1、第三单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Hi,Jim.Long time no see.Do you remember when we hung around at the gym?M:Yeah,last summer.We had talked a lot about going to school.We even talked abo
2、ut our future jobs.1.What did the speakers do together last summer?A.They went to the gym.B.They looked for jobs.C.They did exercise at the gym.答案AW:What do you usually do on the weekend?M:Oh,I dont do anything special.I dont go out with friends or go to the cinema.I just read books at home.2.What d
3、oes the man usually do on the weekend?A.Go to the movies.B.Meet up with friends.C.Read books at home.答案CW:The food in this restaurant doesnt taste good.Id rather eat in the schools dining hall.M:But the food isnt everything.Isnt it pleasant to have dinner with light music,without people sitting arou
4、nd you laughing and talking loudly?3.What does the man like about the restaurant?A.Its environment.B.Its service.C.Its food.答案AW:Lets go to the beach this afternoon,shall we?M:Id love to,but Ive promised Jake Id take him to the zoo.He has a class project about animals.4.What does the man mean?A.He w
5、ill do a class project.B.He wont go to the beach.C.He will go to the zoo next time.答案BW:Hey,you have so many clocks in your bedroom.Are you crazy or what?M:No,I am a heavy sleeper.I want to make sure I can wake up in the morning.5.What do we know about the man?A.He has difficulty waking up.B.He like
6、s collecting clocks.C.He gets up late every day.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料回答第6、7题。W:Whats going on between you and Charlie?Did you have a fight or something?M:No,but I cant stand him a
7、nymore.Hes the worst roommate Ive ever had.He never cleans up and hes always listening to loud music when I try to get some sleep.W:Why dont you have a heart-to-heart talk with him?M:I tried,but it didnt work.W:Maybe you can talk to him.After all,you are his good friend.6.What seems to be the mans p
8、roblem?A.Keeping his room clean every day.B.Getting along with his roommate.C.Having trouble making friends.答案B7.What does the woman suggest the man do?A.Try to get more sleep.B.Buy some music CDs.C.Talk to Charlie.答案C听第7段材料回答第8、9题。M:Hello,what seems to be the problem?W:Well,Im preparing for my exam
9、s,and Ive been up late studying these days.This morning,I got up very early to do some work,and I fell onto the floor and hit my head.I came to life after a few seconds.M:Have you ever had any other signs of sickness?W:Ive been pretty nervous,and my eyes hurt sometimes.Should I take some medicine?M:
10、Well,it sounds as if youve probably been overdoing your studying and youre too tired.I dont think theres anything to worry about,and I think you should take it easy for a while and try to get plenty of sleep.W:Yes,I havent been getting much sleep lately.And I also need more fresh air.8.What caused t
11、he womans problem?A.Shes been studying late into the night.B.She feels nervous about her classes.C.She cannot pass the exam.答案A9.What does the man advise the woman to do?A.Take some medicine.B.Get more fresh air.C.Get more sleep.答案C听第8段材料回答第10至12题。M:Have you visited the new library yet,Kate?It opene
12、d last week!W:No.But I heard about it the day before yesterday.M:My cousin and I went there yesterday.W:Whats it like,Robert?M:Well,the building doesnt look very modern,but its really tall and bright.W:And can you work on computers there?M:Yes.Theyve got a computer lab on the third floor.It was the
13、first time my cousin had seen anything like that.W:Wow!Thats great.Did you both get library cards?M:Not yet.They are free,but we didnt take our student cards,so we couldnt sign up.W:Where is the library?M:Well,its between 100 and 200 metres from here.Its very close.W:I see.Maybe we can go there toge
14、ther this weekend.10.When did the library open?A.Last week.B.Yesterday.C.The day before yesterday.答案A11.What is true about the library?A.Its tall and bright.B.Its very modern.C.It has no computer lab.答案A12.Why didnt the man sign up for a library card?A.He didnt have enough money.B.He didnt take his
