1、模块综合测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你都有5秒钟的时间阅读题目;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话仅读一遍。W:How do you like this kind of music?M:To be honest,I cant stand this noise at all.1.What does the man mean?A.He enjoys this kind of mu
2、sic very much.B.He doesnt like this kind of music at all.C.He doesnt have time to enjoy music.答案BM:What should I do now?W:Think it over carefully; you must have left them somewhere.M:But I have to use them now.I need them to start my car,and when I get home,I need them to open the door.2.What do we
3、know about the man?A.He lost his keys.B.He lost his way.C.He lost his car.答案AW:I bought two expensive novels here an hour ago,but I forgot to take them with me.M:Really? Who served you,madam?W:The girl who is busy writing there.3.Where does the conversation most probably take place?A.In a library.B.
4、In a bookstore.C.In a reading room.答案BM:I met your two daughters on the way to my home,but I couldnt find out who was older.W:Oh,its always the problem for my friends to tell the difference between the twins.Nancy is older,but her sister is already taller than she is.M:Perhaps its not difficult for
5、the mother.4.What are the womans two daughters like?A.Nancy is older and taller.B.Nancys sister is older and taller.C.Nancys sister is taller though younger.答案CM:Im going on a diet.W:What for?M:Im putting on too much weight recently and I cant get into my pants any more.W:Thats a silly decision.To l
6、ose weight,youd better do more physical exercise.5.What does the woman think of the mans being on a diet?A.Its a foolish action.B.It helps to lose weight.C.It will make one feel weak.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;
7、听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Kevin,where are the cookies? Dont tell me you ate them all again!M:Yes,I did.I couldnt help it.They were so good.W:I thought you didnt like cookies.M:Well,I dont like cookies with chocolate at all.But vanilla is different.I do love them to death.W:Huh,I
8、 didnt know that.M:Tell you the truth,vanilla tastes even better with a glass of cold milk.6.What is vanilla according to the conversation?A.A kind of milk.B.A kind of cookie.C.A kind of chocolate.答案B7.What can we learn from the conversation?A.The man drank a glass of milk as well.B.The man doesnt l
9、ike cookies at all.C.The man likes cookies with chocolate.答案A听第7段材料,回答第8至10题。W:How soon do I have to leave my room?M:Normally its by 12 noon on the day you leave.W:Well,you see,my plane doesnt go until half past four tomorrow afternoon.M:I see.Which room is it,madam?W:Room 110,my name is Cathy.M:Yes
10、,madam.You may keep your room until 1:30 pm,if you want to.W:Thats very kind of you.By the way,how long will it take to get to the airport from here?M:Its usually a 100-minute ride,but youd better set off at 2 in case there is a traffic jam on the way.8.Where does the conversation most probably take
11、 place?A.At the airport.B.In a taxi.C.In a hotel.答案C9.When will the woman have to leave her room tomorrow?A.At 12:00 am.B.At 1:30 pm.C.At 2:00 pm.答案B10.What does the man suggest the woman do?A.Start out earlier.B.Keep her room clean.C.Book a taxi ahead.答案A听第8段材料,回答第11至13题。M:Daisy,why are you so upse
12、t?W:Didnt you hear the news? A terrible earthquake hit Christchurch,New Zealand.M:But it has nothing to do with you,right?W:You know,my cousin Albert happens to be in that city.By now,I couldnt get in touch with him.M:Oh,my goodness.It was reported that more than seventy people were killed and more
