1、单元整合训练(三)Unit 3Science and nature(建议用时:35分钟)语言知识再落实.单句语法填空1Whats your attitude towards the new project?Are you in favour of it,or just dont care?2I cant make that decision for you,you will have to use your judgement(judge)3Careful consideration(consider)should be given to issues of health and safety
2、.4I would like a job which pays more,but on the other hand I enjoy the work Im doing at the moment though the pay is not very good.5The intention(intend) of the clause is clear.6Reports of this kind are guaranteed to cause anxiety(anxious)7Dont put your prices too high or youll frighten(fright) the
3、customers off.8The study shows the close relation between poverty and ill health.9You shouldnt follow in your competitors footsteps.10He broke the law,and now he must take the consequences(consequence) of his action.完成句子1虽然他最后一个被邀请发表意见,他并不觉得自己无足轻重。Although he was the last to be asked/invited to give
4、 his opinion,he didnt feel small.(last)2他走得太慢,不能按时到达那儿。(too.to.)He walks too slowly to get there on time.3当她的儿子再次说谎时,她的悲伤甚于愤怒。(more.than.)She was more sad than angry when her son lied again.4并不是所有的学生都能通过即将到来的考试。Not every student/Not all(the) students will pass the coming exam.(all/every)5我宁愿步行去上学也不愿
5、乘公交车。I would rather walk to school than take a bus.(would rather)高考语篇再强化.阅读理解There are many ways in which human cloning is expected to benefit humans.Dr Richard Seed, one of the leading supporters of human cloning technology, suggests that it may someday be possible to completely change the aging pr
6、ocess because of what we learn from cloning.Scientists believe that they may be able to treat heart attack victims by cloning their healthy heart cells and injecting them into the areas of the heart that have been damaged. Heart disease is the number one killer in the US and several other industrial
7、ised countries.There has been a breakthrough with human stem cells.Embryonic stem cells can be grown to produce organs to repair or replace damaged ones.Skin for burn victims,brain cells for the brain damaged,hearts,lungs and kidneys could be produced. By combining this technology with human cloning
8、 technology, it may be possible to produce needed organs for suffering people that will be free of rejection by their immune systems. Conditions such as Alzheimers disease, Parkinsons disease, heart failure, and other problems can be cured if human cloning and its technology are not banned.Though cu
9、rrent treatments for infertility (不生育) are getting a fair amount of publicity in the news, they, in terms of percentages, are not very successful.Some data shows that current infertility treatments are less than 10 percent successful. Couples go through physically and emotionally painful procedures
10、for a small chance of having children.Many couples run out of time and money without successfully having children. Human cloning could make it possible for many more infertile couples to have children than ever before possible.【语篇解读】本文作者从几个方面介绍了克隆人技术给人类带来的益处。1According to Dr Richard Seed, we can use
11、 cloning technology to Aproduce more animalsBmake people live happilyCmake people look youngerDcure people of many diseasesC推理判断题。根据第二段中的“to completely change the aging process”可知,Richard Seed认为克隆技术可以彻底改变变老的进程。因此推知,克隆技术可以使人们看上去更年轻。2We can learn from the passage that Acloning has already been used to
12、 treat heart diseaseBwe can treat a mans heart disease by cloning heartsCmost people in industrial countries suffer from heart diseaseDmore people die of heart disease than of other diseases in the USD细节理解题。根据第三段最后一句可知,心脏病是美国和其他工业化国家的头号杀手,因此在美国死于心脏病的人要比死于其他疾病的人多。3What is the main idea of the last pa
13、ragraph?AWith cloning infertile couples could have children.BTreatment of infertility is not successful.CInfertile couples suffer a lot physically and mentally.DIt is difficult for couples to have more children now.A段落大意题。联系全文可知,本文的主题是人类克隆技术。最后一段点明了现在治疗不孕的成功率很低,许多夫妇饱受煎熬,最后说明了利用人类克隆技术可以使不孕的夫妇有自己的孩子,因
14、此A项正确。4What is the authors attitude towards human cloning?ASupportive.BDoubtful.CCautious.DCurious.A观点态度题。根据文章第一句,特别是关键词benefit及第二至五段(都是讲人类克隆技术会给人类带来益处)可推知,作者对人类克隆技术持支持的态度。.完形填空Often parents allow children to have pets in order to teach them to be responsible.By feeding,walking,and 1 a dog,children
15、learn to be dependable and kind.Parents expect their children to 2 the pets as if they were family members to learn these valuable lessons.For many children,a pet is also a best friend and a 3 way to learn how to treat a new brother or sister when the family expands.Besides the 4 that children enjoy
16、 with animals,pets can substitute(代替) for the absence of other family members.Sometimes a couple who is 5 to have children will keep pets.They shower the 6 on their pets that they might have provided a child,and receive companionship(陪伴) in return.Many people who are living 7 enjoy the companionship
17、 of a pet instead of loved ones who are at a distance or have 8 .The pet becomes a family member for these people and deserves the same kind of treatment that a family member would get.Many articles have appeared 9 the benefits of pets to the disabled and the elderly.In addition to the 10 services t
18、hat pets may provide,such as bringing objects to their owners or helping a blind owner to walk in unfamiliar 11 ,there is evidence that people who keep pets live 12 than those who dont have pets.In a real sense,these pets are caring for their 13 like family members would,and for this reason,they sho
19、uld be treated like family.At every 14 in life we interact with our pets in the same ways that we interact with family.Children,young married couples,and elderly people have 15 to treat their pets like family members.【语篇解读】作者认为宠物应该被当作家人一样对待。1A.looking atBtaking notice ofClearning fromDtaking care of
20、D通过喂狗、遛狗以及照顾狗,孩子们学着成为可靠的、善良的人。根据语境,故选D。2A.treatBserveCtrustDrespectA由第3段最后一句可知,应把宠物当作家人一样对待。故选A。3A.traditionalBquickCsimilarDgoodD由下文可知,当家庭增添新成员时,宠物是孩子们学习如何对待新的兄弟姐妹的好途径。4A.talkBtripCfriendshipDholidayC宠物不仅能与孩子们建立友情,还能弥补某些家庭成员的缺席。故选C。5A.afraidBunableCreadyDpleasantB不能生育的夫妻会把本应给孩子的爱倾注在宠物身上。选B符合语境。6A.h
21、opeBpraiseCloveDhappinessC见上题解析。7A.togetherBabroadCaroundDaloneD许多因为爱人离得远或已故而独居的人喜欢有宠物的陪伴。D项符合语境。8A.passed awayBturned up Cset offDgrown upA见上题解析。pass away“去世”。9A.promisingBshowingCrecordingDbringingB很多文章表明养宠物对残疾人和老人都有好处。B项符合语境。10A.perfectBpossibleCfamiliarDusualD诸如给主人叼东西或帮助眼盲的主人在陌生的环境中行走,是宠物提供的常见服务
22、。故选D。11A.citiesBcompanies CsurroundingsDroomsC见上题解析。12A.betterBlongerCmore easilyDmore simplyB有证据表明养宠物的人比不养宠物的人寿命更长。故选B。13A.babiesBpartnersCparentsDownersD事实上,宠物还能像家人一样照顾自己的主人。D项符合语境。14A.momentBcornerCstageDlevelC在人生的每个阶段,人们和宠物之间都像和家人之间一样有着某种相互影响的关系。C项符合语境。15A.courageBreasonCinterestDtimeB不论是小孩、新婚夫妇还是老人,他们都有理由把宠物当作家人来对待。B项符合语境。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有