15、student card.C.He didnt want a library card.答案B听第9段材料回答第13至16题。W:Hi,Bill.Im having trouble deciding which class to take this term.Last term,I had a really horrible teacher for art historyMs Taylor.M:If you like art history,why dont you do art?Mr Harris teaches that,and hes really easy-going.W:Yeah,b
16、ut Im hopeless at drawing and painting.I like looking at it more than actually doing it.Maybe a foreign language?Ive always wanted to learn French.M:Well,theres a new teacher for French this termMrs Brown.I cant tell you what shes like,but she looks okay.W:I dont really want to risk it.M:How about M
17、iss Williams?Ive had her for geography before,and shes really interesting.W:But her class is already full.I guess only German is left.Doesnt Mr Smith teach that?He seems friendly enough.M:Yeah,but he only teaches the advanced classes.If you want to do level one German,youd end up with Mr Jones,and h
18、es very strict.W:Oh,dear.I guess Ill do the same class as last year.At least,the subjects OK.13.Who teaches art?A.Ms Taylor.B.Mr Harris.C.Mrs Brown.答案B14.What is Miss Williams like?A.Interesting.B.Easy-going.C.Friendly.答案A15.What do we know about Mr Smiths class?A.Its full.B.Its high-level.C.Its bor
19、ing.答案B16.What class will the woman take?A.Art history.B.German.C.Geography.答案A听第10段材料回答第17至20题。Hello,everybody!This is the first day of class,so we are going to give some introductions.First of all,my name is Colin Weaver.You can call me Professor Weaver.This is my helper Liz,who will grade your pa
20、pers.Now,lets preview what this class is about.Its about science in ancient Greece and Rome.I know you think that science is something created in modern times,but people have been studying things like that for a very long time.Much of what we know now is based on what the ancient Greeks and Romans f
21、ound out.This includes electricity and even some knowledge about stars.One ancient Greek calculated the size of the earth very correctly.And yes,many Greeks believed the earth was round.A huge amount of the math we use today was worked out by people like Archimedesa smart man.You will learn more abo
22、ut ancient Greece and Rome in this class.All right.any questions,please?OK.That boy over there.17.Who is the speaker?A.A student.B.A professor.C.A teachers helper.答案B18.What is the class mainly about?A.Electricity.B.Modern science.C.Science in ancient Greece and Rome.答案C19.What was calculated correc
23、tly by an ancient Greek?A.The size of the earth.B.The size of the moon.C.The distance between the moon and the earth.答案A20.What will the speaker do next?A.Talk about Archimedes.B.Explain a math problem.C.Answer some questions.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最
24、佳选项。AJacobs Pillow Dance FestivalWhere:Becket,MassachusettsWhen:Jun.15-Aug.24Each summer,this influential dance center presents a number of classes and performances by more than 50 companies from around the world.Highlights(最精彩的部分) in this season include the Dance Theater of Harlems production of Al
25、vin Aileys “The Lark Ascending”,which opens the festival.Many events are free.Ticketed performances start at $22.Jacobspillow.org.Moab Music FestivalWhere:Moab,UtahWhen:Aug.29-Sept.9This area is better known for mountain biking than for music.But since 1992,it has hosted a private festival that brin
26、gs classical,jazz,Latin and other types of music to the land.This year there will be 16 concerts,including three “Grotto Concerts”,where guests take a 45-minute boat ride down the Colorado River to performances.Events start at $25.moabmusicfest.org.Cheyenne Frontier DaysWhere:Cheyenne,WyomingWhen:Ju
27、ly 19-28There is something for everyone at this 117-year-old festival,from an “Indian village and Old West museum” to country concerts.But the competition is still the main attraction,with cowboys and cowgirls competing for major money in the worlds largest outdoor stage.Competition tickets start at
