1、Unit 2Lets talk teensSection AWelcome to the unit & Reading课后篇巩固提升必备知识基础练.单句语法填空1.I cant describe my (angry) in words.答案anger2.Take the medicine (regular) three times a day.答案regularly3.The children had an (argue) about what game to play.答案argument4.What is the key to (solve) the problem?答案solving5.
2、We want someone who can solve the computer problem his own.答案on6.He was friendly but (guard),especially toward Arthur.答案guarded7.Work out what situations or people make you feel (stress) and avoid them.答案stressed8.I was (anxiety) about the children when they didnt come back home from school.答案anxiou
3、s9.They were struggling (get) out of the broken car.答案to get10.He is a lovely boy,very gentle and (care).答案caring.完成句子1.有时候夫妻之间的争论会变成一场战争。Sometimes an argument between the wife and husband will .答案turn into a battle2.在这件事情上我和她意见不一致。I dont on this matter.答案see eye to eye with her3.两国之间的紧张局面可能持续。 is l
4、ikely to remain.答案The tension between the two countries4.这样你既能省去一个大麻烦,还能省下一大笔钱。You may save yourself and a lot of money,too.答案a big headache5.在批评和赞扬之间有一个中间观点。Between criticism and praise is a .答案middle ground6.他对财富充满渴望。He has wealth.答案a strong desire for7.是什么导致了他们婚姻的破裂?What led to ?答案the breakdown o
5、f their marriage8.在我看来,你应该冷静下来认真思考。 ,you should and think it over.答案From my point of view;calm down关键能力提升练.阅读理解AThe clothes you wear.The food you eat.The color of your bedroom walls.Where you go and how you get there.The people you hang around with.What time you go to bed.What do these things have i
6、n common?Youre asking.Theyre just a few examples of many hundreds of things that your parents controlled for you when you were a child.As a kid,you didnt have a say in everything;your parents made decisions about everything from the cereal (麦片) you ate in the morning to the pajamas (睡衣) you wore at
7、night.And its a good thing,tookids need this kind of protection on their own.But finally,kids grow up and become teens.And part of being a teen is developing your own identitythat is to separate from your parents control.But as you change and grow into this new person who makes your own decisions,yo
8、ur parents have a difficult time adjusting (调整).In many families,it is this adjustment that can cause a lot of fighting between teens and parents.And issues like the type of friends you have or your attitudes to partying can cause bigger arguments,because your parents still always want to protect yo
9、u and keep you safe,no matter how old you are.The good news about fighting with your parents is that in many families the arguing will lessen as parents get more comfortable with the idea that their teens have a right to certain opinions.It can take several years for parents and teens to adjust to t
10、heir new roles,though.In the meantime,focus on communicating with your parents.Sometimes this can feel impossible like they just dont see your point of view and never will.But talking and expressing your opinions can help you gain more respect from your parents.Keep in mind,too,that your parents wer
11、e teens once and that in most cases,they can relate to what youre going through.【语篇解读】本文是一篇议论文。文章分析了父母与孩子之间发生冲突的原因并表达了自己的看法。1.In the first two paragraphs,the writer .A.complains that parents control kids too muchB.proves that kids have no right to give their opinionsC.describes how carefully parents
12、 look after kidsD.explains that it is necessary for parents to control kids答案D解析推理判断题。根据第一段中的“Theyre just a few examples of many hundreds of things that your parents controlled for you when you were a child.”和第二段中的“And its a good thing,tookids need this kind of protection on their own.”可知,前两段主要列举了父母
13、控制孩子日常生活的几个例子,作者认为这是好事,孩子本身就需要这份关爱。由此可知,前两段主要解释了父母控制孩子的必要性。故选D项。2.Why does a lot of fighting break out between teens and parents?A.Parents arent used to losing control of teens.B.Teens like to have everything decided.C.Parents blame teens for not respecting them.D.Teens are eager to develop their ow
14、n identity.答案A解析推理判断题。根据第三段中的“But as you change and grow into this new person who makes your own decisions,your parents have a difficult time adjusting(调整).”及第四段中的“In many families,it is this adjustment that can cause a lot of fighting between teens and parents.”可知,当孩子逐渐长大,有个人决定的时候,父母很难适应这种变化。由此推知,青
