ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:11 ,大小:198.50KB ,
资源ID:444801      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-444801-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(吉林省吉林市第一中学校高中英语期末综合复习检测题新人教版必修4.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

吉林省吉林市第一中学校高中英语期末综合复习检测题新人教版必修4.doc

1、Module 4期末综合复习检测题第一卷I. 单项选择 (15分)1. The bridge over the canal is 1, 000 meters _ length.A. with B. in C. atD. on2. As we can see, the prices of vegetables _ according to the season.A. vary B. fallC. rise D. swing3. The girl refused your offer last time. _ you dont want to talk to her.A. No wonder B.

2、 No doubt C. Above all D. After all4. He has a gift for description and makes ghost stories _.A. come to life B. come true C. come off D. come up5. As it was his first time to visit the science museum, the boy seemed _ about everything there.A. anxious B. curious C. particular D. frightened 6. As we

3、 all know, the dove and the olive branch _ peace.A. present B. mark C. replace D. represent 7. Children, who grow up in a large family, are more _ to get along well with others.A. similar B. probable C. likely D. possible8. What really brings us together is a(n) _ purpose to protect wildlife from be

4、ing destroyed.A. common B. general C. ordinary D. normal9. In his spare time, he often listens to music or watches TV to _ himself.A. encourage B. entertain C. educate D. direct10. Having a good _ of humor is very important for a gentleman to attract others. A. understanding B. sense C. feeling D. a

5、ttitude 11. Ten years have passed and Im glad to find that the local villagers are now much _ than they were before. A. well off B. better off C. badly off D. worse off12. _ much experience in teaching, Mr. Smith is the best English teacher Ive ever met. A. Equipped with B. Provided with C. Equippin

6、g with D. Providing with13. The construction of the building has been finished on time _ the engineers hardworking. A. as to B. thanks to C. thanks for D. but for14. Although the teacher didnt mention any names, everybody knew who he was _. A. speaking to B. turning to C. referring to D. talking to1

7、5. Mike often argues _ his friend _ small things, which makes all of us very unhappy. A. with; for B. to; for C. to; about D. with; aboutII. 完形填空 (30分) Have you ever been to or passed by fire stations? Fire-stations are exciting places for most people. Under 16 conditions, the great doors are shut,

8、and behind them, the fire-engines wait 17 , brightly cleaned and lovingly 18 for. But the moment the fire alarm sounds, the huge doors open 19 and the firemen come 20 , perhaps sliding(滑)down the pole from upstairs. The powerful motors spring to life and the men 21 on as the fire-engines shoot out a

9、nd 22 down the street, with alarm bells ringing. In large towns, the firemen are hired on a 23 basis, that is to say, their full-time job is fighting fire and they have 24 other work. 25 in many smaller places, the firemen have their own jobs to do, 26 the work of fighting fires, and they 27 come to

10、 the fire-station when they are called. It is not 28 to hear the fire alarm, and then to 29 ,seconds later, men 30 from all parts of the town, in cars , on bikes, on foot, in the direction of the 31 . But firemen are called out for 32 fighting fires. They are often asked to advise on fire 33 . They

11、are also called to rescue cats from high trees, to free small boys whose heads have got 34 between iron railings(栏杆) or save ladies who have 35 got locked in public womens.16.A. good B. unusual C. normal D. calm17.A. peacefullyB. patientlyC. worriedly D. eagerly18.A. preparedB. lookedC. cared D. hop

12、ed19.A. slowlyB. hurriedlyC. wide D. immediately20.A. and rushedB. rushingC. walking D. and walked21.A. jumpB. getC. spring D. rush 22.A. driveB. rideC. rush D. flash23.A. daytimeB. special C. full-time D. necessary24.A. someB. anyC. no D. one25.A. ButB. Therefore C. As a result D. Later on26.A. inc

13、ludeB. besidesC. for D. instead of27.A. justB. alreadyC. have D. only28.A. usualB. unusualC. common D. interesting29.A. seeB. meetC. feel D. watch30.A. walkingB. gatheringC. hurrying D. coming31.A. fire-station B. burning buildingC. fire-engines D. dangerous place32.A. alwaysB. oftenC. mainly D. mor

14、e than33.A. protectionB. operationC. notice D. prevention34.A. hiddenB. foundC. harmed D. stuck35.A. strangelyB. possiblyC. unexpectedly D. closelyIII. 阅读理解(40分)第一节:从四个选项中选出正确答案。AMagic is believed to have begun with the Egyptians, in 1700 BC. A magician named Dedi of Dedsnefu was reported to have pe

