ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:51KB ,
资源ID:445374      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-445374-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY Section Ⅳ单元要点复习课时作业(含解析)新人教版必修第三册.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY Section Ⅳ单元要点复习课时作业(含解析)新人教版必修第三册.doc

1、课时作业20阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。Disease,poverty,hate,loveCharles Dickens stories opened his readers eyes to the most important themes of his age.Two hundred years later,his stories still speak volumes across the world,proving that Dickens legacy (遗产) was far greater than just “greatliterature”

2、To mark Dickens 200th anniversary of birthday,BBC writer Alex Hudson listed six things Dickens gave the modern world.Lets take a look at two of them.A White ChristmasDickens is described as “the man who invented Christmas”not the religious festival,but the cultural aspects that we associate with the

3、 festive season today.In the early 19th century,Christmas was barely worth mentioning,according to critic and writer Leigh Hunt.The committee which ran the Conservative Party even held ordinary business meetings on Christmas Day unthinkable in the West nowadays,when everyone but the most necessary w

4、orkers takes at least three days off.Many people believe that Dickens popular descriptions of the festive period became a blueprint for generations to come.In his classic novel,A Christmas Carol,he not only put forward the idea of snow at Christmas,but also painted a picture of glowing warmth“home e

5、njoyments,affections and hopes”In his biography of Dickens,Peter Ackroyd wrote: “Dickens can be said to have almost singlehandedly created the modern idea of Christmas.”“Dickensian” povertyDickens was one of the first to take an honest look at the underclass and the poor of Victorian London.He helpe

6、d popularize the term “red_tape” to describe situations where people in power use needless amounts of bureaucracy (官僚作风) in a way that particularly hurts the weaker and poorer members of society.“Dickensian” has now become a powerful word for describing an unacceptable level of poverty.In 2009,when

7、the president of the Association of Teachers and Lecturers in the UK wanted to talk about poverty in some areas of Britain,she did not use words like “terrible” or “horrific”, but rather described it as “life mirroring the times of Dickens”本文主要讲述了狄更斯对整个世界的影响。1The article is mainly about _.Aa brief i

8、ntroduction to Charles DickensBCharles Dickens impact on the worldCthe characters in Charles Dickens storiesDCharles Dickens achievements in literature解析:主旨大意题。本文主要讲的是狄更斯对整个世界的影响,故选B。答案:B2Why is Dickens called “the man who invented Christmas”?ABecause he created both religious and cultural festival.

9、BBecause his novels have something to do with Christmas.CBecause one of his novels helped to shape Christmas celebrations.DBecause he was the first man to have proposed celebrating Christmas.解析:细节理解题。由第五段中的“In his classic novel,A Christmas Carol,he not only put forward the idea of snow at Christmas,

10、but also painted a picture of glowing warmthhome enjoyments,affections and hopes”以及第六段中“Dickens can be said to have almost singlehandedly created the modern idea of Christmas.”可知答案为C。答案:C3We can learn from the passage that _.ACharles Dickens novels reflect the true life at his ageBDickensian is wide

11、ly used to describe the ChristmasCevery person can take three days off for ChristmasDthe theme of Charles Dickens stories is about poverty解析:细节理解题。由第七段中的“Dickens was one of the first to take an honest look at the underclass and the poor of Victorian London.”可知选A。答案:A4According to the passage,the und

12、erlined phrase “red tape” refers to _.Arules or regulations that are required to finish a taskBa situation where poor members of society are hurtCconflict between people in power and weaker peopleDpointlessly timeconsuming official procedures解析:词义猜测题。由倒数第二段描述可知,red tape反映的是在很多国家的官方机构里的那种无意义且浪费时间的“官僚

13、作风”。答案:D阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Schools out for the day.But what should you do with the kids?_1_ Public school teacher and blogger Chelly Wood believes that “its important for kids to get at least one hour of playtime after school,regardless of age.Thats real playtime,but not for v

14、ideo games or TV programs.” Here are some creative afterschool activities for kids.Design a comic strip (连环漫画)This is a great indoor activity for kids of all ages and is sure to get the creative juices flowing as children invent characters and story lines._2_ Measuring the strip boxes can also add a