28、 $18,and concert tickets at $.The Glimmerglass FestivalWhere:Cooperstown,New YorkWhen:July 6-Aug.24Each summer,opera lovers from around the country (and the world) travel to upstate New York to watch productions that include stars like Nathan Gunn and Ginger Costa-Jackson.This years performances inc
29、lude Wagners “The Flying Dutchman” and Verdis “King for a Day”,in honor of the 200th birthdays of both composers(作曲家).Tickets start at $26.glimmerglass.org.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章介绍了4个非常有特色的音乐节的基本信息,如举办时间、地点、费用,不同音乐节的不同特色及音乐风格等。21.If you want to enjoy a “Grotto Concert”,which date suits you best?A.June 15
30、.B.July 19.C.August 24.D.September 4.答案D解析细节理解题。根据问题,将关键词定位到第二部分“MoabMusicFestival”中,第二部分提到该音乐节会举办16场演唱会,其中就包括GrottoConcert,而该音乐节的举办时间为8月29至9月9日,因此最佳参与时间为9月4日,故选D项。22.If you go to Cheyenne to watch a competition and enjoy a concert,how much will you pay at least?A.$18.B.$22.C.$36.D.$41.答案D解析细节理解题。文中
31、第三部分最后一句提到“Competitionticketsstartat$18,andconcertticketsat$23.”比赛门票18元,演唱会门票23元,加起来一共41元,故选D项。23.Which part of a website is the text probably chosen from?A.Education.B.Politics.C.Business.D.Art.答案D解析推理判断题。文中介绍了4个音乐节的有关情况,音乐属于艺术这一主题,因此可以在与艺术相关的网站上浏览到相关信息。故选D项。BOne of my wonderful memories is about a
32、 Christmas gift.Unlike other gifts,it came without wrap(包装).On September 11th,1958,Mum gave birth to Richard.After she brought him home from hospital,she put him in my lap,saying,“I promised you a gift,and here it is.” What an honour!I turned four a month earlier and none of my friends had such a ba
33、by doll of their own.I played with it day and night.I sang to it.I told it stories.I told it over and over how much I loved it!One morning,however,I found its bed empty.My doll was gone!I cried for it.Mum wept and told me that the poor little thing had been sent to a hospital.It had a fever.For seve
34、ral days,I heard Mum and Dad whispering such words as “hopeless”“pitiful”,and “dying”,which sounded ominous.Christmas was coming.“Dont expect any presents this year,” Dad said,pointing at the socks I hung in the living room.“If your baby brother lives,thatll be Christmas enough.” As he spoke,his eye
35、s filled with tears.Id never seen him cry before.The phone rang early on Christmas morning.Dad jumped out of bed to answer it.From my bedroom I heard him say,“What?Hes all right?” He hung up and shouted upstairs.“The hospital said we can bring Richard home!”“Thank God!” I heard Mum cry.From the upst
36、airs window,I watched my parents rush out to the car.I had never seen them so happy.And I was also full of joy.What a wonderful day!My baby doll would be home.I ran downstairs.My socks still hung there flat.But I knew they were not empty;they were filled with love!【语篇解读】本文是一篇记叙文。讲述作者收到了一份特别的圣诞礼物。这份特
37、别的礼物会带给作者什么呢?欣喜若狂的快乐还是牵肠挂肚的爱恋?或者兼而有之?24.What happened to the author on September 11th,1958?A.He got a baby brother.B.He got a Christmas gift.C.He became four years old.D.He received a doll.答案A解析细节理解题。根据第二段中的“OnSeptember11th,1958,MumgavebirthtoRichard.”可知,作者有了一个小弟弟,故A项正确。25.What does the underlined w
38、ord “ominous” in Paragraph 3 probably mean?A.Impossible.B.Boring.C.Difficult.D.Fearful.答案D解析词义猜测题。根据第三段中的“Ithadafever.Forseveraldays,IheardMumandDadwhisperingsuchwordsashopelesspitiful,anddying.”可知,ominous意为“不吉利的”。而impossible“不可能的”,boring“让人厌烦的”,difficult“困难的”,均不符合语境,可排除。26.Which word can best descr
39、ibe the feeling of the father when Christmas was coming?A.Excitement.B.Happiness.C.Sadness.D.Disappointment.答案C解析细节理解题。根据第四段中的“Ashespoke,hiseyesfilledwithtears.”可知,父亲的内心充满了“悲伤(sadness)”。27.What is the passage mainly about?A.A sad Christmas day.B.Life with a lovely baby.C.A special Christmas gift.D.M
40、emories of a happy family.答案C解析主旨大意题。本文讲作者收到了一份特别的圣诞礼物一个小弟弟。A项“一个悲伤的圣诞日”,B项“与一个可爱的婴儿在一起的生活”及D项“一个幸福家庭的记忆”都不切题,只有C项“一份特殊的圣诞礼物”能概括全文。CMeeting people from another culture can be difficult.From the beginning,people may send the wrong signal.Or they may pay no attention to signals from another person who
