ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:15 ,大小:354.91KB ,
资源ID:447404      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-447404-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第二册课后巩固提升:UNIT 4 单元测评 WORD版含答案.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第二册课后巩固提升:UNIT 4 单元测评 WORD版含答案.docx

1、UNIT 4单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Where does the conversation most probably take place?A.On a farm.B.In a bank.C.In a post office.2.What does the man suggest doing?A.Rearranging so

2、me furniture.B.Selling the old table.C.Buying another bookshelf.3.What does the man want to have?A.Cola.B.Ice cream.C.Juice.4.What does John suggest the woman do?A.Meet his friend.B.Ask Harry for help.C.Go to the airport with him.5.How is the weather today?A.Its sunny.B.Its windy.C.Its rainy.第二节(共15

3、 小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Why is Sara worried?A.She fails to finish her homework on time.B.She knows nothing about British history.C.She has problems preparing for a speech.7.How lo

4、ng will Sara make the speech?A.Three minutes.B.Five minutes.C.Eight minutes.听第7段材料,回答第8至10题。8.What does Maria think of the soup?A.Tasteless.B.Just fine.C.Thick.9.What does Karl say can be added to the soup?A.Salt.B.Onions.C.Pepper.10.Where are the speakers?A.At home.B.At a restaurant.C.At a friends

5、house.听第8段材料,回答第11至13题。11.What has been built on the beach?A.A modern factory.B.A new theatre.C.A huge tower.12.What happened to the theater?A.It was rebuilt.B.It was torn down.C.It was changed into a park.13.How does the man feel at last?A.Pleased.B.Bored.C.Disappointed.听第9段材料,回答第14至17题。14.What doe

6、s the man like doing?A.He likes acting.B.He likes watching plays.C.He likes singing.15.How often does the group practice?A.Once a week.B.Every other Thursday.C.Three times a week.16.Why does the man ask for time to think about the matter?A.He dislikes the way the group works.B.Hard courses take up m

7、ost of his time.C.He hasnt been in a play for a long time.17.What does the woman ask the man to do in the end?A.To see the rehearsal.B.To study his courses.C.To perform on the stage.听第10段材料,回答第18至20题。18.How many lab sessions will the students have every week?A.One.B.Two.C.Three.19.What are the stude

8、nts allowed to wear in the lab?A.Long scarves.B.Loose clothes.C.Tennis shoes.20.Why should the students avoid mixing liquid with paper?A.It may create waste.B.It may cause a fire.C.It may produce pollution.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AFour Places to Vi

9、sit Before You DieSantorini,GreeceIt is actually an island of Cyclades.There are a lot of islands in this city and sunbathing around any of these would be an unforgettable experience.The most ideal period of the year to go to this miracle is from April to September.SydneyIt is the most populous city

10、 of New South Wales in Australia.Its Harbor Bridge is one of the most famous tourists places in the world.Every year,the celebrations of new year take place at this bridge where millions of people gather from the world to welcome the new year.RomeIt is also called the centre of Western civilization.

11、The Colosseum (罗马圆形大剧场) which is the worlds most iconic monument is also in Rome.There is no one who wishes to return from Rome without seeing this monument.Moreover,The Pantheon and Piazza Navona are also worth visiting in Rome.Taj MahalTaj Mahal,located in the city of Agra in India is also called

12、the monument of love.It was built by Mughal Emperor Shah Jehan in love of his wife Mumtaz Mahal in 1932.It is located at the South bank of Yamuna River.Its ivory white colour attracts the tourists from a distance.21.Which of the following is a natural wonder?A.Santorini,Greece.B.Sydney.C.Rome.D.Taj

13、Mahal.22.What can we learn from the passage?A.The best time to visit Santorini is spring.B.Sydney is the most populous city in Australia.C.The Colosseum is a must-see of visitors to Rome.D.All the four amazing places mentioned are in Europe.23.Whats the main purpose of this passage?A.To persuade peo