15、n educational element to the activity.Become a scientist.Grab a notebook and a pencil and head outside.Whether in your backyard,a park or a playground,spot a bird or other animals and pretend your kids are scientists._3_Recycle objects._4_ Transform a cereal (麦片) box into something that flies or int

16、o a mask.Use the cereal box as a prompt to think through where the box came from and how it was made.This activity is great for understanding the world in which we live,how things are made,etc._5_Are your neighbors celebrating a victory or have they been sick or out of town?No reason is really neces

17、sary to have your kids give a hand to someone else.Bake cookies,make a card or plant some flowers in a pot.The possibilities are endless.ADo something nice.BKeep positive people around.CIt is really important for children to learn disappointment.DTrack an animal and note what it does from minute to

18、minute.EArtistic drawing skills can be improved by coloring these characters.FTime to come up with some creative ways to keep the kids entertained.GTake something from the recycling bin and make it into something else.本文为说明文。怎样帮助孩子们拥有一个快乐的校外生活?本文给出了几条建议。1F解析:由本空后的内容可知,放学后有至少一个小时的玩耍时间对孩子们是很重要的,这里的玩耍时

19、间并不是指玩视频游戏或者看电视的时间,之后文章列举了一些有创意的校外活动,由此可推知选F项。2E解析:本空前提及孩子们虚构一些人物角色和故事台词,本空承接上文,通过给这些人物上色可以提高画画技巧。3D解析:本空承接上文,假装孩子们是科学家,追踪一种动物并记录它每时每刻的动作变化。4G解析:由本段话的小标题“回收物品”以及空后“将麦片盒制成会飞的东西或面具”可推知选G项。5A解析:空处为本段标题,由本段中的“No reason is really necessary to have your kids give a hand to someone else”可知本段讲的是建议孩子们做一些好事。阅

20、读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Everyone back home told me that one of the nicest things about college is the people you meet.They all assured me that I would _1_ friendships that could last a lifetime.I would always smile and agree.Frankly,before I _2_ college,I really didnt care.I lived in

21、the _3_ where six guys lived in two small connecting rooms.All my roommates seemed to be good guys,but I didnt really try to get to know them.I have always been rather quiet and never been able to make friends _4_.I would always forget names after I met people.When we_5_ again and they called out my

22、 name,I would reply with an _6_ wave and a weak hello.This was how things went for the first month or so.After a while,things started to _7_.A couple of my roommates would try and keep me talking.Soon,these two roommates and I started becoming fairly _8_.We began going to the cafeteria together,_9_

23、together,and meeting in the library to study.One night my roommates invited me to listen to a fellow roommates practice with one of our college choirs.They drove me across campus where my roommate was to _10_.It so happened that this was my birthday,but I had kept quiet about it.So you can imagine m

24、y _11_ when we entered the recital hall and the 120member choir began to sing “Happy Birthday” to me._12_ at the dorm,my friends held a small party for me,complete with a card and cake.I was completely shocked,and I felt _13_ to be able to call them friends.It was then that I realized that college m

25、eans _14_ the piece of paper you receive at the end Its an _15_ in both life and people.这是一篇记叙文。记叙了作者刚上大学时并不在乎友谊,过了一段时间,情况开始发生变化。作者和两个室友越来越亲密,室友也帮作者准备了生日惊喜。作者意识到大学的意义不仅仅是你最后收到的那张纸它是对生活和人的一种教育。1A.formBfollowCapproach Dintroduce解析:考查动词词义辨析。句意:他们都向我保证,我会建立可以持续一生的友谊。A.form构成,建立;B.follow跟随;C.approach接近;D

26、.introduce介绍。根据下文friendships可知是建立持续一生的友谊,故选A。答案:A2A.leave out Bleave behindCleave for Dleave aside解析:考查动词短语辨析。句意:坦白地说,在我上大学之前,我真的不在乎。A.leave out遗漏;B.leave behind留下;C.leave for动身去;D.leave aside搁置。短语leave for college“去上大学”。故选C。答案:C3A.dorm BhotelCinn Dcanteen解析:考查名词词义辨析。句意:我和另外五个人住在两个相连的小房间里的宿舍里。A.dorm

