收藏 分享(赏)

2021-2022年新教材高中英语 Unit 1 Food matters Section Ⅳ Extended reading & Project & Assessment课后练习(含解析)译林版选择性必修第一册.docx

上传人:a**** 文档编号:448562 上传时间:2025-12-06 格式:DOCX 页数:7 大小:15.54KB
下载 相关 举报
2021-2022年新教材高中英语 Unit 1 Food matters Section Ⅳ Extended reading & Project & Assessment课后练习(含解析)译林版选择性必修第一册.docx_第1页
第1页 / 共7页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 1 Food matters Section Ⅳ Extended reading & Project & Assessment课后练习(含解析)译林版选择性必修第一册.docx_第2页
第2页 / 共7页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 1 Food matters Section Ⅳ Extended reading & Project & Assessment课后练习(含解析)译林版选择性必修第一册.docx_第3页
第3页 / 共7页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 1 Food matters Section Ⅳ Extended reading & Project & Assessment课后练习(含解析)译林版选择性必修第一册.docx_第4页
第4页 / 共7页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 1 Food matters Section Ⅳ Extended reading & Project & Assessment课后练习(含解析)译林版选择性必修第一册.docx_第5页
第5页 / 共7页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 1 Food matters Section Ⅳ Extended reading & Project & Assessment课后练习(含解析)译林版选择性必修第一册.docx_第6页
第6页 / 共7页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 1 Food matters Section Ⅳ Extended reading & Project & Assessment课后练习(含解析)译林版选择性必修第一册.docx_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 1课下题型练(四)Extended reading & Project & Assessment.阅读理解It has become a certain belief among the public drink at least eight glasses of water a day to improve health and wellbeing.Bottled water companies often repeat it to increase their sales but it is actually a silly idea.There is no evidence t

2、o prove the advantages of drinking eight glasses of water a day, scientists say.The misunderstanding is caused from the suggestion that adults should drink 2.5 liters of water daily, which was highlighted(强调)by the British Medical Journal in December.The important part of the suggestion that most of

3、 this quantity of water is contained in prepared foods, however, is usually ignored.US.researchers who reviewed the evidence concluded that most people do not need to worry about the amount of water they drink every day.Besides drinking water, they will be getting plenty of liquid (液体) in other ways

4、.Caffeinated drinks such as tea, coffee and cola, and alcohol (酒) can help reach the daily total if they dont drink too much, though these drinks help the production of urine (尿)Less well known are the dangers of drinking too much water, causing water poisoning, low salt levels and even death.The re

5、view of research by Dan Negoianu, from the University of Pennsylvania, found that not a single study included the suggestion of drinking eight glasses of water a day.Although one small study suggested that drinking water could result in fewer headaches, the results were not very important.However, t

6、he benefits of drinking some water to prevent a pain in head after drinking too much alcohol are separately, proved to be true.No studies showed any advantages to the color of the skin because of the increased water taken into bodies.Dehydration (脱水) can make skin less pleasant, but there was no cle

7、ar evidence to support the idea that water helps people keep a youthful appearance.The researchers also found no evidence that drinking lots of water does some good to the bodys organs (器官)语篇解读:本文是一篇说明文。证据表明过多的喝水对身体健康并没有人们所认为的那么多好处。1From the passage, we know that the suggestion about drinking eight

8、glasses of water a day Acauses some serious diseasesBis misunderstood by people in factChas enough scientific evidence to support itDwas published by the British Medical Journal解析:选B细节理解题。第一段提到, 公众普遍认为每天至少喝八杯水能提高健康水平, 但实际上这是个错误的想法。科学家说没有证据来证明每天喝八杯水对健康有好处。所以每天至少喝八杯水能提高健康水平是被人们误解了。2What can be proved

9、about drinking a lot of water according to the passage? ACausing bad headaches.BHelping to keep youthful looks.CMaking the bodys organs stronger.DReducing the bad influence of drinking alcohol.解析:选D细节理解题。根据第四段最后一句“However, the benefits of drinking some water to prevent a pain in head after drinking

10、too much alcohol are separately, proved to be true.”可知,多喝水可以减少饮酒的不良影响。3The writers main purpose of writing this passage is to Apersuade people to drink different kinds of waterBwarn people of the danger of drinking much waterCtell people drinking much water is not as healthy as is consideredDhelp pe

