1、四川省攀枝花市第十五中学校2020届高三英语上学期第6次周考试题注意事项:1.本试卷分四部分,整套试卷作答时间120分钟,满分150分2.答题前,考生务必将自己的考试号,姓名,班级和准考证号码填写在答题卡,相应的3.全部答案在答题卡上完成,答在本试卷上无效4.考试结束后只交答题卡,试卷自己保管,核对答案后重做,等待老师评讲。第一卷第一部分 听力(共两节)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题每段对话仅读一遍例:How m
2、uch is the shirt?A. 19.15.B. 9.18.C. 9.15.答案是C。1.Where does the conversation take place?A. In a libraryB. In a bankC. In a bookshop2. How does the man feel about the final exam?A. RelaxedB. Confident C. Worried 3. How much do the tickets cost?A. 9B. 10C. 11 4. What does the woman suggest?A. Henry ne
3、eds some pills.B. Henry should do some exercise.C. Henry should see a doctor. 5. What is the man sorry for?A. Having an argument.B. Not being calm.C. His being late.第二节(每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间每段对话或独白读两遍听第
4、6段材料,回答第6、7题。 6. How will the woman get to the party?A. By taking a bus.B. By driving her car.C. By getting a ride. 7. What will the man do at noon?A. Meet the woman.B. Have his car repaired.C. Talk with Ms. Wilson听第7段材料,回答第8至9题。 8. What has the man been doing?A. Developing a training program.B. Tak
5、ing a training course.C. Running a health club. 9. What will the woman do next?A. Prepare some equipment.B. Go to the club with the man.C. Tell Zack about the class.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the relationship between the speakers?A. Doctor and patient.B. Policeman and witness.C. Teacher and studen
6、t.11. Which part of the body did Mr. White get hurt?A. His back.B. His legs.C. His arms.12. How did the accident happen?A. Jessies mother didnt stop in time .B. Mr. White ran through the red light.C. The traffic lights went wrong.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why does the woman want to change her job?A. It i
7、s poorly paid.B. It is boring.C. Its challenging.14. Whats the job in todays paper?A. A translator.B. An assistant.C. A travel agent.15. What is necessary for the new job?A. Relevant experience.B. A sound mind.C. Writing skills.16. What attracts the woman to the new job?A. The long vacation.B. The s
8、afe environment.C. The good salary.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who organizes the Winter Festival?A. The businessmen.B. Some volunteers.C. The government.18. When will the opening might take place?A. Friday.B. Saturday.C. Sunday.19. What will be held in the Main Exhibition Hall?A. A fancy-dress show.B. An
9、art exhibition.C. A sound of music.20. What is the purpose of the talk?A. To compare the events of the festival.B. To inform people of the festival.C. To raise money for the festival.第二部分 阅读理解(共两节)第一节(满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项并在答题卡上将该选项涂黑ABritish MuseumLocated in Great Russell Street,
10、 London WC1B 3DG, the British Museum houses a vast collection of world art and artifacts and is free to all visitors. The British Museums remarkable collection spans over two million years of human history and culture, and it has more than 7 million objects, so it would probably take a week to see e
11、verything.Over 6 million visitors every year experience the collection, including world-famous objects such as the Rosetta Stone and Egyptian mummies.Admission and opening timesFree, open daily 10:00 to 17:30.Open until 20:30 on Fridays, except Good Friday.Closed on 24, 25 and 26 December and 1 Janu
12、ary.Large luggage, suitcases and cabin baggageFor everyones safety, all bags, packages and personal items may be searched before entry. Wheeled cases and large items of luggage are not allowed in the British Museum for safety and security reasons. Storage for luggage is available at major rail stati
13、ons, including Euston, Kings Cross and Charing Cross.MembershipMembership allows you to discover 2 million years of human history with free unlimited entry to special exhibitions, an exclusive discount offer on magazine subscription and many more benefits.Individual membership:74Under 26 membership:
14、54Young friends (aged 8-15):25ShopsThe museum has four shops where you can buy books, souvenirs, and family gifts.21. When can you visit the British Museum?A. At 9:00 on Friday.B. At 12:00 on Monday.C. On Christmas Day.D. On Good Friday.22. Where can visitors store their large luggage?A. At major tr
15、ain stations.B. At some crossings.C. In the hall of the Museum.D. At the entrance to the Museum.23. If two friends aged 14 and 18 apply for membership of the Museum, how much should they pay?A. 25.B. 79.C. 50.D. 148.BFabien Cousteau was born with deep love for the ocean. His grandfather and his fath
16、er were ocean explorers and documentary filmmakers. Fabien spent his early years on his grandfathers ships. Today Fabien follows in his familys footsteps to protect the planets endangered ocean life. With his vast knowledge and experience, he tries to strike a balance between environmental problems
17、and market economies.Fabien is well known for his study of sharks. During 2000-2002, he created a TV special called Attack of the Mystery Shark based on the shark attacks that occurred along the New Jersey shoreline in the summer of 1916. Then in 2003-2006, with the help of a large crew, Fabien crea
18、ted a shark submarine (潜艇) that enabled him to put himself inside the shark world, providing people with a rare view of the mysterious and often misunderstood creatures.For the next four years (2006-2010), Fabien was part of a series called, Ocean Adventures, which offered a rare look into some of t
19、he most fantastic ocean species (物种) and environments.In 2010, Fabien started Plant A Fish, a nonprofit project for children to help restore local water ecosystems by replanting key ocean species. Save the world, one fish at a time. The project is still in progress now and its final goal is to plant
20、 1 billion “fish” worldwide.From June 1 to July 2, 2014, Fabien and his team spent 31 days underwater to research how climate change and pollution are affecting the oceans. Fabiens Mission 31 broke new ground by going deeper, longer and further, exposing (显露) the world to the adventure and the mysti
21、que (神秘) of what lies beneath.Fabien is currently working on a documentary film about the adventures of Mission 31, as well as building an Ocean Learning Center to provide children around the world with the opportunity to learn about oceans and engage with ocean explorers directly through social med
22、ia.24.What is Not Fabiens job?A. Ocean explorerB. Documentary filmmakerC. EnvironmentalistD. Media manager25. How is Paragraph 2 developed?A. By providing facts.B. By offering analyses.C. By making comparisons.D. By drawing conclusions.26. We can learn from the text that _.A. Fabiens “Plant A Fish”
23、project has already achieved its final goalB. Fabiens Mission 31 broke the records of former ocean explorationsC. Fabiens TV special about sharks is based on his childhood experiencesD. It took Fabien four years to produce Ocean Adventures all on his own27. In which part of a website can we read the
24、 text?A. Modern Technology.B. Space Exploration.C. Outstanding Figures.D. Fantastic Wildlife.CFacial expressions carry meaning that is determined by situations and relationships. For example, in American culture the smile is in general an expression of pleasure. Yet it also has other uses. A womans
25、smile at a police officer does not carry the same meaning as the smile she gives to a young child. A smile may show love or politeness. It can also hide true feelings. It often causes confusion across culture. For example, many people in Russia consider smiling at strangers in public to be unusual a
26、nd even improper. Yet many Americans smile freely at strangers in public places (although this is less common in big cities). Some Russians believe that Americans smile in the wrong places; some Americans believe that Russians dont smile enough. In Southeast Asian culture, a smile is frequently used
27、 to cover painful feelings. Vietnamese people may tell a sad story but end the story with a smile. Our faces show emotions, but we should not attempt to “read” people from another culture as we would “read” someone from our own culture. The fact that members of one culture do not express their emoti
