收藏 分享(赏)

四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc

上传人:a**** 文档编号:443016 上传时间:2025-12-02 格式:DOC 页数:27 大小:117KB
下载 相关 举报
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第1页
第1页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第2页
第2页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第3页
第3页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第4页
第4页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第5页
第5页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第6页
第6页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第7页
第7页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第8页
第8页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第9页
第9页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第10页
第10页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第11页
第11页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第12页
第12页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第13页
第13页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第14页
第14页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第15页
第15页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第16页
第16页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第17页
第17页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第18页
第18页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第19页
第19页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第20页
第20页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第21页
第21页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第22页
第22页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第23页
第23页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第24页
第24页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第25页
第25页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第26页
第26页 / 共27页
四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析).doc_第27页
第27页 / 共27页
亲,该文档总共27页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、四川省成都石室中学2020届高三英语适应性考试试题(二)(含解析)考试说明:英语考试时间共120分钟,满分150分。英语试题分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)。第I卷1至10页,第II卷第10至11页。考试做答时,须将答案答在答题卡上,在本试卷、草稿纸上答题无效。第I卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题:每小题1.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,所完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题会每段对话仅读一遍。1. What does the man want to do?

2、A. Stay in bed. B. Go to work. C. Go out.2. Why cant the woman tell the time?A. Because there is something wrong with her watch.B. Because she doesnt want to tell the man.C. Because she has no watch.3. Where does the conversation take place?A. In the hospital. B.In the library. C.In the restaurant.4

3、. When is the man sure to finish the project?A. By September. B. By July. C. By March.5. Why cant the man have coffee with the woman?A. Because he has to prepare for a class tomorrow.B Because he has to prepare for an exam tomorrow.C. Because he has to prepare for a presentation tomorrow.第二节0共15小题每小

4、题I分,满分15分)听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟: 听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听下面一段材料,回答第6至8题。6. What is the probable relationship between the two speakers?A. Sister and brother.B. Teacher and student.C. Husband and wife.7. Where is Tom?A. At football practice

5、. B. At the library. C.In the bathroom.8. How many people probably are there in the house at the moment?A. Three. B. Five. C. Six.听下面一段材料,回答第9至11题。9. What is the weather like nowA. Warm. B. Snowy. C. Windy.10. What do We know about the woman?A. She loves winter sports.B. She hates slippery roads.C.

6、She heard the radio forecast.11. What will the two speakers do tomorrow?A. Go skiing. B. Go skating. C. Go shopping.听下面一段材料,回答第12第14题。12. When did the two speakers get there?A. At 8:50 B. At 9:10 C. At 9:1513. How long have they been waiting?A. For 15 minutes.14. What can we learn from the conversat

7、ion?A. Its the first time that the woman has visited the museum.B. They can see some big guns used in old days.C. There is something wrong with the side door.听下面一段材料回答第15年第17题。l5.What was true about the exam?A. It had 15 true-false questions.B. It had three essays.C. It was 60 minutes long.16. How d

8、id the man feel about the true-false questions?A. He liked them less than the essays.B. He didnt think they were too hard.C He didnt know the answers to them.17. How did the woman do with the essay answers?A. She wrote the information in a hurry.B. She didnt know an answers to them.C. She wrote her

9、answers clearly.听下面一段材料,回答第18至第20题。18. When did Harry Houdinis career take off?A. In 1899. B. In 1908. C. In 1913.19. Where did Houdini first introduce his escape?A.In New York. B. In England. C. In St. Louis.20.Which of the following is true about Houdini?A. Houdini took Giant Milk Can Escape on to

10、ur in several countries.B. Houdinis escape from a milk can made his magic more dramatic.C. Houdini had a successful career throughout his whole life.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AFree Help for Mothers of 2-3 Year OldsThe Point of Woods Labora

11、tory and Parenting Clinic at Stony Brook University is seeking volunteers for a research study that offers free help for mothers who are having difficulty managing their challenging2-3 year old kids. To obtain more information and to find out if you may qualify, call the Parenting Study at (631)632-

12、7874Womens Heart Health seriesThe Stony Brook Heart Center is presenting a lunchtime symposium (座谈会) focusing on heart diseases in women.The symposium, which is free of charge, begins on Thursday June 13h from 12: 00 am to 1:00 pm, lecture hall 6.Lunch will be provided and pre-registration is requir

13、ed. The series will continue on Thursday July 11th and Thursday August 15th. To register or find out more information, call 632-7415.Summer Camp at Stony Brook June 24- August 16The Summer Camp at Stony Brook is back for its third exciting year. The Camp combines a unique twist of educational activi

14、ties and athletics for children between the ages of 5-12. Tuition includes provision of a camp T-shirt, as well as a hot lunch and snacks each day. For more information please call the Camp office at 632-4550.Visit our website at www.stonybrook.edu/daycamp.10% Discount on Tuition for Stony Brook Sta

15、ff Members.1. What does the writer of this passage intend to do?A. To attract readers under 12B. To provide choices of after-chool activitiesC. To make an announcement for Stony BrookD. To persuade people to became the member of Stony Brook2. If you have a child in primary school, youd probably be i

16、nterested in calling .A. 632-7415B. 632-4550C. 632-7874D. (631)632-78743. Stony Brook University staff members .A. can take part in the lunch symposium on Thursday June 13th without making an appointmentB. should pay for the advice from Woods Laboratory and Parenting Clinic on how to care for2-3 yea