15、rformed for the pharaoh, or the king. He was also known to have entertained (慰问) the slaves who built the pyramids. The Cups and Balls trick that he was particularly good at is still performed by magicians all over the world today.The ancient Greeks and Romans were also fascinated by the idea of mag

16、ic. Actually, one of their main interests was the art of deception (诡计). This explains why at that time the priests (牧师) even built magic devices into their temples. These devices made it possible for doors to open by themselves and wine to flow magically out of statues mouths. This was done mainly

17、to convince people that the priests were powerful.Magic, however, was not well accepted before the 1800s. Magicians were thought of as freaks (怪异) and were only allowed to perform in a circus (马戏团). It was in the 19th century that the magician Robert Houdin came along and changed peoples views and a

18、ttitudes about magic. It was also because of Robert Houdin that many magicians were able to add Dr. or MD to their names. Today magicians try hard to find new ways to show their practiced skills. Magic is now entertainment for families all over the world.36. What is the best tide for the passage? A.

19、 Magical Tricks B. A Great Magician C. Magic as Entertainment D. The History of Magic37. In ancient Greece, what did the priests do to show people they had unusual power? A. They performed magical tricks to entertain people.B. They made the statues in the temples drink wine as they wished. C. They t

20、reated the people with wine flowing down from statues mouths. D. They built magic devices in the temples to make doors open by themselves.38. What did people think of magic before 1800? A. Magic should be used only in temples. B. Magic could only be performed in a circus. C. Magic was performed by f

21、reaks and doctors. D. Magic was the major daily activity for the pharaohs.39. Which of the following statements is true? A. Magic began about 3,700 years ago. B. Dedi of Dedsnefu performed magic for kings only. C. Robert Houdin was the first magician to perform magic. D. The Cups and Balls trick has

22、 been performed for about 1,700 years. BEvery year thousands of tourists visit Pompeii, Italy. They see the sights that Pompeii is famous for its stadium and theatres, its shops and restaurants. The tourists do not, however, see Pompeiis people. They do not see them because Pompeii has no people. No

23、 one has lived in Pompeii for almost 2000 years.Once, Pompeii was a busy city of 22000 people. It lay at the foot of Mount Vesuvius, a grass-covered volcano. Mount Vesuvius had not erupted for centuries, so the people of Pompeii felt safe. But they were not.In August of AD 79, Mount Vesuvius erupted

24、. The entire top of the mountain exploded, and a huge black cloud rose into the air. Soon stones and hot ash began to fall on Pompeii. When the eruption ended two days later, Pompeii was buried under 20 feet of stones and ashes. Almost all of its people were dead.For centuries, Pompeii lay buried un

25、der stone and ash. Then, in the year 1861, an Italian scientist named Ginseppe began to uncover Pompeii. Slowly, carefully, Ginseppe and his men dug. The city looked almost the same as it had looked in AD 79. There were streets and fountains, houses and shops. There was a stadium with 20000 seats. P

26、erhaps the most important of all, there were everyday objects, which tell us a great deal about the people who lived in Pompeii. Many glasses and jars had some dark blue colour in the bottom, so we know that the people of Pompeii liked wine. They liked bread, too; metal bread pans were in every bake

27、ry. In one bakery there were 81 round, flat loaves of breada type of bread that is still sold in Italy today. Tiny boxes filled with a dark, shiny powder tell us that women like to wear eye-makeup.Ginseppe has died, but his work continues. One-fourth has not been uncovered yet. Scientists are still

28、digging, still making discoveries that draw the tourists to Pompeii.40. Why do large numbers of people come to Pompeii each year? A. To visit the volcano B. To shop and eat there. C. To watch sports and plays D. To see how Pompeiians lived.41. Why had so many Pompeiians remained by volcanic Mount Ve

29、suvius? A. The city nearby offered II kinds of fun. B. The area produced the finest wine in Italy. C. Few people expected the volcano to erupt again. D. The mountain was beautiful and covered with grass.42. Why did the city uncovered look almost the same as it had looked in AD 797? A. Because Ginsep

30、pe and his men dug it slowly and carefully. B. Because the city was buried alive and remained untouched. C. Because scientists successfully rebuilt the city with everyday objects. D. Because nobody had lived in the city ever since the volcano erupted.43. What do we know about the Pompeiians who live

31、d 2000 years ago? A. They lived more or less the same as Italians now do. B. They liked women wearing all kinds of makeup. C. They enjoyed a lazy life with drinking and eating. D. They went back to Pompeii after the eruption in AD 79.CAlthough man has known asbestos for many hundreds of years, it wa

