ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:117.50KB ,
资源ID:450522      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-450522-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(四川都江堰市2015高考英语阅读类和书面表达练习(3)《附答案》.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

四川都江堰市2015高考英语阅读类和书面表达练习(3)《附答案》.doc

1、四川都江堰市2015高考英语阅读类和书面表达练习(3)【附答案】完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。 I truly feel that my mother led me here, to Morzaine, and to my future as a happy wife and business woman. When Mum 1 in October 2007,I was a cook. In December that year, while I was working for a wedding, a pearl necklace M

2、um had left me 2 .I was distraught(忧心如焚的). Some days later, I was 3 that a guy who was working with us that day. “could probably have made a fortune 4 the necklace he found.” 5 .he returned it. Hearing how Id 6 Mum for six months before her death, he said, “Christmas is going to be 7 why not go out

3、to the Alps for a couple of weeks?”I come to Morzaine ,a small ,friendly village in the Alps and_8_ fell in love with it .What was _9_to be a stopgap (权宜之计) trip turned into a new life .I kept travelling between London and here and felt _10_than I had in months .In December 2008 , I was _11_as a hot

4、el manager and moved here full time .A month later, I met Paul, who was traveling here. We fell in love. In the beginning , I didnt want to discuss_12_, because the sadness of losing Mum_13_felt great. Paul understood that and never_14_me but, by summer, we got married. A year later, we used his sav

5、ing, and the money from the sale of Moms house, to build our own _15_.We want to give our guests a _16_ feel, so each room is themed(以为题) around memories from our lives. There are also styles to remind me of Mom - a tiny chair which _17_ be in her bedroom is set in one room.We are having a wonderful

6、 life Mum _18_ naturally part of it, _19_ theres no way we would be here if it wasnt for the _20_ she gave me. I know shes here in spirit, keeping an eye on us.1.A.died B. came C. returned D. visited 2.A. burned B. disappeared C . broke D. dropped 3.A.shown B. comforted C. persuaded D. told 4.A. hid

7、ing B. stealing C. selling D. wearing 5.A.Luckily B. Naturally C. Surely D. Hopefully 6.A.nursed B. cured C. missed D. guarded 7.A.long B. hard C. merry D. free 8.A. suddenly B. finally C. nearly D. immediately 9.A.said B. proved C. supposed D. judged 10.A.smarter B. higher C. firmer D. lighter 11.A

8、.honored B. hired C. regarded D .trained 12.A. travel B. business C. children D. marriage 13.A.recently B. once C. still D. first 14.A.left B. pushed C. surprised D. interrupted 15.A.hotel B. restaurant C. home D. shop 16.A.homely B. lively C. motherly D. friendly 17.A.ought to B. used to C. might D

9、. could 18.A. takes B. keeps C. looks D. feels 19.A. unless B. while C. because D. though 20.A. money B. chair C. house D. necklace 【 答案与解析】【要点综述】作者围绕其母亲去世时留给她的一条珍珠项链这一主线展开故事。叙述了她在项链失而复得之后,为了缓减对母亲的思念,在一次不经意的度假中找到了她的新生活-成家立业;作者在生活中以各种形式来怀念她的母亲,感受到家的温暖;而“项链”既是表达了对母亲的怀念之情同时也暗示了母亲对她生活的影响。1. A 根据下句“a pea

10、rl necklace Mum had left me. ”可知母亲是在当年10月去世。2.B根据句子“I was distraught (忧心如焚的)”说明项链弄丢了。3.D “我是被告在一起工作的一个伙计拾到了项链。”A为“展示”;B意味“安慰”;C为“说服”均不符合题意。 4. C. 句意为:“他可能把项链变卖成钱了。”根据句意选C。5. A 根据上一句和下一句“他把项链交还了我”可知选A。A意为“幸运地”;B意为“自然地”; C意为“当然”;D意为“希望”。6. A 句意为:“听到在母亲去世之前我是如何地护理她那六个月,他”。A. nurse意为“护理”; B. cured为“治愈”;