41、 is trying to develop a relationship.Different cultures emphasize the importance of relationship building to a greater or lesser degree.For example,business in some countries is not possible until there is a relationship of trust.Even with people at work,it is necessary to spend a lot of time in “sm
42、all talk”,usually over a glass of tea,before they do any job.In many European countrieslike the UK or Francepeople find it easier to build up a lasting working relationship at restaurants or cafes rather than at the office.Talk and silence may also be different in some cultures.I once made a speech
43、in Thailand.I had expected my speech to be a success and start a lively discussion;instead there was an uncomfortable silence.The people present just stared at me and smiled.After getting to know their ways better,I realized that they thought I was talking too much.In my own culture,we express meani
44、ng mainly through words,but people there sometimes feel too many words are unnecessary.Even within Northern Europe,cultural differences can cause serious problems.Certainly,English and German cultures share similar values;however,Germans prefer to get down to business more quickly.We think that they
45、 are rude.In fact,this is just because one culture starts discussions and makes decisions more quickly.People from different parts of the world have different values,and sometimes these values are quite against each other.However,if we can understand them better,a multicultural environment will offe
46、r a wonderful chance to us to learn from each other.【语篇解读】文章讲述的是不同国家之间不同的文化差异。28.In some countries,eating together at restaurants may make it easier for people to .A.develop closer relationsB.share the same cultureC.get to know each otherD.keep each other company答案A解析细节理解题。根据第二段中“Europeancountriesli
47、ketheUKorFrancepeoplefinditeasiertobuildupalastingworkingrelationshipatrestaurantsorcafesratherthanattheoffice”可知,在饭店吃饭是为了建立良好的人与人之间的关系。故选择A项。29.The author mentions his experience in Thailand to show that .A.the English prefer to make long speechesB.too many words are of no useC.people from Thailand
48、 are quiet and shy by natureD.even talk and silence can be culturally different答案D解析细节理解题。根据第三段的中心句“Talkandsilencemayalsobedifferentinsomecultures.”,可知答案选择D项。30.According to the text,how can people from different cultures understand each other better?A.By sharing different ways of life.B.By acceptin
49、g different habits.C.By recognizing different values.D.By speaking each others languages.答案C解析推理判断题。根据最后一段中“However,ifwecanunderstandthembetter,amulticulturalenvironmentwillofferawonderfulchancetoustolearnfromeachother.”可知,学会认可对方的价值观就可以了。故选择C项。31.What would be the best title for the text?A.Multicult
50、ural Environment.B.Cross-Cultural Differences.C.How to Understand Each Other.D.How to Build Up a Relationship.答案B解析主旨大意题。文章讲述的是不同国家之间存在的不同的文化差异。故选择B项。D(2020全国卷)I have a special place in my heart for libraries.I have for as long as I can remember.I was always an enthusiastic reader,sometimes reading
51、up to three books a day as a child.Stories were like air to me and while other kids played ball or went to parties,I lived out adventures through the books I checked out from the library.My first job was working at the Ukiah Library when I was 16 years old.It was a dream job and I did everything fro
52、m shelving books to reading to the children for story time.As I grew older and became a mother,the library took on a new place and an added meaning in my life.I had several children and books were our main source(来源) of entertainment.It was a big deal for us to load up and go to the local library,wh
53、ere my kids could pick out books to read or books they wanted me to read to them.I always read,using different voices,as though I were acting out the stories with my voice and they loved it!It was a special time to bond with my children and it filled them with the wonderment of books.Now,I see my ch