14、ple to travel before dying.B.To introduce four amazing places worth a visit.C.To make some comparisons of four amazing places.D.To advertise four amazing places for a travel agency.BGetting around in Canada is fairly easy.Most cities have urban transportation systems,including buses,streetcars,and t

15、rains,and some of the larger cities also have subways.You can board these systems at regular stops along their routes.Some let you pay with cash;others require tickets.If you dont have a ticket for the bus,you must pay with the right amount of money.This is because the driver does not carry any chan

16、ge.Once you get settled,you may want to buy a monthly pass or a package of tickets to save money.You can buy subway tickets at the subway station. If you have to take several buses or the subway for a single trip,you do not need to pay any money each time.Simply ask the driver for a transfer,or pick

17、 one up from the machines on the subway platform.If you are not sure where to board the bus or the streetcar,just ask someone,or follow the crowd.Its usually at the front of the bus,where you show your pass to the driver.When using public transportation,Canadians line up.First come,first served,is a

18、 common approach to many activities in Canada.Maps of routes and schedules are usually available from the public transit company in your area,and there may also be a telephone information line.You may want to ask someone for the name of the transit company where you live,and then look it up in your

19、telephone book.24.What does this passage mainly about?A.How to use public transportation in Canada.B.How to save money when travelling.C.Where to find subways in larger cities.D.How public transit companies work.25.By buying a monthly pass or a package of tickets,you can .A.take a bus whenever you w

20、antB.go wherever you likeC.spend less moneyD.have comfortable seats26.If you have to change subways on a single trip,.A.you have to pay each timeB.you should buy another ticket from the machineC.you must ask for the drivers permissionD.you can take the rest free of charge27.What should you do when y

21、ou want to get on the bus?A.Go to the front of the bus.B.Wait patiently in line.C.Push to the front of the line.D.Show your pass to the crowd.CI went to a New York Mets fantasy camp in 1995,an incredible experience.I was fortunate to be on a team whose pitching coach was Mel Stottlemyre,the former Y

22、ankees star pitcher (投手)and Mets and Yankees coach.I was upset when Mel died of cancer on Jan.13,2018,at the age of 77.He was warm,friendly and treated us as if we were major leagues.He asked me whether I would like to pitch and showed me how to throw a “two-seamer,” a fastball that tends to sink,as

23、 well as a straight four-seam fastball.I knew that pitching was not for me.At age 45,my experience in organizing baseball was limited to a couple of years in Little League in the Bronx,and softball games as an adult.Mel eventually left the Mets and became the pitching coach for the Yankees.I followe

24、d his career and knew about his diagnosis (诊断)of multiple myeloma,a blood cancer,in April 2000,and a stem cell transplant.In the summer of 2002,I was diagnosed as multiple myeloma and was told that I needed a stem-cell transplant by the same group of doctors at Memorial Sloan Kettering Cancer Center

25、 that had treated Mel.This shocked me,and frankly,I became quite depressed.I vowed that somehow I would try to speak to Mel.One day,my phone rang.Mel was calling from the Yankees locker room.I asked him to tell me everything about his treatment.He spent 30 minutes generously explaining all the detai

26、ls.I hung on every word.He told me how well he was feeling and ended the conversation by giving me his home phone number!“I feel great,and Im not retiring,” he told me.This incredible experience lifted my spirits.Every time I saw Mel during games on TV as I awaited my transplant,I repeated to myself

27、,“Look at Mel.If he can do it,so can I.”28.Why did the author say he was lucky in Paragraph 1?A.He joined a famous team.B.He met an unusual coach.C.He was successfully cured.D.He was chosen as a pitcher.29.What do we know about the author?A.He was not skilled in pitching.B.He was a good baseball pla

28、yer.C.He called Mel for his treatment.D.He forgot what Mel had told him.30.How old was Mel when he was diagnosed as multiple myeloma?A.23.B.45.C.59.D.61.31.What would be a suitable title for the text?A.The Skills Taught by My Former CoachB.The Transplant Given by the Same DoctorsC.My Baseball Team H