13、than three hundred people were injured in this earthquake.W:Yes,and Im so worried about him.M:It was also reported that many telephone lines fell down,so it was impossible to communicate with people in that area.Maybe your cousin is all right,but he couldnt communicate with you at this moment.W:I ho
14、pe that.Oh,my god!M:What happened?W:I checked my e-mail just now and found a letter from him.He said he was all right,and he would call me when the line was not busy.M:Wow,thats great news.Then we should drink something for that,right?W:All right,there is a restaurant nearby.11.Why was the woman so
15、upset?A.Her cousin was killed in the earthquake.B.Her cousin was injured in the earthquake.C.Her cousin was in the earthquake area.答案C12.What can we learn from the conversation?A.The womans cousin survived the earthquake.B.The womans cousin called her after the earthquake.C.No one was killed in the
16、earthquake.答案A13.What will the two speakers probably do next?A.Call the womans cousin at once.B.Have a drink in the restaurant.C.Check the womans e-mail.答案B听第9段材料,回答第14至17题。W:Sir,first,congratulations to you.Your country has won the European Football Cup.M:Thank you.We Spanish reached the top finall
17、y.W:What do you think are the important reasons for your success?M:Well,unlike some national teams,their players play in different countries.They need time to train together.But most of our players are playing in the Spanish League.We know each other quite well,and good communication in and out of t
18、he field is one of the reasons for our success.W:And what else helps you?M:A football game is a kind of teamwork.We cant only depend on the super stars in the field.We are working like one engine.W:What role does your coach play in your team?M:Well,hes great.He helped us to study and learn from othe
19、r teams.But some of the strong teams thought it was worthless to study our team.When they realized that,it was too late.To be honest,the biggest reason for our success is that some strong national teams didnt play well.W:Thank you for accepting my interview.Again,congratulations.14.Why did the woman
20、 congratulate the man?A.The man has been recognized as the best football coach.B.The mans team reached the top in the league.C.The mans country has won the European Football Cup.答案C15.What made the Spanish team successful?A.Good communication.B.Playing in the other countries.C.Super stars.答案A16.Why
21、did some strong teams fail in the games according to the man?A.They didnt have good coaches for their teams.B.They didnt have super stars in their teams.C.They paid no attention to the Spanish team.答案C17.What is the woman?A.A reporter.B.A football coach.C.A football manager.答案A听第10段材料,回答第18至20题。Ther
22、e are many things to consider when you are looking for a house.After all,it is going to be your home,perhaps for quite a long time and you want to be happy with it.You have to decide exactly what kind of house you want,how much you can afford to pay,and the type of neighbourhood you wish to live in.
23、Last week,I arranged to see a house that was for sale.The agent said it might need a few repairs,but he thought I should look at it anyway.He told me it was a bargain.A bargain! The roof leaked and the pumps didnt work.The front steps were broken and the back door had no lock on it.It needed to be p
24、ainted both inside and outside.“What do you think?” the agent asked.“It isnt exactly what I want,” I told him.“You are very difficult to please,” he said.“Perhaps youd better build a house yourself.”18.What was the speaker looking for?A.A newly-built house.B.A suitable house to buy.C.A house for ren