17、r oldsC. need only to pay 90% of the fees if their children participate in the summer campD. will have their heart examined in the clinic free of charge【答案】1. C 2. B 3. C【解析】这是一篇应用文。全文介绍了Stony Brook University举办的一些活动内容。【1题详解】推理判断题。根据最后一段Visit our website at www.stonybrook.edu/daycamp.10% Discount on

18、 Tuition for Stony Brook Staff Members.(访问我们的网站www.stonybrook.edu/daycamp。成为Stony Brook的工作人员学费有10%的折扣。)结合上文,介绍了Stony Brook University举办的一些活动内容,可知这篇文章的作者是在为Stony Brook做广告宣传。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Summer Camp at Stony Brook June 24- August 16部分The Camp combines a unique twist of educational activities and

19、athletics for children between the ages of 5-12. 这个夏令营结合了针对5-12岁儿童的独特的教育活动和体育运动。结合本段For more information please call the Camp office at 632-4550. 如需更多信息,请拨打营地办公室632-4550。可知如果你的孩子在上小学,你可能会对拨打632-4550感兴趣。故选B。【3题详解】细节理解题。根据最后一段10% Discount on Tuition for Stony Brook Staff Members.(Stony Brook大学的工作人员,学费

20、有10%的折扣。)可知,如果孩子参加夏令营,Stony Brook大学的工作人员只需支付90%的费用。选项C符合题意。故选C。BA study has warned that seafood supplies from the worlds oceans could be almost gone by the middle of the century. The researchers say there has already been a breakdown in wild populations of almost one third of currently fished sea-fo

21、ods. The study says that means their catch has fallen by ninety percent from their highest level. Boris Worm of Dalhousie University in Nova Scotia Canada led the intentional team that did the study. Professor Worm says species have recently been disappearing from oceans at an increasing speed. At t

22、his rate he says all seafood species could collapse by 2048.Other studies have also warned about the dangers of overfishing and the effects on ocean environments. But not everyone thinks the oceans are likely to be empty, in, fifty years.Some scientists said parts of the world do have problems but o

23、thers arc doing a good job of protecting fish populations. Government officials in several countries with large fishing industries also questioned the research.The study appeared earlier this month in Science magazine.The researchers say damage to oceans affects not only fish populations but also th

24、e productivity of ecosystems. These complex systems help control water quality. The scientists say the loss of different kinds of sea life appears to increase the risk of fish kills and beach closures from harmful algae growth.The scientists examined the results of thirty-two experiments and observe

25、d forty-eight protected areas. They also looked at records of catches worldwide. They studied records from the United Nations Food and Agriculture Organization from 1950 to 2003. And they examined archaeological information and other historical records for twelve coastal areas. That research reached

26、 back over a thousand years.Boris Worm says the findings are, in his words, “beyond anything we suspected.”But he also said the situation is not too late to core. He said that with good fisheries management, some species could completely recover in three to ten years.4. The two underlined words “the

27、ir” in the first paragraph most probably mean .A. researchersB. fishermansC. sea foodsD. the oceans5. Which of the following is true according to the passage?A. All the scientists dont believe that all seafood species will disappearing very soonB. Most government officials disagree to the seafood-di

28、sappearing researchC. Some scientists are doing a good job of protecting fish populationsD. Its too late to take any action to improve the situation.6. According to Boris Worm, .A. Some people are doing a good job of protecting fish populationsB. Overfishing is one of the causes for the loss of seaf

29、ood speciesC. things are getting worse though efforts can be madeD. some more species will come into being with right measures7. What is the main purpose of the passage?A. To call on people to protect the ocean environmentB. To introduce a study about the disappearing of sea foodsC. To report differ

30、ent opinions about the seafood researchD. To criticize the present fisheries management【答案】4. C 5. A 6. B 7. B【解析】这是一篇说明文。一项研究警告说,到本世纪中叶,来自世界海洋的海产品供应可能几乎消失,其他研究也对过度捕捞的危险和对海洋环境的影响提出了警告。但是也有人对研究提出了质疑,有些地区在保护鱼类种群方面做得很好。如果渔业管理得当,一些物种可以在3到10年内完全恢复。【4题详解】词义猜测题。根据第一段The researchers say there has already be

31、en a breakdown in wild populations of almost one third of currently fished sea-foods. 研究人员说,在目前捕捞海产品中,近三分之一的野生种群已经灭绝。所以研究表明,这意味着海产品的捕获量比最高水平下降了90%。根据上下文的语境判断出,their指的是“海产品的”。故选C项。【5题详解】细节理解题。根据第二段第二句But not everyone thinks the oceans are likely to be empty in fifty tears.不是所有的人都认为50年内海洋会枯竭。所以并不是所有的科

32、学家都相信所有的海鲜物种都会很快消失。故选A项。【6题详解】推理判断题。根据第二段Other studies have also warned about the dangers of overfishing and the effects on ocean environments. 其他研究也对过度捕捞的危险和对海洋环境的影响提出了警告。根据最后一段He said that with good fisheries management, some species could completely recover in three to ten years. 如果渔业管理得当,一些物种可以在

33、3到10年内完全恢复。由此判断出,据鲍里斯沃姆说,过度捕捞是导致海产品物种灭绝的原因之一。故选B项。【7题详解】推理判断题。一项研究警告说,到本世纪中叶,来自世界海洋的海产品供应可能几乎消失,其他研究也对过度捕捞的危险和对海洋环境的影响提出了警告。但是也有人对研究提出了质疑,有些地区在保护鱼类种群方面做得很好。如果渔业管理得当,一些物种可以在3到10年内完全恢复。由此判断出,这篇文章的主要目的是介绍一项关于海产品消失的研究。故选B项。CBy now its almost common knowledge that spending time in nature is good for you.

