收藏 分享(赏)

2020-2021学年新教材高中英语 课时分层作业5 Unit 2 Wildlife protection(含解析)新人教版必修第二册.doc

上传人:a**** 文档编号:446190 上传时间:2025-12-06 格式:DOC 页数:6 大小:312KB
下载 相关 举报
2020-2021学年新教材高中英语 课时分层作业5 Unit 2 Wildlife protection(含解析)新人教版必修第二册.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020-2021学年新教材高中英语 课时分层作业5 Unit 2 Wildlife protection(含解析)新人教版必修第二册.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020-2021学年新教材高中英语 课时分层作业5 Unit 2 Wildlife protection(含解析)新人教版必修第二册.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020-2021学年新教材高中英语 课时分层作业5 Unit 2 Wildlife protection(含解析)新人教版必修第二册.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020-2021学年新教材高中英语 课时分层作业5 Unit 2 Wildlife protection(含解析)新人教版必修第二册.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020-2021学年新教材高中英语 课时分层作业5 Unit 2 Wildlife protection(含解析)新人教版必修第二册.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时分层作业(五).单句语法填空1They started off at once in search of the missing girl.2Love,joy,hate and fear are all emotions(emotion).3My dog is unusually(unusual)fond of chocolate.4So Id like to suggest that the seats at the back be placed higher than those at the front so that everyone can see the screen easi

2、ly.5His father threatened to throw(throw)him out,but he knew it was an empty threat.6I was attacked(attack)by a dog when I was a child.7Reflecting happiness makes people stir up the love of life.8The average output(产量)of the factory is reduced(reduce)to 30 cars a day.9The captain of the ship was adv

3、ised to turn back due to a sudden heavy storm.10This is why it is important to think before you speak and not to make promises you dont have any intention(intend)of keeping.阅读理解Pangolins(穿山甲)are strangelooking creatures, covered with hard scales(鳞). They can roll up into a ball to protect themselves

4、 from enemies and have tongues that are longer than their bodies.Pangolins have recently become the focus of Chinese people. A screenshot of a microblog post showing some people eating pangolins at a feast spread. A few days later, people were angered again by pictures showing people eating protecte

5、d animals, including pangolins.Yet this is only the tip of the iceberg. Many more pangolins have been hunted or killed. According to the International Union for Conservation of Nature (IUCN), more than 1 million of them have been killed or sold in the last 10 years. It also said that they are the mo

6、st illegally traded mammals in the world. In September 2016, the IUCN added the pangolin to the worlds “endangered animals list”. They are now more endangered than pandas.A growing trade of their scales and meat is the main reason for their decline in number. Many people in Asia and Africa consider

7、pangolin meat is delicious. Some people even think pangolin scales have medical qualities. However, their scales are made of keratin(角蛋白), the same material human fingernails are made of.Luckily, the situation is getting better. World Pangolin Day is on the third Saturday of February each year. Its

8、a day to help people know more about pangolins. The government now stops anyone from buying and eating pangolins in China. Breaking this law is regarded as a crime, and the trade of pangolins across the world is also not allowed, according to the Convention on Trade in Endangered Species of Wild Fau

9、na and Flora.1Pangolins have caught peoples attention these years because Athey look strangeBthey appear in some moviesCthey are killed and eaten by peopleDthey have something to do with pandasC细节理解题。根据题干中的关键词“attention”和“these years”,我们把答案定位在第二段。该段开头说,穿山甲近来成为中国人关注的焦点,然后提到一张屏幕截图和一些图片里,穿山甲成为人们的盘中珍馐,这

10、与C项的描述是一致的。2What can we learn from the passage?APangolins can roll up into a ball to attack enemies.B.More than 1 million pangolins were killed or sold last year.CPangolins were named the most endangered animal in 2016.DThe pangolin is a kind of mammals.D细节理解题。根据第三段内容,尤其是“they are the most illegally

11、 traded mammals in the world”可知,穿山甲是一种哺乳动物。故选D项。3The real aim of World Pangolin Day may be to Aattract people to the zoo to watch pangolinsBlift peoples awareness of protecting pangolinsCremind people of pangolins medical valueDexplain the law to peopleB推理判断题。根据题干中的“World Pangolin Day”,我们把答案定位在最后一段。

12、该段主要陈述为保护穿山甲而采取的举措,而这个节日能让人们更多地了解穿山甲,从而提高人们保护穿山甲的意识,故B项符合题意。4What might be the authors attitude towards the measures taken to protect pangolins?APositive.BNegative.CDisappointed. DUnconcerned.A观点态度题。根据最后一段内容可知,中国政府禁止任何人购买和食用穿山甲,世界各地也禁止买卖穿山甲,局面正在好转,由此可推知作者觉得这些措施是有效的,因此选A。.完形填空Protecting Chinas Giant

13、PandasChinas giant pandas show the achievement of the international effort to save animals that are now in danger.In television programs we often see pandas 1 funny games.Children have panda toys and beautiful cards with pictures of lovely 2 in them.They often visit the giant pandas in the zoos on 3

14、 holidays and have a good time there.However,scientists are worried about the future of giant pandas.They know only about 1,000 giant pandas remain 4 today.They think the giant pandas will die out in 30 years if the present conditions are not improved.It is reported that the giant pandas have a very