28、ons as openly as do members of another does not mean that they do not experience emotions. Rather, there are cultural differences in the amount of facial expressiveness. For example, in public and in formal situations many Japanese do not show their emotions as freely as Americans do. When with frie
29、nds, Japanese and Americans seem to show their emotions similarly. It is difficult to generalize about Americans and facial expressiveness because of personal and cultural differences in the United State. People from certain cultural backgrounds in the United States seem to be more facially expressi
30、ve than others. The key is to try not to judge people whose ways of showing emotion are different. If we judge according to our own cultural habits, we may make the mistake of “reading” the other person incorrectly.28. What does the smile usually mean in the U.S?A. Love B. Politeness C. Joy D. Thank
31、fulness29. The author mentions the smile of the Vietnamese to prove that a smile can A. show friendliness to strangers B. be used to hide true feelingsC. be used in the wrong place D. show personal habits30. What should we do before attempting to “read” people?A. Learn about their relations with oth
32、ers B. Understand their cultural backgroundsC. Find out about their past experienceD. Figure out what they will do next31. What would be the best title for the text?A. Cultural Differences B. Smiles and RelationshipsC. Facial Expressiveness D. Habits and EmotionsDWhen athletes at the 2020 Tokyo Olym
33、pics collect their medals, theyll not only be wearing something that celebrates their sporting performance, but something that symbolizes lastingness. For both the 2020 Olympics and Paralympics, organizers aim to make all of the gold, silver, and bronze medals out of used electronics. This strong me
34、ssage about how to make use of e-waste has gotten a lot of Japan involved.Starting in April 2017,the Japanese Olympic Committee began collecting old laptops, digital cameras, smartphones and other abandoned electronics. The initiative(倡议)has achieved great success. Already, the quantity needed for b
35、ronze medals has been met, and theyre in the homestretch for silver and gold medals, meaning the collection process can pack up at the end of March.When looking just at the number of cell phones collected, the amount of waste is shocking. In a period of about 18 months, a little over 5 million smart
36、phones were collected thanks to cooperation with NTT DOCOMO. Japans largest mobile phone operator allowed the public to turn in phones at their shops, which counted a lot in the projects success.After being taken apart and sorted the small electronics underwent a smelting process to extract(提炼)all t
37、he gold, silver and bronze elements. Thanks to this initiative, the worldwide struggle with e-waste will have a global platform. According to a study published by the United Nations University44.7 million metric tons of e-waste were made in 2016. Only 20% of that was actually recycled. Unfortunately
38、, this figure is set to rise significantly in the coming years, moving to 52.2 million metric tons by 2021. So while the Tokyo Olympics initiative might be just a drop in the bucket, its a good start in showing what the public can do if theyre made more aware of the issue.32. What can be learnt abou
39、t Tokyo Olympics initiative from the passage?A. E-waste in the world is increasing significantly.B. It is easy to get elements needed from the used electronics.C. Only producers of electronics participated in the project.D. NTT DOCOMO contributed to the success of the project.33. Which can best repl
40、ace the underlined word “homestretch” in Paragraph 2?A. starting periodB. collection effortC. final stageD. hard search34. What influence does the Tokyo Olympics initiative have?A. It offers an effective method to solve the problem of e-waste.B. It shows the power of advanced technology in daily lif
