ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:5 ,大小:19.88KB ,
资源ID:446971      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-446971-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021-2022学年高中英语 Unit 15 Learning Section Ⅴ Communication Workshop Culture Corner and Bulletin Board课后篇巩固提升(含解析)北师大版必修5.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021-2022学年高中英语 Unit 15 Learning Section Ⅴ Communication Workshop Culture Corner and Bulletin Board课后篇巩固提升(含解析)北师大版必修5.docx

1、Unit 15 LearningSectionCommunicationWorkshop,CultureCornerandBulletinBoard课后篇巩固提升一、单句语法填空1.She shows little or no (appreciate)of good music.答案appreciation2.Successful businesses are highly (adapt)to economic change.答案adaptable3.The hotel has special (facility)for welcoming disabled people.答案faciliti

2、es4.Fresh air is (benefit) to ones health.答案beneficial5.This project will be of great benefit to the region a whole.答案as二、完成句子1.这个老师给我们留下了深刻的印象。The teacher has .答案left a deep impression on us2.这位老人要买一些食物和饮料准备圣诞节。The old man will buy some foods and drinks .答案in preparation for Christmas3.你打算做什么来感谢他的好

3、建议?What will you do his good advice?答案in appreciation of4.你花了多长时间适应大学生活?How long did it take you ?答案to adapt yourself to the college life5.总的来说,他的孩子们是诚实的和善良的。,all his children are honest and kind.答案As a whole三、阅读理解AIt is true that people with better education are usually able to get better paying jo

4、bs.In other words,they have more chances to choose a good job while people with little or no education dont.It seems that the purpose of education is to make people get jobs.But this isnt accepted by all people.Some people may think that a person should spend the best years of his life to get educat

5、ion only for a way of living.This was probably one of the earliest reasons of education.In fact,if education is just a way of making a living,people dont need to spend so much time in school.People can get education for a living in a short time.Subjects like history and geography need not be taught

6、to everyone.Even language and maths need not be taught in detail,either.Here it is clear that education is much more than teaching a man to get a way of living.Education is well-rounded and it is mainly for improving a man.It is not only to teach him to speak,read and write,but also to develop his c

7、reative thinking and other abilities.After that,it is to make him a wise man and thankfully enjoy the achievements of human.Education is to make a man lead a better life.Educated people are expected to be able to listen to good music,read good books,watch plays and take an interest in the world.I wo

8、uld agree that making a good living is an important reason for education,but certainly not the most important or the main reason.1.People with little education usually .A.spend a long time in schoolB.have a good chance to get a jobC.spend the best years to choose jobsD.have fewer chances to get a go

9、od job答案D解析细节理解题。根据第一段中的“Inotherwords,theyhavemorechancestochooseagoodjobwhilepeoplewithlittleornoeducationdont.”可知,接受教育很少的人得到好工作的机会很少,故D项正确。2.The earliest education was probably to .A.make a man lead a better lifeB.teach a man to write and readC.make people get a way of livingD.teach people to read

10、 good books答案C解析细节理解题。根据第二段中的“Somepeoplemaythinkthatapersonshouldspendthebestyearsofhislifetogeteducationonlyforawayofliving.Thiswasprobablyoneoftheearliestreasonsofeducation.”可知,早期的教育是为了让人们谋生,故C项正确。3.The underlined word “well-rounded” in the passage means “” in Chinese.A.圆满的B.崭新的C.公平的D.全面的答案D解析词义猜测

11、题。根据画线词后的“Itisnotonlytoteachhimtospeak,readandwrite,butalsotodevelophiscreativethinkingandotherabilities.”可知,教育是全面的,它不仅是教说、读、写,而且还开发思维和其他能力,故D项正确。4.It is expected that educated people will be able to .A.accept education as a way of livingB.take an interest in the whole worldC.develop their abilities

12、 to make playsD.learn subjects like language and math答案B解析细节理解题。根据第三段中的“Educatedpeopleareexpectedtobeabletolistentogoodmusic,readgoodbooks,watchplaysandtakeaninterestintheworld.”可知,受教育的人能够对整个世界都感兴趣,故B项正确。文章二次开发。结合语篇内容复习巩固本单元语法项目。用虚拟语气改写第二段。答案Some people may think if a person didnt spend the best yea

13、rs of his life to get education only for a way of living,he/she would be wrong.This was probably one of the earliest reasons of education.In fact,if some people considered education just as a way of making a living,they wouldnt need to spend so much time in school.People can get education for a livi

