1、高考资源网() 您身边的高考专家Module 2 Section Integrating Skills & Cultural Corner课时作业.单句语法填空1Since last year, he has been applying himself to studying (study)traditional Chinese medical science. 2A lot of dirty clothes require cleaning/to_be_cleaned (clean)so she will not go out shopping this weekend. 3Look!The
2、 new houses which are being constructed here will be available to those lowincome families after they are ready in 2020.4I was very grateful to him because he helped me get out of trouble. 5The teacher demanded that the homework (should)be_done (do)in the way we had just learned. 6Its not easy to_ea
3、rn (earn)a living if one doesnt have any skills in the modern society. 7(陕西卷)Studies show that people are likely to_suffer (suffer)from back problems if they always sit before computer screens for long hours. 8Many people in the area died from accidents related (relate)to drinking alcohol. 9Many you
4、ng people have volunteered to reclaim the remote regions of their motherland in response to the call of the Party. 10Within a few days she had become seriously ill, suffering (suffer)great pain and discomfort. .单句改错1The father as well as his three children is going skating on the freezing river ever
5、y Sunday afternoon in winter. freezingfrozen2There is likely that there will be a snowstorm tomorrow. ThereIt3People suffered from heavy losses during the flood. 去掉from4The accident has not done any permanently damage so you will become well soon. permanentlypermanent5If you have problem downloading
6、 your software, you should try another website. problemproblems.阅读理解AIt is very possible for a person with a disability to get a job. Depending on the type of disability a person has, there are many positions available. Of course, he must be realistic in choosing a job. If he has a physical disabili
7、ty, he should look for a job in which he can use his skills and abilities. Some larger companies have programmes for hiring people with disabilities. It is a good idea to get into touch with them, as they are much more enthusiastic(热情的)to hiring people with disabilities due to their positive past ex
8、periences. Some disabilitysupport groups may have lists of companies that have been helpful in the past, have a history of hiring disabled people or know of some working positions that are open to disabled people. When talking with an employer about the job, one must be very honest. He should tell t
9、he employer about his disability. It is also important to know whether there are any sorts of tools or new technology that could help a person with a disability do a job. For instance, when working with computers, there is a special software that allows one to tell it what to write instead of having
10、 to type it. Or a new type of wheelchair that allows one to do his job easier would also be a very good investment as it may be the key to getting a job. It is very important for a disabled person to realize that he should not suffer mistreatment of any kind from the employer. Although his abilities
11、 are slightly different from the majority of other working people, there is no reason for one to be treated badly. He should ask for a fair salary and fair treatment. 【解题导语】作者就残疾人如何找工作以及找工作的注意事项发表了自己的见解。1According to the writer, if a person with a disability wants to get a job, he should choose a jo
12、b _.Ain big cities Bin small townsCnear his home Din a wise way解析:选D主旨大意题。通读全文可看出,作者就残疾人如何找工作以及找工作的注意事项发表了自己的见解:残疾人找工作时应该用一种聪明的方式。2Some companies hire the disabled because they think the disabled _.Aask for less money Bare equal to othersCwork harder than others Dare pitiful解析:选C细节理解题。文章第二段的 “Some l
13、arger companies have programmes for hiring people.as they are much more enthusiastic(热情的)to hiring people with disabilities due to their positive past experiences. ”可知,一些大公司愿意雇佣残疾人主要因为他们有积极工作的经历,暗含他们比普通人更努力。3If a person with disability is asking for a job in a company, he should say _.Anothing about
14、 his healthBsomething about his demandCsomething about his disabilityDnothing about his family解析:选C细节理解题。第三段的第一、二句 “When talking with an employer about the job, one must be very honest. He should tell the employer about his disability. ”给出了确切答案。4In the last paragraph the writer advises that the disa
15、bled should _.Ado easy jobsBask for the same rights as othersCwork shorter timeDoften change their positions解析:选B主旨大意题。最后一段主要讲述残疾人不应该得到很糟糕的待遇,而应该要求得到公平的工资和待遇。BLast week when I was watching TV at home,my mother rushed in and told me an old man was lying on the ground in front of our building. I immed
16、iately took my firstaid kit and ran downstairs. The old man was suffering a slight heart attack. And I performed CPR on him. Luckily,an ambulance came soon and the old man was taken to hospital. Later that day I received a phone call from the hospital and was told what I did helped rescue the old ma
