1、九 Unit 3Using Language【语用训练】.单句语法填空1.A vegetarian diet may not provide enough _(calorie)for a childs normal growth.2.There is a hide-and-seek _(associate)with a leader who is nowhere to be found.3.But on this question,the two leaders have very _(fundament)differences.4.Its normal for puppies and dog
2、s _(chew)on objects as they explore the world.caloriesassociationfundamentalto chew5.The verbs were subdivided into transitive and intransitive _(category).6.Great _(quantity)of sand were washed down the hillside by the rain last night.7.We played a trick _our teacher by hiding under our desks.8.Wev
3、e fixed the date for the outing and well go regardless _wind or rain.9.Our weather and temperature are _(consistence)throughout the year.10.Fresh fruit and vegetables are rich in carbohydrate,_(vitamin)and minerals.categoriesquantitiesonofconsistentvitamins.选词填空contribute to,make up,regardless of,cu
4、t down on,quantities of,rather than,in addition,in other words1.He tried to _smoking but failed.2.Honesty and hard work _success and happiness.3._,they held hard work in high regard.4.North Africans _the largest and poorest immigrant group in the country.5.How men first learnt to invent words is unk
5、nown;_,the origin of language is a mystery.cut down oncontribute toIn additionmake upin other words6.Nowadays,most people prefer to play computer games _read books.7.These laws are universal in their application,_cultural beliefs,geography,or climate.8.With more forests being destroyed,huge _good ea
6、rth are being washed away each year.rather thanregardless ofquantities of.完成句子1.The doctor _a few more days in hospital.医生建议他在医院再住几天。2._whether to take up physics or chemistry.是学物理还是化学由你决定。3.Chinese are proud of _in the past years.中国人对过去几年取得的成就感到自豪。recommended that he stayIts up to you to decidewhat
7、 they have achieved4._we let others know we care about them.重要的是我们让别人知道我们关心他们。5._ones mistakes to others.向别人承认自己的错误需要勇气。What is important is thatIt takes courage to admit【主题阅读】.阅读理解A(2021合肥高二检测)Do you ever throw away food at home?Have you ever thought about what happens to the food that shops and su
8、permarkets dont sell?Well,you might be shocked to find out that about one third of food produced for humans gets wasted.Whats more,around 800 million people in the world dont live a healthy life for lack of food.Many people in the UK and across the world are trying to do something with this situatio
9、n.They are trying their best to make use of eatable food that is thrown away.For example,there is a coffee bar in Leeds(UK)whose meals are all cooked with unsold food from supermarkets.The spare food is turned into delicious food to feed the hungry people of Leeds.Customers just pay what they can af
10、ford or help the bar wash something.In just ten months,10,000 people were fed at this bar.Besides,the UKs first food waste supermarket opened last year.The supermarket works on a“pay as you feel”basis.Customers pay whatever they want.Some low-income families have said that it has changed their lives
11、.“Fuel for School”is another food waste project.Spare food from supermarkets such as dairy,vegetables,fruit and bread is used to feed hungry schoolchildren whose families may not be able to afford to buy them lunch.More coffee bars like Leeds are being opened in other parts of the UK such as Bristol
12、 and Manchester,and it is now becoming a worldwide event.I think this is an amazing step as food waste is one of the worlds biggest problems.I also believe that the law should be changed,so that supermarkets dont throw away so much good food.【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了在英国,几种处理超市未售完的食物的方法。1.What does the au
13、thor think of the coffee bars action?A.He thinks it very good.B.He is worried about it.C.He is doubtful about it.D.He thinks it interesting.【解析】选A。推理判断题。由最后一段I think this.problems.可知“我”认为咖啡店的行为是了不起的一步,因为食物浪费是世界上最大的问题之一。所以作者认为咖啡店的行为很好。故选A。2.Whats the goal of“Fuel for School”?A.Help poor kids choose h
14、ealthy food to eat.B.Deal with bad food from supermarkets.C.Make kids perform well in their study.D.Feed students from poor families.【解析】选D。细节理解题。由倒数第三段Spare food.lunch.可知超市里剩余的食物,比如奶制品、蔬菜、水果和面包等,都给了家里没能力买午餐的饥饿的孩子们。所以“Fuel for School”的目的是养活来自贫困家庭的孩子。故选D。3.Which of the following does the author advis
15、e?A.We buy food based on our ability.B.More coffee bars are opened in Leeds.C.Restaurants offer children food for free.D.Governments take action to reduce food waste.【解析】选D。推理判断题。由最后一段I also believe that the law should be changed可知“我”也相信法律应有所改变。能修改法律的是政府机构,故作者的意思是政府应该采取措施减少食物浪费。故选D。4.What is the bes
