ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:7 ,大小:50.50KB ,
资源ID:445155      下载积分:8 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-445155-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Natural disasters Listening and Speaking .doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Natural disasters Listening and Speaking .doc

1、Unit 4 Natural disastersUnit 4 Listening and Speaking & Reading and Thinking1、 Last Sunday, an earthquake struck the Napa Valley area of northern California. It happened in the middle of the night, becoming the strongest earthquake to strike the Napa Valley in 15 years. No one was killed, but many p

2、eople were treated in hospitals. I said to my seven-year-old twins, Brad and Brett, and three-year-old Meghan, We have so much, and these poor people in trouble now have nothing. Well share what we have with them. I filled a box with foods and clothes. While I was doing this, I advised the boys to c

3、hoose their toys and donate some of their less favourite things. Meghan watched quietly as the boys took out their old toys and put them together. Then she walked away. A few minutes later she came back with Lucy, her much-loved doll. She put the doll on top of the other toys. Oh, dear, I said. You

4、dont have to give Lucy. You love her so much. Meghan said, Lucy makes me happy, Mummy. Maybe shell make another little girl happy, too. I looked at Meghan for a long moment. She taught me a lesson. Its easy to give something that we dont want any more, but hard to give what we cherish (珍爱), isnt it?

5、1. How many children does the writer have?A. One.B. Two.C. Three.D. Four.2. Which of the following is TRUE?A. The earthquake caused many deaths.B. The earthquake is the biggest in history.C. The earthquake happened at night.D. The earthquake hit the city of California.3. What did Meghan take out for

6、 the people in trouble?A. A toy.B. Clothes.C. A doll.D. Food.4. Whats the best title of this passage?A. A Family Story B. The Spirit of Giving C.A White Night D. A Sad Experience2、 Earthquake rescue robots have experienced their final tests in Beijing.Their designers say with these robots,rescuers w

7、ill be able to buy more time to save lives during an earthquake. This robot looking like a helicopter,is called the detector-bot.Its about 4 meters long,and it took about 4 years to develop the model.Its main functions (作用) are to collect information from the air,and send goods of up to 30 kilos to

8、people trapped by an earthquake. This robot has a high definition 360 degrees panoramic (全景) camera.It can work day and night and will also be able to send the latest pictures from the quake area. Dr.Qi Juntong,Chinese Academy of Science,said,“The most important feature of this robot is that it does

9、nt need a distant control.We just set the destination (目的地) information on it,and then it takes off,and lands by itself.It flies as high as 3,000 meters,and as fast as 100 kilometers per hour.” This robot has a different functionit can change as the environment changes.Its main job is to search for

10、any signs of life in places where human rescuers are unable to go. As well as a detector (探测器) that finds victims and detects poisonous gas,a camera is placed in the 40 centimeters long robot,which can work in the dark. Another use for the rescuers is the supply bot.With its 10-meter-long pipe,peopl

11、e who are trapped in the ruins,will be able to get supplies including oxygen and liquids. Experts have said that the robots will enter production,and serve as part of the national earthquake rescue team as soon as next year.1.According to the passage,this robot_.A.is carried by the helicopterB.weigh

12、s about 30 kilosC.is a machine with a length of 10 metersD.hasnt been put into production so far2.Dr.Qi Juntong thinks this robot is different from the others mainly in that_.A.it has more functionsB.it has a unique shapeC.it has more advanced camerasD.it can work by himself once given the informati

13、on3.The underlined word “which” in Paragraph 6 refers to_.A.a cameraB.a detectorC.a rescuerD.a supply4.The text is mainly about_.A.what the robot looks likeB.an introduction to the robotC.how the robot is madeD.information about earthquakes3、 Earthquakes are 1 ; thousands of them happen each day. Bu

14、t most are too weak to feel. During a2earthquake, there is often a great noise first. Then the earth3terribly; many houses4down. Railway tracks break and trains go5lines; a great many factories are6 ; thousands of deaths are caused, and many more lose homes.7the great damage and deaths caused by the