11、 C. missed为“想念”, D. guarded为“看守”。7. B. 根据句意“圣诞节将会很辛苦”故选B. hard。8. D 根据前后文可知我就立刻爱上了Morzaine这个地方。A为“突然,猛然地”;B为“最终”;C为“将近,几乎”;D为“立即,马上”。9. C 句意为:“原本只认为是一次权宜之计的旅行最终却成就了我新的生活”。was supposed to be意为“原以为是,本该是”,故C符合题意。10. D上文提到我开始了一种新的生活,故应该感到比以前心情更轻松了。故选D。11. B 根据“as a hotel manager” “moved here full time”可

12、知她受雇当旅馆经理。12. D 根据下文“but by summer, we got married”可知我不想讨论结婚的事情。13. C 我不想讨论结婚的事,是因为我深陷丧母悲痛仍无法自拔。故C项最合适。14. B 根据句意:“Paul他理解此事,从未催促过我,但到夏天时我们还是结婚了。”故选B(敦促,催促),切合题意。15.A根据下一段话中“guests” ”eachroom” 等词汇可知是建他们自己的旅馆。16.A每个房间都以来自生活的记忆为主题,并将母亲用过的小椅子置于房间,显然我们是要给我们的客人以一种家的感觉。故选A. homely(如在家一般的,像家的)。17.B 根据句意“过去

13、放在她卧室的一把小椅子”选B“过去常常”。A为“应该”;C为“可能”,D为“能够,可能”,均不符合句意。18.D根据后文“I know shes here in spirit, keeping an eye on us.”可知母亲很自然会感觉到我们正在过的这种美好的生活。19.C根据句意:“我们正在过着一种美好的生活,母亲自然是感知到它,因为,要不是她给我的那条项链的话,我是绝不会来这个地方的。“选C。20.D参看上一题解释。本题为文章结尾点题,故选择D. necklace.阅读理解 The Coalition for the Homeless is an organization that

14、seeks to address the needs of the homeless population in the United States.It is a network of offices,some of which provide food and houses for the homeless population,and some of which fight for the passing of laws that would give every American the right to a place to call home.According to the Co

15、alitions studies,of over two hundred million people living in the United States,up to three million are homelessand the number is still growing.Since the late 1970s,fastrising house prices,large cuts in government supported housing programs,and economic recession(经济衰退) have made it impossible for ma

16、ny Americans to meet housing costs.Sadly,this has resulted in a number of persons being forced to leave their homes and/or unable to find new affordable homes.According to another research,families with children appear to be the fastestgrowing part of the homeless population,making up 39% of it.The

17、old idea of a homeless person,that of the single man who gets drunk all the time,is no longer true.A much larger part of the population now finds itself homeless.Even worse,once a person becomes homeless,he often finds it impossible to find a job,since most employers require anyone who wants a job f

18、rom them to provide a home address on a job application.本文记叙了无家可归者联盟试图帮助解决无家可归人的需要。为他们提供食物和房屋,为他们的权力而战。从二十世纪七十年代以来,由于房价上升,政府支持减少,经济衰退,使无家可归者越来越多,更糟的是,他们找不到工作。17The underlined word “address” in the first line probably means “_”Atalk about Bdeal withCfight for Dwrite to答案:B。词义猜测题。从下文可知,该联盟提供给无家者食物,房子,

19、即表明该联盟在努力满足和解决无家者的需求。故B项正确。18How many people are homeless in the US.according to the Coalition studies?A39% of the population.B200 million people.CAbout 3 million people.DAbout onefifth of the population.答案:C。细节理解题。根据短文第三句话可知,美国有两亿人口,其中有多达三百万人无家可归,且这个数还在上升。19Homeless people often have difficulty fin

20、ding a job because_.Athey have no home addressesBthey mostly have a drinking problemCthey arent supported by government programsDthey often dont have enough work experience答案:A。细节理解题。根据短文最后一句可知,因为大多数雇主要求找工作的人在申请表上填上家庭住址,所以无家可归者发现他们不可能找到工作。20What is the main cause of the rising number of the homeless

21、 in the US.?AThe passing of new housing laws.BThe fast growth of family size.CThe slow construction of houses.DThe everrising price of housing.答案:D。细节理解题。根据第四句话可知,从20世纪70年代,房价快速增长,使许多美国人不可能满足住房费用,从而使更多的人无家可归。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Morocco is located at the northwest of Africa and i

