收藏 分享(赏)

2020秋英语人教版必修5课时作业19 UNIT 5 LEARNING ABOUT LANGUAGE .doc

上传人:a**** 文档编号:447197 上传时间:2025-12-06 格式:DOC 页数:5 大小:42.50KB
下载 相关 举报
2020秋英语人教版必修5课时作业19 UNIT 5 LEARNING ABOUT LANGUAGE .doc_第1页
第1页 / 共5页
2020秋英语人教版必修5课时作业19 UNIT 5 LEARNING ABOUT LANGUAGE .doc_第2页
第2页 / 共5页
2020秋英语人教版必修5课时作业19 UNIT 5 LEARNING ABOUT LANGUAGE .doc_第3页
第3页 / 共5页
2020秋英语人教版必修5课时作业19 UNIT 5 LEARNING ABOUT LANGUAGE .doc_第4页
第4页 / 共5页
2020秋英语人教版必修5课时作业19 UNIT 5 LEARNING ABOUT LANGUAGE .doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、.阅读理解Australias Great Barrier Reef is the largest living structure on Earth. But similar to how a forest is more than just trees, corals are only part of what makes the Great Barrier Reef so great.The ecosystem is filled with wildlife, including fish, whales, dolphins and birds. Six varieties of sea

2、 turtles also come to the reefs to breed. One of those turtles recently filmed a video to help humans see things from its point of view. This wasnt the turtles idea, of course; it was outfitted with a GoPro camera by WWF Australia, which wanted to “better understand the behaviour of tagged green tur

3、tles.” The group also hopes the video will serve a broader goal: drawing global attention to trouble in this aquatic paradise.The Great Barrier Reef was named a UNESCO World Heritage site in 1981, but that hasnt been enough to protect it from manmade threats. Climate change now endangers its reefs t

4、hrough ocean acidification, a problem caused by water pollution, ship traffic and coastal development.In 2014, UNESCO threatened to list the Great Barrier Reef as “in danger”. Along with other ecological problems, this was spurred by an Australian plan to dump waste sediment from a portexpansion pro

5、ject near the reef. An “in danger” listing is meant to raise awareness and possibly funds to protect a site, although if the danger is not addressed, it could be a sign of losing World Heritage status altogether.The Australian government balked at this warning, raising new funds for pollution contro

6、l and reef monitoring. And in a decision issued on July 1, 2015, UNESCO repeated its concerns about the reefs health but stopped short of listing it as “in danger”. Australia now has to prove its rescue plan is working, and until 2019 to show that it has halted the reefs decline. Failure to do so co

7、uld lead to an “in danger” listing in 2020.位于澳大利亚的大堡礁面临生态环境的恶化。联合国教科文组织敦促澳大利亚采取措施保护大堡礁。1The Great Barrier Reef is similar to a forest probably because both of them _.Aare large in sizeBhave many treesCare filled with wildlife Dbenefit humans quite a lot答案:C解析:推理判断题。根据第一段最后的But similar to how a fores

8、t is more than just trees, corals are only part of what makes the Great Barrier Reef so great,再联系第二段开头的介绍可知,它们都有丰富的野生动植物资源。2A video has been filmed in order to _.Amonitor the behaviour of turtlesBcall on people to care about oceanic ecologyCattract more visitors from the whole worldDhelp people to s

9、ee things in a correct way答案:B解析:细节理解题。根据第二段最后的The group also hopes the video will serve a broader goal: drawing global attention to trouble in this aquatic paradise可知,其目的是唤起人们对海洋生态的关注。3The Great Barrier Reef would lose World Heritage status if _.Apolicies couldnt be carried out correctlyBAustralia

10、refused to open it to the travelersCthe government valued economy too muchDits environment continued getting worse答案:D解析:推理判断题。由最后一段的内容可知,如果大堡礁的环境得不到改善,它有可能从世界文化遗产名录中被除名。4It can be inferred from the last paragraph that UNESCO _.Awas satisfied with Australias rescue planBhas raised a lot of money for

11、 pollution controlCurged Australia to protect the Great Barrier ReefDdidnt dare to punish Australia for bad environment答案:C解析:推理判断题。根据最后两段,特别是最后一段中的And in a decision issued on July 1, 2015, UNESCO repeated its concerns about the reefs health but stopped short of listing it as “in danger”可以推知,联合国教科文组

12、织敦促澳大利亚保护大堡礁。.七选五One common misconception is that a person whos had a bang on the head shouldnt be allowed to go to sleep in case they slip into a coma. _1_. The fear of letting people sleep has come about from a misunderstanding of the “lucid interval”. _2_, but meanwhile their brain is bleeding, c

13、ausing pressure on the tissue of the brain. If this causes them to lose consciousness again, this time its a medical emergency. This lucid interval only occurs in a minority of cases._3_. The guideline is given by many different organizations from World Rugby to Britains NHS. But if someone is not c

14、onfused or throwing up, or has no double vision or trouble walking or severe head or neck ache, the recommendations do not include the advice to keep them awake.In fact, rest is whats needed, both physically and cognitively. So athletes not only have to stop training for a time after a heavy bang on

15、 the head, but should also stop taxing their brains. Children who have banged their head should do less schoolwork until they have fully recovered. _4_. Its not bad; its a good thing.This is the current advice, although it should be said that until very recently, very few trials have tested the advi

16、ce that is given, something that worries some researchers._5_. So we should soon have more information on the best way to care for people after a head injury.AThe good news is that new trials have been underwayBHowever, this is not the current medical advice thats givenCSleep is recommended, but tha

17、t doesnt always mean its easyDThe brain needs to heal by doing less and sleep is perfect for itEChildren with a head injury should be woken up every hours at nightFThis is rare, but its the name for the period of time after someone wakes up from unconsciousness and seems fineGHowever, the possibilit

18、y of bleeding on the brain is the reason for looking out for symptoms本文是一篇说明文,主要说明了头部受伤的人不应该睡觉这种错误观点产生的原因,并介绍了目前的医学建议。1B解析:文章首句说明了人们的错误观念,设空处承上启下,指出这种错误观念并不是如今针对头部受到撞击的情况所给出的医学建议。故选B项。2F解析:F项中的it指代上文的the “lucid interval”, seems fine与下文中的meanwhile their brain is bleeding构成转折关系,符合语境。3G解析:G项与上文的This lu

19、cid interval only occurs in a minority of cases构成转折关系,G项中的symptoms与下文中的confused or throwing up, or has no double vision or trouble walking or severe head or neck ache相呼应,故选G项。4D解析:根据本段的主题句In fact, rest is whats needed, both physically and cognitively可知,本段讲的应是休息的必要性,并且D项中的doing less和sleep is perfect for it分别与上文的stop training,stop taxing their brains,do less schoolwork及下文的Its not bad; its a good thing相呼应,故选D项。5A解析:根据上文中的very few trials.some researchers及下文所说的“对于照顾头部受伤的人的最好的办法,我们很快将会有更多信息”可知A项(好消息是新的试验已经在进行)符合语境。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1