15、 earthquake8 , other disasters such as fires often9 . More buildings are destroyed and more 10 are caused. It is well known of the 11 of a possible earthquake, and for centuries man has been making researches on earthquakes. More than 2, 000 years ago, 12 , a Chinese scientist named Zhang Heng 13 a

16、machine which could find out from which 14 the seismic (地震的) waves had come, and this machine is still 15 by scientists today. Now we know much more about earthquakes and 16 they happen, but we still cannot 17 exactly when and where an earthquake will happen, and cannot 18 it from happening. So eart

17、hquakes are among the 19disasters in the world. No one can stop natural earthquakes.20 , scientists can help stop earthquakes from destroying whole cities and causing too many deaths.1. A. commonB. unusualC. strangeD. familiar2. A. realB. weakC. bigD. small3. A. movesB. shakesC. jumps D. breaks4. A.

18、 getB. putC. setD. fall5. A. offB. onC. intoD. behind6. A. burstB. hurtC. destroyedD. buried7. A. Except B. Besides C. Instead of D. Because of8. A. lonelyB. later C. themselves D. itself9. A. followB. copy C. come D. enter10. A. quakesB. deathsC. difficultiesD. results11. A. information B. question

19、s C. dangersD. shock12. A. as a resultB. in fact C. for exampleD. as well13. A. inventedB. discovered C. found D. operated14. A. countryB. direction C. wayD. city15. A. improved B. repaired C. protectedD. used16. A. whereB. when C. whatD. why17. A. speakB. tell C. talkD. point18. A. makeB. prepare C

20、. stopD. let19. A. worstB. best C. mostD. fast20. A. However B. But C. AndD. So4、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Maybe you are an average student. This is not necessarily so, however. Anyone can become a better student if he or she wants to. Heres how.Plan your time carefully. When planning

21、 your work, you should make a list of things that you have to do. After making this list, you should make a schedule of your time. First your time for eating, sleeping, dressing, etc. Then decide a good, regular time for studying. A weekly schedule may not solve all your problems, but it will force

22、you to realize what is happening to your time. Find a good place to study. Look around the house for a good study area. Keep this space,which may be a desk or simply a corner of your room, free of everything but study materials. No games, radios, or televisions. When you sit down to study, concentra

23、te on the subject.Make good use of your time in class. Listening carefully in class means less work later. Taking notes will help you remember what the teacher says.Study regularly. When you get home from school, go over your notes, review the important points that your teacher is going to discuss t

24、he next day and read that material. If you do these things regularly, the material will become more meaningful, and youll remember it longer.Develop a good attitude towards tests. The purpose of a test is to show what you have learned about a subject. They help you remember your new knowledge. The w

25、orld wont end if you dont pass a test, so dont be over worried. You will probably discover them after you have tried these.A.There are other methods that might help you with your studying.B.Dont forget to arrange enough time for entertainment.C.Make full use of class time to listen to everything the

26、 teacher says.D.No one can become a top student unless he or she works hard.E.You probably think you will never be a top student.F.Make full use of class time to take notes of what the teacher says in class.G.This will help you understand the next class. 答案以及解析1答案及解析:答案:CCCB解析:1.C 细节理解题。根据第二段中的I sai

27、d to my seven-year-old twins, Brad and Brett, and three-year-old Meghan可知, 作者有三个孩子。故选C。2.C 细节理解题。根据第一段中的It happened in the middle of the night, becoming the strongest earthquake to strike the Napa Valley in 15 years.可知, 地震发生在晚上。故选C。3.C 细节理解题。根据第三段中的she came back with Lucy, her much-loved doll. She p

28、ut the doll on top of the other toys.可知, Meghan把自己最心爱的娃娃送给了灾区的孩子。故选C。4.B 主旨大意题。通读全文可知, 作者让自己的三个孩子给地震灾区的孩子捐赠玩具, 她的小女儿把自己最喜欢的娃娃捐出来, 这让作者明白了赠送自己不喜欢的东西简单, 赠送自己喜欢的东西就很可贵了。作者想表达给予的精神。故选B。 2答案及解析:答案:1.D; 2.D; 3.A; 4.B解析:语篇导读:一款用于地震救灾的机器人即将投入生产。本文对其进行了介绍。答案及剖析:1.D 细节理解题。由最后一段“Experts have said that the robo