22、s bordered in the north by the strait of Gibraltar and the Mediterranean Sea.The Atlantic Ocean keeps the west and the north of the country more temperate (温和的)The country also offers the broadest plains,some of which run along the Atlantic Ocean and the highest mountains in North Africa including t

23、he Atlas Mountains. Starting with the symbol of Morocco,Marrakech is a beautiful city that has remained unspoiled by the volume of tourists that flock there each year.One of the finest monuments in Morocco is greatly benefited by this amount of tourism.Actually their high volume contributes in a pos

24、itive way to preserving one of the greatest monuments of Morocco. Fes is the third largest city in Morocco and is the capital of the FesBoulemane Region.It is separated into three parts,Fes el Bali more commonly known as the old walled city,now classified as a UNESCO World Heritage Site,FesJ did and

25、 the Ville Nouvelle.Fes el Bali is believed to be the largest carfree urban area in the world.Fes is a splendid place to visit to heighten the senses with the colors,smells and sounds. Casablanca is an enormous city which is near the capital of Morocco and a place where any European would feel at ho

26、me.Casablanca was made famous by the movie and gives the impression of being a romantic place.Unfortunately like many other popular cities around the world,it is crowded,noisy,and polluted,a far city from the romantic ideal of the film.Because it has the biggest port,Casablanca,the important city of

27、 Morocco,has everything that the tourists need. Asilah is a city situated on the Atlantic Ocean and is one of the most stunning (出色的)old cities of Morocco.The city is set along the cliffs which make it beautifully presented and an ideal place to continue adding to its economy by the fishermen.The ec

28、onomy is also reliant on the trading of cattle,sheep and cereal.If you are having a holiday in Morocco during August then you will be fortunate enough to experience one of Asilahs cultural festivals where you can enjoy the lively music and wonderful paintings. 【文章大意】本文详细介绍了摩洛哥的位置以及它的几个著名城市的特点。1How m

29、any cities in Morocco are introduced in the above passage?A4. B5.C6. D7.答案:A细节理解题。本文的二、三、四、五段分别介绍了Marrakech(马拉喀什),Fes(法斯巴利),Casablanca(卡萨布兰卡)和Asilah(阿尔西拉。)2If you want to live conveniently while on vacation,you can choose to stay in_.AMarrakech BFesCCasablanca DAsilah答案:C细节理解题。从第四段Casablanca is an e

30、normous city which is near the capital of Morocco and a place where any European would feel at home.以及.has everything that the tourists need.可看出卡萨布兰卡非常大,各种服务应有尽有,生活舒适方便,故选C。3From the above passage we can learn that_.AIf you want to enjoy music and paintings,you can visit Asilah at any timeBCasablanc

31、a is as romantic as what is shown in the movie CFes has been the capital of Morocco for a long time DMarrakech best represents Morocco答案:D推理判断题。A项的at any time有误;根据Casablanca was made famous by the movie and gives the impression of being a romantic place.可知B项错误;法斯巴利是the FesBoulemane Region的首府,而不是摩洛哥的

32、首都,C项错误。根据第二段Starting with the symbol of Morocco,Marrakech is a beautiful city.可知答案选D。4The passage most probably appears in a_.Ageography book BmagazineCresearch paper Dhistory textbook答案:B推理判断题。本文属于介绍类的文章,A项只是地理方面;C项是研究论文;D项是历史课本,综合全文,可知B项最佳。 【山东省宿州市2014高考英语模拟适应卷】书面表达。时下,各类电视节目广泛使用短信参与方式,对此人们评价不一。请

33、你对此现象谈谈个人看法。 要求:1.词数:120词左右; 2.可根据内容要点适当增加细节,以使行文连贯。 _【参考范文】书面表达One possible version:At present, short messages are widely involved in various TV programs. People react to them in different ways. Defenders hold the view that short messages offer the audiences more chances to participate in the live

34、programs. In this way, the mass media benefit a lot from them. On the other hand, they appeal to the need of the young people. Critics accuse that if the short messages are out of control, we cannot ensure the taste of the programs. Whats more, the expenses may make audiences feel bad. To make matters worse, some adolescents are so addicted to them that too much time and energy are wasted. As far as I am concerned, the short message is typical of information technology, but it is a powerful tool that needs to be used with care.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1