16、t title of the text?A.The Problem of Food Waste Should Be SolvedB.Fuel for School Offers Food to The PoorC.Different Actions to Solve the Problem of Food Waste in the UKD.Spare Food From Supermarkets Is Thrown Away【解析】选C。标题归纳题。文章介绍了在英国的几种处理食物浪费问题的方式,所以标题应该是在英国处理食物浪费的几种方法。故选C。BFrom 20-pound turkeys t
17、o red and green Christmas cookies,with their emphasis on food,experts agree that the holidays are an ideal time to get kids involved in the kitchen.“I think it helps build up their confidence and their independence,”Charlestons chef and mother of two Aimee Jones said.“They say,Look,I can do this.I c
18、an make and feed myself something yummy.Especially when they can share it with their parents,it definitely helps them build confidence in themselves.”Instilling(灌输)a comfort level with cooking at an early age can create a life-long habit of making meals at home and help to foster a healthy relations
19、hip with food.“This is the age when everything we teach them gets stuck in their heads,”Nico Romo,chef and owner of Nico Oysters Seafood and father of three said.“If something goes wrong with the heat on the stove,they know they can handle it.They can turn it off.And theyre using their hands to crea
20、te things.They can already draw and do all those things,so why cant they hold and chop a vegetable?You show them and watch them.Its a lot of fun.”Involving children in creating their favorite holiday treats also makes for a one-of-a-kind bonding experience.“For better or worse,you will get to know y
21、our children more deeply when you cook with them.For better,you will share recipes,techniques and anecdotes that you learned at the elbows of mothers,grandmothers and great-grandmothers long gone,”they wrote.“For worse,you will huff and puff and whine(埋怨)and lose your patience when they accidentally
22、 spill heavy cream all over the kitchen table while making mini-shortcakes with berries,but they will love you anyway,teaching you,the one whos supposed to be the grown-up,about unconditional affection and ready forgiveness.”【文章大意】作者介绍了和孩子一起做饭可以增强孩子的自信,增加亲密度并教会大人无条件地去爱。5.What does the author suggest
23、 in Paragraph 2?A.Increasing childrens confidence by cooking.B.Forming a tradition of family cooking.C.Cooking delicious meals for children.D.Making holidays more meaningful.【解析】选A。细节理解题。根据第二段“I think it helps build up their confidence and their independence”可知和孩子一起做饭可以增强孩子的自信和独立性。6.What does Nico R
24、omo mean in Paragraph 4?A.Children are good at drawing.B.This is an age lack of creativity.C.Children are able to handle cookery.D.Modern technology is easy to learn.【解析】选C。细节理解题。根据第四段内容可知,如果孩子知道怎么关炉子和画画,他也能掌握怎么切菜。此处Nico Romo想表达,孩子们有能力帮忙做饭。7.What will adults learn when children make a mess in the ki
25、tchen?A.The skills in controlling their temper.B.The unlimited love and pardon.C.The tips for making everything in order.D.The remarks made for complaint.【解析】选B。细节理解题。根据最后一段可知,当孩子做小蛋糕把奶油撒得到处都是时,你可能会叹气、埋怨并失去耐心,但是他们仍然爱你,也教会身为成人的你无条件地爱和原谅。8.What is the text mainly about?A.The stress of cooking during h
26、olidays.B.The benefits of cooking with kids.C.The advantage of playing with children.D.The importance of sharing recipes.【解析】选B。主旨大意题。根据全文内容可知文章主要讲述了和孩子一起做饭的好处。.阅读填句(2021葫芦岛高二检测)The Slow Food Movement started in Rome,Italy in 1986.When a new McDonalds was opening near a beautiful historic place,some
27、 people stood outside the restaurant and shouted,“We do not want fast food,we want slow food!”1One day Carlo Petrini went to a restaurant to eat a traditional meal.But the food didnt taste the same as he remembered.He learned that the peppers were shipped from abroad because the prices were low.This
28、 deeply concerned Carlo.Carlo wanted people to care about where their foods came from and how their foods made their culture special.So he started a group to encourage this idea.It soon became the Slow Food Movement.2First,what is good food?Good food is fresh.The vegetables are eaten close to the pl
29、ace where they are grown.The fish hasnt been sitting for days before it is eaten.Good food is seasonable.3Good food satisfies the senses.It should look good,smell good and taste good.And finally,good food is cultural food.Each country has special foods that make it different.Second,food should be cl
