1、Module 6 课时跟踪检测(二) Introduction & Reading Language Points.根据提示写出单词的正确形式1In the past 20 years, our living conditions (条件) have been improved a lot.2There is always beautiful scenery in nature reserves (保护区)3After years of struggle (奋斗), he had finally made a pile of money.4All his illegal income shal
2、l be confiscated (没收) according to the law.5There are lots of things to do with. Meanwhile (同时), you must rest as much as possible.6He did it in the knowledge that it might endanger (danger) his life.7The protection (protect) of the environment is one of the basic state policies of the Chinese gover
3、nment.8Security cameras have been installed to guard against poachers (poach)9The plant is now in danger of extinction (extinct)10I did not think him to be worthy (worth) of trust.选词填空in danger, struggle for, give ones life, on the spot, come into fashion, put down, get tough with, thanks to, at a t
4、ime, take an active part in 1The people are in_danger;_we must help them off.2What Id like to do is fire you on_the_spot.3Its about time teachers started to get_tough_with bullies (横行霸道者)4Since being a manager, Robert struggled_for employees respect.5Long skirts have come_into_fashion again.6The Chi
5、nese economy has made these achievements thanks_to reform and innovation.7Beat in the eggs, one at_a_time.8Tom gave_his_life to save the fisherman from the storm at sea.9The army should support and take_an_active_part_in national construction.10After two rings I put_down the phone.完成句子1The room seem
6、s_to_have_been_broken_into.似乎有人进过这间屋子。2While_walking alone in the street, I heard my name called.当我独自走在街上时,我听到有人叫我的名字。3Shoes play an important role in our life, for they can protect_our_feet_from_being_hurt.鞋子在我们的生活中起着重要作用,因为它们能保护我们的脚免受伤害。4The film produced by Zhang Yimou is_well_worth_seeing.张艺谋拍摄的
7、那部电影很值得看。5I recommend him without_reservation,as I believe you will appreciate his ability in his studies. 我毫无保留地向你推荐他,因为我相信,你会赏识他的研究能力。.阅读理解AThe sun rises above the Arctic Ocean(北冰洋). Across the frozen sea, a white bear moves slowly.The bear stops and sways (摇晃) his head from side to side. There is
8、 nothing to see but endless ice and red sky. Then his powerful nose senses what his eyes cannot: a beluga whale is nearby.The bear follows the smell and spots a large hole in the ice where a small white whale is swimming. He silently walks toward the hole, then stops, standing still. The whale does
9、not see the bear, whose white fur makes him appear invisible against the ice.Finally, the whale swims close to where the bear is waiting. With terrifying speed, the bear comes to life and moves toward the whale. In a moment it is over, and the bear eats his first meal in nearly a week.Polar bears ru
10、le the frozen sea, but their ancestors (祖先) werent always built for ice and snow. The first Arctic bears were brown bears, a species that includes grizzly bears. They came to the icy north over a hundred thousand years ago.No one knows for sure why these bears traveled to such a cold place. Scientis
11、ts think they might have wandered north looking for food. Maybe they became trapped by glaciers (冰川) and couldnt leave. Whatever the reason, the bears never should have survived.But they did. They got used to their new environment. Their bodies changed. Their behavior changed, too. Eventually, the b
12、ears developed into an entirely new species: the polar bear. You can see some of the characteristics that polar bears developed to survive.Sadly, these characteristics may now threaten the polar bears survival. As sea ice melts due to global warming, polar bears are frequently forced to come ashore.
13、 They are poor hunters on land, which means they often go a long time between meals. The polar bear, king of the Arctic, is now classified as a threatened species.Although the future of the polar bear is unknown, the tale of two bears continues. As temperatures rise, grizzly bears have been spotted
14、moving north into polar bear territory (领地). These longlost cousins, once forced apart by nature, are coming back together again.语篇解读:本文是说明文。北极熊的祖先为适应环境而不断改变自身特征,而现在这些特征却让北极熊陷入困境。1What can be inferred about the white bear mentioned in the first four paragraphs?AIt is noisy. BIt is smelly.CIt is star
15、ving. DIt has good eyesight.解析:选C细节理解题。由第四段中的“In a moment it is over, and the bear eats his first meal in nearly a week”可知,这只白熊很饿。2What do we know about polar bears ancestors?AThey were a darkercolored species.BThey were born to live in ice and snow.CThey had no trouble getting used to the icy north
16、.DThey came to the Arctic Ocean about 1,000 years ago.解析:选A细节理解题。由第五段中的“Polar bears rule the frozen sea, but their ancestors (祖先) werent always built for ice and snow. The first Arctic bears were brown bears, a species that includes grizzly bears”可知,北极熊的祖先皮毛颜色更深一些。3Why are polar bears struggling to
17、survive?AThey are losing their hunting ground.BThey are threatened by other animals.CThey are spending little time on land.DThey have difficulty reaching the shore.解析:选A推理判断题。由倒数第二段中的“Sadly, these characteristics may now threaten the polar bears survival. As sea ice melts due to global warming, pola
18、r bears are frequently forced to come ashore”可知,随着气温上升,北极熊狩猎的海水冰面消失,使得它们的生存面临威胁。4Which of the following can be the best title for the text?AThe climate changeBThe polar bears favorite mealCThe dark past of the polar bearDThe mysteries of the Arctic Ocean解析:选C标题归纳题。文章讲到北极熊的祖先毛皮颜色更深,C项中的The dark past
19、既表明了北极熊祖先的外表特征,也暗含它们过去误入北极的历史。BStanding 20 feet from a lion, Charles Tshuma was armed with just a horn.He and some neighbors kept blowing their horns and shouting and screaming until the lion turned away and walked slowly back into Hwange National Park, leaving Tshumas community.Its not always so ea
