1、课时作业4Unit 2Section Reading and Thinking.单句语法填空1At present a public bicycle is rented and returned four times a day _ average.2I was very _ to hear the _ news that another earthquake had hit his hometown.(alarm)3To achieve harmony between humans and animals, the world must protect these beautiful _.(
2、creature)4This book _ (intend) for beginners, and is now very popular in China.5Nature reserves have protected many _ (endanger) animals from dying out.6He had his bad tooth _ (remove) yesterday, so he cant eat anything today.7People _ (remind) that no smoking is allowed in these patient rooms.8What
3、s more, something should be done to raise peoples _ (aware) of protecting animals.9Thats _ I think the trip along the Yangtze River is a better choice.10As is known to us, the Peoples Republic of China came into _ (exist) as an independent country in 1949.阅读理解AAnimal ConservationMany animal and plan
4、t species have become extinct and many more are in great danger. Finding ways to protect the earths wildlife and conserve (保护) the natural world is now more important than ever.The DodoThe dodo is a classic example of how human caused damage to the earths creatures. The flightless dodo was native to
5、 the Island of Mauritius in the Indian Ocean. It lived on fruits fallen from the islands trees and lived freely until humans arrived in 1505. The easily controlled bird became a source of food for sailors and was attacked by animals introduced to the island by humans such as pigs, monkeys and rats.
6、The population of dodos rapidly decreased and the last one was killed in 1681.RhinosThe rhino horn is a highly prized item for Asian medicine. This has led to the animal being hunted in its natural habitat. Once widespread in Africa and Eurasia, most rhinos now live in protected nature parks and res
7、erves. Their number has rapidly decreased in the last 50 years, and rhinos are still under constant threat from poachers (偷猎者)The Giant PandaThe future of the World Wild Fund For Natures symbol is far from certain. Only a few exist in the wild. The Chinese government has set up panda reserves to pro
8、tect these beautiful animals and made the crime of poaching them punishable with 20 years in prison. However, the pandas fur is sold at a high price in the black market and poachers are one of the most serious threats to the animals existence.TigersThe last 100 years has seen a 95% decrease in the n
9、umber of remaining tigers to between 5,000 and 7,000 and the Bali, Javan, and Caspian tigers are already extinct. The South China tiger is close to disappearing. Like the rhino horn, tigers bones and organs are sought after (寻找) for traditional Chinese medicines. These items are traded illegally alo
10、ng with tiger skins.1What can we learn from the text?AThe dodo lacked the ability to protect itself from other animals.BSailors to the Island of Mauritius lived mainly on the dodo.CThe dodo used to be a strong animal that liked fighting.DThe dodo, pigs, monkeys and rats were the natives to the Islan
11、d of Mauritius.2Which group of the following animals has already become extinct according to the text?AThe dodo, rhino and the Giant Panda.BThe rhino, dodo and the South China tiger.CThe rhino, panda and tiger.DThe dodo and the Bali, Javan, and Caspian tigers.3What can serve as a cure for certain di
12、seases?AThe rhinos bones.BThe pandas fur.CThe tigers bones and organs.DThe dodos delicious meat.4Which of the following statements is true?AThe number of South China tigers has not reached crisis point.BMany animals are threatened with extinction as a result of weather change.CPeople hunt for the en
13、dangered animals for eating.DThe panda is the representing image for the World Wild Fund For Nature.BWhat do you usually do when a flying insect lands on your arm? Most likely you blow it away. But what if that bug were a ladybug (瓢虫)? Then chances are you would let it stay. What is it about ladybug
14、s that we like?Farmers once thought ladybugs were a good luck sign. A ladybug in the field meant that the crops (庄稼) would be successful and the weather would be good. The farmers may have been exaggerating (夸大) about what a very small bug can do, but in fact ladybugs do help out with the crops. The
15、y eat harmful insects.Actually, it is not the adult ladybug that eats the other insects. Its the ladybug larvae (幼虫). Ladybugs lay their eggs on leaves that are covered with aphids or other insects. When the larvae come out of the eggs, they are very hungry and will eat mites, aphids, mealybugs, gre
16、en flies, and other cropdestroyers.A single ladybug larva can eat over 1,000 aphids in one day. In the 1800s, ladybugs were brought all the way from Australia to California and set free among orange trees that were dying from being eaten by insects. The little red and black “eating machines” complet