27、宿舍;B.hotel旅馆;C.inn小旅馆;D.canteen食堂。根据下文“where six guys lived in two small connecting rooms”可知是宿舍。故选A。答案:A4A.deliberately BeasilyCgreedily Dmerely解析:考查副词词义辨析。句意:我一直很安静,从不轻易交朋友。A.deliberately故意地;B.easily容易地;C.greedily贪婪地;D.merely仅仅。根据上文I have always been rather quiet and never been able to make friends

28、可知作者一直很安静,从不轻易交朋友。故选B。答案:B5A.attended BemergedCpassed Dproposed解析:考查动词词义辨析。句意:当我们再次经过时,他们叫我的名字,我会尴尬地挥一挥手,弱弱地打个招呼。A.attended参加;B.emerged出现;C.passed经过;D.proposed提议。根据下文again可知是再次经过相遇。故选C。答案:C6A.splendid BuniqueCembarrassed Dupset解析:考查形容词词义辨析。句意:当我们再次经过时,他们叫我的名字,我会尴尬地挥一挥手,弱弱地打个招呼。A.splendid辉煌的;B.unique

29、独特的;C.embarrassed尴尬的;D.upset沮丧的。根据上文I would always forget names after I met people.可知作者并不记得这些人的名字,因此只能尴尬地挥手,故选C。答案:C7A.turn BworsenCarise Dchange解析:考查动词词义辨析。句意:过了一段时间,情况开始发生变化。A.turn转变;B.worsen恶化;C.arise上升;D.change改变。根据下文A couple of my roommates would try and keep me talking.可知事情发生了变化。故选D。答案:D8A.int

30、angible BaggressiveCtiresome Dclose解析:考查形容词词义辨析。句意:很快,我和这两个室友开始变得相当亲密。A.intangible无形的;B.aggressive侵略性的;C.tiresome烦人的;D.close亲密的。根据下文We began going to the cafeteria together可知作者和室友变得亲密。故选D。答案:D9A.exercising BdroppingCrising Dkicking解析:考查动词词义辨析。句意:我们开始一起去自助餐厅,一起锻炼,一起去图书馆学习。A.exercising锻炼;B.dropping落下;

31、C.rising上升;D.kicking踢。根据上文We began going to the cafeteria together可知是一起进行一些日常生活上的活动,故选A。答案:A10A.preserve BperformCsettle Dserve解析:考查动词词义辨析。句意:他们开车送我穿过我室友要表演的校园。A.preserve保存;B.perform表演;C.settle定居;D.serve服务。根据上文One night my roommates invited me to listen to a fellow roommates practice with one of our

32、 college choirs.可知室友要演出。故选B。答案:B11A.surprise BdislikeCdisappointment Dbonus解析:考查名词词义辨析。句意:所以你可以想象当我们进入演奏厅,120人的唱诗班开始为我唱“生日快乐”时,我是多么地惊讶。A.surprise惊喜;B.dislike不喜欢;C.disappointment失望;D.bonus奖金。根据上文“It so happened that this was my birthday,but I had kept quiet about it.”可知作者很惊讶。故选A。答案:A12A.Away BDownCBa

33、ck DOut解析:考查副词辨析。句意:回到宿舍,我的朋友们为我举办了一个小型聚会,聚会上有一张卡片和一个蛋糕。A.Away离去;B.Down向下;C.Back回去;D.Out在外面。根据下文my friends held a small party for me可知是回到了宿舍。故选C。答案:C13A.aware BafraidCsure Dproud解析:考查形容词词义辨析。句意:我完全惊呆了,我为能称他们为朋友而感到自豪。A.aware意识到的;B.afraid害怕的;C.sure确信的;D.proud骄傲的。根据下文to be able to call them friends可知作者

34、为能称他们为朋友而感到自豪。故选D。答案:D14A.more than Brather thanCless than Dother than解析:考查短语辨析。句意:就在那时,我意识到大学的意义不仅仅是你最后收到的那张纸它是对生活和人的一种教育。A.more than多于,不仅仅;B.rather than而不是;C.less than少于;D.other than除了。根据下文“the piece of paper you receive at the end Its an _15_ in both life and people”可知大学的意义不仅仅是你最后收到的那张纸,大学有着更深层次的