29、elping Me OutD.My Coachs Spirits Shining on MeDWhile elephants born without tusks (长牙)are not unheard of,they normally form just 2 to 6 percent of the population.However,that is not the case at Mozambiques Gorongosa National Park,where an astonishing 33 percent of female elephants born after the cou

30、ntrys conflict ended in 1992 are tuskless.While that may appear to be just a coincidence,Joyce Poole,an elephant behavior expert,has another theory.The researcher thinks we may be witnessing unnatural evolution of the species due to the constant hunting of elephants for valuable ivory.Poole says bef

31、ore the countrys 15-year-long conflict,the park was home to over 4,000 elephants.However,by the time the conflict ended in 1992,about 90 percent of them had been killed for ivory to get money.Of the less than 200 survivors,over 50 percent of adult females had no tusks.Therefore,it is not surprising

32、that the parks tuskless elephant population has grown greatly.This is not the first time researchers have observed a great change in the population of elephants.At Zambias South Luangwa National Park and Lupande Game Management Area,areas which were heavily hunted in the 1970s and 1980s,35% of eleph

33、ants 25 years old or older and 13% of those younger than 25 are now without tusks.A 2008 study published in the African Journal of Ecology found that the number of tuskless females at the Ruaha National Park in Tanzania went from 10.5 percent in 1969 to almost 40 percent in 1989,largely due to illeg

34、al hunting for ivory.The recent ban on ivory in both the US and China should help get rid of,or at least reduce,elephant hunting.However,scientists are not sure how long it will take for elephants with a higher rate of tuskless females,to change the trend.32.What is the probable cause of the phenome

35、non mentioned in Paragraph 1?A.Illegal hunting.B.Constant farming.C.A pure coincidence.D.Natural evolution.33.Why did people kill so many elephants during the conflict in Mozambique?A.To get money by selling ivory.B.To develop new decorations.C.To provide food for local people.D.To make ivory produc

36、ts.34.Which of the following had the earliest record on tuskless elephants?A.Gorongosa National Park.B.South Luangwa National Park.C.Ruaha National Park.D.Lupande Game Management Area.35.What does the underlined phrase “the trend” in the last paragraph refer to?A.Elephants facing greater danger.B.El

37、ephants growing more slowly.C.Fewer female elephants staying alive.D.More female elephants being tuskless.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Studying abroad is a worthwhile and often life-changing experience,but be sure to check out these 3 disadvantages of studying a

38、broad before you start planning.Disadvantage 1: Cultural BarriersCommunication is essential to efficiency.36.Its important to know the level of fluency that will be expected of you,both from your teachers and peers and the locals with whom youll be communicating abroad.In addition,you may find yours

39、elf jolted(受挫)by the sudden shift in culture.Everything from food and religion to transportation systems and style of dress may differ from those in your home country.37.If you are not properly prepared to cope with these differences,they can lead to great stress.Disadvantage 2: Youre on Your OwnNav

40、igating a foreign destination on your own can be a frightening experience.Some of you may experience certain aspects of independence for the very first time.38.Because some of the worst symptoms of culture shock can result from the realization that you no longer have your friends and family alongsid

41、e you,its important that youre fully prepared for this transition.Disadvantage 3:39Travel expenses,tuition,books,room and board,bills,transportation,and overall cost of living can add up quickly when living abroad.40.Consider that youll likely want to go out and explore your new home in addition to

42、studying,so be sure to set aside plenty of cash for tourism,transportation,and entertainment,as well as for emergencies.A.Studying Abroad Is ExpensiveB.Language barriers exist in every countryC.Make sure your college or program is accredited(可信任的)D.Research cultural and regional norms and expectatio

43、ns before you goE.This culture shock can lead to feelings of anxiety and homesicknessF.Depending on where you choose to study abroad,your expenses can vary greatlyG.Perhaps youve never lived on your own or have yet to travel outside of your home country第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文