34、 Areas with more trees tend to be less polluted, so spending time there allows you to breathe easier. Spending time outdoors has been linked with reduced blood pressure and stress and seems to motivate people to exercise more.“So itll come as surprise that theres research showing that spending time

35、in nature is good. There are dozens of papers showing that,” University of Exeter Medical School researcher Mathew P.White said.“We get this idea-patients are coning to us and they are asking, Doctor, how long should I spend? And the doctor is saying,I dont really know.”So White and his team decided

36、 to find out by using data collected from nearly 20,000 people in England through the Monitor of Engagement with the Natural Environment Survey. And their answer? Two hours a week. People who spent at least that much time in nature either all at once or totaled over several shorter visits were more

37、likely to report good heath and psychological well-being than those with no nature exposure.Remarkably, the two-hour standard applied to men and women, to older and younger folks, to people from different ethnic backgrounds, occupational groups, socioeconomic levels, and so on. Even people with long

38、-term illnesses or disabilities benefited from time spent in nature- as long as it was at least 120 minutes per week.While the findings are based on a vast number of people, White cautions that its rally just a correlation. Nobody knows why of how nature has this benefit, or even if the findings wil

39、l stand up to more strict investigation.“I want to be rally clear about this. This is in very early stages.Were not saying everybody has to do 120. This is really to start the conversation, saying, what would a threshold look like? What research do we need to take this to the next step before doctor

40、s can have the true confidence to work with their patients? But its certainly a starting point.”8. What does White want to figure out in the survey?A. The benefits of being outside.B. How long we should stay in nature.C. The significance of outdoor activities.D. Whether the British spend enough time

41、 in nature9. What can we learn from the last two paragraphs?A. The two-hour standard applies to everyone.B. The reason why nature is beneficial is clear.C. Further study is needed to confirm Whites result.D. The findings of Whites survey have bee widely used.10. What does underlined word“threshold”i

42、n the last paragraph mean?A. Strict investigation.B. Following step.C. Healthy lifestyle.D. Staring point.11. What can be the best title for this text?A. Nature and HealthB. Two-hour Staying in NatureC. Tips to Improve HealthD. The Starting Point【答案】8. B 9. C 10. D 11. B【解析】这是一篇说明文。主要讲述了一项研究表明每周接触大自

43、然两小时有益身心健康。【8题详解】细节理解题。根据第二段最后一句Doctor, how long should I spend? And the doctor is saying,I dont really know. 医生,我应该待多久? 医生说,我真的不知道。和第三段第一句So White and his team decided to find out by using data collected from nearly 20,000 people in England through the Monitor of Engagement with the Natural Environ

44、ment Survey. 因此怀特和他的团队决定通过监测自然环境调查,从英格兰近2万人中收集数据来找出答案可知,研究想要弄明白的问题是,我们应在大自然中呆多久。选项B符合题意。故选B项。【9题详解】细节理解题。根据倒数第二段中心的内容可知,White认为这一研究虽然涉及很多人,但这一研究结果只表明了相关性,结果是否能够经得起验证还需要进一步的调查。结合最后一段I want to be rally clear about this. This is in very early stages. 我想把话说清楚,这还处于早期阶段。可知,White的研究结论需要进一步研究。选项C符合题意。故选C项。【

45、10题详解】词义猜测题。根据画线部分前文可知,研究还处于早期阶段。从位置上判断,画线部分的代词this指代threshold, 根据the next step可知,this 是指研究的起始阶段,再结合最后一句中的its certainly a starting point可知,画线部分意思“起步阶段”。选项D符合题意。故选D项。【11题详解】主旨大意题。根据第三段Two hours a week. People who spent at least that much time in nature either all at once or totaled over several short

46、er visits were more likely to report good heath and psychological well-being than those with no nature exposure.可知,每周两个小时。与那些没有接触自然的人相比,在自然环境中至少待上两个小时的人无论是一次待够两个小时还是数次合计两个小时更有可能报告良好的身体和心理健康。所以文章主要讲述了一项研究表明每周接触大自然两小时有益身心健康,短文的最佳标题为“在大自然中待两个小时”。故选B项。DOn August 29th,Elon Musk, the boss of Tesla, an ele

47、ctric-car maker, announced that some of his customers would find that their cars had suddenly developed the ability to drive farther on a single battery charge. Like many modern vehicles, Mr.Musks products are best thought of as Internet-connected computers on wheels. The cheaper models in Tesla lin

48、e-up have parts of their batteries disabled by the cars software in order to limit their range. At the tap of a keyboard in Palo Alto, the firm was able to remove those restrictions and give drivers temporary access to the full power of their batteries.Mr. Musks computerized cars are just one exampl

49、e of a much broader trend. As computers and connectivity become cheaper, it makes sense to bake them into more and more things that are not, in themselves, computers creating an “Internet of things”, or IoT. It is a slow revolution that has been gathering pace for years, as computers have found thei

50、r way into cars, telephones and televisions. But the transformation is about to speed up. One forecast is that by 2035 the world will have a trillion connected computers, built into everything from food packaging to bridges and clothes.Such a world will bring many benefits.Consumers will get conveni

