ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:51.50KB ,
资源ID:444948      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-444948-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2020-2021学年新教材高中英语 Unit 3 The world of science Period 4课时素养检测(含解析)外研版必修第三册.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2020-2021学年新教材高中英语 Unit 3 The world of science Period 4课时素养检测(含解析)外研版必修第三册.doc

1、课时素养检测十二Unit 3Period 4. 阅读理解(2019吉林高一检测)Ten minutes of gentle exercise can immediately change how certain parts of the brain communicate and coordinate (协调) with one another and improve memory function, according to an encouraging new study. The scientists invited 36 people of different ages to the

2、lab and had them sit quietly on a fixed bicycle for 10 minutes or, on a separate visit, pedal the bicycle at a pace so gentle that it barely raised their heart rates. It also was short, lasting for only 10 minutes. Immediately after each session of the sitting or slow pedaling, the people completed

3、a computerized memory test during which they would see a brief picture of, for instance, a tree, followed by a variety of other images and then a new image of either the same tree or a similar one. The people would press buttons to show whether they thought each image was new or the same as an earli

4、er shot. The test is difficult, since many of the images closely resemble one another. It requires rapid, skillful scanning recent memories to decide whether a picture is new or known. Next, the scientists had each people repeat this processriding or sitting on the bike for 10 minutes and then compl

5、eting memory testingbut the testing now took place inside an M. R. I. machine(磁共振成像仪)that scanned the peoples brains while they responded to the images. Then the researchers compared results. The effects of the exercise were clear. The people were better at remembering images after they had ridden t

6、he bike, especially when the images most closely resembled one another. In other words, the harder their memories had to do their best, the better they performed after the exercise. The M. R. I. scans showed that memory parts of each peoples brain lit up at the same time with parts of the brain asso

7、ciated with learning, indicating that these physically separate parts of the brain were better connected now than when the people had not first exercised. 【语篇概述】这是一篇说明文。一项新的研究表明, 哪怕是仅仅十分钟的轻度运动也会提高人的记忆力水平。1. How did the researchers conduct the study? A. By filling up questionnaires. B. By interviewin

8、g many people. C. By comparing experiment data. D. By referring to historical reports. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段第一句“Then the researchers compared results. ”可知研究者通过对比实验数据得出结论。2. Who might benefit most from the study result? A. The marketers promoting fixed bicycles. B. The young people crazy about body buil

9、ding. C. The white collars doing long-term mental work. D. The blue-collars doing heavy physical labor work. 【解析】选C。推理判断题。一项新的研究表明, 哪怕是仅仅十分钟的轻度运动也会提高人的记忆力水平。因此可推断这对于长期从事脑力工作的白领们是一个福音。3. Which of the following statements agrees with the study result? A. The light exercise is only good for young peopl

10、e. B. The more the exercise is, the better the brain works. C. The exercise can coordinate different parts of the body. D. The exercise has more positive effect when the brain works harder. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段第四句“In other words, the harder their memories had to do their best, the better they performe

11、d after the exercise. ”可知大脑使用的程度越高, 运动对记忆力的影响就越大, 即当大脑工作更努力时, 运动有更积极的效果。4. What can be the best title for the text? A. Even ten minutes exercise may be good for the brainB. There is no need for humans doing exercise every dayC. Only ten minutes light exercise benefits the young mostD. Exercise can c

12、hange peoples brains and minds in a long time【解析】选A。主旨大意题。根据第一段可知, 本文主要介绍了一项研究成果: 短时间的轻度运动就会提高记忆力水平, 故A选项符合题意。. 完形填空The accident happened on a September night in 2013. A vehicle struck my car from behind 1 I was driving home. At the hospital, the doctors 2 I was a quadriplegic(四肢瘫痪者) and told me I w

13、asnt going to be able to move anything from my neck 3. I had lost the use of almost every muscle and was very weak. I realized that my life was different. My head 4 like a heavy ball and I couldnt hold it up. I was unable to use a phone, and unable to 5 or wash myself. I couldnt grasp anything: a fo

14、rk or spoon was too 6 to pick up. However, I saw a glimpse hope and was inspired by other patients with 7 like mine in the recovery center. The first year was slow and I didnt see much 8. But I had to learn to be 9 with myself and to enjoy every 10 going forward. I was determined to walk again, so g