41、eC. It saves the expense spent in making all the medals.D. It encourages the publics involvement in dealing with e-waste.35. What is the writers attitude to the Tokyo Olympics initiative?A. PositiveB. NegativeC. AmbiguousD. Indifferent第二节(满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项选项中有两项为多余选项Food feeds the s
42、oul. To the extent that we all eat food, and we all have souls, food is the single great united across cultures. With food, there are more opportunities to connect to memory and family and place. _36_Food as identity. French, Mexican, Chinese, and Italian cuisines each involve dozens of distinct reg
43、ional foods. Every single culture and religion uses food as part of their celebrations._37_ Every season, every harvest, and every holiday has its own food, and this is true in America as well._38_ Sometimes food means living on. While the Chinese cooks who exported “Chinese” food around the world a
44、te authentic cooking at home, the dishes they served, thus creating new cuisines entirely, were based on economic necessity.Food as pleasure. Things have changed dramatically in the past 20 years when it comes to food in France. Some of the ideas of French food life may be a performance. France is t
45、his pastoral nation where people are spending five hours a day going to 12 different markets to get their food. _39_Food as status. The introduction of global foods and brands has compounded food as a status symbol for some Chinese. _40_ In China, people eat food not necessarily for taste, but for t
46、exture. You can find food from all of the provinces of China in Shanghai, as well as every kind of global food style imaginable.A. Food as survival.B. Food as community.C. Its the hardest to give up.D. The celebratory nature of food is universal.E. It is an accumulation, a function of your experienc
47、esF. How and why you eat your food, is, of course, also very cultural.G. But food in Italy is love, then nutrition, then history, then pleasure.第三部分 英语知识运用 第一节 完型填空(每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项One Saturday afternoon,my mother was driving home. On the halfway, after _41
48、_ her credit card to buy something at the store near the gas station, she put her wallet on the top of the car just for a moment to_42_ my phone call. And then_43_,she forgot and drove off. When arriving home, she realized that and thought that the_44_ of getting it back was small. She was so_45_ su
49、rprised when she found a_46_ on the door from a person who said he and his friend found her wallet a few hours earlier. Patrick and Catherine saw the wallet in the middle of the road a few_47_ from the gas station They stopped their car to 48 . It was filled with all the things one usually kept in a
50、 wallet, including some_49_ and other cash. However, no phone number. 50 this,they managed to get a(an)_51_from my mothers driving license, and without hesitation, they decided to drive to our home to_52_itWhen my mother went to get the wallet she was so_53_ and grateful. She _54_ to give them some
51、money as a(n)_55_ of gratitude, but they refused, saying that they were just glad to _56_ my mother helpThey were naturally_57_ ,and they had a firm_58_ in the Golden Rule as well. They drove over to my house because they realized the unpleasant and upset experience that the loss of a wallet and all
52、 its contents could_59_.I think they were really_60_ and helpful. 41. A. pulling outB. applying forC. paying forD. making out42. A. makeB. answerC. hearD. send43. A. carefullyB. ridiculouslyC. obviouslyD. deliberately44. A. amountB. expectationC. thoughtD. chance45. A. curiouslyB. joyfullyC. willing
53、lyD. strangely46. A. signB. signalC. noteD. postcard47. A. stopsB. hoursC. squaresD. blocks48. A. pick it upB. look it upC. take it upD. put it up49. A. picturesB. envelopesC. billsD. napkins50. A. Instead ofB. DespiteC. WithoutD. Beneath51. A. numberB. photographC. addressD. index52. A. getB. check
54、C. exchangeD. return53. A. upsetB. relievedC. fortunateD. warm-hearted54. A. intendedB. advisedC. demandedD. instructed55. A. feelingB. moodC. presentD. expression56. A. offerB. shareC. trustD. seek57. A. honestB. selfishC. frankD. creative58. A. courageB. faithC. supportD. devotion59. A. fulfillB.