54、ildren taking their children to the library and I love that the excitement of going to the library lives on from generation to generation.As a novelist,Ive found a new relationship with libraries.I encourage readers to go to their local library when they cant afford to purchase a book.I see librarie
55、s as a safe haven(避风港) for readers and writers,a bridge that helps put together a reader with a book.Libraries,in their own way,help fight book piracy(盗版行为) and I think all writers should support libraries in a significant way when they can.Encourage readers to use the library.Share library announce
56、ments on your social media.Frequent them and talk about them when you can.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。作者从小就喜欢读书,喜欢待在图书馆里,并且喜欢读书这一习惯延续到了下一代人。作者鼓励人们尽自己所能支持图书馆、利用好图书馆。32.Which word best describes the authors relationship with books as a child?A.Cooperative.B.Uneasy.C.Inseparable.D.Casual.答案C解析推理判断题。根据第一段内容可知,作者从有
57、记忆起就喜欢读书,有时一天能读三本书。由此推知作者与书籍的关系是“不可分离”。故选C项。33.What does the underlined phrase “an added meaning” in paragraph 3 refer to?A.Pleasure from working in the library.B.Joy of reading passed on in the family.C.Wonderment from acting out the stories.D.A closer bond developed with the readers.答案B解析推理判断题。根据第
58、三段内容可知,作者成为母亲后,她的孩子们也喜欢读书,喜欢去图书馆。由此推断出,画线部分指的是读书的乐趣延续到了下一代人身上。故选B项。34.What does the author call on other writers to do?A.Sponsor book fairs.B.Write for social media.C.Support libraries.D.Purchase her novels.答案C解析细节理解题。根据最后一段第四句内容可知,作者号召其他作家用自己能做到的方式支持图书馆。故选C项。35.Which can be a suitable title for the
59、 text?A.Reading:A Source of KnowledgeB.My Idea about WritingC.Library:A Haven for the YoungD.My Love of the Library答案D解析标题归纳题。通读全文内容可知,文章主要讲述了作者对图书馆的热爱。故选D项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。HowtoRealizeYourPotentialIve always wanted to reach my full potential and ab
60、ilities.I want to tell you about four changes I madeand you can maketo reach your highest potential:Write down your goals.You set these goals.Dont let anybody else tell you what your goals should be.Think of success like breathing air;your last breath is important,but its your next breath thats impo
61、rtant.Goals keep you focused on whats next.36Choose things just out of reach.Dont just think about what is “realistic”.The problem with realistic thinking is that its usually based on what others think is possible.37 Whenever you start a task with a mind toward the potential outcome,you will limit t
62、he actions required to realize that goal.38Never do anything normal.Take massive action until one day it is a habit for you.People will ask you:“Why are you still out this late?What are you doing calling on a Saturday?You never quit,do you?”39 Big goals require big actions.Reaching your full potenti
63、al requires massive actions.Stay persistent(坚持).How do you get a nail in a wall?You hit it over and over again.40The ability to persist on your path is a secret common to those who make it.Reaching your potential requires you to be persistent.A.Take massive action.B.And even “What are you on?”C.Rome
64、 wasnt built in a day.D.They dont know your potential.E.Dont let anyone else judge your success.F.And writing them down keeps you on track.G.How much success have you got in your life?答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。作者在文章中介绍了四个关于如何实现你的最大潜能的方法。36.F根据小标题Writedownyourgoals.可知此段是关于写下目标内容;再根据前一句“Goalskeepyoufocusedo
65、nwhatsnext.”可知此处说目标goals的好处,且选项F中的them指代的是goals。故F项“把它们写下来能让你坚持下去”切题。故选F项。37.D根据前一句“Theproblemwithrealisticthinkingisthatitsusuallybasedonwhatothersthinkispossible.”(现实主义思维的问题在于,它通常建立在别人认为可能的基础上。)可知此处与others这些人有关,且选项D中代词They指的就是others,possible与potential意思相近。故D项“他们不了解你的潜力”切题。故选D项。38.A根据本段第二句“Takemass
66、iveactionuntilonedayitisahabitforyou.”可知此处小标题与action有关。故A项“采取大量的行动”切题。故选A项。39.B根据上文“Peoplewillaskyou:Whyareyoustilloutthislate?WhatareyoudoingcallingonaSaturday?Youneverquit,doyou?”可知此处应该继续选择人们所问的问题,且与行动有关,故B项“甚至是你在做什么?”切题。故选B项。40.C根据小标题Staypersistent.可知本段关于坚持;再根据前一句“Youhititoverandoveragain.”可知此处应该
67、选择坚持不懈,与日复一日努力相关的选项。故C项“冰冻三尺,非一日之寒”切题。故选C项。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。One Thanksgiving Day,my best friend,Jane,and I found out our teacher Edward was having some financial(经济的) difficulties,we decided to help.When Jane told her family about our p