51、ence. Amazons Ring smart doorbells, for instance, come equipped with motion sensors(运动传感器) and video cameras. Working together, they can also form what is, in effect, a private CCTV(closed circuit television) network, allowing the firm to offer its customers a“digital neighborhood-watch”scheme and p

52、ass any interesting video along to the police.Business will get efficiency, as information about the physical world that used to be temporary and uncertain becomes concrete and analyzable. Connected cows can have their eating habits and vital signs tracked in real time, which means they produce more

53、 milk and require less medicine when they fall ill. Such gains are individually small but, mixed again and again across an economy, they are the raw material of growth potentially a great deal of it.In the long term, though, the most noticeable effects of the IoT will be on how the world works. One

54、way to think of it is to regard it as the second phase of the Internet. Ever, more companies will become tech companies; the Internet will become widespread. As a result, a series of unsolved arguments about ownership, data, competition and security will spill over from the virtual world into the re

55、al one.12. Why does the author mention Elon Musk?A. To tell a story about his car.B. To introduce the topic.C. To inform readers of his Tesla.D. To explain batteries on electric Cars.13. What can we infer about the IoT from Paragraph 2?A. It is under connection.B. It is getting computerized.C. It is

56、 getting widespread use.D. It is connecting computers.14. What benefits can the IoT bring in the future?A. It will bring convenience and efficiency.B. It can help upload videos onto the Internet.C. It can save cows from being ill.D. It will bring small gains.15. According to the last paragraph what

57、will be discussed in the following part?A. The evolution of the IoT.B. Applying the IoT to the virtual world.C. Its main use in tech companies.D. Its effects on the real world.【答案】12. B 13. C 14. A 15. D【解析】这是一篇说明文。物联网是指把物品通过信息传感设备与互联网连接起来,实现智能化识别和管理,文章主要介绍了物联网时代的到来会带来哪些变化。【12题详解】推理判断题。根据第二段第一句“Mr.

58、Musks computerized cars are just one example of a much broader trend.”可知,马斯克的这些计算机化的汽车只是一个非常广泛的趋势中的一个,文章接下来介绍了物联网的诞生,由此可推测,第一段提到马斯克的特斯拉汽车是为了引入互联计算机物联网的话题。故选B项。【13题详解】推理判断题。根据第二段第二句中的“As computers and connectivity become cheaper, it makes sense to bake them into more and more things(随着计算机以及联网的成本越来越低,

59、把它们置入越来越多的物品就变得顺理成章)”和该段最后一句“One forecast is that by 2035 the world will have a trillion connected computers, built into everything from food packaging to bridges and clothes.(一项预测认为,到2035年,全世界将有一万亿台互联计算机,它们被置入食品包装、桥梁和衣服等各种各样的事物中)”可判断,物联网将会得到越来越广泛的应用。故选C项。【14题详解】细节理解题。根据第三段第二句“Consumers will get con

60、venience”和第四段第一句中的“Business will get efficiency”可知,物联网将会给人们带来便利和效率。故选A项。【15题详解】推理判断题。根据文中最后一句中的“a series of unsolved arguments about ownership, data, competition and security will spill over from the virtual world into the real one.(有关所有权、数据、竞争和安全的一系列未解决的争议将从虚拟世界蔓延到现实世界。)”可推知,文章接下来将会讨论物联网对现实世界的影响。故选

61、D项。第二节(共5小题:每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Being part of the team can be one of the most rewarding things a person can do._16_ Theres no single person who can carry the rest of the team themselves. And theres nothing like watching a team come together for a big victory.A team s

62、port includes any sport where individuals are organized into opposing teams which compete to win. Team members act together towards a shared objective._17_One of them is to set goals and solve problems in a supportive atmosphere in order to accomplish their objectives._18_Some types of sports have d

63、ifferent objectives or rules than “traditional” team sports. These types of team sports do not involve teammates facilitating(促使) the movement of a ball or a similar object according to a set of rules, in order to score points. For example, swimming, rolling, sailing, dragon boat racing, and track a

64、nd field among others can also be considered team sports. In other types of team sports, there may not be an opposing team or points to score, for example, in mountaineering (登山运动)._19_Through the years, the popularity of team sports has continued to grow. _20_All over the world, the influence of te

65、am sports can be seen as professional athletes live out their dreams while serving as role models, youth athletes develop life skills and follow in the steps of their role models, and fans bond over the love of their teams while supporting their economies with their support.A. Some sports can be har

66、d on the body.B. This can be done in a number of ways.C. In team sports, team members have to work together to win the game.D One of the benefits of team sports is to help build many useful life skills.E. The meaning of a “team sport” has been questioned in recent years.F. The relative difficulty of

67、 the climb is the measure of the achievement.G. It is positively influencing not just athletes, but also fans and local economies.【答案】16. C 17. B 18. E 19. F 20. G【解析】这是一篇说明文。文章介绍了团队体育活动的精神,类型及现状等。【16题详解】首句讲到成为团队的一员是最有意义的事情之一。空后说没有哪一个人可以独自存在,其他团队成员只有团队形成合力才能取胜,设空前后都强调团队的整体性,C项“在团队体育活动中,团队成员必须齐心协力赢得比