17、ely saved all the trees.Ladybugs go about their daily business without worrying much about anything. Very few birds or insects will eat a ladybug because it gives off something that is dangerous to eat. Ladybugs also protect themselves by playing dead.They fall off leaves and remain very still until
18、 their enemy goes away.So next time you see a ladybug, think about what it may be up to. Maybe it is off to save an orange tree. Maybe its next move will be to fall off a leaf and play dead or stand_up_to a bird about 100 times its size. Maybe its letting you know that the weather will be good tomor
19、row. Who knows? Ladybugs are special that way.5What do we know about mites and aphids?AThey do harm to the crops.BThey eat more than they should.CThey are food for adult ladybugs.DThey are the enemy of ladybug larvae.6Why were ladybugs brought from Australia to California in the 1800s?ATo report the
20、 weather for farmers.BTo increase their number.CTo do research on them.DTo save orange trees.7What does the underlined part “stand up to” in the last paragraph probably mean?APlay with. BWorry about.CGet along with. DFight back against.8What does the author think of the ladybug?AIt is a cropdestroye
21、r.BIt is a good luck sign.CIt is a little flying helper.DIt is a big eating machine.阅读七选五For many, running has never been their favorite activity. But running can certainly be a great way to get fit and stay healthy.Getting started is difficult. _1_ Running can be boring at times, but the effect on
22、your body and mind is well worth that struggle of just getting up and running._2_ Every major city and many smaller cities have running communities. They are quite organized and willing to help. They will help you see your running goals through.Start with short distances. Though the running communit
23、y would love to have a new longdistance runner tomorrow, the fact is that that will not happen overnight. Try running one mile every day for the next 3 weeks. After that, add it to two miles and so on. _3_Take part in a race. By signing up for a race in the near future, you will focus on a goal and
24、be motivated (激励) to keep practicing for that event. I suggest signing up for a 5kilometer race that will take place within one month. _4_5_ Motivation is a major factor in running success. A friend helps to push you through the times and motivate you in his own way.AJoin a group.BOne step at a time
25、.CBring a friend along.DMost of you will have no problem finding a great race.EShorter distances are a step to longer and more successful runs.FThere are so many activities people would rather be doing than running.GYou will get the chance to see the seasonal change and breathe in fresh air.课时作业4.单句
26、语法填空1on2.alarmedalarming3.creatures4.is intended5endangered6.removed7.are reminded8.awareness9why10.existence.阅读理解A【语篇解读】这是一篇说明文。文章介绍了四种比较典型的已经灭绝的和濒临灭绝的动物。文章对于每一种动物的数量、所处的危险以及危险产生的原因等方面进行了介绍,使读者感受到保护珍稀动物的紧迫性。1答案与解析:A推理判断题。根据The Dodo部分中的“flightless”“lived on fruits fallen from the islands trees”和“The
27、 easily controlled bird”等可推测出,渡渡鸟缺少保护自己的能力。2答案与解析:D细节理解题。根据The Dodo部分中的“The population of dodos rapidly decreased and the last one was killed in 1681”可判断,渡渡鸟已经灭绝了,再根据Tigers部分中的“the Bali,Javan,and Caspian tigers are already extinct”可知,这三种老虎已经灭绝。3答案与解析:C细节理解题。根据Rhinos部分中的“The rhino horn is a highly pr
28、ized item for Asian medicine”和Tigers部分中的“Like the rhino horn, tigers bones and organs are sought after(寻找)for traditional Chinese medicines”可知,犀牛角和老虎的骨头及器官都有很高的药用价值。4答案与解析:D推理判断题。根据The Giant Panda部分中的“The future of the World Wild Fund For Natures symbol is far from certain”可知,“世界自然基金会”的形象代表是大熊猫。B【读篇
29、解读】本文是说明文。文章是对瓢虫的介绍。5答案与解析:A推理判断题。由第三段中的“mites, aphids, mealybugs, green flies, and other cropdestroyers”可知,这些都是对庄稼有害的虫子。6答案与解析:D细节理解题。由第四段中的“ladybugs. set free among orange trees that were dying from being eaten by insects”可知,十九世纪瓢虫被从澳大利亚带到加利福尼亚州是为了挽救被害虫侵害的橘子树。7答案与解析:D词义猜测题。由倒数第二段中的“Very few birds
30、or insects will eat a ladybug because it gives off something that is dangerous to eat.”可知,很少有鸟或昆虫吃瓢虫。再由画线部分后的“a bird about 100 times its size”可知,当遇见比它大的鸟时,瓢虫会释放某种物质从而对鸟造成威胁。故此处的stand up to有“回击、抵御”之意。8答案与解析:C推理判断题。本文旨在介绍瓢虫这种能够吃害虫的昆虫,它们对于庄稼来说是得力的帮手,故C项中的helper最符合瓢虫的这一特性。.阅读七选五【语篇解读】文章介绍了如何养成跑步的习惯。1答案与
31、解析:F根据空后的“Running can be boring at times”可知,此处应选F项“人们愿意去做很多活动,除了跑步以外”与此形成对应。2答案与解析:A下一句中的“running communities”说明,此处建议加入跑步团体。故选A。3答案与解析:E此句是本段的总结句,E项中的Shorter distances与第一句中的short distances相呼应。4答案与解析:D由本段主旨句可知,本段主要参加跑步比赛,D项中的race和空前提到的race相呼应。5答案与解析:C由下文中的“A friend helps to push you through the times”可知,C项正确。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有