25、t.答案B19.What can we learn about the house?A.It is in bad condition.B.It is located in a bad neighbourhood.C.It doesnt need a lot of repairs.答案A20.What did the man decide to do?A.To paint the house.B.To buy the house.C.To give up the house.答案C第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、
26、C和D四个选项中,选出最佳选项。AA smartphone program is helping scientists learn about changes taking place in nature.More than 100,000 citizen-scientists around the world are taking pictures of many kinds of plants and animals using a program called iNaturalist.The program gives researchers much information about
27、 where plants and animals live,and how a growing human population is changing plant and animal life.In Arlington,Virginia,naturalists are making a record of the plants and animals that live in the heavily populated area.Alonso Abugattas is the local governments natural resources manager.He works to
28、protect and improve Arlingtons natural spaces.The group is using the iNaturalist smartphone program to record its observations.Then iNaturalist users throughout the world can look at the images and try to help recognize them.The program records where and when the picture was taken.This lets experts
29、like Abugattas and others create maps that show where plants and animals are living,and how that changes because of development and climate change.That is important in Arlington and around the world.Scott Loarie is co-director of iNaturalist.He said species are dying at a faster speed than ever,and
30、the mix of life on Earth is threatened.“And weve only begun to understand exactly how those ecosystems contribute to our food system,or human healthall these things that we depend on.”Loarie says iNaturalist lets citizen-scientists help professional (专业的) scientists gather data of the wild plants an
31、d animals in the world.More than 100,000 iNaturalist observers on all seven continents have made more than four-and-a-half million observations.The information has been used in studies of other animals.Alonso Abugattas says the group in Arlington recorded more than 450 kinds of animals and plants.“I
32、f you just open up your eyes to the natural world,youd be amazed at whats out there.”21.Which of the following is the function of the iNaturalist smartphone program?A.Creating maps to show climate change.B.Reminding experts to make out the photos.C.Marking the time and places of the photos.D.Writing
33、 down the names of species in the photos.答案C解析细节理解题。根据第三段中的“Theprogramrecordswhereandwhenthepicturewastaken.”可知,标记照片的时间和地点是智能手机程序iNaturist的功能。故选C项。22.What did Scott Loarie want to tell us?A.The goal of iNaturalist.B.The regret for dying species.C.The importance of scientists.D.The value of species t
34、o humans.答案D解析细节理解题。由第四段中的“Andweveonlybeguntounderstandexactlyhowthoseecosystemscontributetoourfoodsystem,orhumanhealthallthesethingsthatwedependon.”可知,我们才刚刚开始确切地了解这些生态系统是如何对我们的食物系统或者人类健康做出贡献的。ScottLoarie想告诉我们物种对人类的价值,故选D项。23.What can be the best title for the text?A.Two Heads Are Better Than OneB.A
35、 Cheap Way to Study Plants and AnimalsC.Measures Are Being Taken to Protect Plants and AnimalsD.Naturalists Use a Smartphone Programme to Take Photos of Wildlife答案D解析主旨大意题。本文主要介绍了博物学家如何借助智能手机程序拍摄的野生动植物照片来做科学研究,促进生态保护。故D项为最佳标题。BI work with Volunteers for Wildlife,a rescue and education organization a
36、t Bailey Arboretum in Locust Valley.Trying to help injured,displaced or sick creatures can be heartbreaking;survival is never certain.However,when it works,it is simply beautiful.I got a rescue call from a woman in Muttontown.She had found a young owl (猫头鹰) on the ground.When I arrived,I saw a 2-to-