20、sy, said Tshuma.“Sometimes people in the village do not want to join in, choosing instead to lock themselves indoors,” he said.That is the life of Zimbabwes lion guards, brave community members selected and trained to prevent attacks on humans and cattle by big cats from the unfenced (无围墙的) Hwange N
21、ational Park.The killing of Cecil the lion near Hwange National Park caused international outrage. It caused the largest reaction in the history of wildlife conservation. But the biggest threat to Hwanges lions comes from conflicts with surrounding cattle farmers, researchers say.Oxford Universitys
22、Lions Research Project has tracked and studied over 30 lion families in its 15 years here. Seeing many attacks by lions wandering out of the park, the researchers in 2007 created the Long Shields program.Since then, there has been a 40 percent decrease in the number of conflicts.Many of Hwanges lion
23、s have collars (项圈) with satellite tracking devices so the researchers can inform surrounding villages when and where lions have left the park. “We certainly know that the program has actually been able to drive away some lions from the community back into the park,”said Lovelater Sedede, an ecologi
24、st, but she warns:“Lions running away from the sound of horns do not totally solve the problem.Lions could get used to it and thus there is a need for more research methods to fight lion and human conflict.” The surrounding communities are pleased with the results.“We have noticed that the challenge
25、s from lions have gone down . our animals are protected and the lions are kept away,”said Vincent Mangenyo, a local leader. 语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了津巴布韦的狮子卫士。5.What was Charles Tshuma doing at the beginning of the text? AOrganizing a local community festival.BDriving a lion away from his neighborhood.CCa
26、tching a lion from Hwange National Park.DTraining neighbors who want to be lion guards.解析:选B细节理解题。根据第一段中的“He and some neighbors kept blowing their horns and shouting and screaming until the lion turned away and walked slowly back into Hwange National Park, leaving Tshumas community”可知,Tshuma 正在和邻居们把
27、狮子赶离居民区,让它们回到自然保护区。6What does the underlined word “outrage” in Paragraph 3 probably mean?ADelight. BShame.CAnger. DDesire.解析:选C词义猜测题。联系画线词前面的“The killing of Cecil the lion” 和画线词后面的“It caused the largest reaction in the history of wildlife conservation” 可知,狮子塞西尔被猎杀一事激起了全世界的愤怒。7What is the purpose of
28、the Long Shields program?ATo reduce lionhuman conflicts.BTo stop lion hunting once and for all.CTo design advanced tracking devices.DTo help villagers know more about lions.解析:选A推理判断题。根据第四段中的“the researchers in 2007 created the Long Shields program. Since then, there has been a 40 percent decrease i
29、n the number of conflicts”可以推知,设立Long Shields项目的目的是减少狮子和人类的冲突。8What would be the best title for the text?AThe death of Cecil the lionBHow can we help save lions?CZimbabwe lifts a ban on lion huntsDAre you brave enough to be a lion guard?解析:选D标题归纳题。本文主要介绍了为解决人狮冲突而征召狮子卫士的项目,故D项作标题既符合文章主旨,又能吸引读者的注意力。.阅
30、读七选五PollutionPollution happens when the environment is dirtied, by waste, chemicals, and other harmful substances. Pollution is a problem all over the world. But it is especially bad in large cities with a lot of industries and cars._1_Wildfires, volcanoes, and industrial chemicals cause some air po
31、llution.But most air pollution comes from burning fossil fuels (矿物燃料). These include coal, oil, and natural gas. The burning of fossil fuels may release (释放) harmful gases. Air pollution may cause such diseases as cancer and asthma. It also leads to polluted rain that can harm living things. _2_ Fin
32、ally, air pollution damages the ozone layer (臭氧层), which is important because it protects Earth against harmful rays from the sun.Causes of water pollution are easy to see. People dump (倾倒) garbage and dirty water into rivers, lakes and oceans. Factories or cities sometimes release poisonous chemica
33、ls, and other wastes into water. These chemicals may make the groundwater unfit to drink._3_Littering, or throwing garbage on the ground, is a form of land pollution. Litter can destroy the habitats of plants and animals. The buildup of dangerous chemicals in the ground is another form of land pollu
34、tion. The chemicals may come from farms or factories._4_They may even harm people who eat the polluted plants and animals.Many governments, environmental groups, and ordinary people are working to control pollution. Governments have passed laws to keep people from releasing dangerous chemicals into
35、the environment._5_ Instead they are getting power from the sun, wind, water, and other energy sources that produce less pollution. Many communities use recycling to reduce pollution.AFarmers use chemicals to help crops grow.BThis type of pollution may be seen in big cities.CThey also can harm fish
36、and other forms of life.DThese chemicals can spread to plants and animals.EIn addition, air pollution may be a cause of global warming.FThere are three main forms of pollution: air, water and land.GSome companies and people are trying to use fewer fossil fuels.答案:15FECDG.课时书面表达训练(根据汉语提示完成下面小作文)Nowad
37、ays shawls made from the antelope wool have e_into_fashion (流行) again, which makes some dealers 2.poach_the_antelopes (偷猎藏羚羊) illegally. Its high time to 3.get_tough_with (对采取强硬措施) those people, and police will be 4.on_the_spot (到现场) within a few minutes after receiving a call. Everyone 5.takes_an_active_part_in (积极参加) protecting the 6.endangered_animals (濒危动物), many of whom have determined to 7.give_their_own_life (献出他们自己的生命) to it.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有