15、iving up was no longer a(n) 11. I struggled hard on my recovery(康复) and still do to this day. Im now moving my legs and arms on my own, doing things like swimming and yoga. All of this is 12 my doctors wrong, and is turning the page from the impossible to the possible. My family, friends and team en

16、courage me to 13 to work harder. I believe that this difficulty is an opportunity to 14 and become stronger. Im sure my story will inspire others not to 15. If I learned one lesson from my car accident, its this: never give up on hope. 【语篇概述】本文是一篇记叙文, 讲述了作者在车祸中严重受伤, 医生下结论说他将四肢瘫痪, 经过一年的阴霾后, 作者受到其他病人的

17、鼓舞决心重新站起来, 最终他成功了, 他从这场车祸中学到最宝贵的一课就是永不放弃, 并希望自己的故事鼓舞别人不要放弃。1. A. whileB. afterC. before D. because【解析】选A。while当时; after在之后; before在之前; because因为。根据本空后的“I was driving home. ”可知, 我正开车回家时(while), 我的车被追尾了。2. A. guessedB. experimentedC. concludedD. showed【解析】选C。guess猜想; experiment试验; conclude推断, 作结论; sho

18、w展示。根据本空后的“I was a quadriplegic and told me. . . ”可知, 医生定论(conclude)我成为了四肢瘫痪者。3. A. upB. downC. forwardD. inside【解析】选B。up向上; down向下; forward向前; inside向内。四肢瘫痪自然是脖子以下不能动弹, 故B选项切题。4. A. looked B. shook C. heldD. felt【解析】选D。look看; shake摇晃; hold握住; feel感觉。根据本空后的“like a heavy ball and I couldnt hold it up

19、. ”可知, 我感觉(feel)自己的头就像一个沉重的球, 抬不起来。5. A. seeB. findC. feedD. touch【解析】选C。see看见; find发现; feed喂养; touch触摸。根据本空后的“or wash myself”可知, 我甚至不能自己吃东西和洗澡, 故C选项切题。6. A. heavy B. strange C. smallD. large【解析】选A。heavy沉重的; strange奇怪的; small小的; large大的。根据本空前的“I couldnt grasp anything”可知, 一个叉子或勺子对我来说都太沉(heavy)了, 拿不起

20、来。7. A. fearsB. embarrassmentsC. shortcomingsD. injuries【解析】选D。fear恐惧; embarrassment尴尬; shortcoming缺点; injury伤痛、受伤。根据本空后的“like mine in the recovery center. ”可知, 康复中心的这些人和我一样都受了伤(injuries)。8. A. movement B. successC. progressD. influence【解析】选C。movement移动、运动; success成功; progress进步; influence影响。根据本空前的“

21、The first year was slow and I didnt see much”可知, 第一年恢复很慢, 我看不到太大的进展(progress)。9. A. satisfied B. patientC. strictD. pleased【解析】选B。satisfied满意的; patient耐心的; strict严厉的; pleased高兴的。第一年恢复很慢, 我看不到太大的进展, 但是我必须学会对自己有耐心(patient)。10. A. moment B. sightC. resultD. sign【解析】选A。moment时刻; sight视力; result结果; sign记

22、号。我必须学会对自己有耐心并享受进步的每一个瞬间(moment)。11. A. methodB. choiceC. introductionD. aim【解析】选B。method方法; choice选择; introduction介绍; aim目的。根据本空前的“I was determined to walk again, so giving up was no longer a(n)”可知, 我决心重新站起来, 所以放弃不再是一种选择(choice)。12. A. testing B. pointingC. blamingD. proving【解析】选D。test测试; point指出;

23、blame责备; prove证明。根据本空后的“my doctors wrong, and is turning the page from the impossible to the possible. ”可知, 这一切都证明(prove)了定论我四肢瘫痪的医生是错误的。13. A. continue B. stopC. returnD. start【解析】选A。continue继续; stop停止; return返回; start开始。根据本空前的“My family, friends and team encourage me to”可知, 我的家人、朋友和团队都鼓励我继续(contin