37、3-week-old owl.It had already been placed in a carrier for safety.I examined the chick (雏鸟) and it seemed fine.If I could locate the nest,I might have been able to put it back,but no luck.My next work was to construct a nest and anchor it in a tree.The homeowner was very helpful.A wire basket was fo
38、und.I put some pine branches into the basket to make this nest safe and comfortable.I placed the chick in the nest,and it quickly calmed down.Now all that was needed were the parents,but they were absent.I gave the homeowner a recording of the hunger screams of owl chicks.These advertise the presenc
39、e of chicks to adults;they might also encourage our chick to start calling as well.I gave the owner as much information as possible and headed home to see what news the night might bring.A nervous night to be sure,but sometimes the spirits of nature smile on us all!The homeowner called to say that t
40、he parents had responded to the recordings.I drove over and saw the chick in the nest looking healthy and active.And it was accompanied in the nest by the greatest sight of allLUNCH!The parents had done their duty and would probably continue to do so.24.What is unavoidable in the authors rescue work
41、 according to Paragraph 1?A.Efforts made in vain.B.Getting injured in his work.C.Feeling uncertain about his future.D.Creatures forced out of their homes.答案A解析推理判断题。从文章第一段的“Tryingtohelpinjured,displacedorsickcreaturescanbeheartbreaking;survivalisnevercertain.”可知,试图帮助那些受伤的、流离失所的或生病的动物有时候是令人心碎的,因为无法保证
42、它们一定会幸存下来。有时候,所有的救援都是徒劳的。故选A项。25.Why was the author called to Muttontown?A.To rescue a woman.B.To take care of a woman.C.To look at a baby owl.D.To cure a young owl.答案C解析细节理解题。从文章第二段的“IgotarescuecallfromawomaninMuttontown.Shehadfoundayoungowlontheground.”可知,作者到Muttontown去是为了拯救一只猫头鹰雏鸟。故选C项。26.What ma
43、de the chick calm down?A.A new nest.B.Some food.C.A recording.D.Its parents.答案A解析细节理解题。从文章第四段的“Iputsomepinebranchesintothebaskettomakethisnestsafeandcomfortable.Iplacedthechickinthenest,anditquicklycalmeddown.”可知,作者把一些松树枝放进篮子里,给这只猫头鹰雏鸟做了一个既安全又舒适的鸟巢。有了这个新的鸟巢,这只猫头鹰雏鸟很快就安静下来了。故选A项。27.How would the auth
44、or feel about the outcome of the event?A.Its unexpected.B.Its beautiful.C.Its humorous.D.Its discouraging.答案B解析推理判断题。从文章最后一段可知,文章中这个故事的结局是美好的。鸟巢里的这只猫头鹰雏鸟看起来健康又活泼。最伟大的一幕是,在鸟巢里陪伴它的还有一顿午餐。文章第一段最后一句也有提示。故选B项。CEvery year,about 75,000 Great White Pelicans fly away from Eastern Europes cold winter to East
45、Africa,where they spend the summer.Its a long journey and the main stop is in Israel.The Great White Pelican is a huge bird.Its the largest bird in the world to make such a long journey.Its diet is mainly fish and it eats about 1.4 kilos each day.The pelicans love to gather in large numbers.Until re
46、cent years,there were plenty of water supplies(供给) in Israel.Frequently,the pelicans arrive in Israel tired.They cannot continue their long journey until they have rested.However,for a variety of reasons,these water supplies have dried up and the pelicans have had to find other food sources.Fish far
47、ming has become big business in Israel.As you may imagine,a fish farm is something pelicans could usually only dream of!In the summer months when the Great White Pelicans passed through,Israels fish farmers began to lose tons of fish.Some farms were even forced to close their business.Something had
48、to be done.The Israel Ministry of Agriculture considered the problem carefully.How could it stop 75,000 huge pelicans from arriving in Israel?It decided this was not possible.It chose a place with a plentiful supply of water,and provided money for local farmers to buy food,which they fed to the peli
