B【解析】句意:你可以比较莉莉的学习方法和埃米莉的学习

27、方法,然后找到你自己的方法。好,我会的。此处that代替前面提到的learning method,以避免重复。6.A【解析】句意:坚持你的梦想,有一天你一定会成功。A项:那么,因此(用于表示结果);B项:或者;C项:但是;D项:然而。根据语境可知此处表示顺承关系,故选A。7.C【解析】此处是说,冬天在冰冷的河里游泳对你的健康是有帮助的。故用helpful。8.D【解析】句意:你真善良啊!你总是做你能做的来帮助我。此处动词不定式在句中作目的状语,故选D。9.D【解析】句意:你不必现在还书。如果你乐意你可以下周还。A项:不应该;B项:不能;C项:禁止;D项:不必。根据语境可知选D。10.B【解析】

28、此处是说,有三位物理学家获得了2022年诺贝尔物理学奖,故应用There be句型。二、完形填空【短文大意】为了改善妈妈的健康状况,我每天早上和她一起跑步。在我的督促下,妈妈养成了每天锻炼的好习惯。妈妈感谢我对她的关心和督促,我也很高兴自己能够对妈妈的生活产生好的影响。1.A【解析】根据下文的描述可知,随着时间的流逝,妈妈的健康状况变得更糟糕了,故所缺的词是worse。2.C【解析】结合上下文可推断,我不得不带她去看医生,故所缺的词是doctor。3.A【解析】句意:她别无选择只能听从医生的话。此处所缺的词是what,what the doctor said是宾语从句,其中特殊疑问词what是

29、said的宾语。4.C【解析】第一天早上,她起得很早,并且和我一起在我们的小区跑步,故所缺的连词是and。5.D【解析】结合上下文可推断,在跑了几分钟之后,我告诉她锻炼的正确方式以及吃健康的食物的重要性,故所缺的词是running。6.D【解析】那使我记起小时候她非常耐心地告诉我所有事情,故所缺的词是remember。7.B【解析】put up搭建,张贴;give up放弃;set up成立;eat up吃完。根据设空后的她觉得这两周的锻炼没有什么用可推断,她想放弃跑步,故give up符合文意。8.B【解析】我教她如何使用我们小区的运动设施,故所缺的词是neighborhood。9.A【解析

30、】在我的帮助下,她花了一个月的时间养成了每天锻炼的好习惯。根据It takes sb. some time to do sth.的句式结构可知答案为A。10.C【解析】妈妈说的是我不会再为我的健康问题而担忧了,故所缺的词是never。三、补全对话15 ABEDF四、阅读理解【A篇短文大意】本文是一篇说明文。文章介绍了美国的一所小学正在使用可调整高低的站立式课桌,这种桌子旨在倡导少坐,多动。1.D【解析】根据第二段的第二句可知,她们使用这种新型桌子时感觉很兴奋。故选D。2.A【解析】根据画线词后的to different heights可推知,adjusted意为调整。故选A。3.C【解析】根据

31、第四段的.his research shows that kids using standing desks are more focused, healthier.可知,Bender认为使用这种桌子会使孩子们更健康。故选C。4.B【解析】本文主要介绍了一种新型的桌子站立式课桌。故最适合作本文标题的应是B项。【B篇短文大意】本文主要讲述了英国小女孩Amelia Hallows的故事。5.C【解析】细节理解题。根据第二段的第一句可知Amelia三岁时开始阅读,故选C。6.D【解析】细节理解题。 根据第二段的倒数第二句可知Amelia不同于其他孩子的地方在于她喜欢纠正别人的拼写错误。故选D。7.B【解析】细节理解题。根据最后一段可知Amelia的妈妈因女儿热爱读书而感到骄傲。故选B。8.B【解析】细节理解题。根据第一段的第二句可知Amelia可以帮助她的老师,故选B。五、单词拼写1.warmth2.tired3.drink4.fruits5.friendship10

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1