68、赛”符合语境。故选C项。【17题详解】前一句提到“团队成员朝一个共有的目标行动”,B项“这可以用几种方法做到”承接上文,B项中This指代前一句内容,且空后的one of them中的them指代前面出现的复数名词,即B项中的ways。故选B项。【18题详解】根据展开句的结构Some types of sports have different objectives or rules than “traditional” team sports有些运动项目的目标或规则与“传统”团队运动不同。和In other types of sports, there may not be an oppos

69、ing team or points score, for example,in mountaineering在其他类型的团队体育活动中,例如登山,没有对手团队和得分。可知,本段着重讲不同团队体育活动的差异性,由此可以判断主题句应该涉及团队体育活动的差异或定义,E项“近几年团队体育活动的定义有争议”符合语境。故选E项。【19题详解】空前一句提到“在其他类型的团队体育活动中,例如登山,没有对手团队和得分”,F项“登山相对的难题是成绩的测量”承接上一句,且F选项中的climb与前一句中的“mountaineering”意义一致。故选F项。【20题详解】本段围绕主题句“Through the yea

70、rs, the popularity of team sports has continued to grow.多年来,团体运动的普及程度不断提高”展开,G项“它不仅积极影响运动员,而且影响粉丝和当地经济”承接主题句,说明团队体育活动受欢迎而带来的影响;且G选项中的关键词“athletes”,“fans”和“economies”在下文中都得到了进一步的说明,故选G项。第三部分 语言知识运用 (共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题:每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Its fortunate for ch

71、ildren to have siblings accompanying them. And the kids would be luckier to have a brother as_21_as Christian Hamerter. The 11-year-old boy, attended a father- daughter dance with his 7-year-old sister Skylar after finding Skylar was_22_by their dad.In the days leading up to the_23_in March, it was

72、all Skylar was_24_ for, talking about it all day. On the other hand, her mom Trelysia felt more and more_25_.At this time of year, their father is always fully_26_in official duties. He didnt attend last years dance due to a conference,_27_having made a promise. Then, she was right to be worried. On

73、 the big day,_28_,his father was sent abroad for business.“It was_29_that he failed to go there for a second year. Skylar_30_ because she had her heart set on going,”Trelysia wrote in a_31_.“I felt so bad and also cried uncontrollably.”Thats when Christian _32_! The big brother wanted his sister to

74、feel loved and special.And he picked out a suit and gold tie, a perfect_33_for Skylars gold dress.“The action filled me with _34_,”the mother wrote,“for I just know that Im_35_a kind manand an amazing father one day. He has_36_that he can be.” Skylar had a great time with Christian there without her

75、 dads_37_. Even better, now she knows her brother would always come to her_38_.The post warmed hearts of the people it_39_and picked up more than 110,000 reactions_40_the sweet gesture.21. A. enthusiasticB. generousC. considerateD. intelligent22. A. left behindB. misunderstoodC. set apartD. cheated2

76、3. A. resultB. eventC. opportunityD. scene24. A. concernedB. competentC. readyD. eager25. A. anxietyB. curiosityC. satisfactionD. confusion26. A. caughtB. skilledC. occupiedD. disappointed27. A. sinceB. asC. withoutD. despite28. A. worse stillB. beyond expectationC. sure enoughD. for example29. A. u

77、nexpectedB. uncertainC. unquestionedD. unlikely30. A. complainedB. weptC. arguedD. apologized31. A. magazineB. diaryC. bookD. post32. A. moved onB. stepped forwardC. took offD. backed away33. A. substituteB. matchC. symbolD. demand34. A. reliefB. appreciationC. prideD. confidence35. A. seekingB. cha

78、ngingC. affectingD. raising36. A. provedB. promisedC. agreedD. explained37. A. wishB. practiceC. assistanceD. company38. A. rescueB. noticeC. knowledgeD. defence39. A. unitedB. reachedC. convincedD. informed40. A. evaluatingB. instructingC. celebratingD. recording【答案】21. C 22. A 23. B 24. D 25. A 26

79、. C 27. D 28. C 29. C 30. B 31. D 32. B 33. B 34. C 35. D 36. A 37. D 38. A 39. B 40. C【解析】本文是一篇记叙文,Skylar的爸爸答应去参加她的“父女之舞”舞会,但是爸爸那天刚好要出差。她11岁的哥哥Christian Hamerter站出来代替爸爸陪妹妹参加舞会,让妹妹在舞会上玩的很开心。【21题详解】考查形容词词义辨析。句意:孩子们要是有个像 Christian Hamerter. 这么体贴的哥哥就更幸运了。A. enthusiastic热情的,热心的; B. generous 慷慨的,大方的; C.

80、considerate体贴的;D. intelligent聪明的。结合下文:The 1l-year-old boy, attended a father-daughter dance with his 7-year-old sister Skylar 11岁的哥哥陪同7岁的妹妹参加了父女舞会。可得知:哥哥对妹妹的体贴。选项C符合题意。故选C项。【22题详解】考查动词/动词短语词义辨析。句意:这个11岁的男孩,在发现Skylar 被父亲留下,未参加舞会后,和他7岁的妹妹 Skylar 一起参加了父女舞会。 A. left behind留下; B. misunderstood 误解;C. set

81、apart使与众不同;D. cheated欺骗。结合下文On the big day, _8_ , his father was sent abroad on business.,可以得知,父亲被外派国外出差,所以父亲不能去参加舞会,也就留下了妹妹。选项A符合题意。故选A项。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:在三月活动的前几天,这是 Skylar 一直渴望的,她整天都在谈论这件事。A. result结果; B. event事情; C. opportunity机会; D. scene场景,景象。结合上一句,哥哥带着妹妹参加了父女舞会,所以此处指的就是这次舞会,选项B符合题意。故选B项。【24