55、ignoreC. valueD. cause60. A. ambitiousB. civilizedC. politeD. considerate第二节(每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式The sun was dying out, and people all around the world built giant planet thrusters(火箭助推器) to move Earth out of its orbit and to sail Earth to _61_ new star system. Yet the 2
56、500 years journey came with _62_ (expect) dangers, and in order to save mankind, a group of young people in this age of a wandering Earth came out _63_ (brave) and fought hard for everyones _64_(survive). The Wandering Earth is a 2019 Chinese science fiction film directed by Frant Gwo. It is based _
57、65_ the novella(中篇小说) whose author is Liu Cixin _66_ (win)the Locus Award and Hugo Award.In the past nine days, Chinese sci-fi film The Wandering Earth _ 67_ (make) $420 million at theChinese box office alone and will soon become the second film _68_ (reach) three billion yuan within ten days of bei
58、ng released. This also makes it 2019s _69_ (large) grossing(总收入)film and some box office prophet(预言者) wondering _70_it will even outperform Captain Marvel.第二卷第四部分 写作(共两节)第一节 短文改错(满分10分)请改正下面短文中的错误。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及 一个单词的增加.删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号()并在其下面写出该加的词;删除:把多余的词用斜线()划掉;修改:在错的词下画一横线,并在该
59、词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。I still remember how I become a good table tennis player. The first day I went to high school, I saw some of my classmates playing the table tennis. Amazed at how skillful they were, I was determined to be just as good as them. Late on, I often
60、watched them carefully learn their techniques. Then I kept practiced until I became confident enough to challenge him. At the end of the term I became one of the best player in my class.I am really proud in this experience which help me realize that we all can fulfill our potential and have our goal
61、s achieve through hard work. This experience also makes me better understand the proverb “Practice makes perfect.”第二节:书面表达(满分25分)假如你是李华,你的美国朋友Tom即将参加一个汉语演讲大赛,他为此感到十分紧张。因此,他写信想向你咨询如何克服赛前紧张情绪。请你根据以下要点给他写封信:1.表示理解和安慰2.给出建议并说明理由3.表达祝愿注意:1词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Tom, Yours, Lihua英语第六次周考答案听力:1-5 ACA
62、BC 6-10 CABCC 11-15 ABBAA 16-20 CBACB阅读:A篇:21-23 BABB篇【答案】24. D 25. A 26. B 27. C【解析】本文是人物类短文。主要介绍了Fabien Cousteau 研究鲨鱼而出名,他要保护海洋频临灭绝的动物,在海洋里进行探险研究。他和他的团队打破了以前的海洋探险的记录,并拍摄了海洋生物记录片的事情。【24题详解】细节理解题。根据最后一段Fabien is currently working on a documentary film about the adventures of Mission 31, as well as b
63、uilding an Ocean Learning Center to provide children around the world with the opportunity to learn about oceans and engage with ocean explorers directly through social media.可知,Fabien是一个Ocean explorer海洋探险家、Documentary filmmaker纪录片的导演;根据第一段最后一句With his vast knowledge and experience, he tries to stri
64、ke a balance between environmental problems and market economies.可知,他是一个Environmentalist环境保护者。没有提到他是媒体策划经理,故选D。【25题详解】细节理解题。根据第二段Fabien is well known for his study of sharks. During 2000-2002, Then in 2003-2006,可知。用例举事实法叙述他研究的情况。故选A。【26题详解】细节理解题。根据倒数第二段Fabiens Mission 31 broke new ground by going de
65、eper, longer and further, exposing (显露) the world to the adventure and the mystique (神秘) of what lies beneath. Fabiens Mission 31开辟了一条新路,他走得更深、更久、更远,把海底的冒险和神秘显示给了世人。也就是说Fabiens Mission 31打破了以前海洋探险的记录。故选B。【27题详解】推理判断题。A. Modern Technology现代科技; B. Space Exploration太空探险;C. Outstanding Figures.杰出人物; D.
66、Fantastic Wildlife神奇的野生动植物。根据整篇短文围绕Fabien在海洋的探险、保护海洋、拍摄纪录片等方面的贡献,属于人物类短文。故选C。C篇【答案】28. C 29. B 30. B 31. C本文阐述了面部表情的种种表现形式,解释了不同国家和地区文化之间的差异,导致面部表情的含义也有所不同。【28题详解】细节题。定位句在第一段For example, in American culture the smile is in general an expression of pleasure.根据句子意思,在美国微笑一般表示的是高兴的意思,所以选择C。【29题详解】推理判断题。
67、定位句在第一段In Southeast Asian culture, a smile is frequently used to cover painful feelings. Vietnamese people may tell a sad story but end the story with a smile.根据句子意思,在东南亚文化中,微笑频繁应用于掩饰痛苦的感情,越南人以微笑来结束一个悲伤的故事,这是掩饰情感的例子。所以选择B【30题详解】推理判断题。定位句在第2段和第3段。Our faces show emotions, but we should not attempt to