32、s not until 160 years ago that it was mined for the first time on the North American continent. H. W. Johns, owner of a New York City Supply Shop for roofers, was responsible for(对负责) the opening of that first mine. Mr. Johns was given a piece of asbestos which had been found in Italy. He experiment

33、ed with the material and then showed its surprising powers to his customers. After putting on a pair of asbestos gloves, which looked much like ordinary work gloves, he took red-hot coals from the fireplace and played with them in his hands. How astonished the customers were to discover that he was

34、not burned at all. You can well imagine that he had increasing business in asbestos roofing materials. However, because it was very expensive to transport (carry) them from Italy to the United States, Mr. Johns sent out a young scientist to seek a source nearer home. This young man found great vein(

35、岩脉), in the province of Quebec in Canada. Ever since 1881 Quebec has led the world in the production of this unusual mineral, which is made up of magnesium, silicon, iron, and oxygen. When it is mined, the asbestos is heavy, just as you would expect a mineral to be. When it is separated, a strange t

36、hing happens; the rock breaks down into fine, soft, soapy fibres(纤维). Scientists do not know why the rock can be separated easily into threads(线), but they have found thousands of uses of this fireproof material, of the so-called “cloth of stone”.44. Which title best expresses the main idea of this

37、passage?A. Asbestos mined in CanadaB. Fireproof matterC. A “wonder” mineralD. A new roofing material45. Johns proved his ability as a salesman by_.A. going into roofing businessB. carrying asbestos from ItalyC. sending a trained scientistD. showing the use of asbestos gloves46. Which is the most imp

38、ortant character of asbestos that the author wants to show us? A. It is like thread.B. It feels soapy.C. It burns easily.D. It is unusually heavy.47. The authors main purpose in writing this passage was to _.A. show the need for more scientistsB. compare asbestos with other mineralsC. increase the s

39、ales of asbestosD. present facts about asbestosDJames Cleveland Owens was the son of a farmer and the grandson of black slaves. His family moved to Cleveland when he was 9. There, a school teacher asked the youth his name.J. C. , he replied. She thought he had said Jesse, and he had a new name.Owens

40、 ran his first race at age 13. After high school, he went to Ohio State University. He had to work part time so as to pay for his education. As a second-year student, in the Big Ten games in 1935, he set even more records than he would in the Olympic Games a year later.A week before the Big Ten meet

41、, Owens accidentally fell down a flight of stairs. His back hurt so much that he could not exercise all week, and he had to be helped in and out of the car that drove him to the meet. He refused to listen to the suggestions that he give up and said he would try, event by event. He did try, and the r

42、esults are in the record book.The stage was set for Owens victory at the Olympic Games in Berlin the next year, and his success would come to be regarded as not only athletic but also political. Hitler did not congratulate any of the African-American winners.It was all right with me, he said years l

43、ater. I didnt go to Berlin to shake hands with him, anyway.Having returned from Berlin, he received no telephone call from the president of his own country, either. In fact, he was not honored by the United States until 1976, four years before his death. Owens Olympic victories made little differenc

44、e to him. He earned his living by looking after a school playground, and accepted money to race against cars, trucks, motorcycles, and dogs.Sure, it bothered me, he said later. But at least it was an honest living. I had to eat. In time, however, his gold medals changed his life. They have kept me a

45、live over the years, he once said. Time has stood still for me. That golden moment dies hard. 48. In the Big Ten meet, Owens _.A. hurt himself in the back B. succeeded in setting many recordsC. tried every sports event but failed D. had to give up some events49. When Owens says They have kept me ali

46、ve over the years, he means that the medals _. A. have been changed for money to help him live on B. have made him famous in the US C. have encouraged him to overcome difficulties in life D. have kept him busy with all kinds of jobs50. Which of the following is a suitable title for the text?A. Jesse

47、 Owens, a Great American Athlete B. Golden Moment - a Life-time StruggleC. Making a Living as a Sportsman D. How to Be a Successful Athlete?第二节:根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Taking good notes is a time-saving skill that will help you to become a better student in several ways. _ 51_ Secon

48、d, your notes are excellent materials to refer to when you are studying for a test. Third, note-taking offers variety to your study time and helps you to hold your interest. You will want to take notes during classroom discussions and while reading a textbook or doing research for a report. _52 _ .