82、题详解】考查形容词词义辨析。句意同上。A. concerned关心; B. competent有能力的,能胜任的; C. ready现成的,准备好的; D. eager渴望的。根据本句中talking about it all day可知,对这次舞会,妹妹是渴望的。选项D符合题意。故选D项。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:另一方面,她妈妈 Trelysia 越来越焦虑。A. anxiety担心; B. curiosity好奇心;C. satisfaction满意;D. confusion困惑。结合下文Then, she was right to be worried.随后,她的担心是对的

83、。可以得知,此处表示妈妈对此很担心。选项A符合题意。故选A项。【26题详解】考查形容词词义辨析。句意:每年这个时候,他们的父亲总是忙于公务。A. caught 被抓住的;B. skilled熟练的; C. occupied被占用的; D. disappointed失望的。结合下一句He didnt attend last years dance due to a conference他去年因为一个会议没有参加舞会,可知,他是忙于工作。选项C符合题意。故选C项。【27题详解】考查介词词义辨析。句意:他去年因为一个会议没有参加舞会,尽管已经答应了。A. since自从; B. as作为;C. wi

84、thout 没有; D. despite尽管。根据下文It was _9_ that he failed to go there for a second year.这是他又一次不能去参加舞会,尽管父亲答应要参加这次舞会的。选项D符合题意。故选D项。28题详解】考查短语词义辨析。句意:果真,在那个重要的日子里,他的父亲被派往国外出差。 A. worse still 更为糟糕的是; B. beyond expectation超出期望; C. sure enough 果然,果真; D. D. for example例如。结合上文At this time of year, their father

85、is always fully _6_ in official duties,可知每年的这个时候父亲都是忙于工作,因而,果真此次又被派出国外。选项C符合题意,故选C项。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:毫无疑问,这是他又一次不能去参加舞会。A. unexpected意料之外的; B. uncertain 不确定的; C. unquestioned 毫无疑问的,无可争议的;D. unlikely不可能的。根据上一句,his father was sent abroad on business,他的父亲被派到国外出差,可知此处不能参加舞会是确定无疑的,选项C符合题意。故选C项。【30题详解】

86、考查动词词义辨析。句意:Skylar 哭了,因为她一心想去参加舞会。 A. complained埋怨; B. wept流泪,哭泣;C. argued争论,争辩; D. apologized道歉。根据下文:“I felt so bad and also cried uncontrollably.” 我感觉很糟糕,也控制不住地哭了。可以得出,此处表示Skylar哭了。选项B符合题意,故选B项。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:Trelysia 在一篇文章中写道,“我感觉很糟糕,也控制不住地哭了。”A. magazine杂志; B. diary日记;C. book 书;D. post帖子,博文。

87、结合下文The post warmed hearts of the people这封帖子温暖了人们的心,可知此处,Trelysia是在帖子中写到。选项D符合题意。故选D项。【32题详解】考查动词短语词义辨析。句意:那时候 Christian 站出来了。 A. moved on继续前进; B. stepped forward 站出来;C. took off脱掉; D. backed away后退。根据下文The big brother wanted his sister to feel loved and special. 大哥哥想让妹妹感到被爱和特别。以及接下来哥哥得一系列举动,可知,哥哥扮演

88、了父亲的角色,所以,此处表示哥哥Christian走上前来。选项B符合题意。故选B项。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:他选了一套西装和一条金色领带,和 Skylar 的金色裙子完美搭配。A. substitute替代;B. match匹配; C. symbol标志; D. demand要求。根据语境,哥哥得穿着和妹妹的裙子是完美搭配的。选项B符合题意。故选B项。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:这个行为让我感到自豪。 A. relief 宽慰,欣慰;B. appreciation 感激;C. pride 骄傲;D. confidence信心。结合下文the mother wrote,

89、 “for 1 just know that Im _15_ a kind manand an amazing father one day.某一天,儿子会成为一位令人惊讶的父亲,可知,此处儿子的举动是让妈妈感到很骄傲。选项C符合题意。故选C项。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:母亲写道,“我只知道,我养育了一个善良的人,和一个令人惊奇的父亲。 A. seeking搜寻,寻找;B. changing改变; C. affecting影响; D. raising养育。根据本句后半句an amazing father one day某一天儿子会成为一个令人惊讶的父亲,可以得出,现在作为母亲,是在

90、养育着这样一个善良的儿子。选项D符合题意。故选D项。【36题详解】考查动词词义辨析。句意:他已经证明了他可以。 A. proved证明 ;B. promised 承诺,答应;C. agreed 同意;D. explained解释。结合下一句Skylar had a great time with Christian there without her dads _17_ .没有父亲陪同,Skylar和Christian在舞会上玩的很开心。可以得出,儿子代替父亲陪妹妹去参加舞会是成功的,这充分证明了儿子的爱,选项A符合题意。故选A项。【37题详解】考查名词词义辨析。句意:没有父亲陪同,Skyla

91、r和Christian在舞会上玩的很开心。 A. wish祝愿; B. practice练习,实践; C. assistance帮助; D. company陪伴。由上文知道,因为父亲被派到国外出差,儿子代替父亲陪妹妹去参加了舞会,所以是父亲没有陪同。选项D符合题意。故选D项。【38题详解】考查名词词义辨析。句意:更好的是,现在她知道,她哥哥总会来救她。A. rescue营救; B. notice注意; C. knowledge 知识; D. defense保卫。come to sbs rescue 挽救(搭救)某人,come to notice, 开始注意;come to knowledge了