68、“read” people from another culture as we would “read” someone from our own culture.以及If we judge according to our own cultural habits, we may make the mistake of “reading” the other person incorrectly.根据句子意思得知,在理解他人的面部表情时,要首先懂得他们的文化背景,不能凭借自己的文化背景来理解,否则就会出现误解。所以选择B。【31题详解】主旨大意题。本文介绍了再不同文化背景下,人们面部表情表达
69、的意思不同,主要以美国人和其他世界各地不同国家的人们在面部表情表达方式上的不同,说明我们在理解他人表情的时候,不要以自己的文化背景为基础来做判断。另外文章中出现了facial expressiveness, facially expressive的搭配,说明了表情的表现力和文化的关系。(高频词往往是主旨题的标志)D篇【答案】32. D 33. C 34. D 35. A本文是一篇应用文,介绍了日本将回收利用废弃的电子产品中的金属,用于制作2020年奥运会奖牌。【32题详解】推理判断题。根据第三段中的“ In a period of about 18 months, a little over
70、5 million smartphones were collected thanks to cooperation with NTT DOCOMO. ”在大约18个月的时间里,由于与NTT Docomo的合作,收集了500多万部智能手机,故选D。【33题详解】词义猜测题。根据第二段中的“ Already, the quantity needed for bronze medals has been met, and theyre in the homestretch for silver and gold medals, meaning the collection process can
71、pack up at the end of March. ”铜牌所需要的数量已经达到了,并且到了最后关头,也就是说,收集过程可以在3月底完成。 in the homestretch 固定短语,“最后关头”,故选C。【34题详解】推理判断题。根据最后一段中的“ So while the Tokyo Olympics initiative might be just a drop in the bucket, its a good start in showing what the public can do if theyre made more aware of the issue. ”所以尽
72、管东京奥运会的提议只是杯水车薪,这是一个很好的开始,展示了如果公众对这个问题有了更多的认识,他们能做些什么。故选D。【35题详解】推理判断题。根据全文的描述,可知作者对于东京奥运倡议是持积极的态度,故选A。七选五【答案36. C 37. D 38. A 39. G 40. F【解析】本文是说明文。介绍了世界各地的菜肴各有其特色,主要与自身所处的地域、历史、文化和宗教等有关系。【36题详解】由上一句With food, there are more opportunities to connect to memory and family and place.可知,有了食物,就有更多的机会与记忆
73、、家庭和地方联系起来。这是很难放弃的,故选 C。【37题详解】根据本段主题句Food as identity.和本空的上一句Every single culture and religion uses food as part of their celebrations.可知,每种文化和宗教都把食物作为庆祝活动的一部分,食物的庆祝性质是普遍的。文章中的 celebrations和选项中的 celebratory是提示词,故选D.。【38题详解】根据本段下文所述内容Sometimes food means living on,有时食物意味着生存可知,选A. Food as survival.【3
74、9题详解】根据本段主题句Food as pleasure,和下文以法国为例,可知,在不同国家人们对食物的意义理解不同,故此处G. food in Italy is love, then nutrition, then history, then pleasure. 意大利的食物是爱,然后是营养,然后是历史,最后是快乐。选项符合该段主题。故选G。【40题详解】根据上一句The introduction of global foods and brands has compounded food as a status symbol for some Chinese.和下一句In China, p
75、eople eat food not necessarily for taste, but for texture.,可知,对一些中国人来说,全球食品和品牌的引入使食品成为一种身份象征。在中国,人们吃食物不一定是为了味道,而是为了口感。选项F . How and why you eat your food, is, of course, also very cultural.对食物选择的方式和原因,也是非常有文化的。符合题意,故选F。完形填空:41-45ABCDB 46-50CDACB 51-55CDBAD 56-60AABDD【分析】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者的母亲丢失了钱包,两位好心
76、人拾到了钱包,并将它归还给母亲的故事。【41题详解】考查动词词组。A. pulling out 拔出;B. applying for申请;C. paying for 付款;D. making out明白,理解。根据下文的she put her wallet on the top of her car just for a moment可知,此处指母亲取出她的信用卡去购买一些东西。故选A。【42题详解】考查动词。 A. make制造;B. answer 回答;C. hear听见;D. send发送。为了接听作者的电话,作者的母亲把钱包放在车顶一会。故选B。【43题详解】考查副词。A. caref
77、ully细心地;B. ridiculously荒谬地;C. obviously明显地;D. deliberately故意地。根据下文she forgot and drove off.When arriving home,she realized提示可知,此处指“明显地”,故选C。【44题详解】考查名词。A. amount数量;B. expectation期盼,预测;C. thought思想; D. chance机会。句意:当母亲到家的时候她意识到这件事,并且认为再次得到它的可能性非常小。故选D。【45题详解】考查副词。A. curiously好奇地; B. joyfully快乐地;C. wil
78、lingly愿意地; D. strangely奇怪地。根据空后的when she found a _6_ on her door from a person who said he and his friend found her wallet a few hours earlier.可知母亲感到既高兴又惊讶。故选B。【46题详解】考查名词。A. sign迹象;B. signal 信号;C. note记录;D. postcard明信片。母亲发现门上有一个便条。故选C。【47题详解】考查名词。A. stops站点;B. hours小时;C. squares广场;D. blocks街区。根据Pat
79、rick and Catherine saw the wallet in the middle of the road a few _7_ from the gas station.They stopped their car to _8_.可知,在离加油站几个街区远的路中间发现了这个钱包,他们停下了车捡起了它。故选D。【48题详解】考查动词词组。A. pick it up捡起;B. look it up 查找;C. take it out取出; D. put it out挑选。根据Patrick and Catherine saw the wallet in the middle of th
80、e road a few _7_ from the gas station.They stopped their car to _8_.可知,在离加油站几个街区远的路中间发现了这个钱包,他们停下了车捡起了它。pick sth up捡起某物,故选A。【49题详解】考查名词。A. pictures 图片;B. envelopes信封;C. bills账单;D. napkins纸巾。根据上文的It was filled with all the things one usually kept in a wallet的提示以及常识可知钱包里有一些账单和其他的现金。故选C。【50题详解】考查介词。A.