49、cans.The pelicans soon understood this and now arrive at the place to feed and rest.They no longer have to rely on the fish farms for food.Its a solution that seems to have worked.At one point,it looked as if the Ministry would stop the money.One criticism(批评) was that with so much food,the pelicans
50、 would never leave and would become even more expensive.However,there was such outcry from environmentalists and farmers that the money remains.Perhaps their large numbers in Israel will attract birdwatchers from all over the world to visit the amazing sight,and tourism can bring new income to the c
51、ountry.28.What can we learn about Great White Pelicans?A.They are loners.B.They winter in Israel.C.They are good at long-distance flying.D.They reduce their intake during their journey.答案C解析细节理解题。由第一段中的“ItsalongjourneyandthemainstopisinIsrael.”以及第二段中的“Itsthelargestbirdintheworldtomakesuchalongjourne
52、y.”可知,大白鹈鹕擅长长距离飞行。29.What problem did the fish farmers face?A.The pelicans damaged the local environment.B.Their farms were closed by the government.C.The water supplies were not enough.D.They suffered a heavy loss of fish.答案D解析细节理解题。由第四段中的“Israelsfishfarmersbegantolosetonsoffish”可知,每年当地渔民都会因为大白鹈鹕的到
53、来而损失数吨的鱼。30.What measures did the government take?A.They prevented the pelicans stopping in Israel.B.They encouraged farmers to develop tourism.C.They gave farmers money to farm more fish.D.They found a new place for the pelicans.答案D解析细节理解题。由第五段中的“Itchoseaplacewithaplentifulsupplyofwater,andprovided
54、moneyforlocalfarmerstobuyfood,whichtheyfedtothepelicans.”可知,政府为大白鹈鹕重新选择了一处食物供应充足的地方。31.What is the authors attitude to the pelicans in Israel?A.Optimistic.B.Unclear.C.Doubtful.D.Unconcerned.答案A解析推理判断题。由最后一段可知,作者认为以色列境内的大白鹈鹕可能为发展旅游业、增加当地人的收入注入新的活力。由此可知,他对以色列白鹈鹕这一问题持乐观的态度。DA ten-year-old boy from Howe
55、ll,Michigan is being praised as a hero thanks to his persistence (坚持) that led to saving the life of an elderly neighbour.The event happened late in an evening when Danny DiPietro was being driven home from hockey practice by his mom.Thats when the young boy noticed an open garage (车库) and a figure
56、that he believed was a dog outside an apartment building near his house.Given the freezing weather,the young boy got a feeling that something was not right.But instead of dismissing it like most kids at his age,he insisted that his mother,Dawn,find out what was going on.Dawn tried to make Danny beli
57、eve that no one would leave a dog out in such cold weather,but he refused to take no for an answer.Dawn finally gave in and decided to drive to the area with the family dog and see if there was any truth in Danny s hunch (直觉).Sure enough,as she got closer to the apartment building she noticed a gara
58、ge that was wide open and someone waving madly for help.Upon getting there,she realized that it was not a dog the young boy had seen,but Kathleen St.Onge.The 80-year-old woman had fallen down on some ice in front of her garage and had been lying there for two hours,unable to get up.Dawn rushed home
59、to get her husband to help and called 911.The two then returned with some blankets to cover Ms.St.Onge,while they were waiting for the ambulance(救护车) to arrive.Though still in hospital,the elderly woman is recovering well and forever grateful to Danny for following his hunch!32.When seeing a figure
60、in front of an open garage,Danny .A.recognized it was an old womanB.thought it was a homeless dogC.realized something was wrongD.believed it was nothing important答案C解析细节理解题。由第二段“Thatswhentheyoungboynoticedanopengarage.theyoungboygotafeelingthatsomethingwasnotright.”可知,当看到在一个打开的车库里有一个身影,Danny意识到出了一些事