17、ns life. I was happy to hear that. Yet at the same time I felt a bit sad. There were many people around the old man when I ran downstairs. Yet no one performed firstaid on him. They wanted to help,but they didnt know how as they hadnt attended a firstaid course. I think everyone should learn at leas
18、t some basic firstaid techniques,which can be very vital.Here are my reasons. First,you can gain the knowledge,skills and confidence to act in an emergency. You never know when you might need themyou could be at home,at work,at school or on holiday. If you have the skills,you can act whenever youre
19、needed. Second,you can be a resource for your community. For your immediate family,people in your street or the broader community,having more people with first aid skills helps build a stronger and more harmonious community. Third,you can stay safe at work. Illness and injury can happen anywhere,any
20、time. With firstaid knowledge you can create a safe work environment and help meet your workplaces safety requirements. Fourth,its helpful to your future career. The firsthand experience you gain through learning first aid and using your skills could help you decide if you want to pursue a career in
21、 the health profession. It also shows your commitment to a career in the health profession when it comes to applying for jobs. 【解题导语】作者认为每个人至少要学一些最基本的急救知识,这可能是非常重要的。本文介绍了一些获得急救知识的理由。5How did the author react when hearing his mothers words? AHe decided to find some help. BHe just wanted to have a loo
22、k. CHe went to help the old man quickly. DHe wanted to take the old man to hospital. 解析:选C推理判断题。根据第一段的“I immediately took my firstaid kit and ran downstairs. ”可推断,作者立马下去帮忙。6The underlined word “vital”in Paragraph 2 means “_”Asimple BimportantCcheap Dsurprising解析:选B词义猜测题。本文主要是讲为什么学习急救知识很重要,故选B项。7Acco
23、rding to Paragraph 3,having firstaid skills means you can _.Aact whenever necessaryBalways keep yourself safeCkeep your family members safeDmake important decisions for your community解析:选A细节理解题。根据第三段的“If you have the skills,you can act whenever youre needed. ”可知,有急救知识的话在任何有必要的时候都可以采取行动。8Which of the
24、 following reasons is NOT mentioned by the author? ABecome confident to perform first aid. BMake your workplace safe to work in. CMake you a leader in your community. DPursue a career in the health profession. 解析:选C细节理解题。根据文章内容可知,C选项未提到。.七选五The following are the most common mistakes people make in i
25、nterviewsthe biggest make or break interviewing mistakes:1Lack of a good preparation. _1_ One has to prepare himself to make good research on the company,the position and for every related questions that may be asked. Therefore,refine (改善)your answers to the technical questions,the hard questions an
26、d the frequently asked interviewing questions. The more you practice, the more professional answers you deliver. 2_2_You should provide good examples of your background and skills for the position. Why are you fit for the position?Sell yourself. Take the opportunity to talk about your past experienc
27、e and achievementssell yourself to the said position. 3Arriving late. _3_ Though it may happen because of many good reasons,you should apologize first to recover from this first interaction failure. 4Body language failures. Poor eye contact, a bad handshake, sitting inappropriately and not smiling n
28、aturally are the best evidence for losing a job interview. Dont let nerves take control of yourelax before an interview. _4_ Because these little things make a difference. 5Failure to ask good questions. When it is your turn to ask questions,you should show your interest in the job by asking intelli
29、gent questions about the job opportunities and the position duties. _5_ However,do not ask too many questions for the sake of asking questionsconnect yourself to the job and take the initiative (主动权)to ask technical questions and other questions that present your ambition to advance your career. A.
30、Avoid arriving late to job interviews. BFailure to stress your achievements. CFailure to show an interest and motivation about the said job. DThis is one of the biggest interviewing mistakes and one of the worst manners. ESmile when it seems the right time and keep eye contact with the interviewer.
31、FA research failure and lack of knowledge are the first mistakes one wants to avoid. GAsking questions clearly indicates that you have done your homework about the organization. 【解题导语】本篇文章为说明文,介绍了面试中容易出现的几个最为常见的错误。1解析:选F由小标题 Lack of a good preparation.可知,本段主要讲的是提前做好准备的重要性。F项中的research与下文中的 “to make
32、good research”相照应,且 “the first mistakes”与本段前的序号1相呼应,故选F项。2解析:选B本空是本段小标题。由下文中的 “Take the opportunity to talk about your past experience and achievements”可知,本段小标题应表示没能强调自己的成就这一种错误,故答案为B。3解析:选A由小标题 Arriving late.可知,本段主要讲的是迟到的问题,A项 “Avoid arriving late to job interviews.”与本段小标题相呼应,故应选A项。4解析:选E由小标题 Body language failures.及该段中的 “eye contact”, “smiling naturally”可知,应选E项,且E项与下文衔接紧密。5解析:选G根据本段中的关键词questions可知,本段讲的是问好问题的重要性,空前主要讲了要通过问问题显示你对工作的兴趣,G项讲这样做的好处,故答案应为G项。高考资源网版权所有,侵权必究!
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有