81、Instead of代替-;B. Despite尽管;C. Without没有;D. Beneath在-之下。根据however,no phone number._10_ this,they managed to get a(n) _11_ from my mothers driving licence,可知,钱包里没有电话号码,尽管如此,他们还是从母亲的驾照上得到了一个地址。故选B。【51题详解】考查名词。A. number号码;B. photograph照片;C. address 地址;D. index索引。根据however,no phone number._10_ this,they
82、managed to get a(n) _11_ from my mothers driving licence,可知,钱包里没有电话号码,尽管如此,他们还是从母亲的驾照上得到了一个地址。故选C。【52题详解】考查动词。A. get得到;B. check核对;C. exchange交换;D. return归还,返回。他们开车毫不犹豫地来到我们家把钱包归还给了母亲。故选D。【53题详解】考查形容词。A. upset 烦恼的;B. relieved放心的;C. fortunate幸运的; D. warmhearted热心肠的的。当母亲去拿钱包的时候,她感到欣慰和感激。故选B。【54题详解】考查动词
83、。A. intended打算;B. advised 建议;C. demanded要求;D. instructed指导。根据上文的When my mother went to get her wallet,she was so _13_可知,母亲打算给他们一些钱表示感谢。故选A。【55题详解】考查名词。A. feeling感觉; B. mood 情绪;C. present 礼物;D. expression表情。根据上文的When my mother went to get her wallet,she was so _13_可知,母亲打算给他们一些钱表示感谢。故选D。【56题详解】考查动词。A.
84、 offer提供;B. share分享;C. trust相信;D. seek寻找。但是他们拒绝了,他们说他们很乐意给母亲提供帮助。故选A。【57题详解】考查形容词。A. honest诚实的;B. selfish 自私的;C. frank坦白的;D. creative有创造力的。他们表现自然,很诚实。故选A。【58题详解】考查名词。A. courage勇气;B. faith信仰;C. support支持;D. devotion忠诚。而且他们对于黄金规则也有着坚定的信心。故选B。【59题详解】考查动词。A. fulfill实现;B. ignore 忽视;C. value珍惜;D. cause引起。
85、根据空前的because they realized the unpleasant and upset experience the loss of a wallet and all its contents could可知,他们意识到失去了钱包和钱包里的所有东西可能会引起的令人不愉快和烦恼的经历。故选D。【60题详解】考查形容词。A. ambitious有雄心的;B. civilized闻名的;C. polite有礼貌的;D. considerate体谅的。根据they realized the unpleasant and upset experience the loss of a wa
86、llet and all its contents could _19_.可知,作者认为他们真的是考虑周到而且是乐于助人的。故选D。语法填空:61. a 62. unexpected 63. bravely 64. survival 65. on/upon 66. winning 67. has made 68. to reach 69. largest 70. if/whether短文改错:1. become改成became。 2. playing table tennis“打乒乓球”,把table tennis前的the去掉。 3. Late改成Later。 4. learn前加to。 5
87、. practiced改成practicing。 6. him改成them。 7. player改成players。8. be proud in“把in改成of。 9.which help把help改为helps 10. achieve改成achieved。书面表达:Dear Tom, You wrote to ask for advice on how to get rid of your nervousness right before the Chinese speech contest. What you should keep in mind is that most people
88、feel nervous as you. Just take it easy. Here are some suggestions which I think may be helpful. First and foremost, I firmly hold the advice that you should be prepared and understand the subject of your speech completely. The more familiar you are with the subject, the less nervous you feel. Beside
89、s, what is the most important thing is that you are supposed to look at your nervousness as a positive thing, because it can give you the energy to deliver your speech in an emotive way. Last but not least, as the old saying goes, the confidence is the first secret of success. So do have faith in yo
90、urself. Hope these can benefit you. May you succeed in the competition! Yours sincerely, Li Hua听力原文:Text 1M: You can take out up to five books.W: Here is my borrowing card.M: These are due back in thirty days.Text 2W: Hey, you look concerned. Whats on your mind?M: The final exam. Im not well prepare
91、d yet.W: You still have a week.M: Yeah, but seven days will fly past soon.Text 3W: Two return tickets to London Road.M: Thats 4.50 each, please.W: Here is 10 pounds. By the way, whens the last bus back?M: 11:00. And your change.Text 4M: My back hurts. Im going to take some pills.W: I dont think you
92、need any, Henry. You need to get some exercise. Go out for a walk.Text 5M: Hi, FieFei. Sorry Im late-Peter and Dave are having an argument in the kitchen. I was trying to calm them down.W: Oh, really? What are they arguing about?Text 6W: Ms. Wilson will give me a lift tonight to go to Steves housewa
93、rming party. What about you?M: I was going to drive there, but my car broke down this morning. I ended up getting my car into a garage, and I had to take the bus to work. Do you think its possible for me to get a ride with you tonight?W: Im sure that it will be fine, but Ill ask Ms. Wilson to make s