49、Whenever or however you take notes, keep in mind that note-taking is a selective process. _53 _ The following methods may work best for you. Read the text quickly to find the main facts and ideas in it. Carefully read the text and watch for words that can show main points and supporting facts. Write

50、 your notes in your own words. _54 _Note any questions or ideas you may have about what was said or written. As you take notes, you may want to use your own shorthand (速记). When you do, be sure that you understand your symbols and that you use them all the time. _55_ _A. Use words, not complete sent

51、ences. B. There are three practical note-taking methods. C. You must write your notes on separate paper. D. Otherwise, you may not be able to read your notes later. E. You will also want to develop your own method for taking notes. F. That means you must first decide what is important enough to incl

52、ude in your notes. G. First, the simple act of writing something down makes it easier for you to understand and remember it.第二卷第三部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(10分)下面短文中共有10处错误,每句中最多两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在此符号下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,

53、多者(从第11处起)不计分Football is most popular game in England: one has onlyto go to one of the important match to see this. Rich andpoor, young and old, one can see them all there, shout andcheering for one side or the other. One of the surprisedthings about football in England to a stranger is the greatkno

54、wledge of the game which still the smallest boy seemsto have it. He can tell you the names of the players in mostof the important team, he has photographs of them andknow the results of large numbers of matches. He will tellyou her opinion which is usual as valuable as that of the adults. 第二节 书面表达(2

55、5分)5月1日。高二(3)班的学生志愿者Li Yue和Zhang Hua去阳光敬老院(SunshineNursing Home)开展志愿者活动(送水果、打扫、聊天等)。假如你是校英语报的记者,请按下列要点用英语写一则100120个词的新闻报道。1. 时间、地点、人物、活动;2. 老人们的反应;3. 简短评论。4. 注意:报道的标题和记者姓名已给出(不计词数)。Student Volunteers Brought Sunshine to the Elderly _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ By Chen Jie, School NewspaperModule 4期末综合复习检

56、测题I. 单项选择1. B. 考查介词。此处意思是在长度方面,只有in 有此含义。2. A. 考查动词辨析。根据句意蔬菜价格随着季节的变化而不同,故选A。3. A. 考查短语辨析。no wonder难怪; no doubt 无疑; above all 首要的是; after all 毕竟。4. A. 考查短语辨析。come to life 苏醒,像似真的; come true 实现; come off 脱落; come up 走近,提出。5. B. 考查形容词辨析。根据句意选择B好奇的。6. D. 考查动词辨析。根据句意选D代表。7. C. 考查形容词短语。Sb. be likely to d

57、o故选C。8. A. 考查形容词辨析。common共同的; general 笼统的; ordinary普通的; normal正常的。9. B. 考查动词辨析。根据句意使消遣娱乐故选B。10. B. 考查名词辨析。a sense of humor 幽默感。11. B. 考查形容词短语。此处是well-off比较级故选better-off。12. A. 考查非谓语动词和短语搭配。根据翻译和被动形式选equipped with。13. B. 考查短语辨析。as to至于; thanks to幸亏; thank for 为感谢; but for要是没有的话。14. C. 考查短语辨析。根据句意选 re

58、fer to 意为“提及,指的是”。15. D. 考查动词argue的用法。argue with sb about/over sth。II完形填空16.C. 消防队的大门在“正常”的情况下是“紧闭”的。后面的shut是关键。17.A. 前面提到的shut和后面的wait会使你想到,消防车既然不出门,当然应当“平静的”等待。18.C. lovingly是副词,表示“爱护地”。只有它与cared for 连用才是最好搭配。19.D. the moment时间名词用作连词,表示“一就”。也就是说,警报声一响,大门自然要“立刻immediately”打开。20.B. rush 为“冲”, walk为“

59、慢慢走”,在当时有火警的紧急情况下,不可能walk,而应rush。 rush是come的方式状语,而并非和come接连发生的两个动作,因此不用and rushed而用分词rushing作方式状语。21.A. 前面发动机的“突然吼叫spring to life ”以及后面的“冲出去shoot out”可以让你联想到当时消防员的动作应该是“跳上去jump”最贴切。22.D. 后面的词组with alarm bells ringing“一路呼啸着警铃”会让你联想到“闪烁着灯光flash”。23.C. 下文的full-time job表明在大城镇需要雇佣专职 full-time的消防员。24.C. 既

60、然是full-time job就是no other work,他们没有别的工作;他们的工作就是灭火。25.A. 前面In large towns 和后面的in many smaller places正好是一对反义词,因此这里应当用转折连词But。26.B. 前面的their own jobs告诉我们这些消防队员除了有他们各自的工作外,还有消防工作,所以besides是最佳答案。27.D. 后面的连词when是一个关键点,因为平时他们有各自的工作,“只有only”当他们被“召唤”的时候,他们才来消防站。28.B. 后面的hear the fire alarm 以及from all parts o