29、ts will enter production”可知,该机器人还未投入生产。由第二段第一、二、三句可分别排除A、C、B三项。2.D 细节理解题。由第四段中的“The most important feature of this robot is that it doesnt need a distant control.”可知答案。3.A 猜测词义题。此处which指代前面句子的主语a camera。4.B 主旨大意题。本文主要介绍了一款用于地震救灾的机器人,故选B。 3答案及解析:答案:ACBDA CBDAB BCCAB DBCAA解析:1.A 根据后面的 thousands of the

30、m happen each day可知答案。2.C 根据后面的描述可知, 应该是一次大地震。3.B 根据常识首先排除C。shake指震动, 晃动, 摇动; move指移动; break指破碎。故选B。4.D fall down在此指房屋倒塌。5.A 铁路轨道破裂, 所以火车偏离铁轨。off指离开, 不相连, 其他三个词均不符合语境。6.C 此处指工厂被毁。burst 指爆炸; 胀破; hurt指伤害, 使受伤; bury指埋葬, 这三个词均不符合语境。7.B 句意:除了地震本身所造成的巨大破坏和死亡以外, 其他的灾害也随之而来, 例如火灾。besides既包括地震本身所造成的破坏和死亡, 也包

31、括其他的灾害。如果用except, 则不包括地震本身所造成的破坏和死亡, 所以不符合语境。8.D 这里指地震本身所造成的破坏与死亡, 故选D。9.A B、D两项不符合语境, 先排除; follow有随之而来之意, 而come只表来到。10.B 大火造成的两大结果:房屋被毁, 人员死亡。11.C 根据上下文可知, 地震的危险性是众所周知的, 所以人们一直在做有关地震的研究。12.C 此处举例说明人们在这方面的研究。13.A invent发明; discover 发现; find找到; operate操作, 运行。根据句意可知A正确。14.B A、D两项不符合语境, 先排除; direction表

32、方位, 方向, 而way则指路, 道或路线, way也可以指方向, 但一般用在this, that, which等之后构成短语。15.D 科学家们现在仍在使用这种机器。16.D C项不符合语法, 先排除; when和where在下句中出现。17.B 但是我们仍然不知道到底什么时候、在哪儿会发生地震。tell有说出, 知道, 断定之意。18.C 首先, 根据语境应选择表示终止, 停止的词; 其次, 根据固定搭配stop sb./sth. (from) doing可知C项正确。19.A 根据上下文可知, 地震是最严重的灾害之一。20.A 此处用逗号隔开, 所以选副词however; but为连词,

33、 不能用逗号隔开。 4答案及解析:答案:1.E 2. B 3. C 4. G 5. A解析:1. E上文提到“你也许是一个中等生”,下文提到“但是只要愿意 去做,任何人都能变优秀”。E项“也许你认为你永远都成不了 尖子生”可承接上下文。2. B分析语境可知第二段主要讲仔细规划时间,根据前文“First your time for eating, sleeping, dressing, etc. Then decide a good, regular time for studying.”可知,B项“不要忘记留出放松休息的 时间”符合段落大意。3. C第四段主要讲上课时认真听老师讲的内容。根据前

34、后文Make good use of your time in class. 和Listening carefully in class means less work later. 可知,C项“充分利用上课时间认真听教师讲的内 容”符合语境。4. G第五段主要讲有规律地复习。根据前文“When you get home from school, go over your notes, review the important points that your teacher is going to discuss the next day and read that material. 可知,G项“这将会帮助你理解下节课的内容”符合段落大意。5. A通读全文可知,文章主要就怎样变成更优秀的学生给出了几 点建议。 根据后文 “You will probably discover them after you have tried these.”可知,A项“还有很多其他帮助学习的方法”符合 语境。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1