61、情,故选C项。33.When Dawn got closer to the garage,she .A.noticed the dog had gone awayB.knew Dannys hunch was wrongC.found an old lady waving for helpD.felt something must have been stolen答案C解析细节理解题。由第三段“Sureenough,asshegotclosertotheapartmentbuildingshenoticedagaragethatwaswideopenandsomeonewavingmadlyf
62、orhelp.”可知,当Dawn更靠近车库时,她看到一个老妇人在挥手寻求帮助,故选C项。34.Which of the following can best describe Danny?A.Brave and patient.B.Friendly and honest.C.Considerate and positive.D.Persistent and warm-hearted.答案D解析推理判断题。由第一段“Aten-year-oldfromHowell.thatledtosavingthelifeofanelderlyneighbour.”和最后一段“Thetwothenreturne
63、dwithsomeblanketstocoverMs.St.Onge,whiletheywerewaitingfortheambulance(救护车)toarrive.”可推断出Danny是一个坚持而又热心的孩子,故选D项。35.What could be the best title for the passage?A.Always Follow Your HunchB.Be Ready to Help Save the ElderlyC.An Unknown Hero Brings Love and HopeD.A 10-year-old Boy Saved His Elderly Nei
64、ghbours Life答案D解析主旨大意题。由全文的主题句“Aten-year-oldfromHowell,Michiganisbeingpraisedasaherothankstohispersistence(坚持)thatledtosavingthelifeofanelderlyneighbour.”可知,这篇文章主要讲了一个十岁的小男孩用自己的坚持,救了一位上了年纪的邻居,故选D项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。TipsforGreenTravelwithKidsTravelling does
65、nt mean letting go of all the eco-friendly choices we work so hard to achieve in our daily life.Here are a few tips for green travel with kids:Booking nonstop flights whenever possible will reduce carbon emissions(碳排放).If the closest local airport doesnt have nonstop flights to a certain place,check
66、 in with other local airports to see if nonstop flights are available.36Whether youre flying or driving,its easy when travelling to pull into fast food restaurants for snacks.37 My kids love to help plan snacks.I let them create their own snacks for the trip at home.Reusable water bottles are easy t
67、o bring along whenever you travel.At the airport,keep your reusable bottles empty until you have passed through the security(安检).38 Single-use plastic water bottles create unnecessary waste and the plastic can be harmful to your health.39 Open a few windows and turn off the air conditioner.You shoul
68、d also help your children keep their good,green habits from home to place while traveling.Sometimes vacation can mean more than one shower each dayonce in the morning and again after getting out of the pool.Pay attention to the number of showers and the length of showers.40A.Walking is good for your
69、 health.B.But you can pack healthy food from home.C.In this way,you can save water and energy.D.Fill them up on the other side of the security checkpoint.E.Travelling is a great chance to introduce your kids to the world.F.Save energy by turning off the hotel room lights when you head out for the da
70、y.G.You might have to drive a bit further,but saving on carbon emissions makes it worthwhile.答案3640 GBDFC第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。I wasnt prepared for the way I felt when my 18-year-old son,Dylan,left for Asia during his winter brea
71、k.I was41 the moment he first told my husband Michael and me that he wanted to use some of his 42 to travel around China.We were excited for him to explore the world.We told him that 43 was one of the best ways to spend his money and the 44 will last a lifetime.On the morning of Dylans departure,he4
72、5 a few more things into his bag.Before he and Michael 46 to the airport,I yelled,“Be safe,and 47 when you arrive in Shanghai.”That night,48 he was flying somewhere over the Pacific Ocean,it hit me that Dylan was really on his 49.I woke hourly,each time 50 the clock and counting the hours before he