24、ue)努力。14. A. increase B. moveC. growD. exercise【解析】选C。increase增加; move移动; grow成长; exercise锻炼。根据本空后的“and become stronger”可知, 我相信这个困难是让自己成长(grow)和变得更强的机会。15. A. slow downB. give upC. carry onD. fall behind【解析】选B。slow down减速; give up放弃; carry on继续; fall behind落后。根据本空后的“never give up on hope. ”可知, 我确信我的

25、故事会鼓励别人不要放弃(give up)。. 书面表达(2019重庆高一检测)假定你是李华, 正在英国接受英语培训, 住在一户英国人家里。今天你的房东Mrs Wilson 不在家, 你准备外出, 请给Mrs Wilson 写一留言条, 内容包括: 1. 外出购物2. 替房东还书3. Tracy 来电话留言: 1)咖啡屋(Bolton Coffee)见面取消2)此事已告知Susan3)尽快回电注意: 1. 词数80左右; 2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯Dear Mrs Wilson, _Yours, Li Hua【参考范文】Dear Mrs Wilson, Im going out sh

26、opping, and wont be back until about 5: 00 pm. I have taken with me the two books you asked me to return to the City Library. At about 1 oclock this afternoon, Tracy called, saying that she couldnt meet you at Bolton Coffee tomorrow morning as she has something important to attend to. She felt very

27、sorry about that, but said that you could set some other time for the meeting. She has already told Susan about this change. She wanted you to call her back as soon as you get home. Yours, Li Hua【补偿训练】(2019黄石高一检测)The impression you make at the beginning of an interview is very important. Employers o

28、ften decide to hire someone in the first three minutes of the interview. They judge you by your appearance, attitude(态度) and manners. A friendly smile when you walk into the room is important. A smile shows a confident(自信的) and positive attitude. When you introduce yourself, make eye contact with th

29、e interviewer. Some interviewers offer a handshake. Others dont. Try to be as natural as possible. But pay attention to your body language. The way you sit, walk, gesture, use your voice and show feelings on your face is all part of your body language. It makes the interviewer know how you feel abou

30、t yourself and the situation you are in. Are you feeling positively about yourself? Your abilities? Your interest in the job? Speak clearly and loudly enough. Show interest and enthusiasm in your voice. When you speak, look at the interviewer. Also, dont say negative things about yourself, or former

31、 employer. Listen to questions carefully. If you dont understand a question, ask the interviewer to repeat or explain: “Im sorry, but I didnt catch that. ”“Im not sure exactly what you mean. ”Almost everyone is nervous in a job interview. Interviewers know that. They dont expect you to be totally ca

32、lm and relaxed. But they expect you to try to control your nervousness. They expect you to show confidence in your ability to do the job. At the end of the interview, thank the interviewer for her or his time. Its a good idea to send a short thank-you letter right after the interview, or deliver it

33、by hand. Phone the company if you have not heard anything after one week. Ask if they have made a decision about the job. Good luck! 【语篇概述】文章主要介绍了在面试时如何在言行举止上给对方留下好印象的方法。1. It can be inferred from the passage that _. A. you should always put on a smile when meeting the employerB. you should stand st

34、ill with respect before the employerC. the first impression is very important in an interviewD. employers understand and like employees nervousness【解析】选C。推理判断题。面试中给面试官的第一印象非常重要, 面试时应显得热情一些, 不能拘谨、不能过分紧张, 但不能过分做作, 故选C。2. Why should we pay attention to our body language? A. Because it can help us win t

35、he employers positive impression. B. Because it can help us feel about the employer. C. Because it is needed by our employer. D. Because we need it to improve our feelings. 【解析】选A。细节理解题。根据第四段第四句“It makes the interviewer know how you feel about yourself and the situation you are in. ”可知, 故选A。3. The m

36、ain purpose of the passage is _. A. to give you some advice on the art of finding a jobB. to tell right from wrong about job interviewsC. to explain why we should do something about an interviewD. to suggest not being shy in an interview【解析】选A。推理判断题。本文向参加面试者提出一些忠告及建议, 但也不能说这些做法对, 而别的做法是错的, 故选A。4. Which of the following can be the best title for the passage? A. A Friendly SmileB. Making a Good ExpressionC. Dont Be NervousD. Sending a Thank-You Letter【解析】选B。主旨大意题。文章介绍了在面试时如何在言行、举止上给对方留下好印象; 选项A、C、D仅是其中的一些措施。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1