92、解知识;come to sbs defense 替某人辩护。结合句子语境,可知,此处表示妹妹Skylar感受到哥哥Christians是在她有困难时求救的对象,所以,选项A符合题意。故选A项。【39题详解】考查动词词义辨析。句意:这条微博温暖了转发者的心,收到了超过11万条对这一甜蜜举动赞扬的回应。 A. united联合; B. reached 到达;C. convinced使信服; D. informed告知。根据语境,妈妈是把这件事情发到了网络上,任何人都可以读到。所以此处表示网上上看到这个帖子的人。选项B符合题意。故选B项。【40题详解】考查动词词义辨析。句意同上。A. evaluat

93、ing评价; B. instructing 指导 C. celebrating赞美,颂扬; D. recording录制。结合文章知道,妈妈发帖到网络上使许多人看到了哥哥对妹妹的爱。这份爱是被赞扬的。选项C符合题意。故选C项。第II卷第二节 语法填空(共10小题:每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式.People in Italy , where some medical supplies are running low due to the COVID19 outbreak,have expressed their_41_(app

94、reciate) for Chinas help after a planeload of needed supplies arrived. These medical supplies, including masks, _42_ (deliver) to Italy a short time ago to help it deal with its growing crisis. “In this moment of stress, of great difficulty, we are_43_ (deep) relieved to have this arrival of supplie

95、s. This is for sure a really important donation for Italy, _44_ is fighting against the virus,” said the head of the Italian Red Cross.A team of nine_45_ (competence) Chinese medical workers arrived in Rome late on Thursday, along with 31 metric tons of equipment, on a flight_46_ (organize) by the R

96、ed Cross society of China.Italys outbreak risks _47_ (overload) the nations hospitals. Some key supplies are running low and the health care system is already_48_stress. Reuters reported that none of Italys_49_ (partner) in the European Union responded to Romes requests for help with medical supplie

97、s. On_50_contrary, China responded. An Italian man played Chinese national anthem (国歌) during the “balcony concert” on Saturday in Rome.【答案】41. appreciation 42. were delivered 43. deeply 44. which 45. competent 46. organized 47. overloading 48. under 49. partners 50. the【解析】这是一篇说明文。文章介绍了意大利在COVID -

98、19疫情爆发期间部分医疗物资短缺,意大利在欧盟的合作伙伴没有对罗马的医疗用品援助请求作出回应。相反,中国做出了回应。在满载所需物资的飞机抵达后,意大利民众感谢中国的帮助。【41题详解】考查名词。句意:意大利部分医疗物资因COVID - 19疫情爆发而短缺,在满载所需物资的飞机抵达后,意大利民众对中国的帮助表示感谢。根据their可知此处要用名词,且appreciation是不可数名词。故填appreciation。【42题详解】考查时态和语态。句意:这些医疗用品,包括口罩,不久前被运往意大利,以帮助其应对日益严重的危机。根据a short time ago 可知时态是一般过去时,且由主语The

99、se medical supplies可知此处要用被动语态。故填were delivered。【43题详解】考查副词。句意:在这个非常困难的时刻,救援物资的到来让我们松了一口气。根据are relieved,可知此处要用副词,用副词修饰动词。故填deeply。【44题详解】考查非限制性定语从句的关系词。句意:这对正在抗击病毒的意大利来说无疑是一笔非常重要的捐赠。分析句子成分可知,此处是一个非限制性定语从句,缺少主语,根据先行词a really important donation for Italy可知此处要用关系代词which , that不能引导非限制性定语从句。故填which。【45题详

100、解】考查形容词。句意:9日晚些时候,由中国红十字会组织的9名有能力的中国医护人员和31吨设备抵达罗马。根据Chinese medical workers,可知此处要用形容词修饰名词。故填competent。【46题详解】考查过去分词。句意:9日晚些时候,由中国红十字会组织的9名能干的中国医护人员和31吨设备抵达罗马。分析句子成分可知,此句谓语动词是arrived ,根据a flight与organize之间是被动关系,可知此处要用过去分词作定语。故填organized。【47题详解】考查现在分词。句意:意大利的疫情可能导致该国医院超负荷运转。根据谓语动词risks可知此处要用现在分词,短语ri

101、sk doing sth.“冒险做某事”,是固定搭配。故填overloading。【48题详解】考查介词。句意:一些关键物资供应不足,卫生保健系统已经处于压力下。短语under stress“处于压力下”,是固定搭配。故填under。【49题详解】考查名词的复数。句意:据路透社报道,意大利在欧盟的合作伙伴没有对罗马的医疗用品援助请求作出回应。根据none of Italys可知此处要用名词的复数。故填partners。【50题详解】考查冠词。句意:相反,中国做出了回应。短语on the contrary“相反,正相反”,是固定搭配。故填the。第四部分 写作 (共两节,满分35分)第一节 短文

102、改错(满分10分)51.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号()面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Last Sunday ,I went sightseeings with my friends in the Fair Lake park. The moment when I entered t

103、he park,the beautiful flowers and green trees came onto sight. The visitors enjoyed themselves very much that they all took pictures standing under the trees. I was enjoying the flowers in blossom while I noticed the young couple in a boat eating, talking and laughing loudly.What made me annoying wa