44、,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。I was born legally blind.Of all the stories of my early childhood,the one about a41 is my mothers favourite.I was only two when the42 occurred.We had just arrived home from a trip.Mom lifted me out of the car and 43 to speak to the driver.I took advantage of my bri

45、ef 44 to dash across the lawn (草坪) and hit a large maple tree!I was running so fast that I bounced off the trunk and 45 on my backside.Mom 46 me to start crying,but I just sat there for a minute.Then I 47 myself up and kept right on going.Mom always adds here that,as many times as I 48 across the la

46、wn after that,I never again 49 into that tree.Mom loves to use this story as an50.It reminds her that children dont enter life afraid to take risks or unwilling to 51 again when they fall down.She never wanted me to lose that 52 as I grew older.When I made my major life decisions,I was still that li

47、ttle girl tearing full-speed across the lawn.I studied abroad and later moved away from my parents home to look for a 53.Through years of 54,I have become a respected teacher in a school serving high-need students.We are almost certain to get55 at some point during the process of achieving our goal.

48、When that happens,dont sit in the grass and cry.Just get up and keep on going.It will all be worth it in the end.41.A.tripB.raceC.treeD.driver42.A.incident B.changeC.illnessD.problem43.A.feared B.refusedC.forgotD.turned44.A.delay B.absenceC.freedomD.rest45.A.landed B.sleptC.laughedD.wept46.A.promise

49、dB.encouragedC.allowedD.expected 47.A.woke B.pickedC.warmedD.gave48.A.drove B.livedC.stoodD.ran49.A.crashedB.brokeC.climbedD.looked 50.A.answerB.exampleC.excuse D.order51.A.askB.shareC.learn D.try52.A.honestyB.toughnessC.kindnessD.curiosity 53.A.jobB.friendC.fortuneD.house 54.A.memoriesB.effortsC.re

50、search D.experience55.A.mixed upB.fed upC.knocked downD.settled down第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Chinas research icebreaker Xue Long,56. 126 crew members aboard on the 35th Antarctic research mission,on Thursday local time left the Zhongshan Station on 57. (it) way back to

51、 China.Snow Eagle 601,Chinas first fixed-wing aircraft for polar flight,on Thursday night also departed from the Antarctic after 58. (complete)all assignments.Xue Long,59. arrived near Zhongshan on Feb 9,supplied the station with fuel oil,and then picked up summer expedition team members at the Kunl

52、un,Taishan and Zhongshan stations,as well as 60. (member)of the fixed-wing aircraft project.Sixteen members of the Kunlun team 61. (previous)completed all scientific expeditions at Dome Argus (Dome A),the South Poles highest icecap.They,together with 21 members of the Taishan team,62. (return)to Zho

53、ngshan on Feb 8.The Zhongshan team completed tasks including installation of and tests for LiDAR,drilling of ice bedrock,atmospheric sounding 63. (observe),surveys of birds and aerial exploration carried out by the fixed-wing aircraft.As the summer expedition team at Zhongshan left,19 members would

54、stay for winter expeditions.Also 64. (know)as the Snow Dragon,the icebreaker carrying a research team set sail from Shanghai on Nov.2 last year,beginning 65. countrys 35th Antarctic expedition.It is expected to arrive in Shanghai in mid-March.第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是高一学生李华,暑假期间在新西兰参加了学校组织的“文化

55、交流周”活动,并住在Kelly家里。请你给新西兰的新朋友Kelly写封感谢信,内容包括:1.交流活动中的收获;2.难忘在Kelly家的美好日子;3.感谢她送你的英文词典。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结尾已给出,不计入总词数。参考词汇:文化交流周Cultural Exchange WeekDear Kelly,Ive been back home safely from New Zealand.Thank you for the warm help during my stay in New Zealand.Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅

56、读下面材料,根据其内容和所给的段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。As a sixth grader,I began noticing how other kids were separating into groups.I wasnt sure where I belonged.I found it hard to fit in.Our teacher had assigned“secret friends”for the coming week.She wrote each kids name on a piece of paper and threw them into a gl