11、ople realize the importance of drinking enough water every day解析:选C写作意图题。第一段提到, 科学家指出, 喝水不像人们认为的那样对健康有好处。最后一段又强调没有明确的证据表明喝水对皮肤有好处。故作者写这篇文章的目的是告诉人们喝大量的水未必像人们认为的那样对健康有好处。.完形填空Andrea Silvera is always good at taking handwritten and detailed lecture notes.She had never 1 she could make money with the sk

12、ill until she was introduced to a(n) 2 OneClass provides course notes and study guides 3 by excellent students for college students around the nation.“I accidentally saw an article published by OneClass about difficult class.” Silvera says.“There was a 4 to become a note taker and I tried.After I 5

13、my notes and my trial period (试用期) was over, I was 6 .” What is surprising, Silvera says, is the 7 of views her notes receive.“In a class of 300, over 100 students usually view my notes.To get responses from a third of the class is 8 , which makes me feel needed.”The founders of OneClass began the s

14、ite 9 to help other students.But unexpectedly, it gained fame and wealth.Ninety percent of students who had used OneClass notes got better grades as a 10 , and 68 percent of note takers also saw great 11 in their studies.But note takers dont just take the job for 12 benefit.Silvera has made 1,500 in

15、 just a year of note taking for OneClass.“My notes are not just handwritten,” she said, “I 13 manyextra explanations that the 14 gives.”Silvera finds that working her way through college as a note taker has been 15 However, she said she needed to remind other students who might be interested in taki

16、ng the job to put in the time and actually attend the class.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要介绍了大学生Silvera在OneClass兼职,通过分享自己的笔记来让自己和他人提高成绩、并且自己还能挣钱的故事。1A.believedBpuzzledCheardDthought解析:选D句意:在被介绍到一个网站之前,她从未想过自己可以用这项技能赚钱。结合后文“could make money with the skill until she was introduced to”可知,在被介绍到OneClass网站之前,Silvera从

17、未想过(thought)自己可以用这项技能赚钱。故选D。2A.organizationBcompanyCnewspaperDwebsite解析:选D句意参见上题解析。根据第三段中“The founders of OneClass began the site”可知,这是一个网站。故选D。3A.writtenBtypedCreadDsent解析:选A句意:OneClass为全国大学生提供由优秀学生撰写的课程笔记和学习指南。根据上文“course notes and study guides”可知,OneClass网站为全国大学生提供由优秀学生撰写的课程笔记和学习指南。故选A。4A.planBch

18、anceCdreamDway解析:选B句意:我有机会成为一个记笔记的人,我尝试了。结合后文“to become a note taker”可知,此处指有机会成为一个记笔记的人,短语a chance to do sth做某事的机会。故选B。5A.foundBsoldCofferedDheld解析:选C句意:在我提供了我的笔记之后,我的试用期结束了,我被录用了。根据后文“my trial period”(我的试用期)可推断,在试用期内,Silvera把自己的笔记提供给了OneClass。故选C。6A.employedBimpressedCtouchedDrefused解析:选A句意参见上题解析。根

19、据上文“my trial period (试用期) was over”以及后文提到Silvera笔记的浏览量,可推知,Silvera被公司录取了。故选A。7A.numberBqualityCspeedDstrength解析:选A句意:Silvera说,令人惊讶的是她的笔记收到的浏览量。根据后文数字300、100可知,这是她笔记被观看的数量。短语the number of 的数量。故选A。8A.terrifyingBtiringCamazingDrelaxing解析:选C句意:能从三分之一的学生那里得到反馈,真是太棒了,这让我觉得自己被需要。根据后文“makes me feel needed”可

20、知,得到三分之一的反馈让Silvera感到自己是被需要的、高兴的,因此该空应该填与“令人高兴的”相关的词,故选C。9A.simplyBequallyCnearlyDslightly解析:选A句意:OneClass的创始人创办这个网站只是为了帮助其他学生。根据后文unexpectedly可推断,创办者起初只是想帮助其他学生。故选A。10A.presentBend CgoalDresult解析:选D句意:结果,使用过OneClass笔记的学生中有90%的人取得了更好的成绩,68%的记笔记的学生在学习上也取得了很大的进步。根据该段第一句help other students可知,这些笔记最终帮助了使