68、lan,her mother was 41.Together they searched their house for things they could 42.Her mother pulled out a big turkey and saying,“Thanksgiving Day wont be 43 without a turkey dinner.”Before 44 gifts,we said some words of appreciation for the wonderful chance to 45 others.I will never forget the 46 lo
69、ok of our teacher and his wife when they 47 the door; their four children stood around them as we handed out the gifts.It was a cold night.48 ,we all felt warm inside.Last month 49 I was in a meeting,my secretary informed me,“Your high school teacher Mr Edward is wondering if you could 50 him a few
70、minutes.”I left my meeting and went to my office 51.My teacher and I hugged and began to speak of the last 42 years.He told me he 52 remembered that cold winter night when we brought the 53 of Thanksgiving Day to his family.The food and gifts were certainly 54,but what warmed his heart that night wa
71、s to see a group of teenagers who understood the 55 of Thanksgiving Day.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者和同学们在感恩节给老师送去食物和礼物,帮助老师度过经济困难时期,感恩精神温暖了彼此内心。41.A.embarrassedB.disappointedC.movedD.calm答案C解析此处指简把“我们”的计划告诉了家人,她的母亲很感动。下文母亲拿出火鸡给老师是她被感动的具体表现,故选C项。42.A.sell outB.use upC.throw awayD.give away答案D解析文中表示“寻找可以送
72、给别人的东西”。故选D项。43.A.ordinaryB.completeC.usualD.important答案B解析此处指没有火鸡的感恩节是不完整的,故选B项。44.A.sendingB.receivingC.openingD.posting答案A解析根据“wesaidsomewordsofappreciationforthewonderfulchancetoothers.”可知这里意思是在送礼物之前,故选A项。45.A.challengeB.impressC.foolD.help答案D解析根据这里指“我们”为有机会帮助别人,说着感谢的祈祷。故选D项。46.A.anxiousB.surpri
73、sedC.charmingD.terrified答案B解析此处指“我”永远忘不了老师和他妻子当时脸上吃惊的表情,故选B项。47.A.pushedB.knockedC.answeredD.closed答案C解析此处指老师应声开门,是answerthedoor,故选C项。48.A.BesidesB.ThereforeC.OtherwiseD.However答案D解析此处指虽然是一个寒冷的夜晚,但“我们”感到内心温暖,故选D项。49.A.whileB.afterC.beforeD.since答案A解析句意:上个月,当我在开会时,我的秘书告诉我:“你们的高中老师爱德华先生想知道你是否能抽出几分钟时间给
74、他。”文中表示“当我在开会时”,故选A项。50.A.spareB.bringC.saveD.award答案A解析此处指给老师抽出几分钟时间,表示“给人抽出几分钟时间”是sparesbafewminutes,故选A项。51.A.nervouslyB.hurriedlyC.proudlyD.worriedly答案B解析“我”听说老师在办公室等我,所以匆忙去办公室见老师,故选B项。52.A.justB.alreadyC.evenD.still答案D解析老师说他仍然记得“我们”在感恩节去他家的那个夜晚,still表示仍然,故选D项。53.A.warmthB.excitementC.pleasureD.
75、experience答案A解析与上文“Itwasacoldnight.,weallfeltwarminside.”呼应,指“我们”给他家带来了温暖,故选A项。54.A.acceptedB.offeredC.appreciatedD.admitted答案C解析老师感激“我们”送去的食物和礼物,但那天晚上让他感到温暖的是看到一群懂得感恩节精神的青少年。此处指老师感激作者和同学们送去的食物和礼物,appreciate表示感激,故选C项。55.A.giftsB.historyC.activitiesD.spirit答案D解析真正温暖老师内心的是看到了一群懂得感恩节精神的青少年,指感恩精神(spirit
76、),故选D项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Traditional Chinese culture is beginning to attract the attention of the world.Kungfu,56(especial),has had a great effect 57 millions of people who first learnt about China through it.Sometimes,they may come to China and learn about some
77、 other aspects of this culture.Some Asian 58 (nation) have long known about the 59(great)of ancient Chinese culture.Their own cultures are 60 mix of native ones and those Chinese characteristics.South Korea and Japan long ago adopted Confucianism,something that continues today even if it 61(challeng
78、e)by pop culture.This strength comes from the ideas 62(give) in TheFourBooks of Confucianism,which were built upon the idea of an even 63(ancient)period included in TheFiveClassics.From them,the West learns 64 is uniquely Chinese,for example,feng shui.So far China has taken steps 65(increase) this s
79、pread of its culture by establishing Chinese Cultural Centres in such places as the United States and Europe.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。以中国功夫为代表的中国传统文化正在吸引全世界的关注,世界各国对中国传统文化的兴趣越来越浓厚,我们也在采取措施进一步宣传中国传统文化。56.especially设空处在句中作状语,应用副词。故填especially。57.onhaveagreateffecton为固定搭配,意为“对有很大影响”。故填on。58.nationsnation是可数
80、名词,根据Some可知此处指不止一个国家,所以应用复数形式。故填nations。59.greatness在定冠词the之后作about的宾语,应用名词。greatness意为“伟大之处”。故填greatness。60.a句意:他们自己的文化是本土文化和有中国特征的文化的混合体。mix是可数名词,此处泛指“一个混合体”,所以应用不定冠词。amixof意为“的混合体”。故填a。61.is challengedevenif意为“即使”,引导让步状语从句,challenge是从句谓语动词,与主语it之间是被动关系,结合全文时态可知应用一般现在时的被动语态,故填ischallenged。62.given