73、would land the following morning.51 my decision to let him go alone,I prayed,and thought about all the things that could go 52.Then I heard from him.The first text said hed arrived.The second text said his luggage didnt 53 it.Feeling anxious,I madly attempted to54 down his luggage.To search for the
74、lost baggage,I persuaded him to go back to the 55 and suggested he go to the airlines office.My efforts 56.All the while Dylan was texting me he was all right.After that,there was no more57 about the lost luggage.I knew that hed figure it out,and that the life lesson would be 58.Several days into th
75、e trip,Dylan sent a photo from Hong Kong.“I thought I could never study abroad anywhere but Europe.59 I could definitely do it here,” his note read.And I was 60.41.A.thrilledB.worriedC.eagerD.upset答案A解析由下文中的“Wewereexcitedforhimtoexploretheworld.”可知,对于他主动探索世界,“我们”很高兴;并结合本句可以判断,他告诉“我”和丈夫说他要去中国旅游,那一刻“我
76、”很激动。thrilled“兴奋的,激动的”,符合语境。worried“担心的”;eager“热切的,渴望的”;upset“难过的”。42.A.cautionB.savingsC.relationsD.friends答案B解析由该句中的“themomenthefirsttoldmyhusbandMichaelandmethathewantedtousesomeofhis42totravelaroundChina.”并结合下文中的money可知,他要用自己的一些积蓄去中国旅行。saving“积蓄”,符合语境。caution“小心,谨慎”;relation“亲戚,关系”。43.A.travelli
77、ngB.learningC.drivingD.purchasing答案A解析由上文中的“travelaroundChina”并结合空后的“wasoneofthebestwaystospendhismoney”可知,“我们”告诉他,旅行是使用他的钱的最好方式之一。travel“旅行”,符合语境。learn“学习”;drive“驾驶”;purchase“购买”。44.A.costsB.virtuesC.itemsD.memories答案D解析由语境可知,旅行是使用他的钱的最好方式之一,而且这份记忆将持续终生。memory“记忆”,符合语境。cost“花费,费用”;virtue“美德”;item“项
78、目”。45.A.putB.stuckC.reachedD.knocked答案A解析由语境可知,在迪伦离开的那天早晨,他将更多的东西放进包里。put.into表示“将放进”,故A项正确。stick“贴”;reach“到达”;knock“敲,击”。46.A.took offB.saw offC.pulled awayD.moved on答案C解析由该句中的“BeforeheandMichael46totheairport”并结合语境可知,丈夫和儿子一起驾车去机场。pullaway“开走”符合语境。takeoff“起飞,脱掉”;seeoff“给送行”;moveon“继续前往”。47.A.writeB
79、.callC.textD.email答案C解析由该句中的“Besafe,and47whenyouarriveinShanghai.”并结合下文第四段倒数第二句中的“Thefirsttext”可知,“我”祝愿他一路平安,并希望他在到达上海时给“我”发信息。text“(用手机)给发信息”,符合语境。write“书写”;call“(给)打电话”;email“给(某人)发邮件”。48.A.sinceB.thoughC.afterD.while答案D解析由该句中的“Thatnight,48hewasflyingsomewhereoverthePacificOcean”可知,那天晚上,当儿子正飞越太平洋时
80、,“我”突然想到,他真的是独自一人。故D项正确。49.A.behalfB.feetC.mindD.own答案D解析ononesown“独立的,独自的”,为固定搭配,故D项正确。behalf“代表”;feet“脚”;mind“想法”。50.A.mendingB.checkingC.seeingD.winding答案B解析由该句中的“Iwokehourly,eachtime50theclockandcountingthehoursbeforehewouldlandthefollowingmorning”可知,“我”每小时醒一次,每次都查看一下时钟。check“查看,检查”,符合语境。mend“修补
81、,修理”;see“看见”;wind“缠绕,迂回”。51.A.ConvincingB.DoubtingC.AdmittingD.Denying答案B解析由空后的“mydecisiontolethimgoalone,Iprayed”可知,“我”对让他独自去旅行的决定开始怀疑,不断祈祷。doubt“怀疑,疑惑”,符合语境。convince“说服,使信服”;admit“承认”;deny“否认”。52.A.wrongB.wildC.smoothD.bad答案A解析由语境可知,“我”对让他独自旅行的决定开始怀疑,不断祈祷,考虑了所有可能出错的事情。gowrong“出错”,为固定搭配,故A项正确。wild“
82、野生的”;smooth“光滑的”;bad“坏的”。53.A.arriveB.makeC.manageD.deserve答案B解析由下文中的“Feelinganxious”并结合空前的“Thesecondtextsaidhisluggagedidnt”可以判断,他的第二条短信说他的行李没有准时送达,“我”感到着急。makeit“准时到达”,为固定搭配,故B项正确。54.A.bringB.turnC.settleD.track答案D解析由上文可知,儿子的行李没有准时送达,并结合该句中的“Feelinganxious,Imadlyattemptedto54downhisluggage”可知,“我”非
83、常着急,疯狂地追查他的行李信息。trackdown为固定搭配,意为“追查,跟踪”,符合语境,故D项正确。bringdown“减少,击败”;turndown“拒绝”;settledown“定居”。55.A.homelandB.airportC.supermarketD.car答案B解析由空后的“andsuggestedhegototheairlinesoffice.”可知,“我”建议他去航空公司的办公室。据此可以判断,“我”劝说他回到机场。airport“机场”符合语境。56.A.failedB.workedC.paidD.lost答案A解析由空后一句“AllthewhileDylanwaste
84、xtingmehewasallright.”可知,迪伦发信息告诉“我”,他一切都好。据此可知,他会自己解决好行李问题,由此可以判断,“我”的努力没有起作用。fail“失败”,符合语境,故A项正确。57.A.presentationB.talkC.appearanceD.rumour答案B解析由下文中的“Iknewthathedfigureitout”可知,“我”知道他会自己解决好行李问题。据此可以判断,在此之后就没有关于行李问题的讨论了。talk“讨论”,符合语境,故B项正确。presentation“显示,报告”;appearance“出现,显露,露面”;rumour“谣言”。58.A.aw