57、ass;then we each closed our eyes and drew the name of a classmate who we were to secretly befriend and support over the next five school days.By the middle of the week,everyone,including me,had turned this assignment into a contest to see whose secret friend could leave the best gift.We left cards,p

58、ens and even money.It seemed that everyone was getting cool presents from their friend except me.On the last morning of our assignment,I walked into my classroom and noticed there was a package.I opened the wrapping paper and inside was a box of powder(胭脂粉).The girls sitting near me laughed the gift

59、 I had received.To make matters worse,the powder had already been opened.I tried to forget about the embarrassing gift,but when I was in the bathroom during the break,the girls who had seen me open the powder started speaking ill of my secret friend of giving it to me.I quickly joined in“How terribl

60、e,”I heard myself saying“What could my friend be thinking by giving me such a stupid gift?My grandmother wouldnt even want it.”The girls laughed at my remarks and rushed out of the bathroom.I stayed to wash my hands and let the water run through my fingers as I thought about what I had just said.It

61、wasnt normal like me to say mean things like that about someone.注意:续写词数应为150左右。Then I saw my classmate Janet come out of a bathroom booth(厕所隔间),tears streaming down her face.Along with my apologies,I explained the reason.参考答案UNIT 4单元测评附:听力原文(Text 1)M:Excuse me,Id like to send something to my friend

62、by mail.W:OK.Let me have a look.Oh,these tapes are very nice.(Text 2)W:We do need another bookshelf in the room,but the problem is the space for it.M:How about moving the old table to the kitchen?(Text 3)M:Do you have any change,Lily?Im dying for a cola and this machine wont give change.W:Look this

63、one gives change.I think Ill get something,too,perhaps some ice cream or juice.(Text 4)W:John,could you give me a lift home this evening?My cars in the garage.M:Id love to help you.But I promised to meet someone at the airport after work.Harry goes your way,though.Why dont you ask him?(Text 5)W:Wow,

64、it certainly is a bad day.M:Yeah,Im really fed up with this kind of weather.W:Well,there was only a little rain when I got up at 7,but this is too much!(Text 6)M:Hi,Sara.Hows your speech for Professor Greys class next Monday?W:Actually,Im a bit worried.M:Why should you?Whats going on?W:You know.What

65、 I chose to talk about is British history.M:Really?That is a big topic.W:Yes.There are so many things to cover.I just cant see how to do it in a three-minute speech.(Text 7)W:Im not sure about this soup,Karl.It has no taste.M:No,I dont think so,Maria.It tastes fine to me.Weve been to this place befo

66、re and I dont feel the soup tastes any different.W:Well.I still think it needs something.Salt?M:No.Certainly not.What about pepper?If anything,I think it could use a little more of that.W:Now youre talking.Thats exactly what it needs and how about some more onions,too?M:I dont know about that.You se

67、em to be starting to like food with strong taste recently.W:Oh,really?(Text 8)M:Hello,Kate!W:Hello,Tom.You are welcome to my house.It has been years since youve been here,hasnt it?M:Yes.I used to live on the Martins farm.W:Oh,that farm is gone.A modern factory has been built there.People have built

68、a huge tower on our beach,too.M:There are plenty of other beaches,arent there?W:I suppose so.What are you interested in doing tonight,Tom?M:Id like to go to the theatre.Its still there,isnt it?W:Oh,no.People tore it down to make a parking lot.M:What?Thats terrible!W:No,thats progress.(Text 9)M:Hello

69、!W:Hello,this is Susan Wilson.May I speak to Greg Robinson,please?M:Hi,Susan!This is Greg.What can I do for you?W:Well,Im calling about the theatre group.I belong to the Princeton Players.Were looking for more people to join,especially men,and I thought that you might be interested.M:Oh!You know how