81、设空处应用非谓语动词作定语,修饰ideas,give与ideas之间是逻辑上的被动关系,所以应用过去分词。故填given。63.more ancient本句指“四书”中的观点来自更早的古代典籍“五经”。通过句意可知若把“四书”和“五经”进行比较,“五经”的历史更为悠久,且even常用来修饰比较级,故填moreancient。64.what设空处引导宾语从句,作learns的宾语,从句中缺少主语且表示“东西”,所以引导词用what。故填what。65.to increasetakestepstodosth意为“采取措施做某事”。故填toincrease。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(
82、满分15分)假定你是中学生李华,你作为学校代表参加了英国姐妹学校的“中国传统文化艺术节”,现已回国。请你给该校校长Mr Smith写一封邮件表示感谢,内容包括:1.感谢对方的热情接待;2.活动期间的收获;3.邀请对方来校访问。注意:1.词数80左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯;3.开头与结尾已给出,不计入总词数;4.文中不能出现真实的校名和地名。Dear Mr Smith,I have returned from England.Yours,Li Hua参考范文Dear Mr Smith,I have returned from England.Im writing to express
83、 our sincere gratitude for your warm reception and kindness during our stay in Britain.It was so nice of you to have prepared us so much delicious British food!The comfortable accommodation was also amazingly impressive.Moreover,Im glad to see that so many British friends take great interest in Chin
84、ese traditional culture and art.In my opinion,the Chinese Traditional Culture and Art Festival was a huge success,which greatly promoted our mutual understanding.Thanks again for all your efforts.We do hope you can visit our school in the near future!Best wishes!Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给
85、段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Robert and Henry were two friends in the same class.They always played together and went home together.One day Robert and Henry were going home from school,when,on turning a corner,Robert cried out,“A fight!Lets go and see!”“No,” said Henry.“Let us go quietly home and not meddl
86、e in(插手) this quarrel.We have nothing to do with it and may get into trouble.Also our parents are expecting to have dinner with us together at home and I dont want them to worry about me.”“You are a coward(胆小鬼),and afraid to go,” said Robert,and off he ran.Henry went straight home,and in the afterno
87、on went to school as usual.But Robert had told all the boys that Henry was a coward,and they laughed at him a great deal.From then on,they looked down upon Henry and didnt want to play with him together.Henry was sad but he wasnt angry with Robert for his rude behaviour,because he learned that true
88、courage is shown most in bearing misunderstanding when it was not deserved,and that he ought to be afraid of nothing but doing wrong.Thus,he just ignored the other boys laughter and continued to go to school and study as well.However,Robert didnt invite Henry to go home with him anymore.Instead,he h
89、ad some other boys who also thought Henry was a coward.Every day after school,they didnt go home directly but went to the river or somewhere to play games and had a lot of fun.A few days later,Robert was bathing with his new friends in a river,and got out of his depth.He struggled,and screamed (尖叫)
90、for help,but all in vain.The boys who had called Henry a coward got out of the water as fast as they could,and they did not even try to help him.注意:续写的词数应为150左右。Robert was fast sinking.Thus,Roberts life was saved.参考范文Robertwasfastsinking.It seemed as if Robert would be drowned.Just at the moment,Hen
91、ry happened to be passing by.Hearing the screams,Henry ran to the riverside,threw off his clothes and jumped into the water without hesitation.He reached Robert just as he was sinking the last time.By great effort,and with much danger to himself,he brought Robert to the shore.Thus,Robertslifewassave
92、d.Robert and his new friends were ashamed at having called Henry a coward.They realized that Henry had true courage.They said sorry to Henry for their rude behaviour and asked for his forgiveness.Henry forgave them happily.He and Robert were friends again and they went home together as usual.From this,Robert learned what true courage wasnever be afraid to do good,but always fear to do evil.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有