85、fulB.unbearableC.deepD.worthless答案C解析由空前的“Iknewthathedfigureitout,andthatthelifelessonwouldbe”并结合儿子独自旅行时自己解决行李丢失的问题可知,“我”知道这一人生课程会是非常深刻的。deep“深刻的”,符合语境。awful“糟糕的,可怕的”;unbearable“难以忍受的”;worthless“无价的”。59.A.OrB.SoC.AndD.But答案D解析空前一句说,他本以为除了欧洲以外他决不去国外任何地方学习;空后一句说,他很明确他会在中国学习。由空格前后的句意可知,两句间为转折关系,故D项正确。6
86、0.A.in despairB.at a lossC.at peaceD.in reality答案C解析由上文可知,数天后迪伦从香港发来了照片,并考虑在那里留学。据此可以判断,得到此消息后“我”平静了下来。atpeace“处于平静状态”符合语境。indespair“在绝望中”;ataloss“不知所措”;inreality“事实上”。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)Australia was always a country I wanted to visit so I saved up some money and 61. (take) the plane for Austr
87、alia at 62. end of the school term.It was strange when I arrived.It was the start of winter!Happily for me the weather was still hot and sunny though.63. also took me a while to get used to the time difference.The country is 64. (true) beautiful,full of wildlife you wouldnt find anywhere else in the
88、 world.I visited a koala sanctuary (考拉保护区) in Brisbanethere were koalas everywhere 65.(sleep) in the trees and I even got the chance 66.(hold) one.I learnt lots of 67. (fact) about koalas,too.For example,koalas can sleep for up to 22 hours a day.At the sanctuary there were also kangaroos(袋鼠) that we
89、 68. (allow) to feed.They were really cute and friendly.Another exciting part of my trip was snorkelling (潜泳) in the Great Barrier Reef,as the water was very clear and blue.I was also lucky to see some 69.(interest) sea animals.I loved visiting everywhere from the beautiful mountains and waterfalls
90、in the National Parks 70. the long white sandy beaches.Its a beautiful country and worth visiting one day if you ever get the chance.答案61.took62.the63.It64.truly65.sleeping66.to hold67.facts68.were allowed69.interesting70.to第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作
91、文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Dear Mr.Thomas,I learn from the Notice Board that you want a word editor for the EnglishWeekly.Luckily I had a friend,David,who is good for
92、English.I think he is the right person for a post.David does well in write in English and once won first prize in the English writing contest holding in our school.Whats much,David is a friendly boy and hes always ready to help other whenever he is needed.And,most important,he gets on well with all
93、his classmates and willing to work for the good of the team.Please offer to him a chance.Im sure he will give you a surprise.Yours,Sam答案第二句:hadhave;forat第三句:athe第四句:writewriting;holdingheld第五句:muchmore;otherothers第六句:importantimportantly;在and后加is第七句:删除to第二节书面表达(满分25分)假定你是李华,你的美国笔友Jenny正在做一份关于中国移动支付(
94、手机支付)的问卷调查,你是她的重点采访对象。请你根据下面所给要点用英文给Jenny写一封电子邮件,为她提供一些相关的信息。1.你或你身边的人在日常生活中使用移动支付的情况;2.移动支付的优势。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结尾已给出,不计入总词数。参考词汇:移动支付mobile paymentDear Jenny,Im glad I can help with your survey on mobile payment in China.I hope my explanation can be useful information for you.Yo
95、urs,Li Hua参考范文Dear Jenny,Im glad I can help with your survey on mobile payment in China.Mobile payment can be received almost in any circumstance in China.For example,when my family eat out in a restaurant,see a doctor,or pay electricity and water bills,wed rather make payment with our mobile phones
96、.Personally,I think mobile payment should be encouraged.First,it has won over consumers with its convenience.Another advantage is that there are often discounts if you make mobile payment.The reason is that major online payment platforms are competing to have more consumers use their service.I hope my explanation can be useful information for you.Yours,Li Hua