104、s that they spat and threw rubbish such as banana skins into the lake,ignored the sign“Dont Litter!”near the bank. The way to improve our behavior in public places,I think, is we must promote the publics aware through various activities concerning morality.【答案】sightseeings sightseeing删除whenonto into

105、verysowhilewhentheaannoyingannoyedignoredignoringis thatawareawareness【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者在游览仙女湖公园时看到一对夫妇不注意公共卫生,随手扔垃圾等行为,由此引发思考,呼吁大家在公共场地注意个人卫生,营造舒适安静的环境。【详解】1. 考查名词。固定短语go sightseeing“去观光”,其中名词sightseeing“观光,游览”为不可数名词,所以sightseeings改为sightseeing。故sightseeings改为sightseeing。2. 考查连词。本句中the moment“

106、一就”为连词,可以引导时间状语从句,使用时不需要再和其他连词共同使用。所以when在本句中的使用就是重复,要删去。故when要删去。3. 考查介词。固定短语come into sight进入视线,所以onto改为into。故onto改为into。4. 考查副词。句意:游客们非常高兴,他们都站在树下拍照。分析句子可知,本句用到了sothat的结果状语从句。所以,very改为so。故very改为so。5. 考查连词。句式be doingwhen“正在做某事这时”,其中when引导的是时间状语从句。所以while改为when。故while改为when。6. 考查冠词。句意:我正在欣赏花开的时候,注意

107、到一对年轻的夫妇在船上吃东西,大声地说笑。本句中年轻夫妇为第一次出现在故事中,所以使用时要用不定冠词a,表示“一对,一个”,故the改为a。7. 考查非谓语动词。句意:让我恼火的是,他们往湖里吐口水,扔香蕉皮之类的垃圾,不理会“不要乱扔垃圾”的标语。分析句子可知,本句为含有主语从句(was之前内容),表语从句(was之后内容)的复合句。主语从句中用到了make sb. done, 此处用分词做宾补,修饰的是人,用过去分词充当的形容词做宾补,现在分词充当形容词修饰物,所以annoy要用过去分词形式。故annoying改为annoyed。8. 考查非谓语动词。句意同上。分析句子可知,逗号以后的内容

108、在句中做伴随状语,ignore的逻辑主语为they, they和ignore之间为主谓关系,所以要用ignoring。故ignored改为ignoring。9. 考查表语从句。分析句子可知,本句主语为The way toplace, I think为插入语,we must promotemorality.为表语从句,因表语结构完全,不缺成分,使用中要加上从属连词that。故在is后加上that。10. 考查名词。固定短语:promote ones awareness “促进某人的意识”,所以aware改为awareness。第二节 书面表达(满分25分)52.假如你是李华,你的美国笔友Dani

109、el准备在他们学校组织一个主题为“走进中国(Come Close to China)”的中国文化节,他写信请你帮忙策划一下活动内容并介绍一下有中国特色的元素,以便让他的同学更好地了解中国。请你用英文写封回信。要求:1.120 字左右;2.需包括至少两个中国元素,可适当增减细节。_【答案】Dear Daniel,Im more than delighted to know that you are launching a Chinese culture festival, with the theme of “Come close to China”,aiming to introduce yo

110、ur peers to a thriving China.From my perspective, the activities may range from a Chinese calligraphy competition to an exhibition of paper cutting, and martial arts. Besides, it would be more desirable if students there could be given a chance to appreciate Beijing Opera. With a history of nearly 2

111、00 years, its a form of traditional Chinese theatre, which is considered as the quintessence of Chinese culture. Yours, LiHua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给美国笔友Daniel写一封回信,帮他策划一下中国文化节活动内容并介绍一下有中国特色的元素,以便让他的同学更好地了解中国。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态应为一般现在时。要求:120 字左右;2.需包括至少两个中国元素,可适当增减细节。第二步:列提纲 (重点词组)be deligh

112、ted to; launch a Chinese culture festival; the theme of; aim to; peer; a thriving China; perspective; range from; calligraphy; an exhibition of; paper cutting; martial arts; desirable; appreciate; With a history of; a form of; be considered as; quintessence第三步:连词成句1.Im more than delighted to know th

113、at you are launching a Chinese culture festival, with the theme of “Come close to China”,aiming to introduce your peers to a thriving China.2.From my perspective, the activities may range from a Chinese calligraphy competition to an exhibition of paper cutting, and martial arts. 3.Besides, it would

114、be more desirable if students there could be given a chance to appreciate Beijing Opera. 4.With a history of nearly 200 years, its a form of traditional Chinese theatre, which is considered as the quintessence of Chinese culture.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表文章结构顺序:First of all, Firs

115、tly/First, Secondly/Second, And then, Finally, In the end, At last2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition As well as, not onlybut (also), including,3.表转折对比关系:However, On the contrary, but, Although+clause(从句), In spite of+n./doing, On the one hand, On the other hand Some,

116、 while others, as for, sothat4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。第五步:润色修改【点睛】范文内容完整,要点全面,语言规范,语篇连贯,词数适当,上下文意思连贯,符合逻辑关系。作者在范文中使用了较多主从复合句,如:With a history of nearly 200 years, its a form of traditional Chinese theatre, which is considered as the quintessence of Chinese culture. 这句话运用了which引导的非限制性定语从句;使用了一些固定词组,如be delighted to; the theme of; an exhibition of等。全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。另外,文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1