70、 much I love acting,but Im taking some very hard courses.I might be able to learn my part,but I would hardly have time to come to the rehearsals.W:Well,actually we rehearse only one night a week,Thursdays,from 7:00 to 10:00,though we would have to put in extra time before a performance.M:Only once a

71、 week.Well,could you give me some time to think it over?W:Sure,but why dont you come and watch our rehearsal next Thursday?I think that youll like the way we work.When you see how much fun it is,youll want to join right away.(Text 10)M:Hello,everyone.My name is John.Im the teaching assistant for thi

72、s lab session.Let me explain a little about it.As you may know already,its a required meeting once a week.I expect you to do all the experiments and keep the results in your lab notebook.Ill collect the notebooks every two weeks.Youll be graded on lab notebooks and quizzes.But the most important inf

73、ormation I want to give you now is about safety.First of all,you must wear shoes that cover your feet in the lab.Tennis shoes are OK.Also,dont wear loose clothes,long scarves,big necklaces,or loose belts they get caught in something or fall into liquid.Another thing to do for safety is clean up.Be s

74、ure to put the waste in the correct containers.We cant mix liquid with paper.This is extremely important.I dont want any fires in this room.You are responsible for washing out your own lab equipment and putting it away.If you dont do this,I will take away points from your grade.Nobodys going to clea

75、n up after you.OK,any questions?1.C2.A3.A4.B5.C6.C7.A8.A9.C10.B11.C12.B13.C14.A15.A16.B17.A18.A19.C20.B【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了世界上值得参观的四个地方。21.A细节理解题。根据文章第一部分的“It is actually an island of Cyclades.There are a lot of islands in this city and sunbathing around any of these would be an unforgettable experi

76、ence.”可知,Santorini是自然景观。22.C细节理解题。根据第三部分的“There is no one who wishes to return from Rome without seeing this monument.”可知,去罗马的游客一定要参观罗马圆形大剧场。23.B推理判断题。通读全文可知,文章主要对值得参观的四个地方(希腊的圣托里尼、悉尼、罗马和泰姬陵)做了介绍,所以选B项。【语篇解读】本文是一篇说明文,讲述的是加拿大的交通系统。在加拿大旅行非常容易,大部分的城市有公交车、路面电车、火车、地铁等。24.A主旨大意题。由第一段可知,文章主要介绍加拿大的公共交通工具。25

77、.C细节理解题。根据第二段中的“you may want to buy a monthly pass or a package of tickets to save money”可知,这样做可以节省钱。26.D细节理解题。根据第三段中的“you do not need to pay any money each time”可知,你不必每次都付钱。27.B推理判断题。根据第四段中的“Canadians line up.First come,first served”可知,加拿大人坐公交车时都排队等候,所以选B项。【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章叙述了作者以前在参加度假营时遇到了对他影响深远的投

78、球教练,后来在教练的乐观精神的鼓励下战胜病魔的事情。28.B细节理解题。根据第一段第二句“I was fortunate to be on a team whose pitching coach was Mel Stottlemyre,the former Yankees star pitcher and Mets and Yankees coach.”和第二段中的“He was warm,friendly”以及最后一段内容可知,作者认为自己遇到了一个难得的好教练,为此感到很幸运,故选B项。29.A细节理解题。根据第二段中的“I knew that pitching was not for m

79、e.”可知,作者不擅长投球,故选A项。根据倒数第二段中的“One day,my phone rang.Mel was calling.”可知,是教练打电话给作者,排除C项;根据倒数第二段中的“I hung on every word.”可知,作者一字不漏地聆听教练的话,每句话都记在心里,排除D项。30.C细节理解题。根据第一段中的“I was upset when.on Jan.13,2018,at the age of 77.”和第二段最后一句“I followed his career and knew about his diagnosis of multiple myeloma,.in