30、ean.Today,there are great concerns about the way people grow and produce food.Farmers use chemicals to kill insects and feed plants.But the chemicals can also harm the natural environment around farms.4Clean food means food that does not harm our bodies or the environment.And third,food should be fa
31、ir.5All people should be able to purchase healthy food.The people who grow and make food should be paid fairly for their work.They should work in safe,healthy conditions.A.Food should not cost too much money.B.Its goal is to have good,clean,fair food for all people.C.Over time,they can cause health
32、problems in people too.D.That was how the Slow Food Movement came into being.E.It should be grown at the best time of the year for that food.F.Today the Slow Food Movement has already expanded out of Italy.G.This event wasnt the only thing that started the Slow Food Movement.【文章大意】本文是一篇说明文,主要讲述了慢食运动
33、的起源以及理念。1.【解析】选G。上文提到,当新的麦当劳在美丽的历史景点附近开业时,有些人站在餐厅外面大喊:“我们不想要快餐,我们想要慢食!”G项承接上文,“这一活动并不是开始慢食运动的唯一原因。”后文,再举一例,Carlo去餐馆吃传统大餐。但是食物的味道和他记忆中的不一样了。故选G。2.【解析】选B。根据上文可知,Carlo成立了一个小组来鼓励希望人们关心他们的食物来自哪里,以及他们的食物如何使他们的文化与众不同。这很快变成了慢食运动。后文分别解释了“have good,clean,fair food for all people.”。所以此空应为提出慢食运动的目标“它的目标是为所有人提供良
34、好、干净、公平的食物。”故选B。3.【解析】选E。根据上句“Good food is seasonable.”好的食物是时令的。可知“它应该生长在一年中最适合这种食物的时间。”可以对上句“好的食物是时令的。”做出解释说明。故选E。4.【解析】选C。上一句提到“化学物质也会损害农场周围的自然环境。”后文“干净的食品是不会伤害我们的身体或环境的食品。”后文可以总结前文,所以此空应为化学物质也伤害我们的身体。故选C。5.【解析】选A。上句“食物应该公平”,后文“所有的人都应该能够购买健康食品”。A项“食物不应该花太多钱。”解释了食物应该公平的含义,同时为后句“所有人都应该能够购买健康食品。”做铺垫。
35、故选A。.语法填空(2021哈尔滨高二检测)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Wasting food has become a big problem in the developed world.While some people there throw away unwanted food,people in other 1.(part)of the world face food shortages.Its an 2.(astonish)fact that a third ofthe worlds food is wasted each year,whic
36、h is enough 3.(feed)a billion hungry people.Most of the wasted food 4.(bury)in the landfill sites.5.(lucky),this causes greenhouse gases which eventually lead to global warming and climate change.In Denmark,a woman called Selina Juul has been working hard to deal with 6.problem.She thinks people sho
37、uldnt waste food,7.rich they are.She persuaded some supermarkets to stop selling their goods 8.(tie)together so that people bought only what they needed.Also,she produced a leftovers cookbook and set up an education program in schools,9.food waste was rather common.Now the effects are quite noticeab
38、le.Clearly,we need to think twice when we put something in our shopping basket,and we should make the most of the food we haveuse up our leftovers or even share our extra food 10.our friends and neighbors.【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要说明了浪费食物已经成为发达国家的一个大问题。在丹麦一位女士一直在努力解决这个问题,并说明了她所做一些努力。1.【解析】parts。考查名词的数。part
39、为可数名词,此处表示“世界其他地区”应用复数。故填parts。2.【解析】astonishing。考查形容词。修饰后文名词fact,应用-ing结尾的形容词,作定语,表示“令人惊讶的”。故填astonishing。3.【解析】to feed。考查非谓语动词。句意:这是一个令人惊讶的事实,每年世界上三分之一的食物都被浪费掉,这些食物足够养活10亿饥饿的人。结合句意表示“足够做某事”短语为be enough to do sth.。故填to feed。4.【解析】is buried。考查动词时态、语态和主谓一致。主语food与bury之间是被动关系,且陈述客观事实应用一般现在时,主语为Most of
40、 the wasted food,可知“most of the+不可数名词”,谓语动词要用单数形式。故填is buried。5.【解析】Unluckily。考查副词。修饰后文整个句子应用副词unluckily,作状语,表示“不幸的是”。句首单词首字母要大写。故填Unluckily。6.【解析】the。考查冠词。此处特指上文中提到的食物浪费的问题,故problem前要用定冠词the。故填the。7.【解析】however。考查连接词。句意:无论多么的富有,人们都不应该浪费食物。此处为让步状语从句,表示“无论多么”应用however引导。故填however。8.【解析】tied。考查非谓语动词。分
41、析句子结构可知tie在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语goods构成被动关系,故应用过去分词作定语。故填tied。9.【解析】where。考查定语从句。此处为非限制性定语从句修饰先行词schools,且先行词在从句中作地点状语,故应用关系副词where。故填where。10.【解析】with。考查介词。句意:显然,当我们把东西放进购物篮时,我们需要三思而后行,我们应该充分利用我们所拥有的食物吃光我们的剩菜,甚至与我们的朋友和邻居分享我们多余的食物。结合句意表示“与某人分享某物”短语为share sth.with sb.。故填with。.应用文写作假设你是李华,在美国的某中学作交流生。你的同学
42、对中国宴请赴约的习俗很感兴趣,请你用英语写一篇发言稿,介绍中国的宴请习俗。内容包括:1.宴请场所;2.就餐习俗;3.饮酒习俗;4.送客习俗。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:banquet宴会_【参考范文】Ladies and gentlemen,I feel greatly honored to be here to tell you something about Chinese banquet customs.Firstly,banquets are usually held in private rooms in restaurants.Guests
43、 will be met at the door and led to the banquet room where they will be guided to their places.Occasions are rare when guests sit where they please.Secondly,while at banquets,the host doesnt begin to eat until the guest raises his chopsticks.And its rude to stop eating in the middle of a banquet.Banquets always begin with a toast,with the host expressing his welcome.Finally,the host will say good-bye to everyone at the door and stay longer to pay the bill.Thank you for listening.本课结束
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有