21、用它的学生。短语as a result结果。故选D。11A.troubleBprogressCdifferenceDexperience解析:选B句意参见上题解析。结合上文“Ninety percent of students who had used OneClass notes got better grades”可知,此处是在说明OneClass笔记给学生带来的好处,使学生取得了好成绩和进步。故选B。12A.socialBeducationalCenvironmentalDpersonal解析:选B句意:但是记笔记的人不只是为了教育利益而接受这份工作。根据前文in their studi

22、es可知,在教育学习方面,写笔记的人获得了利益,所以该空应该填与教育相关的形容词,故选B。13A.desertBrefuseCincludeDcreate解析:选C句意:我把教授讲的很多额外的解释都包含进去了。此处指Silvera的笔记中包含教授讲的很多额外的解释。故选C。14A.professorBpresidentCfriendDpartner解析:选A句意参见上题解析。根据前文explanation和常识可知,笔记中的解释应该是相关领域的专家教授给出的,故选A。15A.welcomedBchallengingCmovingDmeaningful解析:选D句意:Silvera发现自己在大学

23、里做笔记是有意义的。A.welcomed受欢迎的;B.challenging挑战的;C.moving动人的;D.meaningful有意义的。根据上一段可知,写笔记不仅能让自己成绩提高,还能挣钱,所以对Silvera来说,这应该是很有意义的。故选D。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。For decades before my mothers diagnosis(诊断) of Alzheimers in 2001, we had suffered a tense relationship born from her alcoholism.When

24、 I learned she had Alzheimers, my hope for reconciliation(言归于好) and forgiveness disappeared along with her abilities to think.But the world of Alzheimers is full of surprises! As Moms disease progressed, the ways I had disappointed her disappeared from her consciousness, and our struggles over my he

25、althy life choices that differed from hers effortlessly ended.In her “now,” I was her kind, loving companion.My faithful presence was all that mattered to her; and for the first time in my life, I felt wholeheartedly accepted by my mom just exactly as I am.The wounds from the past began to heal in t

26、he arms of a mother who loved me in the present.For our relationship to truly heal, my acceptance of Mom was also essential.Having learned about the process of decline determined by Alzheimers, I acknowledged her limitations.I let go of expecting her to be the mother I had always wanted, and accepte

27、d the mother wholeheartedly she now was.After doing this, I noticed that she had, in many ways, become the mother I needed.Because I didnt expect, demand, or want Mom to be anyone other than who she was at each moment, she became the one person who could never let me down.I gratefully received whate

28、ver she offered, not asking for more.From this viewpoint, I realized just how much Mom was still able to give including important things a daughter needs from her mother.For example, I trusted that she would be available to me (she was living in a secure memory care unit) whenever I was sad or stres

29、sed and needed a hug from my Mom.She was always happy to see me.Always.And she let me know that I was appreciated through looks, smiles, touches, and sounds.注意:1.续写词数应为150左右;2请按如下格式作答。Perhaps Mom lacked the ability to intentionally mother me in these ways.I also believe she couldnt possibly enjoy th

30、e excitement and laughs on her own.参考范文:Perhaps Mom lacked the ability to intentionally mother me in these ways. However, I, in turn, received such comfort, protection and love that only a mother could give.We watched TV together; we had a program from my childhood that she also liked to watch but t

31、his time it was as if our roles were reversed I understood everything and she rejoiced every time I did.Every time I laughed or cried she squeezed my hand or gave me a kiss on the cheek.She was just so happy to share in the experience.I also believe she couldnt possibly enjoy the excitement and laug

32、hs on her own. But how I wish Mom could speak.“Gracie is such a silly girl,” I laughed and Mom squeezed my hand and smiled.“Falling down ditches and getting in trouble with the boys,” I cried, rubbing Moms nose and receiving a Gracie laugh in return.All done with gentleness, compassion, and reverence for the complete trust of me that was reflected in her eyes.Im not sure which one of us was healed more by what felt like an experience of “mutual mothering”

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1