61、f the town, in cars, on bikes, on foot都是提示词,由它们可知这些业余消防队员训练有素,也就“司空见惯not unusual”。29.A. 由前面的hear这个词,我们势必联想到“看见see”因为后面还有from all parts of the town。30.C. 如果说你已弄清了这些从四面八方来的人是消防队员,那你就不难想象在这种场合只有用“匆匆赶路hurrying”最合适了。31.A. 如果能正确理解上文的话,那么就不难看出这些消防队员从四面八方赶往的是“消防站fire-station”。32.D. 后面的两个词组are asked to 和are

62、called to 启发你明白这些消防队“不仅more than” 干救火的活儿,他们还要被要求干其他很多事情。33.A. 根据advise on这个短语我们知道肯定建议“防火fire protection”。34.D. 前面heads和后面的railings可推知这些顽皮的孩子把头伸进了栏杆却又“被卡住了stuck。35.C. in public womens意思为“公共女厕”。在有些国家,公共厕所管理有序,何时开关都有规定,可知这些女士被锁在里边,是“出乎人意料的”。III阅读理解 36. D. 主旨大意题。综合全文来看,文章主要讲述了魔术的发展历史。其余三项都只是在某一段有所涉及,不能涵

63、盖全文。37. D. 细节理解题。从第二段These devices made it possible for doors to open by themselves and wine to flow magically out of statues mouths一句可得出答案。38. B. 细节理解题。从第三段Magie,however, was not well accepted before the 1800sMagicians were thought of as freaks and were only allowed to perform in a circus两句可得出答案。39

64、. A. 细节理解题。从文章第一句Magic is believed to have begun with the Egyptians,in 1700 BC可推断出,魔术大约起源于3700年前。40. D. 细节理解题。原文没有直接说出参观者到Pompeii的目的。通读全文可知, Pompeii是一座被火山吞没的城市。由于火山突然喷发,人们来不及逃避,而保留了人们当时生活的遗迹。参观来的目的是看一看Pompeiians当时是如何生活的。41. C. 细节理解题。从第二段后两句话Mount Vesuvius had not erupted(喷发) for centuries,so the peo

65、ple of Pompeii felt safeBut they were not可以得出结论,几乎没有人想到火山会突然喷发。42. B. 细节理解题。从第二三段可知,由于火山突然喷发,人们在毫无思想准备的情况下被埋葬了,所以保留了当时全部的情景。43. A. 推理判断题。从倒数第二段所述参观者所看到2000年前的Pompeiians生活的情景可以得出结论,他们当时的生活状况或多或少和现在的意大利人生活的状况相同。44. C. 主旨大意题。短文主要介绍了石棉的神奇作用。故C最佳。45. D. 细节理解题。根据 After putting on a pair of asbestos gloves

66、, took red-hot coals fromthe fireplace and played with them in his hands 可推知,他是用当场演示的方法来推销的产品的。故答案为D。46. A. 推理判断题。根据When it is separated, a strange thing happens; the rock breaks down intofine, soft, soapy fibers(纤维)及 Scientists do not know why the rock can be separated easily into thread 可以断定答案为A。4

67、7. D. 推理判断题。从短文中可以看出来作者写这篇文章只不过陈述事实而已。48. B. 细节理解题。从第五段可知,Owens在the Big Ten Meet上取得了一个又一个成绩。49. C. 词义猜测题。从最后一段“In time,howeverhis gold medals(奖牌)changed his lifeThey have kept me alive over the years he once said”可知,奖牌鼓舞着Owens,使他很好地活下去。50. A. 主旨大意题。通读本篇短文可知,它主要讲述了一位伟大的体育运动员Jesse Owens的故事。第二节:51-55 G

68、EFADIV. 短文改错第一句:is后加the; matchmatches 第二句:shoutshouting;去掉the 第三句:surprisedsurprising;it去掉第四句:teamteams;knowknows第五句:hisher;usualusuallyV. 书面表达Possible version:Student Volunteers Brought Sunshine to the Elderly On May Day, Li Yue and Zhang Hua, students from Class Three, Grade Two, went to Sunshine

69、Nursing Home and did some voluntary work. Upon their arrival, Li Yue and Zhang Hua were warmly welcomed, and respectfully, they presented the elderly with flowers and fruits. Then, they started working at once, cleaning the windows and sweeping the floor. Everything done, they sat in the yard chatti

70、ng with the elderly people. When it was time for the volunteers to leave, the elderly people thanked them for their kindness. They said it was such a beautiful day that they would remember it forever. Li Yue and Zhang Hua were very happy. What they did has brought joy to others and enriched their own lives.By Chen Jie, School Newspaper

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1