1、Section Reading and Thinking.单句语法填空1These old people have experienced all kinds of _ (suffer) in their difficult times.2He talks about Rome as if he _ (be) there before.3Though _ (suffer) such a heavy loss, the boss didnt lose the courage to go on with his business.4_ (trap) in the ruins, the girl s
2、till held a positive attitude.5Im _ (shock) at his determined attitude towards this matter.6It rained for two weeks on end, completely _ (ruin) our holiday.7Around 540 million people _ (affect) by secondhand smoke, which causes 100,000 deaths per year.8_ (bury) under the ruins, the little girl was r
3、ather frightened.9The earthquake was so big that most of the houses in the small village were completely _ (destroy)10When it was my turn to express my opinion, I was _ nervous to say a word.阅读理解A If the crust (外壳) of the earth were not pretty solid (坚固的), it would be shaking and moving up and down
4、frequently. However, there are places in the rocks of the earths crust where it isnt strongly held together where faults exist. Along the faults, one rock might push against another with great force. The energy is changed to vibration in the rocks, so they begin to shake and we have an earthquake! T
5、he most famous one in North America was the San Francisco earthquake of 1906. Seven hundred people died and property (财产) damage amounted to about $425,000,000. The greatest destruction came from the fires that followed the quake. One of the most famous earthquakes in Europe took place in Lisbon, Po
6、rtugal, in 1755. The city was destroyed and at least thirty thousand people were killed. In 1908, in Calabria and Sicily, a quake killed about seventyfive thousand people. In 1915, in central Italy, hundreds of towns and villages were damaged and thirty thousand people were killed.Two great earthqua
7、kes that caused great damage in Asia took place in Tokyo, Japan, and in Gansu Province in China. The Tokyo quake of 1923 killed more than one hundred thousand people and destroyed the city and the city of Yokohama, too. The Chinese quake in 1920 covered more than three hundred square miles and kille
8、d about two hundred thousand people.1The first paragraph mainly tells us _. Awhere earthquakes happen Bhow earthquakes happen Cthe damage caused by earthquakes Dfamous earthquakes in the world2The underlined word “vibration” in the first paragraph probably means “_”Ashaking BforceCenergy Dlosing 3.W
9、hich of the following is the correct order of the years when the earthquakes happened?the San Francisco earthquakethe earthquake in Lisbon, Portugalthe earthquake in Calabria and Sicilythe earthquake in central Italythe earthquake in Gansu Provincethe Tokyo quakeA BC D4We can infer from the passage
10、that _.Athe earths crust in Europe is weaker than that in other placesBthe fires following the San Francisco earthquake caused more damage than the earthquake didCthere were 75,000 people killed in the San Francisco earthquakeDthe city of Yokohama was not greatly influenced by the Tokyo quakeB It wa
11、rmed my heart today to walk into the Thirsty Camel downtown on Thanksgiving Day, for a quick lunch before a haircut and library trip. Ilan, a food shop owner, said that he was refusing to take money today because it was Buy Nothing Day. To increase awareness (意识) of the strange over spending nature
12、of our society, Ilan suggested a trade for food today. He simply asked that you offered something of equal personal value for the meal you received. At first I was really uncomfortable, wondering if it would be fair to exchange a yet to be determined “I Owe You” (IOU) for food. What could I give him
13、 of equal value? After all, his food is the best in the town! We ended up writing our IOUs with promises of a book, some paintings and the offer of work in a variety of ways if he needs it. I think the idea isnt that the trade is “equal” so much as the importance of the kind of transaction. We put t
14、hought into our offer and we had an even greater understanding for the meals we ate. We dont buy a lot, especially at this upcoming time of year. We dont give gifts at all in fact. The holiday time is spent enjoying each others company and doing things together with family and friends. This is what