35、意义。故选A。答案:A15A.culture BtraditionCcustom Deducation解析:考查名词词义辨析。句意:就在那时,我意识到大学的意义不仅仅是你最后收到的那张纸它是对生活和人的一种教育。A.culture文化;B.tradition传统;C.custom习俗;D.education教育。根据下文in both life and people可知大学是对生活和人的一种教育。故选D。答案:D阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。By good fortune,I was able to drift down the Motu River in N

36、ew Zealand _1_ (two) during last year.The first journey _2_ (lead) by Buzz,an American guide with a lot of rafting experience.The first half day was spent _3_ (develop) teamwork.The discipline of following commands _4_ question was necessary.In rapids,we _5_ (fight) against the river and overcame it

37、.We took the raft exactly _6_ Buzz wanted it to go.At the end of the journey,we were all excited and happy _7_ we won.The guide on the second journey was very softlyspoken.It seemed that it would be _8_ (possible) to hear his voice above the noise of the rapids.He didnt try to take command of us or

38、the river.At the end of the journey,the river became our friend,but not our enemy.The quiet guide was not our leader,but only the person whose sensitivity was more developed than _9_ (we)_10_ (give) the opportunity to choose a leader,everyone would have chosen someone like Buzz.However,at the end of

39、 the second journey,we had a different vision.本文主要介绍了作者去年的两次新西兰Motu河之旅。1twice解析:考查副词。根据语境可知,此处表示两次的含义,故用副词twice在句子中作状语,与下文“on the second journey”呼应。2was_led解析:考查动词的时态和语态。根据语境及介词by可知,此处表示被动的概念,又根据上文“last year”可知,应用一般过去时,故用一般过去时的被动语态。3developing解析:考查固定用法。spend time doing sth.意为“花费时间做某事”,为固定用法,故此处填deve

40、loping。4without/beyond解析:考查介词。without/beyond question“毫无疑问”,为固定用法。5fought解析:考查动词时态。根据其后的“overcame”可知,此处是在陈述过去发生的事情,故用一般过去时。6where解析:考查状语从句。where引导状语从句,在从句中作地点状语。7because/since解析:考查连词。根据语境可知,前后句表示逻辑上的因果关系,前果后因,故用连词because/since。8impossible解析:考查词形转换。根据上文“The guide on the second journey was very softly

41、spoken.”可推知,此处表示导游说话温和,在急流的噪音下不可能听到他的声音。故填impossible。9ours解析:考查代词。空处与“whose sensitivity”呼应,故此处用名词性物主代词作宾语。10Given解析:考查非谓语动词。分析句子结构可知,give和句子主语everyone之间构成逻辑上的动宾关系,故用过去分词given。假如你叫李华,你们学校英语俱乐部拟于10月20日举办一个“戏剧之夜”,你班在选剧目时遇到了困难。请你根据以下信息给某大学外教Professor Taylor写一封信,请他给你们一些建议。1Professor Taylor是英国戏剧方面的专家;2剧本内

42、容应与校园相关;3表演时间在40分钟左右。注意:1.词数80左右;2信的开头和结尾已给出,但不计入总词数。参考词汇:戏剧之夜Drama Night;专家expert;英语俱乐部English ClubDear Professor Taylor,Were students from No.9 Middle School.Our teacher,Ms Wu,told us that we may write to you for help.Heres the problem.The_English_Club_of_our_school_is_going_to_hold_a_Drama_Night_

43、on_October_20.Our_class_would_like_to_put_on_a_short_English_play.But_it_is_very_difficult_for_us_to_find_a_good_play_which_is_not_too_long_about_40_minutes.It_is_even_more_difficult_to_find_something_about_school_life.It_is_said_that_youre_an_expert_on_English_drama_and_has_been_doing_research_in_this_field_for_many_years.Would_you_please_give_us_some_advice?Well_be_thankful_for_your_kind_help_and_were_looking_forward_to_your_early_reply.Yours sincerely,Li Hua

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1