15、少年和父母之间经常发生争吵是因为父母不习惯失去对孩子的控制。故选A项。3.Why do parents control teens in the writers opinion?A.To prevent them from having their own ideas.B.To protect them from being hurt.C.To make them respect parents in the family.D.To make sure that children have a good future.答案B解析细节理解題。根据第四段中的“because your parent
16、s still always want to protect you and keep you safe,no matter how old you are.”可知,无论孩子多大,父母总是想要保护孩子,让他们不受到伤害。由此可知,父母控制青少年是为了保护他们不受伤害。故选B项。4.What might be the most suitable title of the passage?A.What Do Parents Control Their Children for?B.How Do Parents Take Care of Children?C.How to Get Rid of Yo
17、ur Parents ControlD.Why Do I Fight with Parents So Much?答案D解析主旨大意题。作者写本文的目的是帮助解决青少年在成长过程中与父母发生冲突的烦恼,针对为什么会发生如此多的冲突进行了分析,并且表达了自己的看法。由此可知,D项“Why Do I Fight with Parents So Much?”适合做本文最佳标题。故选D项。BThese devices were among the thousands featured at the years Consumer Electronics Show,a conference that bri
18、ngs industry experts together to share the latest and greatest in tech.A food baby-friendly beltCollege students are familiar with “food babies”,big stomachs caused by eating a littleokay,a lottoo much.This smart belt automatically adjusts to your stomach size.Thats right.When you overeat,Belty expa
19、nds with your stomach.“Youll definitely know how many months into the pregnancy you are,” jokes Steve Greenberg,author of Gadget Nation,who just got back from CES.If you dont want to use Belty while pigging out,you can take advantage of its health-related features instead.Along with shifting size,Be
20、lty tracks food intake and exercise.It even vibrates(振动) if youve been inactive too long.The Rocket Power characters dream productMost students walk,bike or skate across campus.But with Rocketskates,which are electronic,motorized skates tied to your regular shoes,you can move very quickly.The skates
21、 wheels,which are run by a microprocessor,get going when you lean forward and stop when you lean back.Top speed is 12 miles per hour,meaning you could leave your dorm at 7:56 and be on time for your 8:00 class.And you can carry them afterwards,since theyre lightweight.A magical microwaveMost 3D prin
22、ters turn plastic into 3D objects.But XYZ printings version turns flour and chocolate into cookies,cakes and candies.The printer,which is about the same size as a traditional all-in-one version,is simple to use.You select a 3D food item from the companys database of “recipes”,all of which have been
23、approved by a food specialist.Within minutes,your food is ready.The “why hasnt someone invented this sooner” phone chargerEveryone knows college students are busymostly because we take every available opportunity to say so.The Store Dot Flash Battery cant solve scheduling issues for smart phones,but
24、 it does make life easier by completely charging them in one minute.Doron Myersdorf,Store Dot CEO,calls the batterys quick-charging time “ideal” for college students.He even visualizes free Store Dot stations on campus that would make carrying a charger unnecessary.【语篇解读】本文是一篇应用说明文。消费电子展上展出了数以千计的特色设
25、备,文中主要介绍了其中的四款神奇的新型电子产品。5.Which of the following is true?A.The author believes college students are very busy.B.Free Store Dot stations are available on campus now.C.The Flash Battery charges a phone unbelievably quickly.D.Doron Myersdorf is not satisfied with the Flash Battery.答案C解析细节理解题。根据The “why
26、 hasnt someone invented this sooner” phone charger部分中的第二段中的“.but it does make life easier by completely charging them in one minute.”可知,这种电池能在一分钟内给手机充满电,使生活更便利。6.How does the new 3D printer differ from traditional versions?A.It is much smaller in size.B.It turns flour and chocolate into 3D food.C.It
27、 turns plastic into 3D objects.D.It is operated by a food specialist.答案B解析细节理解题。根据A magical microwave部分中的“Most 3D printers turn plastic into 3D objects.But XYZ printings version turns flour and chocolate into cookies,cakes and candies.”可知,大多数3D打印机将塑料转换成3D物品。但是XYZ打印机能把面粉和巧克力变成饼干、蛋糕和糖果。7.Which of the
28、following is true about Rocketskates?A.It is powered by your feet.B.It can run as fast as a car.C.You may start it by leaning forward.D.It is too heavy to carry by hand.答案C解析细节理解题。由The Rocket Power characters dream product部分中的第二段内容可知,它由微处理器运行;朝前倾可动,后倾可停止;最高时速12英里,比不上汽车,但比较易于携带。由此可知A、B、D三项都是错误的。8.Wha