80、 April 2000.”可知,教练2018年是77岁,被诊断出多发性骨髓瘤时是2000年,也就是59岁时被诊断出了疾病,故选C项。31.D主旨大意题。根据最后一段可知,教练的经历振奋了作者的情绪,每一次他等待移植手术时,在电视比赛中看到教练,他都会跟自己说“如果他能做到,我也能做到”,所以是教练的精神鼓励着作者战胜病魔,故选D项。【语篇解读】本文是一篇说明文。1992年,在莫桑比克的Gorongosa国家公园,有33%的雌象出生时就没有长牙,大象行为专家认为,这是由人们为了获得珍贵的象牙而对大象进行持续不断的猎杀而造成的非自然的进化。32.A细节理解题。根据第一段尾句“The researc

81、her thinks we may be witnessing unnatural evolution of the species due to the constant hunting of elephants for valuable ivory”可知,这位研究人员认为,由于人们持续不断地猎杀大象以获取珍贵的象牙,我们可能正在目睹该物种的非自然进化。据此可知,第一段中提到的现象的可能原因是非法猎杀大象,故A项正确。33.A细节理解题。根据第二段第二句“However,by the time the conflict ended in 1992,about 90 percent of th

82、em had been killed for ivory to get money.”可知,人们猎杀大象是为了通过销售象牙来获利,故A项正确。34.C细节理解题。根据第一段第二句可知,在莫桑比克的Gorongosa国家公园,在1992年有33%的雌象出生时无长牙;根据第三段尾句可知,Ruaha国家公园在1969年有10.5%的无长牙雌象,到1989年时,有大约40%的无长牙雌象;据此可知,Ruaha国家公园是最早记录无长牙雌象的地区,故C项正确。35.D推理判断题。根据尾段第一句可知,最近美国和中国都颁布了象牙禁令,这应该有助于消除或至少减少对大象的猎杀;结合该段第二句可知,科学家们并不确定对

83、拥有较高比例无长牙雌象的大象们来说需要多长时间才能改变这种趋势。据此可推知,画线词指代“更多的雌象没有长牙”这一趋势,故D项正确。【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了到国外留学所面临的三个不利的情况:文化障碍;独自一人;高昂的费用。36.B前面提到“沟通的效率至关重要”,下文提到“了解你的沟通流利程度是重要的”,由此可知,此处谈论的是语言方面的障碍,所以选B项。37.E根据“所有的一切,从食物、宗教到交通和穿着的样式都与你自己的国家不同”可知,这里介绍的是文化冲击,所以选E项。38.G本部分说明的是“Youre on Your Own”,G项中的“Perhaps youve never l

84、ived on your own.”与此语意相符。39.A根据“Travel expenses.add up quickly”可知,在国外学习花费很大,所以选A项。40.F上文提到住在国外一切花费很快就堆积起来。F项“根据你选择到国外什么地方学习,花费的差别也很大”符合语境。【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者先天失明,两岁时有一天趁妈妈无暇顾及之时,飞快地跑过草坪,却不小心撞到了一棵树上。跌倒后的作者并没有坐在原地哭泣,而是爬起来继续跑,并且以后再也没有撞到那棵树上。这种不怕冒险、遇到挫折仍勇于尝试的精神一直伴随着作者的生活、学习和工作。 41.C根据第二段中的“hit a large map

85、le tree”可知,作者主要讲述的是自己两岁时撞上一棵枫树的前后经过以及由此感悟到的人生哲理。42.A 下文讲述的是整个事件(incident)的经过。43.D根据此空前面的“Mom lifted me out of the car”和下文作者独自跑开可知,此处母亲应该是抱作者下车后转身 (turned)去和司机说话。44.C根据第一段首句“I was born legally blind.”可知,作者先天失明,身边应该总有人照顾;再结合文中的关键词took advantage of,dash和fast可知,作者当时应该是趁大人不注意时,获得短暂的自由(freedom),一溜烟就跑开了。45

86、.A 根据“I was running so fast that I bounced off the trunk”可知,作者跑得太快撞上树干后一屁股坐到地上。land on my backside意为“摔了个屁股蹲儿”。46.D根据“but I just sat there for a minute”可知,妈妈以为(expected)作者会哭,但是作者没哭。47.B根据上文“I just sat there for a minute”和下文“kept right on going”,以及最后一段倒数第二句“Just get up and keep on going.”可知,此处应该是指从地上爬