15、 5 birth rate.About 115 pandas live in the zoos and research centers mainly in China,but during the past 10 years they 6 only 34 young pandas that are still alive.The survival rate of giant pandas in the wild is probably the same or lower.There are several reasons for the low 7 The main reason is th

16、at male pandas can make love with females in a very 8 seasononly a few days a year.When they do have babies,females often produce two pandas,but the mother is usually not able to care for 9 of them.The newborn pandas 10 only a few kilograms each.They are too weak to live without special care.In the

17、zoo,scientists can help the mothers 11 the young pandas,but those living in the wild do not get enough 12 It is very difficult for mother pandas to bring up their young pandas.Conditions for the giant pandas have been worse in recent years.Pandas in China continue to 13 in number.We know pandas live

18、 on bamboos.But sometimes all the bamboos in one area die.The pandas there have nothing to eat and die of hunger.Giant pandas now live in 13 separate 14 areas in China.Several years ago the Chinese government and the International Wildlife Organization agreed 15 a project of protecting giant pandas

19、in the wild.We hope it could be useful.【语篇解读】本文主要讲述了保护大熊猫的紧迫性及相应措施。1A.playBstudyCdo DmakeAplay games玩游戏。see sb.do sth.看见某人做某事。2A.pandas BchildrenCbamboos DzoosA全文都在讲述大熊猫,这里指带有可爱熊猫图案的卡片。3A.our BtheirCyour DhisB与they保持一致应用their。4A.honest BlovelyCfriendly DaliveDremain此处用作系动词。alive活着的,在世的,存在的。5A.low Bp

20、roperChigh DrightA根据上文科学家担心大熊猫的将来及由birth rate(出生率)可知,应用low。6A.cloned BproducedCkept DcreatedB根据语境可知应用produce生产;下文中的“females often produce two pandas”也是暗示。7A.price BspeedCbirth rate DlimitCbirth rate出生率,和上一段中第一句话呼应。8A.short BlongCsuitable DcertainA根据后面的“only a few days a year”,可知选A。9A.all BbothCnone

21、DneitherB上文提到“females often produce two pandas”,故选both。10A.weight BtakeCweigh DfindCweigh为动词,意为“重;重达”;weight为名词,意为“重量”。11A.have BraiseCobserve DcareB此处指科学家协助母大熊猫抚养小大熊猫,因此应用raise(饲养)。12A.help BfoodCwater DmilkA此处指生活在野外的大熊猫得不到足够的帮助,呼应上文。13A.reduce BgrowCrise DchangeA根据上文中的“.have been worse”可知,熊猫的数量在减少

22、,濒临灭绝。14A.protected BprotectingCdefending DguardingAprotected areas意为“受到保护的地区”,过去分词作定语,表示动宾关系。15A.to BwithCin DonD此处指中国政府和国际野生动植物组织在保护野生大熊猫的计划上达成共识。agree on在上取得共识,符合语境。.语法填空If you go out to the fields at night in spring or summer,you can hear frogs singing 1. (happy)here and there.It seems as if the

23、y were performing a field group singing.The frog is a good and useful creature that benefits human beings.They can catch fastmoving 2. (insect).Each frog eats a large number of pests(害虫)that are harmful to crops.This little creature is regarded 3. “the natural enemy of pests”But now frogs 4. (get)fe

24、wer and fewer.This is because they are killed and put 5. the table as a delicious dish by their chief enemy,human beings.It is a shameless and cruel act,isnt it?The cause that is 6. (responsibility)for the rapid reduction of frogs is that farmers use insect killer to kill pests and frogs get killed

25、as a result of drinking poisoned water while 7. (eat)poisonkilled insects.Something must be done as soon as possible 8. (save)frogs.If we dont punish those 9. sell and kill frogs to make money,then one day all of us 10. (punish)by nature for failing to keep them.【语篇解读】本文是一篇说明文。青蛙是一种对人类有益的动物。但是现在青蛙越来

26、越少了。这是因为它们的头号敌人人类杀死了它们,把它们当成了美味佳肴。所以我们必须尽快采取措施拯救青蛙。1happily此处修饰现在分词singing,应使用副词形式,意为“快乐地歌唱”。2insects句意:它们可以捕捉快速移动的昆虫。insect是可数名词,前面没有修饰词,应使用复数形式。3asbe regarded as“被认为是”为固定短语。4are getting句意:但是现在青蛙越来越少了。根据语境可知,此处应使用现在进行时,表示现在或目前这一阶段正在进行的动作。5onput sth.on the table把某物放在桌子上。6responsiblebe responsible fo

27、r意为“为负责”。此处在从句中作表语,应使用形容词。7eating句意:因为吃毒死的昆虫时饮用了有毒的水,结果青蛙也被杀死了。此处的逻辑主语是frogs,当时间状语从句的主语与主句主语一致且有be动词时,可以省略从句的主语和be动词。此处为while frogs are eating.的省略形式。8to save句意:为了拯救青蛙,采取行动刻不容缓。不定式表目的。9who此处为定语从句,先行词是those,指人,关系词在从句中作主语,应使用关系代词who引导。10will be punished句意:如果我们不惩罚那些为了赚钱而卖青蛙和杀青蛙的人,那么总有一天我们所有人都会因为没有保护好青蛙而受到大自然的惩罚。根据语境和句意可知,此处用一般将来时的被动语态。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1