29、ts the main function of Belty?A.To track food intake and exercise.B.To warn you its time to get up and exercise.C.To predict how long a person has been pregnant.D.To make your stomach comfortable by shifting size.答案D解析细节理解题。根据A food baby-friendly belt部分中的第一段中的“This smart belt automatically adjusts t
30、o your stomach size.Thats right.When you overeat,Belty expands with your stomach.”可知,这个智能腰带能根据肚子的变化而调整,当你吃得过多时,腰带会随着肚子而变大。由此可知,这种腰带会随着你的肚子的大小而改变尺寸,从而让你的肚子更加舒服。.七选五Youve decided your child is spoiled,and you want to do something about it.Is it too late?Not necessarily.Here are four tips from an exper
31、t for getting your child to behave well.1 Youve spoiled your child by giving him or her too much for too little.You can correct this by helping your child to learn to work harder for rewards and to understand that not all good behaviour is rewarded.2 For example,at first,insist that your daughter pu
32、t a few toys away before she gets a snack,and gradually increase the amount of work required for each reward.Dont overreact (反应过度) to crying.When children dont get what they want,their natural behaviour is to cry.If you react every time your child cries,you may be denying(拒绝给予) him or her an importa
33、nt chance to learn something.3Prepare for a fight.At the beginning,childrens demands will increase when they find out parents are not going to give them the new toys they want.When it happens,be careful not to give in just because the child shouts.4Stick with the program.Your child will probably be
34、upset when you begin making changes.5 It means the requirements are getting stricter and that your child is adjusting (适应).Remember: give it time,and dont give up.A.Cut down on rewards.B.Thats not necessarily a bad thing.C.Start out making changes slowly.D.Rather,wait until the child calms down.E.Do
35、nt try to reason with him or her about the situation.F.There is little doubt that things will get worse before they get better.G.As a parent,you need to know when to comfort a child and when to simply walk away.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了如何纠正被宠坏的孩子的行为。1.A下文中的“by giving him or her too much”呼应A项中的Cut do
36、wn,且下文中的“helping your child to learn.good behaviour is rewarded”和A项意思相符。 故选A项。2.C下文中的“gradually increase”呼应C项中的“making changes slowly”。3.G此处是对上文不过度回应孩子哭闹之后的正确做法的阐述,G项承接上文。4.D由本段小标题“Prepare for a fight”和“. not to give in just because the child shouts”可知,此处介绍正确做法,D项“等待孩子平静下来”符合语境。5.B上文中提到的“Your child
37、will probably be upset”的状况也未必就是坏事,因为“It means.is adjusting (适应)”,B项符合语境。.语篇填空I have a lovely brother.He is 4 years younger than me.I still remember that day when he was born.He is 1. premature baby.When he was a little baby,he always used to cry for no reason and hardly slept.He never allowed me and
38、 my parents 2. (sleep) well.As time went by,he 3. (become) a little older.I used to get angry with 4. (he) since he started snatching(抢) all my toys away from me.5.,my parents taught me that he is my younger brother and I should make him 6.(learn) to share things.Now,7.we still fight over things,we
39、both love each other deeply.We share the same school and have the same 8.(interest),like doing sports,singing and reading.We do a lot of secret things without informing our parents and if 9. (catch),we will join hands to deal with the situation.Life is fun when we are together.As we are growing old
40、day by day,we are becoming 10. (responsible) for our duties than before.And we know that no matter where we go in life,we both are always there for each other to face the hardships of life.答案与解析【语篇解读】本文是一篇记叙文。虽然我和弟弟会有争执,但我们相亲相爱,共同分享生命中的苦与乐。1.a考查冠词。此处表示“一个”,且premature以辅音音素开头,所以用a。2.to sleep考查非谓语动词。al
41、low sb to do sth“允许某人做某事”,故用to sleep。3.became考查动词时态。本文讲述的是过去的事情,用过去式,故用became。4.him考查代词。我对弟弟感到生气,故用him。5.However考查连词。从上下文看,这里是转折关系,我对弟弟感到生气,但是爸妈说弟弟比我小,要让着他,故用However。6.learn考查动词。make sb do让某人做某事,故用learn。7.although/though考查连词。虽然我们还是会有争执,但我们互相关爱,故用although或though。8.interests考查名词。根据下文的“like doing sports,singing and reading”,可知是有共同的爱好,故用interests。9.caught考查动词。主语与动词之间是逻辑上的被动关系,故用caught。10.more responsible考查形容词比较级。根据下文的than可知用比较级,故用more responsible。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有