94、ure. Ill let you know during lunch.M: All right. I will see you at the cafe then.Text 7W: Hi, Billy. You look stronger than before. How do you make it?M: In fact, this change occurred after I joined a health club and took a weight training course.W: How about the course?M: It is very interesting. Th
95、e coach created a special training program for me.W: Er, it seems effective as your muscles are trained well. I would suggest Zack join the class too, as he always feels weak.M: Great! We can get our training together this evening.W: OK. Ill call Zack right now and tell him about that. By the way, i
96、s there any equipment we need to prepare?M: Oh, no.Text 8M: Jessie, you werent at school yesterday. Were you sick?W: No,sir. I was in a car crash.M: Oh my goodness. Are you OK? What happened?W: I have some cuts on my arms but otherwise Im fine. My mum was driving my sister and me to school, and at 8
97、:10 a.m, we stopped at the traffic lights on River Lane. Then suddenly another car crashed into the side of us!M: Oh dear! Was anyone else hurt?W: Yes, sadly. My mum has broken her leg. My sister wasnt hurt though. The driver of the other car, called Mr. White was pretty badly injured. He hurt his b
98、ack. A policeman took all of our words, and then Mr. White went to hospital in an ambulance.M: Do you know why Mr. White crashed into your car, Jessie?W: Yes. He explained he didnt see the traffic lights turn red, so he drove through instead of stopping.Text 9W: Oh, my! Im bored with this job.M: Hey
99、! Theres a job thats perfect for you in todays paper. You might be interested in it.W: Oh, what is it? What do they want?M: Wait a minute. Ah, here it is. The China Trip Agency is looking for a translator from Chinese toEnglish.W: Well, I got a degree and plenty of experience. What else are they loo
100、king for?M: Just that. A university degree and two to three years of experience as a translator in a professional environment. The person should have a lively and open mind, effective communication skills, and the ability to work alone or as part of a team. W: Well, if I stay on my parent job much l
101、onger, I wont have any mind or skills left. What about the salary?M: It depends on the applicants education and experience. In addition to basic salary, theres a list of benefits. Have a look for yourself.W: Um, travel and social security, plus paid vacation. Hey, this isnt bad. I really want the jo
102、b.Text 10 Attention please! Now I will give you a brief introduction to the Winter Festival. It is a free event for all people to enjoy,and is organized by a team of volunteers. The first Winter Festival was introduced the year before last. Sadly due to a lackof money, no festival was held last year
103、. This year the government may provide $15,000 to the festival. They also persuaded the businessmen around the town to offer the rest $5,000. There will be a free art exhibition on Friday 18, Saturday 19 and Sunday 20 December in the Center Park of the town.The opening hours are from 10:00 a.m. to 4
104、:00 p.m., and there is an opening night only on Friday, from 7:30 p.m. to 10:00p.m. Different from other exhibitions, this art exhibition is really a special one because the public will have the chance to watch the paintings which are from the towns school. And all the paintings are created by the s
105、tudents. It is great that the Festival is going to host a wonderful sound of music in the Main Exhibition Hall this year. This program aims to show some of the musical talents that we have in town. Everyone watching the performance had better not wear formal clothes, but fancy dress. And in the program, you will hear classical music, pop music, rock music and operas.