14、ng in a short time.Subjects like history and geography need not be taught to everyone.Even language and maths need not be taught in detail,either.Here it is clear that education is much more than teaching a man to get a way of living.BTears ran down from my eyes as I saw the essay my high school Eng

15、lish teacher had just handed back.A big F was written on top.I was hopeless.I was stupid!My face burned with shame when my classmates called me stupid.“Im the only one who doesnt know my ABCs!”I sobbed to Mum.“Ill help,”she promised.Every day I sat with her,but to me,cat looked like cta and red was

16、reb.Frustrated,I would return to my bedroom and draw,filling the paper with houses,restaurants and offices.“When I grow up,I want my own store,”I told Mum,pointing to my drawings.“Thats great!”she said,“but first you have to learn to read.”Later,I was diagnosed with dyslexia(失读症).So Mum took me to a

17、 learning centre,where I was given reading exercises.But I still struggled.Finally,I graduated,but I was afraid of my reading skills.“Ill never get a job!”I cried to Mum later again.“Dont focus on what you cant do,”she comforted.“Concentrate on what you can.”But what can I do?I wondered.Suddenly,I t

18、hought of the drawings Id made as a child and my dream of having my own store.I enjoyed sales so much that over the next few years,I tried my hand at other businesses.Today,I watch over seven branches.We have 187 employees and $15 million in sales.While Ill never be what my teachers might have wante

19、d,I am a successon my own terms.The other day a student sent me a card,reading:You gave me so much confidence.I hope to be like you when I am big.Tears of joy filled my eyes.This was my A,I smiled.5.Why did the author feel so ashamed at school?A.His teacher scolded him in class.B.His teacher refused

20、 to read his essay.C.He failed to hand in his essay on time.D.His classmates looked down upon him.答案D解析细节理解题。根据第一段中的“Myfaceburnedwithshamewhenmyclassmatescalledmestupid.”可知,作者受到了同学们的嘲笑才感到很羞愧,故D项正确。6.Which of the following best describes the authors feeling to his mother?A.Doubtful.B.Grateful.C.Guilt

21、y.D.Annoyed.答案B解析推理判断题。由文章内容,特别是最后一段中的“WhileIllneverbewhatmyteachersmighthavewanted,Iamasuccessonmyownterms.”可知,在妈妈的耐心陪伴和鼓励下,作者找到了方向并最终取得了事业上的成功,由此可知,作者对妈妈心存感激,故B项正确。7.What do you know from the last paragraph?A.The authors success inspired a kid.B.The authors parents were proud of their child.C.The

22、author set a good example to businessmen.D.The authors teacher must have felt ashamed.答案A解析推理判断题。根据最后一段中的“Theotherdayastudentsentmeacard,reading:Yougavemesomuchconfidence.IhopetobelikeyouwhenIambig.”可知,作者的成功极大地鼓舞了一个学生,故A项正确。四、七选五(2019全国)In an online class,developing healthy patterns of communication

23、 with professors is very important.1. While I have only listed two of each,there are obviously many other situations that can arise.Students should be able to extend the logic(逻辑)of each to their particular circumstance.Dos2. Questions about subject content are generally welcomed.Before asking quest

24、ions about the course design,read the syllabus(教学大纲)and learning management system information to be sure the answer isnt hiding in plain sight.Participate in discussion forums(论坛),blogs and other open-ended forums for dialogue.3. Be sure to stay on topic and not offer irrelevant information.Make a

25、point,and make it safe for others to do the same.DontsDont share personal information or stories.Professors are not trained nurses,financial aid experts or your best friends.If you are in need of a deadline extension,simply explain the situation to the professor.4.Dont openly express annoyance at a

26、professor or class.5. When a student attacks a professor on the social media,the language used actually says more about the student.If there is truly a concern about a professors professionalism or ability,be sure to use online course evaluations to calmly offer your comments.A.Thats what they are f

27、or.B.Turn to an online instructor for help.C.If more information is needed,they will ask.D.Remember that online professors get a lot of emails.E.Below are some common dos and donts for online learners.F.Everyone has taken a not-so-great class at one time or another.G.Ask questions,but make sure they

28、 are good,thoughtful questions.答案15 EGACF五、选词创境运用下列写作词汇,自己创设一个语境,形成一个小语段。outstanding,access,reflect,punishment,lay off,suspect,select答案One day the outstanding young man was suspected of breaking an old vase belonging to the manager.Two days later,he was laid off by the boss.He was very sad at the punishment.While he was staying at home,he often reflected on the incident.He realized that it was time that he selected a different new life.At last he decided that he would try to have access to further education.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1