87、起来。pick oneself up 意为“(跌倒后)爬起来”。48.D与第二段中的“dash across the lawn”呼应。49.A 与第二段中的“hit a large maple tree”呼应。crash into sth意为“撞上某物”。50.B根据下文可知,妈妈在后来的孩子教育上一直拿此事举例(example)。51.D此处用“when they fall down”比喻失败或受挫后,害怕冒险或再次尝试 (try)。52.B根据第二段中作者撞倒后继续坚强前行和本段上句中的“这件事提醒了妈妈,孩子们不会在失败、受到挫折后,就害怕或者不愿意再尝试了”可知,妈妈希望作者保持这种坚

88、韧不拔(toughness)的精神。53.A根据下一句可知,此处指作者出国留学、后来搬出父母家去找工作(job)。54.B根据本句后半部分中的“become a respected teacher”可知,作者后来成为一位备受尊敬的老师,这是需要多年的努力(effort)才能做到的。55.C根据上文作者的故事和本段下文中的“When that happens,dont sit in the grass”可知,此处表示在实现目标的过程中,总会有挫折。knock down意为“打/击/撞倒”,此处喻指受挫。【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了“雪龙”号科考船在南极的科考经历。56.with考查介词。

89、根据句意可知,设空处表示伴随的意思,需用“with+宾语+宾语补足语”的结构。 57.its考查代词。设空处修饰名词way,故用其形容词性物主代词its。 pleting考查非谓语动词。设空处位于介词after之后,故用其动词-ing形式作宾语。 59.which考查定语从句。根据句子结构以及设空处前的逗号可知,设空处引导非限制性定语从句,修饰Xue Long,在非限制性定语从句中作主语,故填which。60.members考查名词。根据as well as前面的members为复数形式可知,此处的member也需用复数形式。61.previously考查副词。设空处修饰修饰动词 comple

90、ted,故用其副词形式。故填previously。62.returned考查时态。根据全文时态为一般过去时可知,设空处也需用一般过去时,表示过去发生的动作。63.observation考查名词。根据设空处前的atmospheric以及sounding可知,设空处需用名词形式。 64.known考查非谓语动词。根据句子结构可知,设空处需用非谓语动词形式;the icebreaker与know构成被动关系,故用过去分词作状语。65.the考查冠词。根据上文的“the 35th Antarctic research”可知,设空处特指我国第35次科学考察任务,故填the。第一节Dear Kelly,I

91、ve been back home safely from New Zealand.Thank you for the warm help during my stay in New Zealand.During the period of the Cultural Exchange Week that I participated in this summer,I enjoyed myself in your country.The city museum and some places of interest which I visited helped me have a better

92、understanding of your society,culture and history.Of course,I also made many new friends there,including you.Whats more,Ill never forget the days we spent together.Here I especially thank you for the dictionary you offered me as a gift.I will treasure and make full use of it.Welcome to China when it

93、s convenient for you!YoursLi Hua第二节Then I saw my classmate Janet come out of a bathroom booth(厕所隔间),tears streaming down her face.She shouted at me with anger,“If you dont want my gift,you can just leave it instead of laughing at it.This is the best powder from my mum!”Before I could say a word,Jane

94、t dashed out,leaving me dumb with deep regret.But soon I clenched my fingers and made up my mind to find Janet and say sorry to her.There she was,sitting in a tree shadow wiping her eyes.Along with my apologies,I explained the reason.I was not a mean girl by judging peoples presents.The reason why I

95、 complained in front of the girls was that I wanted to fit in,having a sense of belonging in the group.Hearing my sincere words,Janet calmed herself down after constant sobs and said,“True friendship comes from genuine care and love for each other.I think thats our teachers intention of this secret friend assignment.”That day,I learned to cherish real friendship.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1