15、seems most sensible. Ilan is a good person. We are all lucky to have someone like this in our community.5Ilan did not take any money that day in order to _. Ahave a quick lunch before a haircut and library trip Bbuy nothing that day to save some money Cmake people aware of their over spending Dtrade
16、 for something of equal value in return6For the meal, the author finally offered Ilan _.Asome promises Ba bookCsome paintings Dwork in different ways7Which of the following is closest in meaning to the underlined word “transaction”?Atransport BtradeCmeal Dgiving8What is the authors attitude to Buy N
17、othing Day?ADisagreeable. BMeaningless.CSupportive. DDoubtful.阅读七选五Would you know what to do if a fire started in your home? Take the time now to review the following safety tips, and your family will be prepared in time of a fire in your home:_1_ An escape plan can help every member of a family get
18、 out of a burning house. The idea is to get outside quickly and safely. _2_ So it is important to learn and remember the different ways out of your home. Stay low If you can see smoke in the house, stay low to the ground as you make your way to the exit. _3_ You will breathe less smoke if you stay t
19、o the ground. Smoke naturally rises, so if there is smoke while you are using your escape route, staying low means you can crawl(爬) under most of it.What if you cant get out right away? If you cant get out fast because fire or smoke is stopping an escape route, you will want to yell for help. You ca
20、n do this from an open window or call 911 if you have a phone with you. _4_ Then, firefighters will have a hard time finding you. The sooner they find you, the sooner you both can get out.If your clothes catch fire, what should you do? Your clothes could catch fire during a fire or by accident if yo
21、u step too close to a candle. If this happens, dont run! Instead, stop, drop to the ground, cover your face with your hands, and roll. This will cut off the air and put out the flames. _5_AKnow your way outBPreventing fires is in the first place!CAn easy way to remember this is: Stop, Drop, and Roll
22、!DSmoke from a fire can make it hard to see where things are.EThey will help prepare you for what you need to do in case of a fire.FEven if you are scared, never hide under the bed or in a closet.GIn a fire, smoke and poisonous (有毒的) air hurt more people than the actual flames (火焰) do.课时作业(十三).单句语法填
23、空1sufferings2.had been3.suffering4Trapped5.shocked6.ruining7.are affected8.Buried9.destroyed10.too.阅读理解A【语篇解读】本文介绍了地震的起因及历史上的几次大地震。1答案与解析:B段落大意题。通读第一段可知,本段介绍了地震的起因。2答案与解析:A词义猜测题。一块岩石有可能用力挤压另一块岩石,地壳的能量发生了改变导致岩石晃动,于是地震发生了。vibration意为“晃动”。3答案与解析:C细节理解题。由文章中地震发生的时间顺序可知C项正确。4答案与解析:B推理判断题。由第二段“The greates
24、t destruction came from the fires that followed the quake.”可知B项正确。B【语篇解读】本文属于说明文。这篇文章主要描述了Ilan为了使人们意识到他们的过度消费,体验一天不花任何钱的生活。5答案与解析:C细节理解题。根据第一段第二句 “Ilan, a food shop owner, said that he was refusing to take money today because it was Buy Nothing Day. To increase awareness of the strange over spending
25、 nature of our society”可知Ilan这一天不花钱是为了使人们意识到他们的过度消费。故选C。6答案与解析:A细节理解题。根据第二段最后一句 “After all, his food is the best in the town!”以及第三段“We ended up writing our IOUs with promises of a book, some paintings and the offer of work in a variety of ways if he needs it.”可知为了这顿饭作者最后给了Ilan几个承诺。故选A。7答案与解析:B词义猜测题。
26、根据下文“We put thought into our offer and we had an even greater understanding for the meals we ate.”可知,我们用心去想,更加理解我们吃的食物,因此画线句意为:我认为与其说交易是“平等的”,故画线词指的是交易。故选B。8答案与解析:C观点态度题。根据最后一段“Ilan is a good person. We are all lucky to have someone like this in our community.”可知作者对不购买日的态度是支持的。故选C。.阅读七选五【语篇解读】本文是一篇说
27、明文。讲述的是在家里发生火灾时的应急措施。1答案与解析:A此空是一个小标题,根据下文小标题,可知应该用短小精悍的祈使句,再根据下文提示“一个逃生计划可以帮助每个家庭成员从着火的房子里出来。”由此推知,A项(知道你的逃生出路)切题。2答案与解析:D根据下文提示“所以了解和记住走出家门的不同路线是很重要的。”可知,D项(火冒出来的烟会使人很难看清东西在哪里)切题。3答案与解析:G根据上文提示“如果你能看到房子里有烟,在你往出口走的时候,离地面低一点。”可知,G项(在火灾中,烟雾和有毒的空气比火焰更伤人。)切题。4答案与解析:F根据下文提示“那么,消防员将很难找到你。”可知,F项(即使你害怕,也不要躲在床底下或壁橱里。)切题。5答案与解析:C上文提示“如果发生这种情况,不要跑!相反,停下来,倒在地上,用手捂住脸,然后滚。这将切断空气,扑灭火焰。”可知,C项(记住这一点的一个简单方法是:停止、倒下和滚动!)切题。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有